Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
19981
View
98
Reply

CARI 2011 Best K-Drama

[Copy link]

Author: dauswq       Show all posts   Read mode

Post time 26-1-2012 11:17 AM | Show all posts
Antara drama yang aku layan sampai habis..

1) The Greatest Love (mmg greatest la...suka sgtt ngn cite nie aku esp.ngn heroin dia 2...w/pon dia x le rembes bak kata dauwsq,tapi aku suke tgok dia berlakon)~paling layan abess

2) Thorn Birds (sume pelakon dlm cite nie aku x kenal..hehe..tapi cite dia not bad la...)~boleh la layan sedang2 jer  
   
3) Poseidon (tgok sbb ada siwon jer...dan cite nie mmg x bosan...sbb byk rahsia dan byk ulat2 dlm marin 2..dan aku x suke ngn heroin dia 2...siwon ngn heroin x sesuai sgtt..cite nie gak cite suci murni bab xde scene kissu)~boleh la layan sedang2 jer
      
4) Scent Of Women (aku tgok pon sbb lee dong wook...ntah nape aku mmg x leh nk msuk ngn cite nie...sbb heroin 2 aku x suker..sore dia x bestt..w/pon cite nie sedey tapi aku langsung x dpt feel sedey 2..)~boleh la layan sedang2 jer

5) City Hunter  (gigih aku tgok cite nie..sbb ada lee min ho kot..tapi,boleh la tahan tgok LMH beraksi bagai 2...)~boleh la layan sedang2 jer
  
6) Man of Honor/Glory Jane (cite nie bestt gak ngn duaorg pelakon laki 2..1st hero n 2nd hero mmg bestt r...ketepikan PMY...happy ending yang biasa..cite nie leh wat aku sedey+gelak dan mrembes dgn kedua2 heronya)~paling layan abess

7) Romance Town (cite nie bestt sbb cite pasal maid2...dan kwsn perumahan dlm cite nie mmg cantekk...)~boleh la layan sedang2 jer

8) Spy Myung-Wool (cite yg paling byk kontreversi tuk taun 2011...boleh la layan tuk gelak2)~boleh la layan sedang2 jer
  
9) Secret Gaden (leh masuk dlm list x nie??~cite nie mmg tinggalkan kesan dlm diri aku...dr segi penceritaan (w/pon x logik),pelakon smpaila ke OST dia..mmg daebak...)~paling layann abess

10) Brain (yang nie pon x taw leh masuk list x...x abis ag tgok kt kbsw...cite dia mmg bestt..w/pon hero kertu tapi bestt giler r...~bila tgok hero dia yg sombong cmnie terigt kt cite pasta...)~paling layan abess
         

Nie drama yang aku tgok sekerat dan x abes..tergantung cm2 jer jer...sbb dr 1st episod mmg bosan sgt..
1) My Princess (syg hero dia bestt,tp kim tae hee bosan wehh..sgt x ssuai dia jdik princess 2,terus jln cite jdi bosan yg amat..)
2) Midas (aku suka hero dia jang hyuk...tp,tgok 1st episod cm lemau jer cita dia...dah 2 byk lak ckp...terus x tgok2,tapi akn tgok gak sbb jang hyuk)   
3) Baby Faced Beauty (entahla nape aku x suka cite nie....w/pon tgok tapi tak melekat la kat hati...tgok skip2 jer...)      


Drama yang tgh tgok dan akan layan pasnie
- Brain mmg super duper best tuk penutup taun 2011-2012(terus jatuh hati+chinta kt hero dia yg kertu 2)
- 49 Days...(dgr review korg cm bestt...x sbr nk tgok)     
- Midas (x taw la leh hbiskan ke x...)        
- Miss Ripley (x taw la best ke bosan ker,...)
- Athena (x taw la best ke bosan ker,...)     

p/s: aku x pandai sgtt nak rate and review dgn panjang lebar...~sekadar nak berkongsi pendapat aku jer
   













.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 26-1-2012 11:39 AM | Show all posts
Reply 61# makdik2301

Sega termasuk dlm list drama taun lepas

http://eforum4.cari.com.my/viewthread.php?tid=524810&extra=page%3D1
Reply

Use magic Report

Post time 26-1-2012 11:50 AM | Show all posts
Reply  makdik2301

Sega termasuk dlm list drama taun lepas
dauswq Post at 26/1/2012 11:39


sbb cite 2 end 2010 kann..~slh parking la plak..
Reply

Use magic Report

Post time 27-1-2012 12:15 AM | Show all posts
Reply 60# ismaha


hahaa ye kotttaku tak berapa masuk sangat puak2 min ho nih..
aku lebih  pro ke puak2 geun suk gitu...
rival tuuuu {:4_502:}
Reply

Use magic Report

Post time 27-1-2012 01:42 AM | Show all posts
meh ak tlg jwb.....

