Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
1234Next
Return to list New
24951
View
77
Reply

Tercalarkan kereta orang.

[Copy link]

Author: tigaxtiga       Show all posts   Read mode

Author
Post time 26-2-2012 11:19 PM | Show all posts |Read mode
salam semua,
ada sesapa boleh share x berapa ganti rugi yg sesuai kalo kita tercalar bumper kereta orang ?

bumper xde apa pun, calar je la. pd pandangan aku x teruk sgt pun



lagi 1, ada ke kedai2 yg boleh buat customize bumper kereta ? material dia pakai apa ek ?

brapa plak bisanya kos utk buat bumper nih ? nk carik halfcut mcm ssah jek.
Reply

Use magic Report

Post time 27-2-2012 12:07 AM | Show all posts
Kalau setakat calar bagi rm100 je dah cukup. Tuan kereta perlu cat balik je.
Reply

Use magic Report

Post time 27-2-2012 12:18 AM | Show all posts
Alah calar je.. keta aku dulu.. siap remuk depan org hentam.. lari pulak tu.. aku keluaq2 je drpd shopping mall tau2 keta dah remuk depan.. cilaka betoi..
Reply

Use magic Report

Post time 27-2-2012 12:51 AM | Show all posts
bayaq RM100 je kat tuan kereta tu,,, kalau tak teruk leh tacap jer...

aku paking waja aku aritu bole plak pi sagat tepi pintu Iswara lama time nak masuk side parking, kawasan perumahan plak sempit .. kemek abis pintu dia..

pastu tuan kereta (mamak) dtg cepat2 geleng pale.. aku hulur RM180 suh dia g ketuk n cat satu pintu balik..

padahal bumper aku calar je.. pintu dia pulak kemek dalam.. punyelah "tin milo" iswara tu..

tapi sampai skang aku lalu depan umah dia, aku tgk kereta dia tak cat / ketuk pun lg.. siot punye mamak.. duit aku tu dia p wat benda laen plak.. g maen lucky ball kot... pasal dia kata dia suke main snooker..
Reply

Use magic Report

Post time 27-2-2012 01:39 AM | Show all posts
tgk calar tahap mana..

ari tu ada india tercalarkan bumper kereta abg aku, kes menggelabah, driver perempuan.

last2 dia srh bawak kete kat bengkel kawan dia, n then dorang guna liquid apa ntah gosok2 kat part yg calar terus jd ok balik. so x bayar apa2 la...

kalo owner kereta tu x perasan, ko chow jerk la buat x paham

p/s: kalo kat kl ni, setakat bumper kete calar perkara biasa..
Reply

Use magic Report

Post time 27-2-2012 02:57 PM | Show all posts
calar di bumper nampak
calar dihati owner keta sape yang tahu
Reply

Use magic Report

Post time 27-2-2012 04:47 PM | Show all posts
calar x calar..pi buat polis report....dia akan claim insurance ko...insurance ko pi antaq kt bengkel panel dia...nnt dorang tau la nk gosok mcm mane calar tu.....

ps: kalo ko ikut cara aku...mmg x dpt la den nk menjawabnye
Reply

Use magic Report

Post time 27-2-2012 04:49 PM | Show all posts
aku pernah kena, kemek fender aku.....Semoga hidung empunya tu kemek dihempap pokok kelapa..
Reply

Use magic Report

Post time 27-2-2012 04:55 PM | Show all posts
Aku lak pernah calar kan kereta orang.....
aku dah bagi signal nak masuk parking, dah lah tunggu lama....
Alih-alih dia datang dari belakang terus je masuk....
Aku hon, dia blh buat tak tau.....nasib baik kat depan sikit ada parking.....bila dia dah kuar, aku nampak dia dalam bank....aku pun buat kerja lah....puas hati gak sbb kereta dia mengerlip berkilau, aku buat dua line lagi.....
Reply

