Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
24348
View
77
Reply

Tercalarkan kereta orang.

[Copy link]

Author: tigaxtiga       Show all posts   Read mode

Post time 28-2-2012 05:05 PM | Show all posts
Reply 20# zulka

Reply

Use magic Report

Post time 28-2-2012 09:14 PM | Show all posts
kalau calar ada scar mark cm warna hitam, ambik rubbing compound polish kt tmpat tu, tapi kalau cat dh terkeluar, isi dh nampak bg rm150 jer, market rm150 cat satu panel
mybe leh dpt murah, maybe lh dpt mhl lgi
Reply

Use magic Report

Post time 2-3-2012 11:57 AM | Show all posts
Post Last Edit by haji_one at 2-3-2012 12:00

Pernah kena sondol ngan kancil (plat johor) kt bulatan near stadium shah alam..time tu baru nak keluar bulatan (sama dgn kancil tu), bila dah kena, kancil tu stop tepi jalan, saya pun stop tepi jalan jugak..baru keuar..kancil tu pecut lari.

Saya masuk dlm kete, kejar kancil tu sampai ke tempat rapidKl depan UiTM shah alam, kat situ saya pintas dia dan dia pun nak tak nak kena stop jugak la.

Pas keluar, saya bagi salam dan tanya, "kenapa nak cepat sangat, ada yg cedera ke dlm kete tu..". Ada sorang budak perempuan (driver) dengan mak dia. Bila tengok kete saya, dua pintu belah kiri kepek dan bercalar.

Ajak budak tu and mak pi report polis tapi takmau..last2 dia bayar RM500.00 dulu, kalo tak cukup nanti dia tambah. Bila hantar bengkel, rupanya RM700.00..saya mintak mak budak tu topupkan..nasib baik dia topupkan..kalo tak saya report polis je la.

Terpaksa pi kerja naik bas RapidKL untuk 2 hari..huhuhu..
Reply

Use magic Report

Post time 2-3-2012 11:59 AM | Show all posts
Pastu, pernah dapat note kat wiper tulis 'tuan, saya terlanggar sedikit bumper depan kereta tuan, mohon hubungi saya di talian xxx-xxxxxxxx untuk tuntut ganti rugi. Saya minta maaf atas kecuaian saya'.

Saya tengok bumper depan, takdak kesan apa pun..semuanya intact je, ok je..last2 saya sms kt mamat tu ucap terima kasih kerana jujur..hehehe..
Reply

Use magic Report

Post time 2-3-2012 12:25 PM | Show all posts
Reply 24# haji_one

isk
kenapa tak terpikir nak buat macam orang tu...bagus dia siap tinggal note.

sy pernah terrrrcalarkan keta orang..keta kelisa kalo tak silap...kawasan parking tu sempit sangat...cat keta sy lekat kat keta dia...huhu...

tapi yg sedihnya sy lari camtu je...sampai sekarang terasa bersalah...
Reply

Use magic Report

Post time 2-3-2012 03:02 PM | Show all posts
Reply  haji_one

isk
kenapa tak terpikir nak buat macam orang tu...bagus dia siap tinggal not ...
rose_liz Post at 2-3-2012 12:25


Hehehe.. tu la, orang kata kalo nak jujur boleh sangat..tapi kekadang sifat panik kita ni yg menjadi masalah. Saya masa muda2 dulu pun pernah undur kereta kat Awana Porto Malai Langkawi, rupanya kereta yg saya sewa tu sensor reverse dah out..terus terlanggar bumper kereta lain..berlekuk ka jugak bumper kete tu. ntah mcmana, panik kot..pastu mengenangkan duit kat poket pun cukup2 jugak..saya run for your life la..

