Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
37060
View
735
Reply

THREAD BORAK Usahawan Versi 2012

[Copy link]

Author: cmf_WonBin       Show all posts   Read mode

Post time 20-7-2012 09:03 AM | Show all posts
Reply  hazel23


   kawan aku cakap..hanya usahawan niaga ciput je lepak sini..yg niaga juta2 ma ...
GuaAnakMelaka Post at 20-7-2012 07:50


bukan takde masa.. nak kasi ruang pada orang baru.. dan tunggu isu yg lebih menarik utk dikupas.
Reply

Use magic Report

Post time 20-7-2012 09:06 AM | Show all posts
Reply 41# hazel23


   ooooooooooooo........................

kdg2 aku kesian kat tauke2 baru  yg nak belajau berniaga dan  rajin post soalan2 ttg bisnes tp x berjawab....

aku nak jawab kang,dikata riak...sbb aku bukan jutawan....jutawan rupiah je....

jom vote...



http://mforum.cari.com.my/viewthread.php?tid=663911&extra=page%3D1
Reply

Use magic Report

Post time 20-7-2012 09:12 AM | Show all posts
Reply 42# GuaAnakMelaka


   janganlah rasa riak... tapi tanamkan rasa nak kongsi ilmu.
ilmu ni bukan kita punya, DIA punya.... bila kita kongsi - ilmu baru DIA beri - tambah2 lagi kalau ilmu yg kita kongsi tu dipraktikkan oleh penerima ilmu - pahala datang kat kita.


tapi kalau ilmu yg kita beri kat org tu - kita sendiri tak praktik.... tak yahlah share - sbb kita sendiri tak tau sejauh mana teori ilmu kita tu berkesan.. silap2 menjerat usahawan yg dapat ilmu dari kita. Tu zalim namanya.

p.s. dah banyak jumpa orang berjaya dan gagal - kebanyakkan berjaya setelah lama bergelumang dlm dunia usahawan dan kebanyakkan gagal kerana nak kaya dgn jalan cepat dan ringkas.
Reply

Use magic Report

Post time 20-7-2012 09:25 AM | Show all posts
Reply 43# hazel23


   Alhamdulillah...walaupun otai2 jutawan dalam ni selalu kata aku gila isim...buku aku dah sampai Korea....













AKU BUKAN RIAK..TP AKU TULIS BUKU UNTUK BERKONGSI PENGALAMAN AKU DALAM BISNES....

WALAUPUN RAMAI JUTAWAN2 DEPA KATA AKU RIAK.....HANYA KERNA AKU BUKAN JUTAWAN....
Reply

Use magic Report

Post time 20-7-2012 09:27 AM | Show all posts






serius..aku belum sampai Korea...tp buku aku dah sampai sana......Alhamdulillah................
Reply

Use magic Report

Post time 20-7-2012 09:27 AM | Show all posts
Reply  hazel23


   Alhamdulillah...walaupun otai2 jutawan dalam ni selalu kata aku gila isim... ...
GuaAnakMelaka Post at 20-7-2012 09:25



   kenapa nak fikir apa orang kata.. buat ajerlah kerana Allah Taala.
TQ.
Reply

Use magic Report

Post time 20-7-2012 09:30 AM | Show all posts
Reply 46# hazel23


   dalam board usahawan ni...amirul nazri plg bagus..rajin balas emel aku...tp dah lama aku x nampak dia.....

mgkin dia pun sibuk...............................
Reply

Use magic Report

Post time 20-7-2012 09:32 AM | Show all posts
Reply 46# hazel23


   Malah ada MINAH  haramjadah kutuk2 aku.......
aku punya la tunggu buku dia keluar,haram sebiji pun xda......aku dah 9 buah buku tulis....

dalam porum bukan main haram dia bantai aku......katanya dia pun boleh tulis buku...bla bla bla.....
Reply

Use magic Report

Post time 22-7-2012 02:09 AM | Show all posts
tauke2 semua udah tido...aku juga sibuk cari wang................
Reply

Use magic Report

Post time 22-7-2012 02:41 AM | Show all posts
Ya Allah Ya Ghaffar.....ampuni segala dosa-dosa kami..dosa-dosa ibu bapa kami..dosa keluarga,sahabat,jiran kami....

Amin Ya Zal jalal wal Ikram....
Reply

Use magic Report

Post time 22-7-2012 02:44 AM | Show all posts
surwanis posted on 10-2-2012 03:15 PM
boleh kah aku berkontek2 dgn encik Amirul...
sbb aku baru nak meniaga baju2an ni....

nazri.amirul@gmail.com



Reply

Use magic Report

Post time 10-8-2012 08:35 AM | Show all posts
bini dah dua....bila dapat bini ke3????

Reply

Use magic Report

Post time 10-8-2012 08:59 AM | Show all posts
GuaAnakMelaka posted on 20-7-2012 09:30 AM
Reply 46# hazel23


dia ada kat board kaunseling selalu. dia ada beri pendapat dalam thread saya. saya ada juga jenguk facebook dia, kerap ke oversea dia nie. Pakistan, Laos,Melbourne dan Qatar destinasi kerapnya..

tapi, dia usahawan ke? tengok dia banyak beri pendapat dalam thread oil and gas..kalau saya tak silap, dia dgn Shell..jadi konsultan

Reply

Use magic Report

Post time 11-8-2012 01:22 PM | Show all posts
22 Ramadhan...........

Malam ni mencari Lailatul Qadar..............
Reply

Use magic Report

Post time 22-9-2012 04:01 AM | Show all posts

Sabtu dan Ahad  ini aku sibuk ke Klang,Shah Alam,Putra Jaya dan KL .Isnin pula di Melaka.Selasa mungkin ke Johor Bahru.

busy gilerrrr skrg.....................
Reply

Use magic Report

Post time 22-9-2012 05:06 AM | Show all posts

http://www.cepatbersihenak.com/


aku promo gila2.............. Last edited by GuaAnakMelaka on 16-10-2013 05:44 PM

Reply

Use magic Report

Post time 6-10-2012 02:35 PM | Show all posts
salam ukhwah semua
Reply

Use magic Report

Post time 25-10-2012 04:30 PM | Show all posts
Raya haji di perantauan..mama,papa,maafkan aku sbb x balik tahun ni...............
Reply

Use magic Report

Post time 15-12-2012 02:16 PM | Show all posts
1 Safar 1434 Hijrah....

good bye Muharram.........................


bulan 12 ni penuh diari jemputan umah kawin........
Reply

Use magic Report

Post time 24-12-2012 05:22 PM | Show all posts
salam...selmt berkenalan...sy husna....sy nak tnya...mamcna cara pemasarn yg bgus untuk usahawan kecik ni selain hrp gntung dgn fama????thank you.
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2020 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.083202s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list