JAWATAN KOSONG! Jadi penulis freelance kami dan berpeluang menang hadiah wang tunai berjumlah RM300! Klik sini > CARI Warrior
Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Kolumnis
Search
81079
View
516
Reply

apabila hati terluka..

  [Copy link]

Author: sukesuke       Show all posts   Read mode

Author
 Author| Post time 2-3-2012 10:11 PM | Show all posts
Post Last Edit by sukesuke at 3-3-2012 00:44

skrg tgh failkn cerai..tp aku x duk situ dh..just amik kain bju anak aku n aku..pindah tmpat bru.yg problem kete la,aku letak nama dia,tp masalah aku malas sgt2 nak tgk muka dia..adoiiii...:@
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 2-3-2012 10:13 PM | Show all posts
Reply 123# polabear

yelah kut,aku tiru la tu...
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 2-3-2012 10:30 PM | Show all posts
Post Last Edit by sukesuke at 2-3-2012 22:41

n bru2 nie that girl cari aku,masa tu tgh2 pack brg nak pindah..dia tanya ada x bakal ex laki aku 2 blk jenguk anak n jenguk aku2 skali..aku pun x tau apa masalah dia..aku just bagi tau dia simple,nie sapa yg amik laki sapa nie..? naper lum apa2 da takut dgn bayang2 sendiri..? funny rite..? aku x tau la apa yg diorang fikirkan coz patutnya dlm logik akal,aku yg patut tgh merana duk peluk2 tiang..terbalik la pulak dah..

masa last aku update 2-3 ari lepas,masa tu aku sakit teruk,demam panas..mmg allah ajer yg tau,hati aku nie.dgn sakit,dgn tension..aku x malu ngaku sampai aku bwk kete g empangan semenyih..duk sorang2 menangis..masa tu mmg aku dah set otak aku nie yg hari itu sajalah hari utk aku menangis sepuas2 ati aku..slps nie no more tears,sampai penyudahnya mata aku sakit smpai 2 ari bru ilang merah..alhamdulillah,skrg aku dah boleh ketawa,dah boleh lalui tmpat kenangan kami tanpa rasa apa2.cuma aku masih xleh tgk dia,bukan apa,aku rimas la org merayu bersyg2 nih..dah terlambat..!
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 3-3-2012 12:58 AM | Show all posts
aku rasa Allah tu maha adil..buktinya,aku x pernah rasa tenang n bebas sampai ke tahap nie..mmg hati aku sakit,pedih ibarat kena baling dari menara klcc,tp bak kata satu forumer kat sini,watpe nak pandang blk ke belakang stelah melangkah..?

lelaki 2 pun agaknya bila dah fedup x dpt pujuk,trus kuar ugutan..xleh idup tanpa dia la,apa la..sampai satu tahap dia ckp that girl yg tergila2kan dia..hello,bertepuk sbelah tgn xkan berbunyi..apa2 pun aku akn terus bersabar walo ikutkan kepala tgh semak dgn rayuan lelaki tu,n pertanyaan that girl adakah betul2 aku xkan kembali pada lelaki yg dah hancurkan kepercayaan aku tu..lagi2 dgn keputusan my ex nak rebut hak penjagaan anak..tp aku x bodoh..masa pompuan tu wat pengakuan,diam2 aku record perbualan aku ngan dia..itu bukti aku..doakan aku menang..
Reply

Use magic Report

Post time 3-3-2012 01:29 AM | Show all posts
:@ :@ Reply 129# sukesuke


   Ktorg sentiasa doakan ko TT... Allah ada dgn ko n org2 yg kuat dan sabar...
Tapi aku rs cam nk jumpe pempuan S****L!! N kasi penumpuk naruto kat muka dia
biar dia tau rs sikit! :@ {:4_236:}
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 3-3-2012 01:38 AM | Show all posts
Post Last Edit by sukesuke at 3-3-2012 23:16

Reply 130# lilinputih
thanks..pasal pompuan tu,aku xpenah risau pun..lum nikah da meroyan tanya itu ini..insyaallah..ada bahagian dia tu nnt..
Reply

Use magic Report

Post time 3-3-2012 01:43 AM | Show all posts
maaf andai coretan nie x sesuai diletakkan di sini..tp aku xde laman blog,so aku tulis aje la...mod  ...
sukesuke Post at 20-2-2012 13:34



