Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
19966
View
98
Reply

CARI 2011 Best K-Drama

[Copy link]

Author: dauswq       Show all posts   Read mode

Author
 Author| Post time 1-1-2012 09:12 PM | Show all posts
Reply 40# net_level

kau pinjam kt sky, hampir 80% k-drama sume die download
aku pun sedut dr dia sejak duduk Msia 3 bulan lepas
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 1-1-2012 09:13 PM | Show all posts
Reply 39# carold

bergantung..
akak nak vote jah kah...
nak bg review sekalipun tak pe..

lagipun thread ni boleh jd survey kalau2 sesiapa nak tgk drama best taun ni
Reply

Use magic Report

Post time 1-1-2012 09:28 PM | Show all posts
Reply  net_level

kau pinjam kt sky, hampir 80% k-drama sume die download
aku pun sedut dr dia s ...
dauswq Post at 1-1-2012 21:12



    haahahah... sky tokan besar tuh nak bg pinjam ke? i dah la pemalu orgnyer
(tp mintak kat ko tak malu lak)
Reply

Use magic Report

Post time 2-1-2012 09:22 AM | Show all posts
Reply  carold

bergantung..
akak nak vote jah kah...
nak bg review sekalipun tak pe..

lagipu ...
dauswq Post at 1-1-2012 21:13



   hampir keseluruhan dlm list tu akak tngok.ada yg tengok dgn penuh keemosian...
ada yg tngok 2epi. dah stop...
Reply

Use magic Report

Post time 2-1-2012 10:25 AM | Show all posts
@TT. thousand day promise ada 2


Top 5 drama :
49 days
terbaekkk.. jln citer best, sedih wlaupon twist ending. setiap kali aku tgk heroin tu nanes, aku pon  rasa sedih. manja gile suara dia.. dlm tempoh 49 hari dia tau sape yg betol2 sygkan dia han kang sgt la emsem

Man of Honor
aku suka sgt citer ni sbb hero n 2nd hero mmg aku suka giler. jln citer best~ xde la rasa watak utama teraniaya sangat...

Greatest Love
wpon hero n heroin kureng hensem, tp lakonan mereka sgt mantap... penampilan ding dong sgt memeriahkan lg cite neh~ beberapa ep awal buat aku nk stop tgk citer ni. nasib baik aku sambung n lps tu tros wat aku suka tgk

Baek Dong Soo...
tetiba takde rasa nk komen lak... mian


paling lyn abes : opkos 49days

paling outstanding : 49days & Lie to me << wpon LTM tak termasuk dlm aku nyer senarai top5 tp bg aku citer ni ada cacat sket... awal2 ep ok... tp dh nk ujong2 tu rasa cam jln citer dh tak mengancam.,.. setakat so-so je la

plg meruntun kalbu : 49days

plg benci / paling bosan : mgkn drama yg aku tak abis tgk adalah yg paling bosan. paling benci tak la kot. cam kejam je paling benci tu...
paling bosan n tak abis. miss ripley
paling bosan n abis n aku suka : greatest love

PINIS watching : semua yg aku bgtau top5 tu aku pinis watchiing.
lagi yg aku dh abis : paradise ranch, thorn birds ,my princess

stop tgk : miss ripley.

on going : 1000 day promise

akan tgk lps ni :
scent of a woman + heartstring << baru order. mee to flower , flower boy ramyun shop...
aku akan tgk ikut sususan nih : scent of a woman >> eksaited nk tgk sbb kat tb aku ikot lobang2 + aku malas donlod.
2. mee too flower sbb nk tgk YSY.
3. flower boy ramyun shop and last heartstrings<< tetiba baru rasa nk tgk
4. princess man

KESIMPULANNYER : thn ni aku rasa aku suker 49days

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 2-1-2012 10:20 PM | Show all posts
(a)top 5 drama pilihan (ikut turutan)- ada top 2 jer tau neh...huhuhu
1. the greatest love (of coz  la ada cha seung won...heroin dia,,,kureng ckit la...)
2. my princess (SSH + KTH )

