Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
32216
View
256
Reply

Plan Kewangan 2012

[Copy link]

Author: baby_pingu       Show all posts   Read mode

Post time 20-12-2011 11:43 AM | Show all posts
Reply 100# multinik2
every journey of a thousand miles begin with a single step kan
Reply

Use magic Report

Post time 20-12-2011 04:54 PM | Show all posts
Reply 101# syaiful

yezzaaa...ujung taun ni genap la setaun aku benti keje n start bisnes...btollah kata nabi, 9/10 rezeki dtg dr perniagaan (kalo salah tlg btolkn)..my 1st year venture into business can be considered a success jugak la..manage to achieve >8x target revenue set awal taun aritu..alhamdulillah...
Reply

Use magic Report

Post time 20-12-2011 04:56 PM | Show all posts
Reply 102# multinik2

tahniah bro, sukses sangat-sangat dah tu
welcome tu the world where revenue know no boundaries
Reply

Use magic Report

Post time 20-12-2011 05:11 PM | Show all posts
Reply 103# syaiful

tq2..bnyk terhutang budi pd org2 sekeliling yg support..without them, i am nobody...
Reply

Use magic Report

Post time 20-12-2011 05:22 PM | Show all posts
Reply 104# multinik2

in life, in bisnes
who we are today based on others help oso lah kan
kita saling berkait, sebab tu lepas berjaya jangan lupa berzakat
tolong orang susah... sebab ade hak mereka dalam rezeki yang kte dapat tu
selamat berjaya yer
Reply

Use magic Report

Post time 20-12-2011 09:49 PM | Show all posts
nak settle kan loan rumah balance +- 23k lagi...
nak simpan 2k setiap bulan dari pendapatan...
nak cari bini...

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 21-12-2011 12:36 PM | Show all posts
Plan kewangan 2012 aku..

1.nak tambah ASB..target dalam rm100k sebelum akhir 2012
2.nak buka aka ...
no~yean Post at 15-12-2011 11:20


no yean,aku tertarik menarik dgn yg no 5 tu.nak beli tanah kat area mana?kat tmpt ko murah ke?bape seekar?aku pn berminat nk beli tanah.tp tanah kat tmpt aku ni rate >rm100k seekar walaupun kawasan kampung.kalau dapat lg murah berminat gak
Reply

Use magic Report

Post time 21-12-2011 05:27 PM | Show all posts
Reply 106# muhdfadill

nk cari bini pon dikira sebagai pelan kewangan ka?
Reply

Use magic Report

Post time 22-12-2011 12:57 AM | Show all posts
Selama ni x pernah pun buat financial plan mcm ni, serious....selalunya ingat azam baru je bila nak masuk tahun baru... dasat ye bila go thru semua forumer punya plan, at least membuka minda saya utk adakan financial plan.. so, setelah difikir-fikir.. plan saya ialah:

1. Duit sewa rumah nak labur dalam Maybank Gold Investment Account.
2. Duit kenaikan gaji baru, nak masuk dalam Koperasi Tentera.
3. Duit peruntukkan khas bulanan suami kepada saya (potong gaji), nak top-up dalam TH.
4. Nak tambah juga barang kemas, sikit2 lama jadi bukit...
5. Kurangkan belanja dapur.. x boleh dah makan mewah2 sangat.. dalam usaha nak diet sama.
6. Masuk Insuran Kesihatan untuk family...

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 22-12-2011 12:59 AM | Show all posts
Reply 108# puccafan


    Agaknya dia plan untuk duit hantaran dan belanja kawin la tue..
Reply

Use magic Report

Post time 23-12-2011 04:24 PM | Show all posts
Post Last Edit by amirul_nazri at 23-12-2011 16:29

Plan kewangan aku......

1.
To gain RM 4000/month dpd trading commodity futures utk meet budget trading per year 2012 minimum RM 50K..

2.
To open gold akaun di KFH, minimum 20g dan subsequently averaging 5g per month...

3.
To Maintain saving RM 200-RM 500 permonth utk di upload ke dlm ASB ...(ntah boleh, ntah tidak)

4.
To transfer budget travel (since Bank sponsor sumer business trip ke oversea   )  to tabung insurance anak

5.
To kurangkan expenses beli rokok...(azam setiap tahun..tak pernah success )

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 1-1-2012 11:16 PM | Show all posts
Plan kewangan aku......

1.
To gain RM 4000/month dpd trading commodity futures utk meet budge ...
amirul_nazri Post at 23-12-2011 16:24



   mcm pelik jer planning ngko..plan no. satu leh buat..plan no. tiga takleh buat
Reply

Use magic Report

Post time 11-1-2012 10:18 AM | Show all posts
plan kewangan aku simple je.mcm tahun2 lepas jugak,cume tahun ni lain sbb kene up saving skt utk plan 'besar'

1)save asb-amount mungkin kene kurangkan sket sbb nak up bahagian duit utk parents.impian besar ni,moga dikabulkan.amin.
2)save tabung haji-amount akan ditambah kat sini,up sket sbb rs rugi masukkan sket tetiap bulan tapi mebeng2u caj 1.50.hampeh.
3)save tabung kawen-jumlah same je mcm thn2 lepas
4)save gold-impian nak beli emas pakai at least setahun 2 ketol.kecik pun xpe.
5)save tabung ayam-sume coins masuk sini.dh penuh tabung bwk pi bank,masuk asb

simple je.xyah susah2.kang tak tercapai pulak.so far cita2/plan kewangan 2011 aku sume tercapai.alhamdulillah.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 11-1-2012 11:46 AM | Show all posts
thanks mod kasik tacang.laju jer mod ni.suke
Reply

Use magic Report

Post time 13-1-2012 05:13 PM | Show all posts
Banyak boleh blaja dari benang ni. Thanks semua...
Reply

Use magic Report

Post time 21-1-2012 10:22 PM | Show all posts
1. retail outlet siap, lock in period pun dah over, pay-off bank and pledge for facility and withdraw current FD
2. transfer sumer FD to ASW
3. ASB, ASW, SSPN and trust fund for my son.. tunggu dia 6 bulan dulu
4. start one new business... diversify sket.. new staff tengah training in Germany skrg.. start Jan 2012.
5. buat satu rumah kayu dgn kebun buah2an kat kampung.. anak dah besar nanti boleh panjat pokok...
6.cari tanah lagi for future...
7..
8..

nanti tambah... fikirin duluuuu.............
aarie Post at 8-12-2011 15:39


update sket...
item 2, 25% completed..
item 4, completed..
item 6., actively pursuing..

nak tambah...
7. buy and keep dividend stock for long term... nak bagi kat anak bila besar nanti....

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 22-1-2012 12:55 AM | Show all posts
update sket...
item 2, 25% completed..
item 4, completed..
item 6., actively pursuing..

na ...
aarie Post at 21-1-2012 22:22


Smoga sukses...
Reply

Use magic Report

Post time 22-1-2012 12:11 PM | Show all posts
Reply 117# muda_nerq

tq bro... kita berusaha jer.. mudah2an diberkati
Reply

Use magic Report

Post time 22-1-2012 09:43 PM | Show all posts
masih dlm fasa re-stabilize
Reply

Use magic Report

Post time 23-1-2012 07:32 PM | Show all posts
Reply 119# wanitajelita


    i pun sama .. keadaan tgk dan lihat dulu ..  
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.117060s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list