As Salam...maafla bertanya...ni kali keberapa suami curang..?? kalau sekali...kenapa tak bg peluang sekali lg..at least sekali lg....sayang...dah ada anak2....sian kat anak2...kalau kali yg kedua...errr...up to you la....kannn...err..sori ngantuk sgt tak sempat nak baca whole story cuma nak bg pendapat jek.....

mmg bercerai bukan dunia kiamat....life still can goes on....but....to err is human....Nabi pun mengampunkan umat.....bagi la..peluang sekali lg kat suami.....itu saja.....
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 3-3-2012 01:49 AM | Show all posts
Reply 132# akula203

first time..hmm..cant la..takut nnt satu ari kalo gaduh mula ungkit mengungkit..baik lepaskan skrg dr bila anak da ramai n mula bertekak dpn anak..
Reply

Use magic Report

Post time 4-3-2012 11:51 PM | Show all posts
aku rasa Allah tu maha adil..buktinya,aku x pernah rasa tenang n bebas sampai ke tahap nie..mmg hati ...
sukesuke Post at 3-3-2012 00:58



   amin kak.... hest doa kan... nasib akk ni bijak...dan serabut boleh pikir.. bagus kak bukti tu kalau boleh copy banyak2 atau simpan 1 dalam email folder... incase ada pape terjadi... ada backup!
Reply

Use magic Report

Post time 5-3-2012 08:22 AM | Show all posts
Reply  akula203

first time..hmm..cant la..takut nnt satu ari kalo gaduh mula ungkit mengungkit.. ...
sukesuke Post at 3-3-2012 01:49


As Salam sukesuke.....jgn fikir mende yg tak berlaku lg....mungkin akan terungkit..mungkin juga tidak...so better fikir positive...dan nak tambah lg pendapat....yg last kot...semoga sukesuke..amik masa seminit dua untuk berfikir dgn waras tanpa ikut perasaan dan kalau boleh wat solat Istikharah 3 malam berturut...bangun kol 2/3 pagi....mintak petunjuk...InsyaAllah...keputusan yg diambil tepat...

dan pendapat..saya...

curang baru sekali....so sebelum kawin mmg dia setia kan...so nampak kat cnie..suami mmg tersilap langkah..saya rasa pompuan tuh yg goda dia..so elok diberi peluang kedua untuk suami...

cam ne selama ni layanan dia....bertanggungjawab..?? penyayang kat anak2? sentiasa membantu sukesuke...dan sentiasa ada bila diperlukan..?? dan sentiasa menjaga hati sukesuke serta bukan panas baran..???  jika jawaban dia YA...maka sah ...suami tersilap mencurang....dah saya rasa kalau diberi peluang kedua..dia tak akan mempersia2kannya....InsyaAllah sukesuke dan suami akan lebih bahagia dimasa depan.suami akan setia ke akhir hayat..ni pelajaran terbaik utk dia.......mungkin nt bila sukesuke marah...sukesuke akan ungkit kembali.....rasa2 suami akan...mengaku kesalahan dia...dan harap2 sukesuke boleh forgive...and buat2 forget forever...just untuk kebaikan bersama...

sila fikirkan banyak faktor2 lain ..jgn mudah amik keputusan cerai berai ni....byk keburukan dr kebaikan....mmg kesilapan dia besar..tp...kalau selama ni mmg dia seorg yg baik....dia layak diberi peluang kedua....tapi kalau dia selama ni ...bukan bersifat seorg suami yg bertanggungjawab dan penyayang..so..up to you..la...

nasihat saya ni based kepada pembacaan selama nie.....ramai isteri2 yg teruk kena dera...laki kaki main pompuan tp tak berani nak minta cerai.....tp isteri2 yg ada suami yg baik bertanggungjawab...cuma satu kesilapan suami...terus minta cerai....langsung tak tgk segala kebaikan suami selama ni .....


ramai yg soh bercerai....setan gak soh bercerai.....sukesuke...sila fikir yg terbaik ye...fikir guna akal..jgn guna perasaan...semoga..pendapat saya ni..dapat membaiki istana yg bakal roboh....dapat gak saya pahala.....sekian pendapat terakhir dari saya...
Reply

Use magic Report

Post time 5-3-2012 09:41 AM | Show all posts
Reply  cokchibor


   so true..allah xlupakan hamba Dia kan?
paku_karat Post at 22-2-2012 17:28



yaaaa, i believe it so true...wp DIA bg bala bencana kat kita, DIA tetap sayang..
Reply

