JAWATAN KOSONG! Jadi penulis freelance kami dan berpeluang menang hadiah wang tunai berjumlah RM300! Klik sini > CARI Warrior
Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
81880
View
516
Reply

apabila hati terluka..

  [Copy link]

Author: sukesuke       Show all posts   Read mode

Post time 21-2-2012 04:11 PM | Show all posts
takut na kawen
kecikgurl Post at 21-2-2012 16:02


bukan semua org mcm tu lah
Reply

Use magic Report

Post time 21-2-2012 04:15 PM | Show all posts
Reply 61# winsonyu


   mmg la..tp takut jugak klu terjadi mcm nih..mntk dijauhkan
Reply

Use magic Report

Post time 21-2-2012 04:30 PM | Show all posts
Reply  winsonyu


   mmg la..tp takut jugak klu terjadi mcm nih..mntk dijauhkan
kecikgurl Post at 21-2-2012 16:15


banyak benda di luar kawalan lah... tengok nabib baik tak pilih org yg betul... selalu principle saya ialah pilih org yg mencintai kita lebih dari kita mencintai org tu
Reply

Use magic Report

Post time 22-2-2012 11:19 AM | Show all posts
syaitan dassim dah bertepuk bersorak gembira dah...
tak lama lagi dassim akan naik pangkat...
Reply

Use magic Report

Post time 22-2-2012 11:23 AM | Show all posts
simpati nasib tt suker baca kisah seram tt kat bod MPS x sangka kan.......
moga bertabah ya kuat semangat anggaplah dia tiada disisi pun tt bole hidup....
betul la orang kata berat mata memandang berat lagi bahu memikul
lau hamba pun sukar nak terima n nak melupakan jikalau suami telah berlaku CURANG:@
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 22-2-2012 12:17 PM | Show all posts
Reply 65# zaiha

thanks...yup,mmg sakit bila teringat balik..bila mata sendiri da lihat apa yg terjadi..aku x malu ngaku kadang2 tgh2 mlm aku terjaga,spontan jer airmata nih kuar..lagi2 bila anak duk sebut papa sambil tepuk2 bantal..tapi,xkan aku nak aniaya diri aku sendiri..?katalah aku maafkan dia,confirm ke dia x akan wat lagi..? xkan aku nak seksa hati aku dgn perasaan syak wasangka sepanjang hidup aku..? daripada aku hidup dalam keadaan tertanya2,baik aku lepaskan aje dia pergi..dia bukan utk aku..aku xnak tunggu bila aku dah tua,terketar2 pegang tongkat baru nak mulakan idup baru..
Reply

Use magic Report

Post time 22-2-2012 12:28 PM | Show all posts
Reply  zaiha

thanks...yup,mmg sakit bila teringat balik..bila mata sendiri da lihat apa yg terja ...
sukesuke Post at 22-2-2012 12:17



   betul3 setuju sangat hati sudah x suka memang x bole nak paksa kan........kuatkan semangat hidup kena teruskan insyAllah tt musti boleh huhuhu
Reply

Use magic Report

Post time 22-2-2012 12:38 PM | Show all posts
maaf andai coretan nie x sesuai diletakkan di sini..tp aku xde laman blog,so aku tulis aje la...mod  ...
sukesuke Post at 20-2-2012 13:34
mesti bersebab selain dari dia gatal merenyam
Reply

Use magic Report

Post time 22-2-2012 01:36 PM | Show all posts
perpisahan bukan bermaksud hidup anda akan kiamat..tabahkan hati,kuatkan semangat..jgn tunjukkan kita lemah di hadapan insan yg menyakiti hati kita..belajar lah utk redha yg jodoh kita sudah tiada..n belajarlah memaafkan diri sendiri..
sukesuke Post at 20-2-2012 13:34


