Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
24335
View
77
Reply

Tercalarkan kereta orang.

[Copy link]

Author: tigaxtiga       Show all posts   Read mode

Post time 12-3-2012 04:22 PM | Show all posts
kete myvi aku pun baru kena langgar jgk..kat ukm, side parking, aku balik jer tgk kat kawasan no.plate tu n no.plate skali dh bengkok masuk ke dlm..hish..mmg panas la hati aku..kalo org tu tinggal note mmg aku maafkan jer..tapi dia leh blah gitu jer, aku mmg agak susah la nak maafkan org gitu..tapi aku xde la sampai nk mendoakan something bad happen to him/her..tapi mmg gerammmm laa.a..
Reply

Use magic Report

Post time 13-3-2012 03:14 PM | Show all posts
Pernah kena sondol ngan kancil (plat johor) kt bulatan near stadium shah alam..time tu baru nak kelu ...
haji_one Post at 1-3-2012 15:57



   laki aku penah kena...tercalarkan kete org...bumper la,...
laki aku nak je gantikan dgn bumper baru bagai,tp silake la org tu,mtk rm1k..

last2 laki aku wat2 la nak g toilet,...sbb nak cabut...tp sebelom tu laki aku dah bg lam rm100,agaknye tgk laki aku senang je bg duit,tu yg ugut spi rm1000.

dah cmtu laki aku cabut la,..bkn nak betulkan kete tp nak duit je lebih...

last2 kan,org tu wat report..spi surat kat umah aku,..kitaorg pun pegi la balai,..citer dgn polis tu...sib baek lepas,...

sbb ape,..polis tu ckp,laki aku kena saman la sbb xwat report lam masa 2 mggu ke hape,..sume kena lam 8ratus gak la...

tp polis tu ckp die leh setelkan...so,paham2 ayat pastu ea...

menyampah aku weyyy.....

kesimpulannya,.klu xwat report lam masa tertentu kite balik kena saman...
Reply

Use magic Report

Post time 14-3-2012 08:18 PM | Show all posts
Post Last Edit by jazaa at 14-3-2012 20:30

Reply 30# haji_one


TQ Haji...
Lain kali cuba tanak buat lagi.......

Tapi ada sekali tu....ai kena mcm tu...ai pun sound dia bebaik...memang tak terpikir pun nak calar malarkan kereta dia...
"adik, kenapa adik buat mcm ni? no manners lah".....tau dia jawab apa?...
"U yang tak de manners" ....

ai tercengang-cengang...apasal lak dia ambik tempat kita, pastu dia lak yang tengking kita.?... dahlah tunggu parking tu tengah-tengah panas dekat 15 minit, sesedap je dia dari belakang terus masuk.....mau nangis Haji tau.....

masa tu ai cari paku memang tak de....tak pe lah...ai pun gi bank...tengok-tengok dia ada kat bank tu....tengah bergaduh lak dengan officer bank sbb dia tak byar loan, so bank pun stoplah  ASB loan dia...puas bertekak dengan officer sampai semua orang tau apa masalah dia....

ai cari-cari lagi benda tajam apa nak cucuk kereta dia....tapi tak jumpa gak...so..bila kuar dari bank....dengan berat hati, gores je lah dengan kunci kereta...tapi tak berkesan sgt.. rasa terkilan tak dapat calarkan dengan lebih berkesan.....
Tak pe lah....something is better than nothing kan.....

Lepas baca nasihat Haji ni, InsyaAllah ai  akan tak buat lagi....
Reply

Use magic Report

Post time 2-8-2012 08:45 AM | Show all posts
Aduh.. tolong3..
pagi2 buta td tercalarkan bumper kereta wira..kat corner side bumper tu..
org tu parking tepi jalan tp bukan side parking.. die parking senget sikit.. bumper keta terkeluar
aku tak tinggal note pon.. tak de pen n kertas.. patu kelam kabut nak pegi keje..
aku carpool ngan kawan aku.. so tggl keta kat parking area kat situ..
takutnye tuhan je yg tau..
korang rasa kalau die tinggal note suruh bayar.. berapa aku nak bg eh..
takkan nk cat satu bumper kot.. dah la nk raya ni..
Reply

Use magic Report

Post time 2-8-2012 11:58 AM | Show all posts
zaddiszz posted on 2-8-2012 08:45 AM
Aduh.. tolong3..
pagi2 buta td tercalarkan bumper kereta wira..kat corner side bumper tu..
org tu  ...

biasanya kalau nak cat memang kena cat 1 bumper....bukannya boleh tacap2 mcm tu je....
tapi kena tengok betul2 la calar dlm sgt ke?...kalau tak dlm sgt boleh polish je....
ko doa2kanlah balik kang owner dia tak tunggu dgn parang kat parking....
kalau stakat tinggal2 nota je ko koyak2 buang je lah...
Reply