Use magic Report

Post time 27-2-2012 06:19 PM | Show all posts
Kalo calar sikit, bagi rm50 pun dah ok. Dia bukan nak gi spray pun. Gosok2 wax sikit dah tak nampak cuma ada kesan sikit2 la. Tengok dekat baru nampak. Kalo calar teruk, sampai kena spray, standby la rm100++. Bergantung kepada jenis kereta dan jenis cat dia guna. Kalo cat yang boleh tuko2 kaler ataupun yang jenis ada mist macam2 warna tu, dah tentu mahal harganya. Aku biasa bukan sebab kena bayar orang punya. Aku yang kena bayar untuk aku punya Sama ada ada orang gesel kete aku pastu cabut ataupun aku sendiri yang salah gesel kete aku.
Kalo nak buat custom made, aku biasa pegi kat customizer sunway ataupun j emotion kat taman perindustrian kecil,ampang. Material ko boleh pilih mana satu nak. Dari selembut fibre glass kat brothers sampai la keras macam body bot. Ko nak buat kete ko jadi body kapal terbang pun boleh.
Reply

Use magic Report

Post time 27-2-2012 10:47 PM | Show all posts
tampal ja sticker dragon ja.
Reply

Use magic Report

Post time 27-2-2012 10:53 PM | Show all posts
aku pernah kena, kemek fender aku.....Semoga hidung empunya tu kemek dihempap pokok kelapa..
penyo Post at 27-2-2012 16:49



    Hish. Tak sepadan langsung. Ada ke doa sampai mcm tu sekali. Fender tu boleh tukar.  Aku pun pernah kena sondol dgn myvi pompuan. Dia lari mcm tu je. Tapi aku takdelah doa dia hidung kemek bagai. Lagi pun awek tu boleh tahan? .
Reply

Use magic Report

Post time 28-2-2012 10:20 AM | Show all posts
kalu budak sekolah naik basikal calarkan kereta rasanya sampai hati x nk mintak 100
Reply

Use magic Report

Post time 28-2-2012 01:13 PM | Show all posts
kalu budak sekolah naik basikal calarkan kereta rasanya sampai hati x nk mintak 100
lovelyna Post at 28-2-2012 10:20



   
call ayah dia, cakap dgn dia kalau nak anak awak selamat, sila bayar 100 dulu...
Reply

Use magic Report

Post time 28-2-2012 01:35 PM | Show all posts
100 cukup ke?

mintak ampun bebanyak la kalau 100 tu tak boleh nk cover kos touch up. kete I kemek dan calar, ntah apa benda melayang kat highway... ingat nak claim dgn najib razak!!
Reply

Use magic Report

Post time 28-2-2012 02:18 PM | Show all posts
slagi calar tu x dlm bole je ditacap guna polish/wax, sbb setiap cat ade lapisan pelindung lutsinar mcm laquer tu,

slalunye kalo calar , bhgian lapisan tu je yg bercalar, kalo ltak polish/wax tu ia akan isi ruang yg bercalar tu,

ade polish yg jnis mkn lapisn laquer tu, ia akan nipiskan lapisn sekeliling bhgian yg bercalar tu smpaila ketebalan bhgian yg bercalar dgn yg sekeliling tu sma.
Reply

Use magic Report

Post time 28-2-2012 02:29 PM | Show all posts
100 cukup ke?

mintak ampun bebanyak la kalau 100 tu tak boleh nk cover kos touch up. kete I kemek ...
nazurah Post at 28-2-2012 13:35



nape tak claim dgn PLUS? boleh claim...simpan resit tol...
dulu kete aku pecah cermin kena serpihan tayar lori yg bsepah kat hiway...
aku terus pegi pej PLUS claim ganti rugi
Reply

Use magic Report

Post time 28-2-2012 03:57 PM | Show all posts
Reply 17# zulka


ni bukan hiway plus bro... hiway takde mak bapak ni nak claim dengan siapa? takkan boleh claim dengan kerajaan kot?
Reply

Use magic Report

Post time 28-2-2012 04:46 PM | Show all posts
kete saya pon pernah orang langgar dari belakang...tpi takda kemek teruk..bumper calar then rebeh sikit...dia tengok saya yang perempuan agaknye..dia nak bayar 100...dia pujuk saya suh ambik duit 100...last2 cik hubby saya cakap..kereta baru beli..dari perodua..ko nak bayar 100??? dia suh orang yang langgr tu..cat satu bumper n taknak ada 1 calar pon sebab kerete saya pakai tu baru 5bulan..tgh panas lagi..
Reply

Use magic Report

Post time 28-2-2012 04:52 PM | Show all posts
Reply  zulka


ni bukan hiway plus bro... hiway takde mak bapak ni nak claim dengan siapa? takk ...
nazurah Post at 28-2-2012 15:57



Z, I wanna tell u that I miss u!   

- I miss u too ...
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2020 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.092863s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list