Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
56201
View
135
Reply

Maintance Odyssey??

[Copy link]

Author: cmf_acura       Show all posts   Read mode

Author
 Author| Post time 6-2-2012 02:06 PM | Show all posts
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 6-2-2012 02:06 PM | Show all posts
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 6-2-2012 02:08 PM | Show all posts
mana nak cari harga bawah 120K...
Warna putih...
Reply

Use magic Report

Post time 6-2-2012 09:25 PM | Show all posts
mana nak cari harga bawah 120K...
Warna putih...
cmf_acura Post at 6-2-2012 14:08


2nd Odyssey
Reply

Use magic Report

Post time 7-2-2012 06:47 AM | Show all posts
2nd Odyssey
imayronster Post at 6-2-2012 21:25



    kalau model RB1, 2nd pong tak dapat bawah 120k..
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 7-2-2012 03:57 PM | Show all posts

rm 121,800
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 7-2-2012 03:59 PM | Show all posts

108K
Reply

Use magic Report

Post time 8-2-2012 08:40 AM | Show all posts
silap.. maksud haku 2nd unregistred.. jangan mare.. theheheh..

bukan aper, kalau kat atas tu, dah masuk katergori 2nd, interest rated tak dapat rendah beb, and max dapat 7 tawun jer..
Reply

Use magic Report

Post time 8-2-2012 10:14 PM | Show all posts
silap.. maksud haku 2nd unregistred.. jangan mare.. theheheh..

bukan aper, kalau kat atas tu, dah ...
Fast-N-Furious Post at 8-2-2012 08:40


Maknanya

Lebih baik beli yg 2nd belum daftar
Leh loan  9thn dan rates sekitar 2.5- 2.9

Bila dah masuk kategori terpakai register
Loan sekitar 7 thn dan rates lebih 3%

Lebih kurang gak... unregister masih ada bau Jepun
Reply

Use magic Report

Post time 9-2-2012 08:26 AM | Show all posts

cmf_acura Post at 6-2-2012 14:06


ini kedai kat jln klang lama ni... antara pemegang AP yg beso gak selain NAZA or Zaibar...
utk recond car kedai ni bule bg 3 mths waranty++....  ada tempat yg cuma 1 bulan aje waranti utk gearbox saje plak tu...
Reply

Use magic Report

Post time 9-2-2012 08:29 AM | Show all posts
Maknanya

Lebih baik beli yg 2nd belum daftar
Leh loan  9thn dan rates sekitar 2.5- 2.9

Bi ...
imayronster Post at 8-2-2012 22:14


recon unregistered pon tgk tahun gak... kalo keta tu lebih 5 tahun mmg takleh buat max loan 9 tahun... januari tahun ni maybank / public bagi 2.52% Int for 9 yrs... kalo document cantik mcm abe zek tu bule kawtim lagi rendah arr.. silap2 2.48% pun boley...
Reply

Use magic Report

Post time 9-2-2012 08:43 AM | Show all posts
dua taun lepas adala juga buat calculation nak sambar RB1 recond....
selepas bergaduh bertendang dgn bini...akhirnya aku akur kehendak dia dulukan beli rumah, (rumah lagi, bini aku ni gila beli rumah...)
huuhuhuuuu...nak ubatkan kedukaan aku angkat RA3 beli cash....odyssey la juga....dulu masa mula2 keluarpun ratusan ribu gak..... kira lepas gian ler...
tapi bila duk sebelah2 dgn RB1...buat2 tak nampak je...
Reply

Use magic Report

Post time 9-2-2012 09:54 AM | Show all posts
ini kedai kat jln klang lama ni... antara pemegang AP yg beso gak selain NAZA or Zaibar...

ryo_takahashi1 Post at 9-2-2012 08:26



    memang pong..  kete yg dalam macam gambo tu dah sold lama dah... tapi tu bukan model absolute, tu type M punya model, sebab tu murah sket.. kalau absolute paling cikai pong RM145k utk tahun 2006 ke atas.
Reply

Use magic Report

Post time 9-2-2012 10:00 AM | Show all posts
recon unregistered pon tgk tahun gak... kalo keta tu lebih 5 tahun mmg takleh buat max loan 9 ta ...
ryo_takahashi1 Post at 9-2-2012 08:29



    ish saper kata..

rata-rata kata recond kat mesia ni adalah model JDM jepun. Kat jepun, kete bleh pakai max 5 tawun jer, dan rata-rata owner kat sana jual di tahun ke 4 dan tahun ke 5 gitu.  so biler sampai kat mesia nie, memang dah dekat usia 5 tawun, tak banyak yg less, kalau ader pong, reger dier dah lain, mahal lagik..
Reply

Use magic Report

Post time 9-2-2012 10:26 AM | Show all posts
ish saper kata..

rata-rata kata recond kat mesia ni adalah model JDM jepun. Kat jepun,  ...
Fast-N-Furious Post at 9-2-2012 10:00


bank ko je kata cenggitu...
bank lain aku tanya jawap seghupe jer... contoh tahun ni 2012.. kalo recon tahun 2007 keatas je depa bg 9 tahun loan... recon tahun 2005~2006 masih ada yg baru release or tak terjual tahun lepas depa tak kasi 9 tahun dah...
ko lain le.. tuan punya bank maaaaaaa...
Reply

Use magic Report

Post time 9-2-2012 01:17 PM | Show all posts
bank ko je kata cenggitu...
bank lain aku tanya jawap seghupe jer... contoh tahun ni 2012.. kal ...
ryo_takahashi1 Post at 9-2-2012 10:26



    tu sebab ikut law atas kertas.. tak ikut law kalu bleh.. janji cable kuat dan laju cam fiber optik. Even ader sesetengah orang siap kensel loan, sebab takmo amik 7 tahun, so bank nak pujuk balik, oper jer lar 9 tawun special case..
Reply

Use magic Report

Post time 9-2-2012 01:21 PM | Show all posts
tu sebab ikut law atas kertas.. tak ikut law kalu bleh.. janji cable kuat dan laju cam fib ...
Fast-N-Furious Post at 9-2-2012 13:17


wooo.. kira ko bleh adjust la cemni...
camtu proceed aje la booking F355 aku tu... kompom kaler merah ek...
Reply

Use magic Report

Post time 9-2-2012 08:49 PM | Show all posts
tu sebab ikut law atas kertas.. tak ikut law kalu bleh.. janji cable kuat dan laju cam fib ...
Fast-N-Furious Post at 9-2-2012 13:17


RB1 ni masih "keras" gak resale dia ya
Dok gitu Fast
Reply

Use magic Report

Post time 9-2-2012 08:50 PM | Show all posts
dua taun lepas adala juga buat calculation nak sambar RB1 recond....
selepas bergaduh bertendang dg ...
zulka Post at 9-2-2012 08:43


Tukar je lah ke RB1 Absolute
Reply

Use magic Report

Post time 10-2-2012 09:46 AM | Show all posts
Tukar je lah ke RB1 Absolute
imayronster Post at 9-2-2012 20:50


nti my wife cakap..pegi tido dlm kete {:4_192:}
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.074949s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list