Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Kolumnis
Search
1234
Return to list New
46216
View
85
Reply

minyak enjin yang terbaek untuk lc135

[Copy link]

Author: compunk       Show all posts   Read mode

Post time 6-8-2012 10:50 PM | Show all posts
medangmru posted on 6-8-2012 09:27 PM
Hahhhhhhhhhh,,,,bab sms bgtahu wife tu mmg aku amalkan skang ni...masa nek motor tak pernahnya aku ...

itulah yg sepatutnya...
Reply

Use magic Report

Post time 28-9-2012 12:18 PM | Show all posts
tak lama lagi...nak tukar ke E-XL lak... RM31 je

border=0 />

Reply

Use magic Report

Post time 12-11-2015 01:23 PM | Show all posts
viper_2803 replied at 28-9-2012 12:18 PM
tak lama lagi...nak tukar ke E-XL lak... RM31 je

border=0 />

apesal tetiba thread ni up balik....

viper.. ko masih guna minyak ni ke...?? apa kata ko review pasal minyak ni... dan berapa harga sekarang...?

Reply

Use magic Report

Post time 16-11-2015 01:07 PM | Show all posts
ryo_takahashi1 replied at 12-11-2015 01:23 PM
apesal tetiba thread ni up balik....

viper.. ko masih guna minyak ni ke...?? apa kata ko review ...

ada org vote la tu
Reply

Use magic Report

Post time 30-11-2015 03:07 PM | Show all posts
ryo_takahashi1 replied at 12-11-2015 01:23 PM
apesal tetiba thread ni up balik....

viper.. ko masih guna minyak ni ke...?? apa kata ko review ...

alamak... dah 3 tahun punya thread...
yup masih guna lagi... duron E XL 15w 40 (harga skrg dah jadi rm33)
mcm biasa... smooth dan ringan.

Reply

Use magic Report

Post time 30-11-2015 03:39 PM | Show all posts
viper_2803 replied at 30-11-2015 03:07 PM
alamak... dah 3 tahun punya thread...
yup masih guna lagi... duron E XL 15w 40 (harga skrg dah ja ...

fully ke semi ni....? mcm grade semi ni...

Reply

Use magic Report

Post time 2-12-2015 01:08 PM | Show all posts
ryo_takahashi1 replied at 30-11-2015 03:39 PM
fully ke semi ni....? mcm grade semi ni...

semi jer...

Reply

Use magic Report

Post time 31-12-2015 03:46 PM | Show all posts
bagi aku brand minyak bukan la penentu prestasi enjin motor..

yg penting gred minyak berapa yg pengeluar rekomen..

contoh:- Suzuki cub aku enjin dia mintak EO gred SAE10/40 (gred ni mahal skit) Honda cub aku plak enjin dia mintak EO gred SAE10/30(x mahal sngt).. nak murah pakai gred SAE20/50

jadi...bila ikut gred yg disyorkan enjin korang pun tahan lebih lama..

tapi ada gak yg suka upgred pakai minyak lagi nipis (SAE5/50)....ha! yg ni moto mmg ringan/laju tapi x lama lps tu stanby la modal nk masuk bengkel plak
Reply

Use magic Report

Post time 5-1-2016 11:29 AM | Show all posts
alhamdulillah selama 3 tahun pki petronas syntium 4sp fully
bukak block std bahagian dlm berkilat boleh buat cermin muka
piston rod dan cam pon ok

skg layan block ceramic dgn piston fogging
biasalah setiap 3 thn kena buat treatment tgk blk mcm maner
Reply

Use magic Report

Post time 3-4-2017 03:02 PM | Show all posts
tudiaa replied at 5-1-2016 11:29 AM
alhamdulillah selama 3 tahun pki petronas syntium 4sp fully
bukak block std bahagian dlm berkilat  ...

salam tuan...masih lgi pakai block seramik dgn forged piston tu ke? ok tak, ada masalah?ke dah pakai Y15R skang
Reply

Use magic Report

Post time 2-6-2017 03:11 AM | Show all posts
zulka replied at 3-4-2017 03:02 PM
salam tuan...masih lgi pakai block seramik dgn forged piston tu ke? ok tak, ada masalah?ke dah pak ...

Assalamualaikum dan selamat berpuasa @zulka

Maaf pasal report spam..saya akan ganti balik..boleh tak masuk bod Pahang dekat thread luahan perasaan sekejap..thread yg highlight kaler biru..tq ;-)

Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2017 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.049954s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list