Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
127766
View
313
Reply

Alza, Exora & Avanza...

  [Copy link]

Author: freekey       Show all posts   Read mode

Author
 Author| Post time 4-1-2012 01:53 PM | Show all posts
ceh.. ader lagi yg bawah 100K

first, aper tujuan ko nak beli MPV?? adakah ko pandang pa ...
Fast-N-Furious Post at 3-1-2012 17:46


1. yg harga below < 80K preferably
2. nak keta yg more spacious
3. yang jimat minyak
4. design yg masculine

last but not least...
5. yang boleh cilok2 mcm maibim skrg
   



Reply

Use magic Report

Post time 4-1-2012 03:56 PM | Show all posts
ang ni lawak la freekey..  

pandangan ang ni sebenarnya mmg unik.. tak terpikir oleh aku selalunya.
Reply

Use magic Report

Post time 4-1-2012 03:57 PM | Show all posts
1. yg harga below < 80K preferably
2. nak keta yg more spacious
3. yang jimat minyak
4. desig ...
freekey Post at 4-1-2012 13:53



   ang ambik ja la alza..
Reply

Use magic Report

Post time 4-1-2012 08:18 PM | Show all posts
1. yg harga below < 80K preferably
    amik exora
   
2. nak keta yg more spacious
     amik exora

3. yang jimat minyak
    amik alza

4. design yg masculine
     amik alphard

last but not least...
5. yang boleh cilok2 mcm maibim skrg
    menten jer maibih haibim ko skang nieh..

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 5-1-2012 07:37 AM | Show all posts
alza konsep car










Antara ciri-ciri Perodua Alza Infinite Konsep adalah seperti berikut:

Eksterior (Luaran)

    Aerodynamic design dan styling
    Rekaan bumper yang bold menambah lebar body profile
    Rim 18 inci ringan
    Bumbung panaromic
    Lampu headlamp, belakang dan brek LED
    Lampu HID Xenon untuk lebih kecerahan
    Ekzos dwi muncung untuk lebih sporty

Interior:

    4 sporty bucket seat
    Konsol tengah
    Skrin paparan sesentuh
    Stereng pelbagai fungsi dengan butang start
    Kulit Alcantara hitam

Lain-lain:

    12 speaker dan subwoofer
    2 DIN audio skrin sesentuh dengan GPS dan kamera undur belakang.
    3 LCD monitor
    Suspensi sport dan boleh ubah untuk kawalan lebih baik
    Sistem intake prestasi tinggi untuk lebih pecutan

Bagaimana? Jika Proton dengan konsep pahlawan, Perodua juga bersaing dengan Alza Infinite konsep ini. Jika ada yang sanggup berbelanja lebih, pasti kita akan melihat konsep ini di jalan raya tidak lama lagi.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 5-1-2012 09:20 AM | Show all posts
alza - pada aku takleh diketegorikan sebagai mpv... ruang memandu sama besar dgn kete viva...cuma ditambah seat belakang....then ruang tempat simpan barang takde langsung...

exora - abg aku pakai kete ni..... dah nak jual dahpun..katanya byk sgt masalah teknikal....ekon blower dah 5 kali rosak.. dashboard longgar, minyak kuat, naik bukit takde power... ntahla..

avanza - biras aku pakai avanza 1.3 manual taun 2005 , belum pernah ada masalah yg serius sejak beli, - aku sendiri suka sgt bawa kete ni...walaupun cc kecik...tapi power ada, minyak pun save...

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 5-1-2012 10:47 AM | Show all posts
alza - pada aku takleh diketegorikan sebagai mpv... ruang memandu sama besar dgn kete viva...cuma di ...
zulka Post at 5-1-2012 09:20



    avanza memang orang tau tak bawak masalah, enjin tahan lasak, masalah remeh temeh cam proton tu takde. Even harga used car pong masih agak tinggi. Sebab toyota masih jual. Cuma suspension dier ader sket kureng.
Reply

Use magic Report

Post time 5-1-2012 12:49 PM | Show all posts
avanza tukar suspension GAB settle masalah naik kuda........ BTW avanza baru lawa jugak.....
Reply

