Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
165751
View
1883
Reply

Guangzhou, China - Part 2

  [Copy link]

Author: wdn790x       Show all posts   Read mode

Author
Post time 7-2-2012 09:42 PM | Show all posts

Guangzhou, China - Part 2

Salam semua, nk merepeat lagi Canton @ Guangzhou pertengahan tahun ini. Banyak tempat yg x sempat cover pada trip tahun lalu HKG-SZX-CAN
Bagi yg 1st time Guangzhou x seteruk Delhi or Saigon.
Kalau ada masa Solat Jumaat di Masjid Saad Abi Waqas satu pengalaman yg menarik terutama keadaan street market selepas solat.
Reply

Use magic Report

Post time 8-2-2012 10:31 AM | Show all posts
plan nak ke GZ jugak..tp byk lg kena study, kalo 1st time, pegi berdua je ok ker?

bulan brape sesuai ke sana?
Reply

Use magic Report

Post time 8-2-2012 10:56 AM | Show all posts
plan nak ke GZ jugak..tp byk lg kena study, kalo 1st time, pegi berdua je ok ker?

bulan brape ses ...
mimi_19 Post at 8-2-2012 10:31



    Pergi berdua Ok aje.juan banyak study dari forum ini.Dapat gi Guangzhou-Shenzhen & Hong Kong last January. Jangan bimbang sebab Juan pun bukannyer reti cakap mandarin.Jalan merata guna public transport :Metro LRT, Train & bas even naik cruise.Yang penting buat itinerary & guna google maps utk kenalpasti public transport terbaik utk sampai ke tempat yg nak pergi.Kadang-kadang jumpa juga Malaysian Chinese yg tegur kitaorg.Kalau lapar cuba tanya kat org@ yg lalu lalang...sebut ajer "La mien" sebab biasanya kedai yg jual mee tarik ni muslim.
Reply

Use magic Report

Post time 8-2-2012 11:38 AM | Show all posts
Salam semua, nk merepeat lagi Canton @ Guangzhou pertengahan tahun ini. Banyak tempat yg x sempat co ...
wdn790x Post at 7-2-2012 21:42



Betul setuju masa solat jumaat kat mesjid Abi Waqas memang satu pengalaman yang menarik.Especially bila waktu makan lepas solat jumaat.Dapat berkenalan dgn pelbagai bangsa.
Reply

Use magic Report

Post time 10-2-2012 11:17 AM | Show all posts
Post Last Edit by yanadin at 12-2-2012 21:23

salam.. nak tanya pd otai2 kat sini. kat guangzhou kalo kita nak beli kain ela secara sikit apa nama tempat dia ek. bukannya apa... ada member kata kalo kat wholesale dorang tak jual sikit2.
Reply

Use magic Report

Post time 16-2-2012 11:39 AM | Show all posts
nk tanye..cuaca kat guangzhou nih klu bulan jan sejuk sgt ke....
Reply

Use magic Report

Post time 16-2-2012 07:26 PM | Show all posts
nk tanye..cuaca kat guangzhou nih klu bulan jan sejuk sgt ke....
opie5662 Post at 16-2-2012 11:39



    salam, sy jgk bdk br blaja.. Ada sesape gi 4 jan 2013 dpn?
Reply

Use magic Report

Post time 16-2-2012 07:29 PM | Show all posts
Pergi berdua Ok aje.juan banyak study dari forum ini.Dapat gi Guangzhou-Shenzhen & Hong Ko ...
JuanM Post at 8-2-2012 10:56


Maaf, juan.. Nk tnya,kalo 1st g bdua je, nk shopping n jenjalan, xpe ke aci redah gtu?
Reply

Use magic Report

Post time 16-2-2012 07:50 PM | Show all posts
Reply 22# ummi12

nie mesti baru tempah.... hwehehehe
Reply

Use magic Report

Post time 17-2-2012 08:07 AM | Show all posts
Maaf, juan.. Nk tnya,kalo 1st g bdua je, nk shopping n jenjalan, xpe ke aci redah gtu?
ummi12 Post at 16-2-2012 19:29