semoga TT terus tabah.....
Reply

Use magic Report

Post time 22-2-2012 01:45 PM | Show all posts
SUkesuke,...... aku sedih sgt bila dgr criter ni... baru semalam aku buka thread misteri ko... tunggu ko update...skali tgk ko update kat sini... aku simpati dgn nasib ko...
   aku suke dgn quote ko yg ni "xkan aku nak seksa hati aku dgn perasaan syak wasangka sepanjang hidup aku..?"
   aku faham perasaan ko sbb aku pun pernah lalui ni... dan sampai skrg aku sentiasa syak dgn dia walaupun aku dh bg peluang 1st n terakhir.. masa tdo aku slalu tgk dia n ckp dlm hati nape dia sampai ati buat mcm tu pada hal dia faham mcm mn sakit nyer ati bila org yg kte syg curang...
   kdg2 aku ok n tenang.. tp kdg2 perasaan benci n menyampah tu dtg jugak... kte manusia kan... aku setuju bila nampak ko kuat dan ko dah muktamad kan keputusan ko...
kalau betul mmg jodoh ko panjang dgn dia Allah tu adil... mesti Dia akan bagi yg terbaik utk ko in future...
   tapi sebelum tu ko buat solat istikarah.. minta petunjuk dan mintak supaya ko tenang dgn ape2 keputusan yg akan ko buat nnt... aku doakan yg terbaik utk ko TT... semoga aku, ko dan wanita2 lain tabah menjalani sisa hidup kte... unless ko dah ada hero... pewaris ko... teruskan berjuang selagi bernafas...
Reply

Use magic Report

Post time 22-2-2012 04:16 PM | Show all posts
aku x setabah kau...
Reply

Use magic Report

Post time 22-2-2012 04:56 PM | Show all posts
aku harap tuhan bagi aku ketabahan,kecekalan,kekuatan,kesabaran mcm TT..amin ya rabbilalamin..
Reply

Use magic Report

Post time 22-2-2012 05:06 PM | Show all posts
emm, tahniah utk TT sebab brani amik keputusan...as if macam cabut paku karat yang cucuk kat kaki, n sapu ubat..akan amik masa utk sembuh, n parut tu akan tetap ingatkan kita kisah terkena paku tu..tapi, dengan tindakan cepat mencabut paku karat tu, mbolehkan kita still hidup, n memilih jalan lain yang tak de paku karat lagi..
emmm, kita hidup ni sebab DIA izin jer, bukan sebab ada suami/makayah/kekasih jaga kita..so, tak payah risau, DIA tetap plan yang terbaik pada kita..kita je yang terjemah sesuatu perkara tu sebagai tak baik..so, be happy coz ALLAH still sayang kita..
Reply

Use magic Report

Post time 22-2-2012 05:09 PM | Show all posts
aku harap tuhan bagi aku ketabahan,kecekalan,kekuatan,kesabaran mcm TT..amin ya rabbilalamin..
paku_karat Post at 22-2-2012 16:56



    emmm...DIA sentiasa bagi, cuma kadang2 kita jer sombong, tak nampak and tak nak terima...
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 22-2-2012 05:20 PM | Show all posts
Reply 70# lilinputih

insyaallah,aku akan trus cuba bersabar n move on..mmg lah,org nampak aku tabah n cekal..tapi hati nie,tuhan ajer yg tau mcm mana..
Reply

Use magic Report

Post time 22-2-2012 05:28 PM | Show all posts
Reply 74# cokchibor


   so true..allah xlupakan hamba Dia kan?
Reply

Use magic Report

Post time 22-2-2012 05:30 PM | Show all posts
Reply 75# sukesuke


kak, luka di tgn nmpk berdarah..luka di hati siapa yg tahu..
Reply

Use magic Report

Post time 22-2-2012 07:08 PM | Show all posts
Reply 75# sukesuke


    aku faham n dpt rs sgt2 ape yg ko rasa... dan aku teringat plak masa benda yg sama jadi kat aku sebelum ni.... cara terbaik ko dekatkan diri dengan Tuhan... n lepak dgn kawan2 or family yg sekepala.. unless boleh lupa jap (walaupun time mlm perasaan sedih dtg jugak )
   Tiba2 plak aku nk jd kawan ko TT... hmmm ko pm la aku kalo ko ada FB... dan ko dah start niaga teruskan fokus pada bisnes.. banyak jugak sebenarnye benda boleh buat utk dpt income... lagi pun apa yg aku perhati ko nyer penulisan pun boleh tahan...
mana tau dengan penulisan dpt generate income jugak walaupun buat part time...
tb2 aku nk ckp, dun worry SukeSuke, ramai lagi geng dalam forum ni yg boleh share everything n bagi ko happy balik... ko dah ada pembaca setia dalam bod misteri tu... (salah sorg nyer aku.. heheh) so sebagai org yg sentiasa nk baca hasil penulisan ko, aku hrp sgt semua yg baik2 je akn dekat dgn ko pasni... Aminnnnn
Reply

Use magic Report

Post time 22-2-2012 08:02 PM | Show all posts
sayangi diri anda sebelum anda menyayangi orang lain
Reply

Use magic Report

Post time 22-2-2012 08:29 PM | Show all posts
sabar ye TT...bagus tindakan anda...
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.047031s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list