Use magic Report

Post time 5-1-2012 12:50 PM | Show all posts
exora dah pakai turbo skang hehehe
Reply

Use magic Report

Post time 5-1-2012 03:52 PM | Show all posts
alza - pada aku takleh diketegorikan sebagai mpv... ruang memandu sama besar dgn kete viva...cuma di ...
zulka Post at 5-1-2012 09:20



   sebab tu la aku tak beli exora..
priki.. ambik innova je la.. bukan takat nak mencilok.. nak terbang pun boleh..
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 6-1-2012 10:27 AM | Show all posts
1. yg harga below < 80K preferably
     amik exora
   
2. nak keta yg more spacious
      amik exora

3. yang jimat minyak
     amik alza

4. design yg masculine
      amik alphard

last but not least...
5. yang boleh cilok2 mcm maibim skrg  
     menten jer maibih haibim ko skang nieh..

Fast-N-Furious Post at 4-1-2012 20:18

hahaha.... u r the best bro!!!

   



Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 6-1-2012 10:28 AM | Show all posts
alza konsep car



Antara ciri-ciri Perodua Alza Infinite Konsep adalah seperti be ...
shahx Post at 5-1-2012 07:37

errr.. apsal gitu rupanya? tetiba ada oren sana sini... lg buruk dr myvi extreme kaler kuning tu... huhuh..

anyway thanks for the info..

   



Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 6-1-2012 10:30 AM | Show all posts
alza - pada aku takleh diketegorikan sebagai mpv... ruang memandu sama besar dgn kete viva...cuma di ...

exora - abg aku pakai kete ni..... dah nak jual dahpun..katanya byk sgt masalah teknikal....ekon blower dah 5 kali rosak.. dashboard longgar, minyak kuat, naik bukit takde power... ntahla..
zulka Post at 5-1-2012 09:20

tulah yg takut nk berhijrah ke kete proton tu..

tp org kata.. jgn dgr cakap2 org.. experience sendiri dulu...

btw, melampau lah kata alza pnya ruang mcm viva.. aku dah naiklah alza tu a few times.. besar je mcm myvi.. selesa pun selesa.. aku jd passenger sebelah driver sbb aku tak reti bw manual.. wife yg bawak.. huhu..

   



Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 6-1-2012 10:31 AM | Show all posts
sebab tu la aku tak beli exora..
priki.. ambik innova je la.. bukan takat nak mencilok..  ...
Alt-F4 Post at 5-1-2012 15:52


haha.. mmg ada teringin nak amik innova tu.. sebab tgk ruang dlm dia mcm best.. so spacious.. tp harganya mahal kan??

lgpun exterior design dia tak menarik mcm exora lah... huhu..
   



Reply

Use magic Report

Post time 6-1-2012 11:25 AM | Show all posts
exora bold.
Reply

Use magic Report

Post time 6-1-2012 11:53 AM | Show all posts
exora turbo lah freekey mana tau aktif buat anak pastu anak ramai leh lah bawak pusing msia ...naik bukit no hal....turun bukit lagi la
Reply

Use magic Report

Post time 6-1-2012 12:14 PM | Show all posts
sekarang dah terminat ngan Exora Bold....

nape x pnah nampak Exora Prime lagi kat mana2 show room eh?
Reply

Use magic Report

Post time 12-1-2012 04:30 PM | Show all posts
haha.. mmg ada teringin nak amik innova tu.. sebab tgk ruang dlm dia mcm best.. so spacious.. tp harganya mahal kan??
freekey Post at 6-1-2012 10:31


ishh.. RM98k jer lar.. tak sampey 100k lagik..
Reply

Use magic Report

Post time 12-1-2012 04:53 PM | Show all posts
ishh.. RM98k jer lar.. tak sampey 100k lagik..
Fast-N-Furious Post at 12-1-2012 16:30



   
kalau dah 98K...tambah sket amik Honda RB3....pueh hati..
takyah wat ape2 dah...
Reply

Use magic Report

Post time 12-1-2012 07:35 PM | Show all posts
exora bold la.. naik genting lepas punye 7 orang hahah
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.108281s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list