Use magic Report

Post time 5-3-2012 09:44 AM | Show all posts
Reply  sukesuke


kak, luka di tgn nmpk berdarah..luka di hati siapa yg tahu..
paku_karat Post at 22-2-2012 17:30


nape nak orang tau??? kan lebih baik DIA je tempat kita mengadu???
Reply

Use magic Report

Post time 5-3-2012 10:50 AM | Show all posts
As Salam sukesuke.....jgn fikir mende yg tak berlaku lg....mungkin akan terungkit..mungkin juga  ...
akula203 Post at 5-3-2012 08:22



    tapi kan akula... agak2 sampai dah termengandung dan mengugurkan kandungan... agak2 bape kali diorang dah buat?? dah tu... buat atas katil.. yang kita tido sama dengan laki kita.. yang kita juga bersama dengan laki kita? ..memang la sekali.. makna.. blm penah bagi can lagi nak berubah.. tapi kot berkali2 dia dah buat.. selama berkali2 tu kita nak kata sekali je ke yang dia tercurang??


maaf la.. bukan hest nak galak kan akk suke2 pk pasal cerai.. cuma mungkin kerana perit dia rasa tu kot..
Reply

Use magic Report

Post time 5-3-2012 10:52 AM | Show all posts
nape nak orang tau??? kan lebih baik DIA je tempat kita mengadu???
cokchibor Post at 5-3-2012 09:44



    memang dengan Allah adalah tempat pengaduan paling aman... tapi kadang kala.. kita juga memerlukan sokongan kata2 dari kawan2..
Reply

Use magic Report

Post time 5-3-2012 11:38 AM | Show all posts
Reply  cucur

memang betul..tapi serius,xde maaf dah..cemana nak ckp yek..aku nih teramat susah n ...
sukesuke Post at 23-2-2012 11:42



    emm...dugaan jer tu..jgn lupa ada makhluk lain yg gembira dengan tindakan kita xmemaafkan sesama kita ni..
Reply

Use magic Report

Post time 5-3-2012 11:48 AM | Show all posts
aku rasa Allah tu maha adil..buktinya,aku x pernah rasa tenang n bebas sampai ke tahap nie..mmg hati ...
sukesuke Post at 3-3-2012 00:58


TT, bel pun doakan TT menang
tp bel sikit risau sbb you dah keluar dr rumah...
patut your tak perlu keluar dr rumah...sbb nnt takut2 ur soon to be x tu blh charge you ingkar...
something like that la dlm law syariah kut
my mom byk buat kes2 gini dulu
so tiap kali ada kes gini dia mmg pesan sgt2 jgn keluar tinggalkan rumah...

tapi ye la..undang2 mana ada perasaan kan?
Reply

Use magic Report

Post time 5-3-2012 12:24 PM | Show all posts
memang dengan Allah adalah tempat pengaduan paling aman... tapi kadang kala.. kita juga me ...
hest Post at 5-3-2012 10:52



    emmm..sorry to say..i xperfect, manusia biasa yang mungkin lagi rendah tahap keimanan dari u..hehe..tapi, part ni, selalu i gelak sorang2...selalu kita nak juga buat sumthing utk puaskan hati kita...macam statement u tuu..hehehe..bila la agaknya kita leh berserah yang sepenuhnya ekk?? ada petua??
Reply

Use magic Report

Post time 5-3-2012 12:28 PM | Show all posts
emmm..sorry to say..i xperfect, manusia biasa yang mungkin lagi rendah tahap keimanan dari ...
cokchibor Post at 5-3-2012 12:24



    aaa.. rasa awak salah baca kot atau tak perasan....


memang dengan Allah adalah tempat pengaduan paling aman... tapi kadang kala.. kita juga memerlukan sokongan kata2 dari kawan2..



saya tak cakap
bila la agaknya kita leh berserah yang sepenuhnya ekk?? ada petua??
Reply

Use magic Report

Post time 5-3-2012 12:29 PM | Show all posts
As Salam sukesuke.....jgn fikir mende yg tak berlaku lg....mungkin akan terungkit..mungkin juga  ...
akula203 Post at 5-3-2012 08:22



    terbaaaekkkk...n naktambah...i believe kita hawa, dijadikan dengan kekuatan yang rasanya mungkin tak ada pada lelaki..daya penarik..sampaikan sehebat2 lelaki, sanggup buang malu, bersusah payah utk dapatkan kita...
kalau dia boleh buat macam tu dulu, i meant, tebalkan muka, mengorat, inform parent dia utk masuk meminang n so on, kenapa lepas 1, 2 tahun, even 10, 20 thn kita tak boleh pertahankan power utk tewaskan keegoan mereka??
Reply

