Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
19982
View
98
Reply

CARI 2011 Best K-Drama

[Copy link]

Author: dauswq       Show all posts   Read mode

Post time 23-2-2012 07:35 AM | Show all posts
Reply 80# net_level

mmg sakan meroket rating die uols..
Reply

Use magic Report

Post time 23-2-2012 12:45 PM | Show all posts
Reply  net_level

mmg sakan meroket rating die uols..
skymania Post at 23-2-2012 07:35



    yeah... dah cecah 40%... hahahah...

p/s: mana link? kata nak carikkan...
Reply

Use magic Report

Post time 23-2-2012 05:57 PM | Show all posts
yeah... dah cecah 40%... hahahah...

p/s: mana link? kata nak carikkan...
net_level Post at 23-2-2012 12:45



    budak2 neh pon tak tau..sbb derang amik ikot fansub jeh..kalu ada pon masih di kpopella..
Reply

Use magic Report

Post time 29-2-2012 01:21 AM | Show all posts
nak menyelit jugak

yang paling layan /paling best / yang habis tengok full
(1) of cos CITY HUNTER - cemerlang dan gemilang hehehe. fanatik LMH dan PMY sebenarnya
(2) THE GREATEST LOVE - tak pernah kenal pun hero & heroin. tapi mmg best. funny dan jalan cerita yg tak memboringkan. lagu dia pun best

yg lain semua tgk sekerat / express
the princess
49 days - tgk celup2 1/2 episode, ada dlm simpanan full - tapi masih belum ada masa nak layan
secret garden - hampir habis. best jugak, sampai  HJW + Binnie antar anak kat pagar rumah mak dia
miss ripley - sgt heran tak boleh nak khusyuk tgk LDH. berenti ep 4 or 5
scent of a woman - hanya minat dong wok, tak minat langsung KSA. tengok skip2 - pun masa kat ONE
lie to me - 1st few episode mmg layan. seronok tgk couple YEH dgn hero tu. lama2 rasa tawar



semua cerita joseon ke saeeguk tak reti eja, dan tak pandai nak appreciate. so mmg tak tengok princess man ke, warrior ke.. mintak mahap.

yg flower2 - pun tak de rasa minat nak tengok.

rasa macam takder cite best lately ni. tak tau apa nak follow.
atau pun demam cerita korea dah kebah?
Reply

Use magic Report

Post time 17-3-2012 10:58 PM | Show all posts
Reply 82# net_level


wahhh.. 40% dah.. wajib donlot dan tengok ni..
patutla hari tu dalam happy together, MC tu cakap Mi Seon tu queen of rating.. citer yg dia berlakon semua rating meletop2 punya - Baker King, Ojakgyo Family, Moon Embraces the Sun etc.. rating tiga drama tu kalau dicampur dah lebih 100% dah..
Reply

Use magic Report

Post time 17-3-2012 11:05 PM | Show all posts
Post Last Edit by net_level at 17-3-2012 23:07
Reply  net_level


wahhh.. 40% dah.. wajib donlot dan tengok ni..
p ...
manganini Post at 17-3-2012 22:58


hahhahah.. taktau la tapi bagi aku personally cerita dia so-so tak banyak unsur suspen....(aku stop tgk sampai ep 14.... nanti la sambung ) dan takdela membosan kan.. maybe sebab OST dia tak best... hahahaha

kalau nak compare dgn baker king... aku still nobatkan baker king as the best drama... (selayak dgn rating >50%)
Reply

Use magic Report

Post time 28-5-2012 10:39 AM | Show all posts
Kenapa Midas x ramai tengok? cite tu best...jang hyuk sgt bergaya. Cerita 2011 yang saya tengok utk 2012   :-

Paling Layan Habis:-

Brain- outstanding
Midas - outstanding
The Greatest Love - Best + Kelakar
Deep Rooted Tree- Best gak
Princess Man- Best cuma ending tu frust sikit...tapi overall mmg best
Protect The Boss- boleh la
Secret Garden - ok la
Scent of a woman -ok la
Man of Honor - tengok separuh...ingat nak sambung balik

Ingat lepas ni nak tengok wlaupun dah melangkau tahun 2012:-

49 days
The Moon that Embrace the Sun
Warrior Baek Dong So
Reply

Use magic Report

Post time 2-9-2012 10:12 PM | Show all posts
bru layan flower boy ramen shop.... best ropernyer....
Reply

Use magic Report

Post time 3-9-2012 09:02 PM | Show all posts
brain
deep rooted tree
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 21-11-2012 01:56 PM | Show all posts
up balik thread ni..
Reply

Use magic Report

Post time 22-11-2012 12:32 AM | Show all posts
tak kisahlah walau dh lambat

(a) top 5 drama pilihan korang

1. The greatest love
2. 49 days
3. Midas
4. Deep rooted tree
5. Dream High

(b)plg layan abesss

1. Midas - acting dan storyline mmg terbaik....
2. Dream High - terhibur
3. The Greatest love - komen di bawah

(c) plg outstanding

The Greatest love - ost & acting mmg daebak, storyline biasa2...