(b)plg layan abesss
1. the greatest love
2. my princess

(c) plg outstanding
1. the greatest love
2. my princess

(d)plg meruntun kalbu
-
(e)plg dibenci
-
(f) plg bosan....n tgk x habis
1. poseidon
2. lie to me

cter sedih mcm neh xnk layan....
1. Scent Of Woman
2. 49 days
3. Thousand Day Promise

cter yg x nak layn....
1. baby face beauty
2. city hunter
3. Miss ripley

cter dalam senarai tgh tgk.....
1. tree with deep roots ( nasb baik dlm neh Jang hyuk DEABAKK!!!!..terubt ckit..)

2. heartstring ( yg neh mula tgk mcm bosan gak...tapi YONG punya pasl...jalnn)

3. flower boy ramyun shop ( suka heroin neh sejk tgk pure pumpkin flower, pastu flow jer mana ada cter dia...)

4. Me Too Flower

5. The Musical

6. Can't Lose (nk tgk pasl Couple neh first time)

cter yang layan lobang2
1. Warrior Baek Dong So
2. princess man
3. Midas ( syg sgt cter ada Jang Hyuk Tp....ahh bosan)
5. Man of Honor/Glory Jane
6. protect the boss



tahun lepas x berapa nk layn sgt drama,,,

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 3-1-2012 04:21 AM | Show all posts
err... mana Vampire Prosecutor?
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 4-1-2012 11:11 AM | Show all posts
Reply 47# wordlife

tak cukup space nak letak...
Reply

Use magic Report

Post time 4-1-2012 11:18 AM | Show all posts
Reply  wordlife

tak cukup space nak letak...
dauswq Post at 4-1-2012 11:11



    gigih daus sana sine dok buat petandingan..ekekke..nk amik jawatan Super mod ke??
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 4-1-2012 11:21 AM | Show all posts
Reply 49# limau

pertandingan tu saje wat tuk fun...

tak berminat pun jd SM..
Reply

Use magic Report

Post time 4-1-2012 11:33 AM | Show all posts
Reply  limau

pertandingan tu saje wat tuk fun...

tak berminat pun jd SM..
dauswq Post at 4-1-2012 11:21



    kekek..ala2 mare ke??? bucukkk ahh
Reply

Use magic Report

Post time 5-1-2012 01:54 PM | Show all posts
Ya ampun...mcm mana iolzz nak kasi review ni,  sempat tgk sampai abis 2-3 Kdrama sajork utk 2011!!   kebykn yg stanum tgk 2-3 episode je pehtu dah maleh nk layan..terpaksa selektif sket sbb tak terkejar nak mengkhatamkan segala bideo/concerts/reality tv uri BIGBANG pya pasal...

Tapi dlm 2-3 drama tu stanum paling terkesan dgn citer Thorn Birds..adoii..siap nangeh2 tuh! cast dia mmg mantap gilos! dah la chantek bangat!! 2-2 female lead bersaing antara satu sama lain utk hasilkan lakonan cemerlang..Han Hye Jin (dia ni awek Naul from group 'Brown Eyed Soul') dan Kim Min Jun..sampaikan stanum rasa Joo Sang Wook yg henskem tu tak mampu nak topple kedua2 actress ni punya aura... Heroin citer ni penah keluarkan statement yg drama ni btoi2 menguji mental dia..semendang kene bergaduh, tahan marah dan air mata..(nangis pun muka still maintain cantik oi!!) This is a serious drama about fame, betrayal, hatred, but also love and family-ties. Berbaloi tgk...{:4_182:} {:4_182:}

Since ramai yg vote Scent Of Woman, 49 Days dgn The Greatest Love iollz nk start layan citer ni la plak taun 2012 ni.. Owh, x dilupakan drama musical 'What's Up?' (tumpang pomot  yer )..