Tapi tu la, memang menyesal betul perasaan time tu. Cuma takdir Allah nak saya terima balasan awal2, terus pintu kereta saya plak kepek kena langgar time parking kat umah (time tu dok umah apartment..parking plak free park je..)..tu la, nak lari lagi..hehehe..
Reply

Use magic Report

Post time 2-3-2012 03:21 PM | Show all posts
Hehehe.. tu la, orang kata kalo nak jujur boleh sangat..tapi kekadang sifat panik kita ni yg men ...
haji_one Post at 2-3-2012 15:02


sy pun dah dapat balasan sy...


terlanggar tiang masa nak masuk parking kat giant ... nak masuk sebelah kiri (jarang2 sy masuk parking sebelah kiri paling tepi sbb tak reti bajet)  


kemek sikit body keta belah kiri...huhu...tapi tak pi ketuk pun sebab konon2 nak bg reminder kat diri sendiri...lenkali jgn langgor keta org sesuka hati pastu tak bertanggungjawab.
Reply

Use magic Report

Post time 2-3-2012 08:41 PM | Show all posts
Reply 9# jazaa

sgt biadap ler org tu jaza.
tebaeek la ko buat cmtu.{:4_500:}
Reply

Use magic Report

Post time 2-3-2012 09:14 PM | Show all posts
Reply 28# im_cyclist


Geram lah cyclst.....
kita dah tunggu lama, tetiba dia cantas...mau tak bengang...
Sejak hari tu, paku memang tersedia ada dalam kereta. Senang nak buat kerja.....
Reply

Use magic Report

Post time 5-3-2012 09:43 AM | Show all posts
Post Last Edit by haji_one at 5-3-2012 09:45
Reply  im_cyclist


Geram lah cyclst.....
kita dah tunggu lama, tetiba dia cantas...ma ...
jazaa Post at 2-3-2012 21:14


Hmm..boleh paham perasaan amarah yg Jaza hadapi bila si mamat bengap tu sesedap hati je amik ruang yg kita dok tunggu..dah la kita siap bagi signal..dia plak buat tak reti..sabor je la, mesti meletup punya la.

Tapi, pada pendapat peribadi saya la, tak perlu la Jaza nak calarkan kereta dia sebab dia 'amik' parking yg jaza nak masuk tu, sebabnya, bila Jaza buat mcm tu, tindakan Jaza telah meletakkan diri Jaza sama je dengan mamat bengap tu, dah yg dikhuatiri sekali adalah takut perilaku Jaza jauh lebih teruk dr mamat bodoh tu atas alasan hukuman yg Jaza berikan tidak sepadan (berlebihan) dr kesalahan mamat tu..,kekadang, beralah lebih baik..apatah lagi bila ada parking lain yg tersedia.


Teringat lagi nasihat cikgu saya dulu..katanya, "MARAH itu mudah, semua orang mudah nak marah...tapi, nak Marah diatas sebab yg betul itu susah, nak marah sama tahap dengan kesalahan yang dibuat itu susah, nak marah bukan kerana nafsu itu susah, nak marah tanpa berlebih-lebihan itu susah, nak marah untuk menyedarkan orang yang membuat kesilapan tu susah..kerana itu lebih baik kita belajar menahan marah, kerana orang yang paling kuat adalah orang yang boleh menahan AMARAHnya.."..terpulang pada Jaza, tapi nasihat ni untuk diri saya dan kengkawan semua..dlm hal ni, saya khuatir takut2 tindakan jaza lebih kejam dan lebih menganiaya mamat tu berbanding tindakan bodoh mamat tu pada jaza.


InsyaAllah, dengan 'ruginya' masa (sebab menunggu), duit (duit petrol) dan lain-lain kerugian yg ditanggung akan diganti dengan lebih baik dr Allah swt sekiranya Jaza dapat bersabar pada hari itu..teringat kisah Rasulullah s.a.w yg sentiasa menyuap makanan pada yahudi buta walaupun yahudi buta tu setiap hari menghina Rasulullah s.a.w..


