JAWATAN KOSONG! Jadi penulis freelance kami dan berpeluang menang hadiah wang tunai berjumlah RM300! Klik sini > CARI Warrior
Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Kolumnis
Search
81082
View
516
Reply

apabila hati terluka..

  [Copy link]

Author: sukesuke       Show all posts   Read mode

Post time 22-2-2012 05:28 PM | Show all posts
Reply 74# cokchibor


   so true..allah xlupakan hamba Dia kan?
Reply

Use magic Report

Post time 22-2-2012 05:30 PM | Show all posts
Reply 75# sukesuke


kak, luka di tgn nmpk berdarah..luka di hati siapa yg tahu..
Reply

Use magic Report

Post time 22-2-2012 07:08 PM | Show all posts
Reply 75# sukesuke


    aku faham n dpt rs sgt2 ape yg ko rasa... dan aku teringat plak masa benda yg sama jadi kat aku sebelum ni.... cara terbaik ko dekatkan diri dengan Tuhan... n lepak dgn kawan2 or family yg sekepala.. unless boleh lupa jap (walaupun time mlm perasaan sedih dtg jugak )
   Tiba2 plak aku nk jd kawan ko TT... hmmm ko pm la aku kalo ko ada FB... dan ko dah start niaga teruskan fokus pada bisnes.. banyak jugak sebenarnye benda boleh buat utk dpt income... lagi pun apa yg aku perhati ko nyer penulisan pun boleh tahan...
mana tau dengan penulisan dpt generate income jugak walaupun buat part time...
tb2 aku nk ckp, dun worry SukeSuke, ramai lagi geng dalam forum ni yg boleh share everything n bagi ko happy balik... ko dah ada pembaca setia dalam bod misteri tu... (salah sorg nyer aku.. heheh) so sebagai org yg sentiasa nk baca hasil penulisan ko, aku hrp sgt semua yg baik2 je akn dekat dgn ko pasni... Aminnnnn
Reply

Use magic Report

Post time 22-2-2012 08:02 PM | Show all posts
sayangi diri anda sebelum anda menyayangi orang lain
Reply

Use magic Report

Post time 22-2-2012 08:29 PM | Show all posts
sabar ye TT...bagus tindakan anda...
Reply

Use magic Report

Post time 22-2-2012 11:36 PM | Show all posts
Kenali lah sifat2 lelaki yg Allah cipta.... Taatnya isteri kepada suami x terhenti sehinggalah suami menduakan Allah. Harap TT leh la musahabah diri dulu ek... menyokong idak, sokong pun bukan..TT dah boleh pk baik buruk,jgn ikut nafsu sgt...

( Isteri Firaun tu jadi ketua tau kat syurga...laki TT lagi jahat dr Firaun ke?)
Reply

Use magic Report

Post time 22-2-2012 11:38 PM | Show all posts
betul3..................
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 23-2-2012 11:42 AM | Show all posts
Reply 81# cucur

memang betul..tapi serius,xde maaf dah..cemana nak ckp yek..aku nih teramat susah nak marah..tetapi skali aku marah,mmg xde perkataan maaf dlm kamus idup aku..aku paling benci org tipu aku..bagi aku benda nie bkn masalah curang,but its about tha cheating part..fikirlah,kalo dah satu dlm rumahtangga tu xde lg kejujuran,apa lg yg tinggal..? berpura2..? aku sygkan diri aku lebih dari aku sygkan sesiapa..x kira walopun insan yg bernama suami..coz diri aku la kwn aku yg paling rapat..
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 23-2-2012 11:52 AM | Show all posts
dari family aku dpt tau suami aku tgh cari aku sampai amik cuti panjang..biarlah,ntah nape aku xleh tengok langsung muka dia..biar jadi satu pengajaran pada dia,biar dia ingat hati seorang isteri nie bukan barang permainan.dia nak curang sgt,silakan..dgn sepenuh hati aku relakan kalo itu yg dia nak..tapi maaflah,jgn sentuh aku lagi.g la jadi alam flora,sauk mana2 betina yg ada..n jgn muncul dlm idup aku lg....
Reply

Use magic Report

Post time 23-2-2012 12:03 PM | Show all posts
Reply 84# sukesuke


hu..hu...separuh giler dia tu nanti suke-suke....
Kalau nyorok tu, jgn sampai orang blh jumpa tau....
alang-alang seluk pekasam, bior sampai ke pangkal lengan.....
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 23-2-2012 12:08 PM | Show all posts
Reply 85# jazaa

xkan leh jupe pun..coz siapa pun x tau aku kat mana,even adik beradik aku skalipun..aku berhubung ngan family pun melalui email,hp aku tinggalkan kat umah..
Reply

Use magic Report

Post time 23-2-2012 01:30 PM | Show all posts
Reply  cucur

memang betul..tapi serius,xde maaf dah..cemana nak ckp yek..aku nih teramat susah n ...
sukesuke Post at 23-2-2012 11:42


    ..... Rilek r sis...lelaki kebanyakkan mmg menipu perempuan..nipu nak jaga hati jer pun.... kalo dah kantoi tu x leh nak cakap pe la... agaknya Allah nak duga sis kot... untung la sis Allah dah duga,..