(d)plg meruntun kalbu

Can you hear my heart - kredit untuk pacit yg bodoh tu, mak hero yg selfish dan 2nd hero...terbaik! : aku tak letak top 5 drama sbb draggy dan heroin dan hero yg agak spoil...

(e)plg dibenci

takde kot...kalau benci aku stop tengok....

(f) plg bosan....

1. lie to me - tak mampu nak meneruskan....
2. protect the boss - awal2 sgt promosing...acting yg baik especially dari choi kang hee & jisung...sampai separuh dah mula la nak boring...'takde pape pun cite neh' akan terlintas di kepala...
3. warrior baek dong soo - team antagonis lebih best (choi minsoo, yoo seung ho)...hero paling boring dlm sejarah aku tgk citer korea...takde aura langsung...plain giler....nak tgk pun takde mood...


teringin nak tengok thousand day promise....hero ngan heroin cam best...nanti la kot... Last edited by parasitology on 22-11-2012 12:39 AM

Reply

Use magic Report

Post time 25-12-2012 09:54 PM | Show all posts
net_level posted on 17-3-2012 11:05 PM
Post Last Edit by net_level at 17-3-2012 23:07

aku baru tengokmoon embrace the sun tu.. tu pun tak abis lagi... baru episode berapa tah lupa lak, tak sambung lagi.. memang betul cakap ko.. takde la best mana pun.. rasa mcm overated je.. still tak boleh lawan baker king..

yorobun, tak nak bukak thread 2012 best kdrama plak ke.. ?
Reply

Use magic Report

Post time 26-12-2012 08:14 PM | Show all posts
manganini posted on 25-12-2012 09:54 PM
aku baru tengokmoon embrace the sun tu.. tu pun tak abis lagi... baru episode berapa tah lupa lak, ...

kann....

haah yerla.... nak vote jgakkk
Reply

Use magic Report

Post time 17-9-2018 09:27 AM From the mobile phone | Show all posts
Tolong suggest cerita yg sedih best sangat cam quuen of 7 days?
Reply

Use magic Report

Post time 17-9-2018 09:30 AM From the mobile phone | Show all posts
Signal paling best pd aku.. lain dari yg lain
Reply

Use magic Report

Post time 20-9-2018 11:47 AM | Show all posts
umbut replied at 17-9-2018 09:30 AM
Signal paling best pd aku.. lain dari yg lain

refer kat thread ni kalau nak tengok list cerita tahun2 lepas yg best :
https://mforum.cari.com.my/forum.php?mod=viewthread&tid=860731&extra=page%3D1

tapi update sampai tahun 2015 je..result utk tahun 2016-2017 x jumpa pulak dah thread tu..
Reply

Use magic Report

Post time 20-9-2018 11:55 AM From the mobile phone | Show all posts
xyla73 replied at 20-9-2018 11:47 AM
refer kat thread ni kalau nak tengok list cerita tahun2 lepas yg best :
https://mforum.cari.com.m ...

Thanks kaka
Reply

Use magic Report

Post time 20-9-2018 01:00 PM | Show all posts

Ok dah jumpa.

Utk drama tahun 2017, boleh refer kat sini (tengok post #674) :
https://mforum.cari.com.my/forum.php?mod=viewthread&tid=1081309&extra=&page=27

Yg ni pulak utk tahun 2016 (refer post#8) :
https://mforum.cari.com.my/forum.php?mod=viewthread&tid=1028198
Reply

Use magic Report

Post time 3-10-2018 05:06 PM | Show all posts
umbut replied at 17-9-2018 09:27 AM
Tolong suggest cerita yg sedih best sangat cam quuen of 7 days?

dah layan Mr. Sunshine belum? kalau nak cari cerita sedih silalah layan..sad ending..sedih dan tragik..
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 27-10-2018 05:58 PM | Show all posts
xyla73 replied at 20-9-2018 01:00 PM
Ok dah jumpa.

Utk drama tahun 2017, boleh refer kat sini (tengok post #674) :

senarai sudah dikemaskinikan.


https://mforum.cari.com.my/forum.php?mod=viewthread&tid=860731&extra=page%3D1

Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.084142s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list