Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
12
Return to list New
44340
View
29
Reply

Stering berbunyi eek eekkk ekkkk

[Copy link]

Author: botolair       Show all posts   Read mode

Post time 19-12-2011 04:59 PM | Show all posts
hmm....baru aku ingat, kalau tak silap aku kete auto, bila steering dia kita pulas maximum...akan ada bunyi bizzzsssss!!! bizzzzssss!!!!... yg tu kot
Reply

Use magic Report

Post time 19-12-2011 06:14 PM | Show all posts
Salam all, apa dah jadi dgn streng kete kebal aku berbunyi semasa nak belok, ketika berhenti/nak mem ...
botolair Post at 15-12-2011 20:19


aku pun tak tau per masalahnya........... kete aku sejak beli sampai skg dok bunyi bila bila pusing nak membelok...... ia berlaku bila kete benti jer..... dah 10 tahun dah pun.... buat x tau ja.........
Reply

Use magic Report

Post time 21-12-2011 08:46 PM | Show all posts
hmm....baru aku ingat, kalau tak silap aku kete auto, bila steering dia kita pulas maximum...akan ad ...
zulka Post at 19-12-2011 16:59



    stended la tu.. power stereng..
Reply

Use magic Report

Post time 22-12-2011 11:50 AM | Show all posts
drive shaft sebelah brape RM eh? Aku ade tanye workshop ari tu dia kate rm250 siap pasang, keta kenari. Btul ke mahal cmtu?
Reply

Use magic Report

Post time 22-12-2011 11:56 AM | Show all posts
Post Last Edit by pitot at 22-12-2011 11:57

double post
Reply

Use magic Report

Post time 22-12-2011 12:06 PM | Show all posts
drive shaft sebelah brape RM eh? Aku ade tanye workshop ari tu dia kate rm250 siap pasang, keta kena ...
pitot Post at 22-12-2011 11:50



   
biar betul..mahalnyer..
Reply

Use magic Report

Post time 22-12-2011 12:10 PM | Show all posts
aku dah tanye 4 kedai. Sume range lbh kurang. RM240-rm260. Rasenye awal thn ari tu aku tanye bru RM170 - rm190. Dh naik harga kot
Reply

Use magic Report

Post time 22-12-2011 12:11 PM | Show all posts
dh try tanya kat halfcut tak?...
Reply

Use magic Report

Post time 22-12-2011 12:24 PM | Show all posts
yg aku tanye tu bukan recond, brg baru tapi local la bukan ori perodua. Kang pki recond 2-3 bulan kong blk naya jgk
Reply

Use magic Report

Post time 20-3-2017 09:54 AM | Show all posts
pinkaddict replied at 16-12-2011 05:00 AM
Post Last Edit by pinkaddict at 16-12-2011 05:15

samade driveshaft atau minyak power steering dah ...

tlg bagi tau knp bila nak belok ke kanan ada bunyi pelik? honda city
Reply

Use magic Report

12
Return to list New
You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.094405s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list