"atutkah manusia menyangka bahawa mereka akan dibiarkan dengan hanya berkata: "Kami beriman", sedang mereka tidak diuji (dengan sesuatu cubaan)?" al ankabuut ayat 2

  وَعَسَىٰٓ أَن تَكۡرَهُواْ شَيۡـًٔ۬ا وَهُوَ خَيۡرٌ۬ لَّڪُمۡ‌ۖ وَعَسَىٰٓ أَن تُحِبُّواْ شَيۡـًٔ۬ا وَهُوَ شَرٌّ۬ لَّكُمۡ‌ۗ وَٱللَّهُ يَعۡلَمُ وَأَنتُمۡ لَا تَعۡلَمُونَ

dan boleh jadi kamu benci kepada sesuatu padahal ia baik bagi kamu dan boleh jadi kamu suka kepada sesuatu padahal ia buruk bagi kamu. Dan (ingatlah), Allah jualah Yang mengetahui (semuanya itu), sedang kamu tidak mengetahuinya ~ Al-Baqarah - 216

    Buang jer la yg keruh.... jgn la menyiksa diri sendiri...ntah2 esok lusa kita atau dia dah tak da lagi kat dunia ni.
Reply

Use magic Report

Post time 23-2-2012 02:24 PM | Show all posts
hi sukesuke...
aku follow thread seram ko...

sabar la ye..
aku pun pernah rasa mcm apa yg ko rasa...
lg best benda tu kantoi masa hari kedua lepas kenduri kawen kitorang...
hati ni mmg hancur la...
dia pulak xde pun mintak maaf...
just cakap dia cuma suka2 n tak pnh pun jumpe pompuan tu...
just msg dlm fon saje...
konon kwn2 je...
kwn waklu la siap bersyg2 bagai...

aku maafkan dia...
tp aku x pnh lupa...
dia pnh kantoi lagi dgn aku bila aku terjumpa pulak gmbr breast pompuan mana tah dlm hp dia...
tp dia kata itu kwn dia test hp...
test amenda klu smpi 2-3 keping gmbr dalam tu...

aku tak keras hati mcm ko...
tambah pulak kesian tengok muka anak2...
jadi mmg idup aku ni asek la syak dia...
n fikir yg bukan2...
smpi skrg...
kalau pun dia dh x buat macam tu...
Reply

Use magic Report

Post time 23-2-2012 04:25 PM | Show all posts
Reply 88# botolmineral


    wah tabah nyer ko botol..... {:4_189:} kalo aku dah mmg x leh hidup dgn lelaki macam tu...terus aku angkat kaki sebab mcm mn nk pimpin keluarga masuk syurga sedangkan ketua keluarga perangai pun nan adoooo, menyakitkan jiwa raga....
   sebenarnye mmg penat tau hari2 pikir pasal dia buat or tak, dia jujur or tak, tapi since ko dah kesian kat dia n anak2 ko, cara paling terbaik kena byk berdoa je la biar dia berubah...
Reply

Use magic Report

Post time 23-2-2012 04:33 PM | Show all posts
Reply 84# sukesuke

    ko rasa x nak bagi dia peluang langsung ke TT??? peluang terakhir,.... mana tau kali ni dia betul2 berubah... sbb x pernah ko marah n terasa hati cam ni...
   pastu kalo ko dh bg peluang, kalo dia still buat lagi... time tu ko dah boleh terus angkat kaki sbb dia mesti tau ko nekad... sbb kdg2 lelaki ni dia x kan insaf selagi tak terkantoi kan... ni mesti dia dah amek pengajaran giler2, sampai dia sanggup amek cuti panjang cari ko...
Reply

Use magic Report

Post time 23-2-2012 04:50 PM | Show all posts
Reply 89# lilinputih


setakat lepas aku dpt transfer balik kampung ni aku tengok ok la...
dia kata dulu pasal aku jauh...
kitorang ni bercinta PJJ... dah kawen dpt anak 1 pun PJJ...
dah nak dekat dapat 2nd baby baru aku dapat tukar...