ko xsuka MINHO 2....
ismaha Post at 26-1-2012 10:33 AM



    hahhaha, lisa pun baru nak jawab cam nih gak
Reply

Use magic Report

Post time 27-1-2012 09:38 AM | Show all posts
Reply  ismaha


hahaa ye kotttaku tak berapa masuk sangat puak2 min ho nih..
aku lebih  pr ...
manganini Post at 27-1-2012 00:15



   sama la ngn ak....
Reply

Use magic Report

Post time 29-1-2012 11:19 PM | Show all posts
Drama yang tgh tgok dan akan layan pasnie
- Brain mmg super duper best tuk penutup taun 2011-2012(terus jatuh hati+chinta kt hero dia yg kertu 2)
- 49 Days...(dgr review korg cm bestt...x sbr nk tgok)     
- Midas (x taw la leh hbiskan ke x...)        
- Miss Ripley (x taw la best ke bosan ker,...)
- Athena (x taw la best ke bosan ker,...)     
makdik2301 Post at 26-1-2012 11:17 AM

sila la tgk 49days dulu.. bg aku,
cam athena. miss ripley, midas tu aku tak berselera nk tgk....
Reply

Use magic Report

Post time 29-1-2012 11:51 PM | Show all posts
Reply 67# nzhass79

mggu nie aku nk start bermarathon 49 days...athena,miss ripley n midas mst buhsan kan...tgok skip2 jer la..
Reply

Use magic Report

Post time 29-1-2012 11:57 PM | Show all posts
Reply  nzhass79

mggu nie aku nk start bermarathon 49 days...athena,miss ripley n midas  ...
makdik2301 Post at 29-1-2012 11:51 PM


bg aku laaaa... tp try la tgk... mgkn ko suka... kekadang selera kita tak sama.... athena aku lgsg tak tgk tp miss ripley ep1 pon aku tak abis tgk... biasa kalo aku borinng kat ep awal2 aku gigih la jgk sambung tgk... sbb biasanya citer tu akan jd sedap di ep5 dan ke atas... tp yg ni.. tah laaaa.....
Reply

Use magic Report

Post time 30-1-2012 11:20 PM | Show all posts
pembukaan thn 2012 nih tak byk citer best laaaa nak follow
Reply

Use magic Report

Post time 31-1-2012 12:05 AM | Show all posts
Reply  nzhass79

mggu nie aku nk start bermarathon 49 days...athena,miss ripley n midas  ...
makdik2301 Post at 29-1-2012 23:51



   athena tuh best gak.. sbb ala2 crime ke hulu ke hilir..miss ripley mmg boring..tgk pon sbb yunchun jeh.. midas..aku tgk sekerat..donlod pon sekerat jeh..
Reply

Use magic Report

Post time 31-1-2012 12:06 AM | Show all posts
Reply  ismaha


hahaa ye kotttaku tak berapa masuk sangat puak2 min ho nih..
aku lebih  pr ...
manganini Post at 27-1-2012 00:15


jgn riso..aku pon tak menat minho neh...dr zaman bof lgk.. tp lakonan die dlm city hunter..buat aku termenat skit lah..
Reply

Use magic Report

Post time 31-1-2012 08:34 AM | Show all posts
athena tuh best gak.. sbb ala2 crime ke hulu ke hilir..miss ripley mmg boring..tgk pon ...
skymania Post at 31-1-2012 12:05 AM



    lisa suka je jln citer miss ripley tuh
Reply

Use magic Report

Post time 31-1-2012 10:00 AM | Show all posts
lisa suka je jln citer miss ripley tuh
eddlisa_uyuk Post at 31-1-2012 08:34



    sbb maybe sky nmpk di bayangi telenovela ruby kot.. tuh tak menat tuh..sbb ruby sngt best..
Reply

Use magic Report

Post time 31-1-2012 10:58 AM | Show all posts
Tak ramai tgk cite The Greatest love ke..aku rasa cite ni mmg super duper kelakar,..Dok gok Jin sgt kelakar dan handsome..kerana cha seung won berlakon best gile dlm cite ni menyebabkan aku mendownload city hall hny utk tgk dia berlakon...tp overal utk jln cite dan pelakon aku mmg bg 4 dr 5 bintang...mmg best..dia punya cast mmg best..

Deep rooted tree cite ni mula2 aku tgk sb nk tgk jang hyuk je..tp lama2 aku jd addicted pula..jln cite mmg mantap..pelakon pun mantap juga..utk cite yg serious aku mmg suka sgt dgn cite ni...jln cite yg lain drpd cite korea yg lain..sb dh lama sgt tgk cite korea aku jd sgt selektif bila nk tgk drama...so aku mmg recommend siapa nk tgk cite korea yg tak skeptical..

Okjagyo family aku rs awal2 cite ni tak berapa menarik..tp bila dah part nk habis ni..pergh klimaks mmg baguih...penceritaan pun smooth je..aku suka gile dgn taebum dgn soo young couple..aduih comelnya taebum skrg mengejar cinta soo young...