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 5-1-2012 04:31 PM | Show all posts
taun nih ntah nape.. kalo tgk msti sekerat2 jah.. taun nih byk nonton drama jepunlah daus.. tp yg mekss tgk abis cite

Spy myung yong tuh...lakonan eric.. skunk more tuh variety show.. jap2

tgk dream high, 49 days.. thousand days tuh x tgk abis.. w.pun hero pujaan tp sbb watak hero sgt menyakitkan ati..
-my princess x tgk abis sbb mcm blur jer jln citenye...

nak try tgk warior tuh sape ada copy die
Reply

Use magic Report

Post time 6-1-2012 03:52 AM | Show all posts
Post Last Edit by manganini at 6-1-2012 03:59

aku punya komen lak..

Princess' man
- my feveret drama tahun ini.. plot cerita yang menarik dan lakonan pelakon2nya yg berkesan.. ada happy, ada sedih, ada geram dan marah, ada romantik.. ibarat teh tarik yg ditarik secukup rasa..

Heartstrings
- citer budak2, ahjumma macam aku tak berapa nak layan.. pastu plot cerita mcm cacamarba je, asyik2 bertelagah pasal berebut sapa nak jadi watak utama dalam musical.. tapi Jung Yong Hwa oppa punye pasal, aku bleh layan drama ni 10 kali pun takpe.. kekeke~

Romance Town
- idea asal cerita ni menarik, pasal orang2 gaji yg menang tiket loteri.. olahan cerita dan lakonan main casts just above average je dan takde apa sangat yg mampu diingati.. okay la, tak rugi menonton..

Babyfaced Beauty
- lakonan terbaik Jang Nara (bagi aku) bawa watak mature dan tak overacting.. paling menonjol dlm citer ni ialah watak Choi Daniel yang lawak, baik hati giler dan boleh buat aku jatuh cinta.. malangnya cerita agak bosan dan boleh diramal kesudahannya mcm mana..

Glory Jane
- tengah tengok, tak abis lagi.. tapi aku mcm dah pening tengok cite ni, mcm cite kartun pun ade... kurang logik dan jalan cerita yg tak fokus.. dari baseball player dan nurse, tersasar jadi penjual baju sejuk dan kemudian nak ambil alih sykt lak.. tapi aku teruskan tengok demi CJM, PMY dan LJW yg cantik dan hensem itu..

My Princess
- cerita comel, pelakon comel tapi tak tengok abis lagi sebab ari tu laptop aku kene reformat terus hilang semua file2 drama ni.. nanti nak sambung tengok balik laa..

Poseidon
- tengok on and off je sebab bosan tengok polis2 yang lembik, padahal aku mengharapkan lebih banyak watak2 aksi dari pelakon utamanya iaitu Siwon dan LSY..

Dream High
- pun tengok on off je.. agak best sebenarnya, tapi tu lah..citer budak2..

Brain
- ongoing.. takde pelakon feveret, tapi citer sangat best, lakonan very the mantap.. kadang2 tension tengok citer ni sebab mainly pasal keje, keje dan keje..dan research dan research.. adoiyai.. dan berusaha taknak tengok, tapi terpaksa tengok jugak sebab curious gitu..heh

Ojakgyo Family
- weekend drama, boleh masuk sini ke? hentam saja la labu.. citer ni besttttttttt sangattt!! citer lawak, romentik, tema kekeluargaan, suka duka, marah marah sayang bla bla.. citer mcm ni memang feveret aku..