    Pergi berdua lagi best.Kita akan lebih jadi pengembara bukan pelancong .Redah berdua buleh aje.Tapi kena buat planning details
kalau nak contoh itinerary pm kat juan e-mail address nanti juan fwd.Hotel pun kena booking dulu Juan tak mahu ambik risiko.Print ler tulisan cina tempat yang nak dituju & toilet.Agak2 nak terkucil tunjuk aje tulusan tu kat org lalu lalang.ok ajer
Reply

Use magic Report

Post time 17-2-2012 08:13 AM | Show all posts
Sorry menyampuk.. aku rase ade baiknye tuan pembuka thread ni susun info elok2 utk reference semua org....  mcm where to eat, where to stay, how to get to the places ... dah alang2 rajin nak bukak thread kan, at least make some effort to benefit others as well lah... kalau takde info skang pun, maybe bleh reserve some postings and update later once dah ade org contribute the info... aku rase ramai yg akan appreciate your effort...

just my two cents... kalau ade sape2 yg sentap, feel free to lahar aku...
Reply

Use magic Report

Post time 17-2-2012 08:46 AM | Show all posts
Pergi berdua lagi best.Kita akan lebih jadi pengembara bukan pelancong  .Redah berdua bu ...
JuanM Post at 17-2-2012 08:07



    Juan.. hehe xpnh g jauh2... plg jauh pn bandung je... pn redah berdua.. tp kira ok, kite phm ckp indon... yg kali ni, isk cam susah hati plak... nk amik ejen, ptama budget, kedua xbrapa suke terikat jadual... camana ye... lmbat lg 4 jan 2013 - 8 jan... kalo la ada kwn2 kt cni yg g ms tu kan best.. ermm br je book ;)

sy org baru kt cni, biasa silent reader je.. ni br nk bsuara

nnt sy pm juan... tqvm ye {:4_243:}
Reply

Use magic Report

Post time 17-2-2012 10:57 AM | Show all posts
Juan.. hehe xpnh g jauh2... plg jauh pn bandung je... pn redah berdua.. tp kira ok, kite p ...
ummi12 Post at 17-2-2012 08:46



   ummi cek pm k
Reply

Use magic Report

Post time 17-2-2012 04:14 PM | Show all posts
ummi cek pm k
wulan_cinta Post at 17-2-2012 10:57



    dh cek... tQVM {:4_500:}
Reply

Use magic Report

Post time 18-2-2012 04:13 PM | Show all posts
dh cek... tQVM
ummi12 Post at 17-2-2012 16:14



   dh ade thread benang  lepas tp dh kena kunci sbb cukup 100 pageT_T..
cer cek thread tu n ltk link sni.. xpun kita kena baca dr benang 1st page hihihi
Reply

Use magic Report

Post time 18-2-2012 04:18 PM | Show all posts
ni link benang lepas..aku tolong upkan sikit yg mana mampu...



http://mforum.cari.com.my/viewthread.php?tid=295730&extra=page%3D5
Reply

Use magic Report

Post time 18-2-2012 09:51 PM | Show all posts
tlg up sket,xreti quote thread bwk ke sini, jadik nak tepek sket2... jangan marah naaa


tempat memborong


http://www.travelchinaguide.com/cityguides/guangzhou.htm


jan, feb, mac time sejuk

Reply

Use magic Report

Post time 20-2-2012 02:45 AM | Show all posts
salam semua..kalau dekat guangzhou kena pakai adapter khas ke untuk barang elektrik?nak beli kat mane?nanti nak charge hanfon,laptop mcm mana...tolong bagi penjelasan sikit kawan2..tq
Reply

Use magic Report

Post time 20-2-2012 02:40 PM | Show all posts
planning to guangzhou 13 - 22 march ni..
ikut org berniaga beli barang, tapi mcm boringlah pulak ikut dorg, ingat nk turun hongkong, nk gi beli beg kt fossil.. hehe
Reply

Use magic Report

Post time 21-2-2012 11:50 AM | Show all posts
hongkong?? wah best tu... agak2 kalo g 4H3M je smpat x g hongkong?
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.078729s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list