Lie to me aku baru nk start tgk..last year aku tak ada hati nk tgk sb review semua org kata buhsan..tp sb ada ulangan kat ONE HD dan aku dh tak de cite lain nk tgk aku pun follow je la...surprisingly aku rasa cite ni menghiburkan YEH tak annoyed kang ji hwan pun cool je dia act..walaupun jln cite dia simple tp sgt mudah nk follow...aku grade cite ni cite ringan yg menghiburkan..

Girls K kalau korg baca dramabeans punya blog mesti korg tau org kt dramabeans sgt suka cite ni..dan recommend cite ni..so aku pun layan la cite ni...aku rs untuk cerita aksi cite ni mmg bagus..jln cite dia sgt pantas sb 3 episode je kan..tp mmg padat dan tak buhsan..Han Groo walaupun perlakon baru tetapi lakonan dia mantap..support by kim jung tae mmg superb la..tp aku rated cite ni utk 19 tahun ke atas ataupun 18PL ... sila forward part2 yg menggangu iman anda yer..

Sign another good kdrama..lain drpd yg lain..dan sb aku suka park shin yang aku tau lakonan dia pasti takkan mengecewakan..mungkin cite ni tak sebagus CSI..tp plot cite dia utk corruption dan campur tgn drpd kuasa lain yg menyebabkan penyiasatan kes menjadi tidak telus aku mmg suka tengok...penceritaan dia bagus lakonan pun mantap..bayangkan bapak aku yg x suka tgk cite korea pun layan cite nih..klu tak krn jln cite yg bagus takkan la bapa aku suka tgk kim ah joong tu pulak kan...

49days aku rs cite ni biasa je..with all the hype from others aku masih rs cite ni biasa...aku tgk cite ni separuh jalan je..tp aku masih teruskan balik sb ONE HD buat ulang tayang..so sb x de cite lain aku tgk juga la .. dh nk habis pun kan..so aku rated cite ni boleh la tengok..

Protect The Boss another funny drama..klu tak sama level dgn the greatest love pun dia cuma kurang sikit je tp still entertaining...4 org pelakon yg ke empat - empatnya bg aku tak annoying...setiap watak ada kekuatan dia..dan pelakon2 sokongan seperti nenek, ayah ji heon, mak moo won menjadikan cite tu jd lagi menarik...kawan - kawan eun seol sgt supportive dan kelakar..eun seol dgn na yoon pun bleh jd best friend ... tak skeptical mcm cite korea yg lain di mana second heroin asik nk buat palat dgn heroin je...duh buhsan.. aku suka cite ni ..another good drama for 2011 ..

tu je cite yg aku sempat tgk utk tahun 2011 sb tahun 2011 aku byk habiskan masa aku tgk variety show 2D 1N, running man, heroes, qualification of men. Pastu nk layan cite jepun lagi cite inggeris lg..aih x cukup masa rasanya..aku harap review aku boleh membantu korg yg nk pilih drama mana nk tgk..
Reply

Use magic Report

Post time 31-1-2012 11:06 AM | Show all posts
Aku tau aku tak review cite KBS selain ojakgyo family...sb tak de cite kbs yg menarik perhatian aku..memandangkan byk yg recommed the princess man dgn brain..nnt aku try download dan tgk..nnt aku bole bg review juga..

byk lg nk kena download nih..vampire prosecutor , flower boy ramyun shop utk 2011 .. pastu 2012 come out dgn the moon embrace the sun yg rating tgh mencanak - canak naik nih..nk kena download juga..aku download je tau ..tgknya tak tau bila..ngehehe..
Reply

Use magic Report

Post time 11-2-2012 02:42 PM | Show all posts
aku baru habes tengok Tree With Deep Roots....
aku rate cerita nih 7/10, mengisahkan macammana raja develop sistem tulisan baru untuk rakyat joseon (nama lama seoul). Awal-awal dah menarik masa tu raja muda lagi (lakonan jongki) yang suka main game magic square. worth to watch!
Reply

Use magic Report

Post time 14-2-2012 04:10 PM | Show all posts
terbaru skali..the moon embraces the sun..wwuuaahh!! dasyat..rating die airing tetiap ari..tenggelam kan segala yg ada...cayalah!
Reply

Use magic Report

Post time 14-2-2012 06:32 PM | Show all posts
Aku pun nak vote jugak wpun dah lambat.

(a) top 5 drama pilihan
1- princess man
2. man of honor
3. city hunter
4. protect the boss
5. scent of a woman

(b)plg layan abesss
man of honor

(c) plg outstanding
princess man

(d)plg meruntun kalbu
49 days

(e)plg dibenci
poseidon

(f) plg bosan....
lie to me
baby faced beauty
Reply

Use magic Report

Post time 16-2-2012 08:09 PM | Show all posts
terbaru skali..the moon embraces the sun..wwuuaahh!! dasyat..rating die airing tetiap ari..tenggelam ...
skymania Post at 14-2-2012 16:10



  rating dia boleh meroket macam baker king takgoo tak? hehe...
aku download jek dulu... nanti marathon... tak sanggop nak tunggu sub tetiap minggu
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.081980s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list