Senarai ingin nak tengok: 49 days, Flower Boy Ramyun Shop, Greatest Love, Tree With Deep Root

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 6-1-2012 04:36 PM | Show all posts
Ni citer2 yang aku BERJAYA tgk smpi habis...
1) Scent Of Woman        
2) 49 Days        
3) My Princess        
4) Lie To Me
5) Dream High                  

Ni citer yg tgk sekerat je...tak mampoo nak abiskan sbb mcm mengantuk je bile bukak..
1) Anthena (ep 1 je dh juling2 mata mengantuk)
2) Poseidon (sama gak ngan citer Anthena)        
3) Baby Faced Beauty (Jang Nara kiut tp tak tau la nape takleh abis..selalu tgk dia dlm my love pattzi ke, the successfull story ke, ok je...boleh je layan smpi abis cd..mungkin sbb dia berlakon jadi ahjumma kot..)      
4) Romance Town (suka Yuri tp mmg dlm citer ni takleh nak layan la..bosannnnn)

Citer yang tengah tengok skunk ni...
1) Glory Jane (lg 1 ep last tak tengok lagi...)
2) Flower Boy

Citer yang nak tgk..
Heartstrings   
Can't Lose     
Myung Wol   
Midas        
Miss Ripley        
The Musical
Protect the Boss        
City Hunter         

(a) top 5 drama
1) Scent of A Women---> citer paling best kot lepas 49 days... layan kt ofis pun nangis2...suka sbb ada LDW ngan KSA..mmg minat sejak azali..
2) Lie To Me
3) 49 Days
4) Dream High
5) My Princess

(b)plg layan abesss
Scent of a women
49days

(c) plg outstanding
Scent of a women

(d)plg meruntun kalbu
Scent of a women

(e)plg dibenci
Anthena

(f) plg bosan
Anthena

banyak tinggal kdrama sbb duk melayan variety show ngan konsert2 ape jadah lagi ntah..pastu tgk kosentret ngan Teukso kapel...

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 7-1-2012 02:14 AM | Show all posts
Post Last Edit by manganini at 7-1-2012 02:20

oh ok, nak sambung lagi ulasankat atas.. semalam tak sempat, sebab masuk pukul 4am je mesti terus error..

My top 5 drama
1 Ojakgyo Family
2. Princess' Man
3. Brain
4. ...... tu je kot.. sebab banyak tengok drama kat kbsw je.. mcm daus ke sape cakap, drama kbs tahun ni agak kureng sikit......

Paling layan abes
1. Ojakgyo Family
2. Princess' Man
3. Heartstrings

Paling outstanding
1. Princess' Man
2. Brain

Paling meruntun kalbu
1. Princess' Man

Paling dibenci
1. Glory Jane (benci kat Seo Jaemyung, menyampah tengok poker face Incheol dan paling tension tengok Jane kiss Inwu depan Yeonggwang )

Paling bosan
1. Spy Myungwol (concentrate tengok 1/2 jam pertama je.. selebihnya Myungwol lagi banyak tengok aku daripada aku tengok Myungwol)
2. Poseidon (bosan tengok watak heroinnya.. ermm ntahlahh)
Reply

Use magic Report

Post time 17-1-2012 03:13 PM | Show all posts
Post Last Edit by aznee85 at 27-1-2012 10:35

My Favorite
1. The Princess Man -- sanggup sahur depan tv tengok ulangan
2. Romance Town
3. Deep Rooted Tree

paling tak sangka berjaya habis tengok walaupun BORING - Myeungwol (Eric punya pasal)


Yang dilayan secara express
49 Days
Secret Garden
Lie To Me

*edited =)

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 19-1-2012 02:44 PM | Show all posts
Post Last Edit by twinkystar at 19-1-2012 14:47

fav drama me tahun 2011-49 days,flower boy ramyun shop, ojakgyo family,warrior baek dongsoo, my princess, city hunter
Reply

Use magic Report

Post time 26-1-2012 02:16 AM | Show all posts
kenapa aku takde hati nak tengok city hunter? dari diorang start shoot, sampai la diorang bercinta dan dah putus cinta pun tak de perasaan lagi nak tengok..
Reply

Use magic Report

Post time 26-1-2012 10:33 AM | Show all posts
kenapa aku takde hati nak tengok city hunter? dari diorang start shoot, sampai la diorang bercinta d ...
manganini Post at 26-1-2012 02:16



   meh ak tlg jwb.....

ko xsuka MINHO 2....
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.088286s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list