Sekadar pendapat je Jaza..saya pun manusia yg tak sempurna..
Reply

Use magic Report

Post time 5-3-2012 11:05 AM | Show all posts
Hmm..boleh paham perasaan amarah yg Jaza hadapi bila si mamat bengap tu sesedap hati je amik rua ...
haji_one Post at 5-3-2012 09:43



   
Reply

Use magic Report

Post time 5-3-2012 11:18 AM | Show all posts
Kes langgar:

Bangla carwash mcm terer sebb nk cepat reverse, tgk sebelah kiri n reverse tp tk tgk blah kanan dia belakang ada tiang dgn laju bagi dekat bucu tiang, dr atas samapi bawah ada 1 line, cermin keta tu belakang pecah (keta kenari) aku tgk memang teruk la keta tu..nk cuci lain yg dapat...
Reply

Use magic Report

Post time 5-3-2012 11:38 AM | Show all posts
Kes langgar:

Bangla carwash mcm terer sebb nk cepat reverse, tgk sebelah kiri n reverse tp tk tgk ...
johan3036 Post at 5-3-2012 11:18


Haruu betul, bangla tu syok kot dapat pegang stereng..hehehe..kena plak kalo kete yg best2 punya..hehehehe..

Tapi betul la, saya pun, kalo kat carwash ni, kekadang risau gak dengan pekerja dia time nak mengalihkan kete kita..terutama kalo space outlet dia kecik, keter plak bersusun tunggu turn nak basuh...buat naik darah tinggi je..
Reply

Use magic Report

Post time 5-3-2012 11:40 AM | Show all posts
Kes langgar:

Bangla carwash mcm terer sebb nk cepat reverse, tgk sebelah kiri n reverse tp tk tgk ...
johan3036 Post at 5-3-2012 11:18


habih tu, mcmana diorang settle kes tu? ke bangla tu teruk lunyai dikerjakan si driver tu? tapi tu la..kalo kes mcm ni, pengurusan carwash tu la kena amik responsible..yg bangla tu harus kena pecat tanpa gaji punya la tu..
Reply

Use magic Report

Post time 5-3-2012 08:57 PM | Show all posts
if viva rear bumper, pay rm 250
Reply

Use magic Report

Post time 6-3-2012 09:47 PM | Show all posts
Reply  haji_one

isk
kenapa tak terpikir nak buat macam orang tu...bagus dia siap tinggal not ...
rose_liz Post at 2-3-2012 12:25



   

ciss.. kete kelisa aku tuh.. takpe.. aku maafkan..

p.s : dah kawin belum?
Reply

Use magic Report

Post time 6-3-2012 09:51 PM | Show all posts
Hmm..boleh paham perasaan amarah yg Jaza hadapi bila si mamat bengap tu sesedap hati je amik rua ...
haji_one Post at 5-3-2012 09:43



   

betul tuh haji.. kalau aku laa dok tempat jazaa.. dah lame ku curah ngan minyak hakis cat
Reply

Use magic Report

Post time 6-3-2012 10:18 PM | Show all posts
ciss.. kete kelisa aku tuh.. takpe.. aku maafkan..

p.s : dah kawin belum?
ajis_kg Post at 6-3-2012 21:47


ye ke...mulianya hati maafkan sy...alhamdulillah...
maaf la ye cat kete sy lekat kat keta itam awk.


ot: belum




Reply

Use magic Report

Post time 10-3-2012 10:29 PM | Show all posts
Post Last Edit by zzcbr at 11-3-2012 09:51

bengang tul...tengah jalan2 petang tadi ada lah sekumpulan pemotong rumput kat tepi highway...teman duduk lane kanan, sebab memang nak jauh2 dari mereka...tetiba bunyi toooooooonnnnngggggg....




bila berhenti, teman check, ada dent siap terkupek cat kat pintu belah atas...kat area2 damansara/subang kat mana ada kedai yg boleh buat touch-up baik punya
Reply

Use magic Report

Post time 11-3-2012 08:37 PM | Show all posts
Reply 24# haji_one

sama mcm kes kawan saya... tp dia yang melanggar pastu tinggal note
pemilik kete call cakap dia gi tanya kedai kene bayar 200 kalau nak cat balik..

kawan saya mintak la kurang 150 pastu dia cakap okey pastu set nak jumpa kat mana..

ble dah jumpa kwn saya nak bagi la duit tu pastu pemilik kete tuh cakap tak payah la sbb dia ajak jumpa sbb nak tgk muka...

dia cakap susah dah nak jumpa orang jujur cam tu

dia cakap lagipun bumper kete dia dah pernah org langgar sebelah kiri.. kawan saya plak langgar belah kanan.. jadi beliyau cakap

takpe la baru balance
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.083541s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list