Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
32569
View
256
Reply

Plan Kewangan 2012

[Copy link]

Author: baby_pingu       Show all posts   Read mode

Post time 5-10-2012 10:15 PM | Show all posts
aarie posted on 5-10-2012 09:44 AM
yeap...

dividen dikira based on minimum monthly balance for the last one year..

ada kaedah utk masuk duit dlm asb....??maksudnya bagus masuk dlm awal bulan ke...hujung bulan ke ?

yg mana akan menguntungkan kita bila pengiraan dividen dan bonus dilakukan

Reply

Use magic Report

Post time 8-10-2012 03:59 PM | Show all posts
tuan_wu posted on 5-10-2012 10:15 PM
ada kaedah utk masuk duit dlm asb....??maksudnya bagus masuk dlm awal bulan ke...hujung bulan ke ? ...

aku rasa jumlah simpanan ko bulan ni akan hanya effect kat dividen tuk bulan hadapan..so ko masuk laa byk byk time ujung bulan ..ekceli sama jerk ko masuk bila bila date..
Reply

Use magic Report

Post time 8-10-2012 04:39 PM | Show all posts
termignoni posted on 8-10-2012 03:59 PM
aku rasa jumlah simpanan ko bulan ni akan hanya effect kat dividen tuk bulan hadapan..so ko masuk  ...

ye ke sama efek dia bro....mmg x kesah ke masuk awal bln ke ? hjg bln ke ?....berikrar nk mentenkan saving....takut gak tergoda ngan duniawi lantas mengeluarkan saving ....ohh tidakk!!!  
Reply

Use magic Report

Post time 8-10-2012 04:50 PM | Show all posts
tuan_wu posted on 8-10-2012 04:39 PM
ye ke sama efek dia bro....mmg x kesah ke masuk awal bln ke ? hjg bln ke ?....berikrar nk mentenka ...

kalau based apa yg acik arie explain..camtuh laa gamak nyer.. mcm kalau simpana ko tuk bulan ni 1/10 ko ada 1juta then ko masukkan duit ko 1 juta so dalam akaun ko skang dah ada 2 juta tp still min balance ko tuk bulan 10 adalah 1 juta ..so dividen akan times ngn 1 juta not 2juta..tp tuk next month 1/11 ko dah ada 2juta dalam akaun..means tuh laa min balance ko tuk bulan 11 tuh.. huhu...ker aku stil salah konsep
Reply

Use magic Report

Post time 8-10-2012 04:51 PM | Show all posts
tuan_wu posted on 8-10-2012 04:39 PM
ye ke sama efek dia bro....mmg x kesah ke masuk awal bln ke ? hjg bln ke ?....berikrar nk mentenka ...

dah beli ipad blum?? iphone?? galaxy tab? tv lcd 42 inch?
Reply

Use magic Report

Post time 8-10-2012 04:53 PM | Show all posts
termignoni posted on 8-10-2012 04:50 PM
kalau based apa yg acik arie explain..camtuh laa gamak nyer.. mcm kalau simpana ko tuk bulan ni 1/ ...

tu la...nk kena fhm betul2...salah konsep abes la....pe2 pun tggu hjg bln 12 ni utk tau dividen brp....aku agak dpt la 9%
Reply

Use magic Report

Post time 8-10-2012 04:55 PM | Show all posts
tuan_wu posted on 8-10-2012 04:53 PM
tu la...nk kena fhm betul2...salah konsep abes la....pe2 pun tggu hjg bln 12 ni utk tau dividen br ...

yer ker dividen leh sampai 9? aritu 6 sumthing jerk kan..pastu bonus 2=3 sumthing jerk..kalau bonus+dividen=9 tuh mcm logic gak..kalau nak dividen sj 9% mcm mustahil jerk..ko nak beli apa ngn dividen ko nanti? dah ada plan ker? balik wat bisness kat ghanu?
Reply

Use magic Report

Post time 8-10-2012 04:56 PM | Show all posts
termignoni posted on 8-10-2012 04:51 PM
dah beli ipad blum?? iphone?? galaxy tab? tv lcd 42 inch?

ada plan nk beli htc one s mulanya....rege dlm rm 1.5k....pk2 balik rugi lak beli hp mahal tp guna utk call dan sms jer....bila dah pkai setahun rege menjunam gilos....last2 beli nokia 112 je rege dlm rm200....terbaikk!!!....beli pun psl hp lama skrin dia dah berbelang~~  
Reply