alasan dia sunyi...
nak je aku tampor...
konon aku x layan msg dia sume padahal dia yg gatal miang...
tetiap kali dia msg aku balas je...
dia yg suruh aku tido awal konon nnti aku penat...
rupenya pas msg aku dia msg pompuan lain...
suruh mintak transfer dkt dgn aku taknak...
aku pulak yg dia suruh transfer smpi dapat...

mmg penat hari2 dok pikir dia dok msg lagi ke pompuan lain...
itu baru msg...
penat lagi pikir dia ada ke jumpa pompuan lain...
migrain aku tau...
sekarang ni aku malas nak pikir dah...
lantak ko...

aku ni x suka gaduh...
so klu marah ke apa aku diam aje...
hangin sorang2...
jenis simpan n pendam dalam hati...

xtau la klu dh smpi limit...
mmg terbalik kot rumah aku kejakan...
Reply

Use magic Report

Post time 23-2-2012 07:49 PM | Show all posts
Reply 91# botolmineral


    hehehehhe... xpe botol.... yg paling penting ko tau ape yg ko buat.... lama2 dia bosan la tu... mana tau bila ko dah dekat dia lebih hargai ko n anak2... kita tak tau kan sbb Allah je yg maha mengetahui isi hati umat dia...
    ko x yah pikir la... biarkan je.. sbb setahu aku nnt kalo betul dia x berubah lagi, Allah yg akan bg petunjuk kat ko pasal keCurangan dia... Time tu ko bagi je dia Tamparan Wanita... {:4_232:}
Reply

Use magic Report

Post time 23-2-2012 09:36 PM | Show all posts
Reply 1# sukesuke


    First of all, salju nk ckp, yg salju takut tgk pic avvy akk...huhu...seram2 gitu....

Yg kedua, salju nk cakap,Tabah nye ati akak...sgt tabah....salju harap salju akn setabah akak...perit rasenye bila bercinta dan putus...tp perit lg jika dh berkawin dan akhirnye bercerai...tp sy tau pe kekuatan akk kat sini...anak2x...berat mata memandang, berat lagi bahu yg memikulnye...semoga akak akn terus tabah dan salju harap akak akn buktikan pd die yg akak bleh berjaya tnpa die...
Reply

Use magic Report

Post time 23-2-2012 09:39 PM | Show all posts
Reply  jazaa

xkan leh jupe pun..coz siapa pun x tau aku kat mana,even adik beradik aku skalipun. ...
sukesuke Post at 23-2-2012 12:08



    I like this method....bleh wat reference utk ms akan dtg..hehe
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 25-2-2012 10:56 AM | Show all posts
got the final decision..dlm proses cerai..wish me luck..
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 25-2-2012 11:24 AM | Show all posts
Reply 90# lilinputih

harus ker aku bg peluang terakhir bila pompuan tu sendiri mengaku da tdo n pernah gugurkan anak dgn laki aku..harus ker aku maafkan seorang lelaki yg x pernah menghargai seorang isteri..?harus ker aku beralah bila dia tido dgn pompuan tu atas katil aku,dlm umah aku sendiri..?
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 25-2-2012 11:26 AM | Show all posts
hati aku nie bkn terluka lagi,tp dah hancur berkecai..aku percayakan dia,aku x pernah bertanya mana dia pergi..aku x pernah kawal dia..tp bila sampai tahap mcm nie,kenapa aku nak bodohkan diri aku sendiri..?

memang org nampak aku tabah,tapi hati aku nie..?
Reply

Use magic Report

Post time 25-2-2012 11:35 AM | Show all posts
Buat lah yang terbaik suke-suke.....
Dah siasat memang perkara tu betul-betul terjadi ke atau rekaan pompuan tu aje.....

kalau perkara tu benar......akak dapat bayangkan perasaan suke-suke....
Semuga Allah permudahkan hidup suke-suke & anak....
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 25-2-2012 11:38 AM | Show all posts
Reply 98# jazaa

thanks..bkn rekaan,aku yg tangkap sendiri..biarlah kalo dia bahagia mcm tu..aku x perlukan org yg x pernah hormati aku..memang aku betul2 down..
Reply

Use magic Report

Post time 25-2-2012 11:46 AM | Show all posts
Reply  jazaa

thanks..bkn rekaan,aku yg tangkap sendiri..biarlah kalo dia bahagia mcm tu..aku x p ...
sukesuke Post at 25-2-2012 11:38



   kak yg kes tido sampai gugur anak tu.. memang hakikat dan pasti bukan pompuan gampang tu buat cerita kak?
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.053700s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list