Use magic Report

Post time 5-3-2012 12:49 PM | Show all posts
aaa.. rasa awak salah baca kot atau tak perasan....





saya tak cakap
hest Post at 5-3-2012 12:28



    emm...i rasa i paham..ayat 'kadangkala kita memerlukan sokongan dari kawan2' tu, maksudnya utk bantu kita jadi lebih tabah, kann?? so, yg i paham, kalau kita perlu ada xtra support laaa, sebab keyakinan kita pada yang pertama tu kurang..errr, kalau salah, sori ehh..hehehe..
sy cuma tertanya, sebab isu yang sama juga saya alami wp kes berbeza..still, dalam banyak keadaan, sy bergantung pada makhluk...tu yang saya tanya kot2 ada petua untuk penambahbaiki diri..
Reply

Use magic Report

Post time 5-3-2012 12:53 PM | Show all posts
emm...i rasa i paham..ayat 'kadangkala kita memerlukan sokongan dari kawan2' tu, maksudnya ...
cokchibor Post at 5-3-2012 12:49



    ooo... hest yang tak paham soalan...

jujur kalau hest... hest pun pernah je... jadi macam ni.. tp situasi dan kes lain juga..

1 skali hest ingat balik apa dosa hest dah buat...
2 hest ikhlaskan hati terima dugaan ni
3 hest redho ini adalah kifarah dosa hest
4 hest solat taubat sambil merayu minta ampun semua dosa
5 solat istikharah.. minta Allah bagi petunjuk dan gerak hati untuk selesaikan masalah ni
6 solat hajat.. minta Allah bagi kekuatan..dan ketabahan.. serta bantuan...
7 selalu zikir dalam hati... sebab tak nak hati kosong dan terpikir menda2 sedih tu..

kalau hest.. macam ni yang hest pernah buat...
Reply

Use magic Report

Post time 5-3-2012 12:57 PM | Show all posts
ooo...  hest yang tak paham soalan...

jujur kalau hest... hest pun pernah je... jadi  ...
hest Post at 5-3-2012 12:53



    terbaekkkk la hest
Reply

Use magic Report

Post time 5-3-2012 01:00 PM | Show all posts
terbaekkkk la hest
C1k_J4h Post at 5-3-2012 12:57



    memang hest pernah mengalami kak... dan buat.. alhamdulillah.. Allah lapang kan hati dan fikiran.. serta bagi idea macam mana nak settlekan menda2 tu..
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 5-3-2012 08:00 PM | Show all posts
Reply 135# akula203

kalo terlanjur skali dua,mungkin leh aku maafkan..tp,,?bagaimana pulak dgn text yg di send oleh laki aku pd pompuan 2 yg menyatakan menyesal x make love dgn that girl dr awal2..? bagaimana pulak dgn text yg mengatakan yg aku nie adalah bekas isteri dia,dan dia x pernah ingin anak dia nie lahir,n anak nie adalah keinginan aku,bkn dia..?terlanjur ker tu..?

aku ada maruah..aku xkan sekali2 menyayangi org yg merendahkan martabat aku sbg seorg isteri..aku syg n hormati diri aku lebih dr sgala2nya..aku xkan mampu bertolak ansur dgn org yg x tau erti menghormati diri aku..dia dah tewas pada nafsu dia sendiri..org mcm tu ker yg patut aku tunggu utk perjuangkan nasib aku n anak..?biarlah org kata aku angkuh,dari hati aku x ikhlas memaafkan dia..baik aku lepaskan dia perrgi,kalo dia menyesal,baguslah..biar dia bina idup baru dgn that girl..blajar dr kesilapan..tp bkn teruskan idup dgn aku.
Reply

Use magic Report

Post time 5-3-2012 11:42 PM | Show all posts
kak, u sgt tough.... im proud of u kak... even bayam yg xd kt tempat akk ni pon boleh terasa sedih bace cite akk... buat yg terbaik utk mase dpn u kak... semoga Allah sentiasa disisi u...

you'll never walk alone
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.046814s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list