Use magic Report

Post time 8-10-2012 04:59 PM | Show all posts
termignoni posted on 8-10-2012 04:55 PM
yer ker dividen leh sampai 9? aritu 6 sumthing jerk kan..pastu bonus 2=3 sumthing jerk..kalau bonu ...

oppsss...9% tu dividen+ bonus arr maksud aku....aku xde ilmus sgt psl bisnes ni....silap langkah hancur berderai...duit berkoyan pun leh ilang sekelip mata tanpa hasil  
Reply

Use magic Report

Post time 8-10-2012 05:00 PM | Show all posts
tuan_wu posted on 8-10-2012 04:56 PM
ada plan nk beli htc one s mulanya....rege dlm rm 1.5k....pk2 balik rugi lak beli hp mahal tp guna ...

sah ko dah berumur atas 30+..sebab selalunya org yg atas umur 30 jerk pakai telepon tuk call ngn sms jerk
Reply

Use magic Report

Post time 8-10-2012 05:01 PM | Show all posts
caaling acik @aarie  
Reply

Use magic Report

Post time 8-10-2012 05:02 PM | Show all posts
tuan_wu posted on 8-10-2012 04:59 PM
oppsss...9% tu dividen+ bonus arr maksud aku....aku xde ilmus sgt psl bisnes ni....silap langkah h ...

so dah start planning tuk next year blum?? huhu lagi 2 bulan jerk ni..
Reply

Use magic Report

Post time 8-10-2012 05:03 PM | Show all posts
termignoni posted on 8-10-2012 05:00 PM
sah ko dah berumur atas 30+..sebab selalunya org yg atas umur 30 jerk pakai telepon tuk call ngn s ...

terer ar ko....aku klau nk main game ker baik pkai lappy...skrin besar....lgpun aku bkn ketagih sgt....jd x perlu sgt bg aku smartphone ni....hp cikai pun jadikk....

30++ tu sekadar angka....tp aku menten cam budak remaja  

Reply

Use magic Report

Post time 8-10-2012 05:04 PM | Show all posts
termignoni posted on 8-10-2012 05:02 PM
so dah start planning tuk next year blum?? huhu lagi 2 bulan jerk ni..

ada gak plan....hajat di hati nk beli rumah...cuma belum mampu....jadi kn saving dlu la serba sikit....

hrp ekonomi malaysia lebih makmur thn dpn.....  

Reply

Use magic Report

Post time 8-10-2012 05:06 PM | Show all posts
tuan_wu posted on 8-10-2012 05:03 PM
terer ar ko....aku klau nk main game ker baik pkai lappy...skrin besar....lgpun aku bkn ketagih sg ...

rugi ah ko tak leh claim rm250 tuk beli smartphone sebab dah over limit

Reply

Use magic Report

Post time 8-10-2012 05:08 PM | Show all posts
tuan_wu posted on 8-10-2012 05:04 PM
ada gak plan....hajat di hati nk beli rumah...cuma belum mampu....jadi kn saving dlu la serba siki ...

aku rasa ekonomi makmur ker tak makmur ker takder effect kat harga rumah ..kalau makmur pun harga umah tetap mencanak nek sebab buyers tetap ada... eh ker ko maksudkan ekonomi ko yg bertambah makmur?
Reply

Use magic Report

Post time 9-10-2012 10:38 AM | Show all posts
kencang pulak part time job aku ni.....dah cecah 70% dari nilai gaji keje tetap
Reply

Use magic Report

Post time 9-10-2012 10:50 AM | Show all posts
tuan_wu posted on 5-10-2012 10:15 PM
ada kaedah utk masuk duit dlm asb....??maksudnya bagus masuk dlm awal bulan ke...hujung bulan ke ? ...


kekdah nyer senang jer...

masuk sebelum atau pada 1hb...
kuar pada atau selepas 1 hb...

boleh laa maximizekan dividend nanti...
Reply

Use magic Report

Post time 9-10-2012 11:03 AM | Show all posts
termignoni posted on 8-10-2012 05:01 PM
caaling acik @aarie

yeyeye... apa boleh saya bantu?..


Reply

Use magic Report

Post time 9-10-2012 11:05 AM | Show all posts
ruffleen posted on 9-10-2012 10:38 AM
kencang pulak part time job aku ni.....dah cecah 70% dari nilai gaji keje tetap


wah best nyer... bleh laa invest lebih sket...
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2020 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.084574s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list