Use magic Report

Post time 2-8-2012 12:21 PM | Show all posts
semalam malang tak berbau...2-2 salah...masuk lorong yang sambil cross dabel line...masalah minah keta depan berhenti pulak sebelum masuk simpang..terus ai tercium montot keta vios baru dia...keta dia kaler itam,keta ai kaler putih..kene bumper depan belah kiri..dia belah kanan...

minah tu terus kluar....dah la sesakkan jalan pulak..ai signal suruh dia masuk parking kat shoplot depan...masih jugak parking depan jalan...

kata ai salah...kalo ikutkan dia pun salah...tapi sebab ai yang cium...ai lah kene beralah..then tgk2 apa yang rosak..calar sikit jer...

ai suruh dia pegi wax..dia pulak suruh si hubby dia datang settle la pulak dgn ai...bila si hubby datang, pandang2 muka bini dia kata settle memasing...ai kata fine, g wax dulu..kalo apa2 nanti kita kol...

tghari si wifey kol, kata mintak 120rm sebab nak wax plus spray sikit....

ai kata fine, apa2 jer lah...anggap tu bukan rezeki ai...

len kali ai nak bawak bulldozer pegi keje...sapa pun tak berani nak dekat!!!!! Last edited by leylapple on 2-8-2012 12:22 PM \n\n
Reply

Use magic Report

Post time 2-8-2012 02:19 PM | Show all posts
zulka posted on 2-8-2012 11:58 AM
biasanya kalau nak cat memang kena cat 1 bumper....bukannya boleh tacap2 mcm tu je....
tapi kena  ...

tak tau la dlm ke tak..
tapi macam ada color hitam kat tgh tu..
apemenda tu ek.. kalo polish bleh hilang tak

Reply

Use magic Report

Post time 2-8-2012 02:24 PM | Show all posts
leylapple posted on 2-8-2012 12:21 PM
semalam malang tak berbau...2-2 salah...masuk lorong yang sambil cross dabel line...masalah minah ke ...

jom la kita naik bulldozer je..
penah tgk cite Bakar Backhoe tak???
Reply

Use magic Report

Post time 2-8-2012 02:31 PM | Show all posts
zaddiszz posted on 2-8-2012 02:24 PM
jom la kita naik bulldozer je..
penah tgk cite Bakar Backhoe tak???

tak penah..citer apa tu?
Reply

Use magic Report

Post time 2-8-2012 02:42 PM | Show all posts
leylapple posted on 2-8-2012 02:31 PM
tak penah..citer apa tu?

cite ni dah lama.. kalo tak silap dekat cerekarama..
cite die lebih kurang cam ni la..
Bakar (Abu Bakar Omar) peneroka.. die bawak kereta lama je..
so bawak keta pon slow je la.. tp budak2 muda kat kg tu yg ada keta besar2 ni suka cucuk2 keta die..:@
pastu main potong je.. dah la jalan kampung..
bila die dh bengang sangat.. die trus beli backhoe.. rasa nya masa tu die dpt durian runtuh..
so org kampung pon x brani nak wat hal ngan die
mmg klakar la masa tu..

Reply

Use magic Report

Post time 2-8-2012 03:09 PM | Show all posts
zaddiszz posted on 2-8-2012 02:19 PM
tak tau la dlm ke tak..
tapi macam ada color hitam kat tgh tu..
apemenda tu ek.. kalo polish bl ...

kena tengok betul2 baru leh nampak...mungkin hitam sebab bgesel...atau mungkin gak hitam sebab cat dah tanggal terus..
Reply

Use magic Report

Post time 2-8-2012 03:13 PM | Show all posts
zulka posted on 2-8-2012 03:09 PM
kena tengok betul2 baru leh nampak...mungkin hitam sebab bgesel...atau mungkin gak hitam sebab cat ...

cat t'tanggal terus kena cat balik la ek..
kalo jap lg die meroyan.. boleh tak aku argue ckp die yg
wat parking haram.. kot2 leh dpt half price ke..
Reply

Use magic Report

Post time 2-8-2012 03:18 PM | Show all posts
zaddiszz posted on 2-8-2012 03:13 PM
cat t'tanggal terus kena cat balik la ek..
kalo jap lg die meroyan.. boleh tak aku argue c ...

kete ko ada kesan calar tak?
ada bukti tak dia nak tuduh ko yg calarkan?
kalau takde bukti ada can nak nafikan....
kadang2 kena jadi jahat, kalau baik sgt nti kerugian...
Reply

Use magic Report

Post time 2-8-2012 03:20 PM | Show all posts
zulka posted on 2-8-2012 03:18 PM
kete ko ada kesan calar tak?
ada bukti tak dia nak tuduh ko yg calarkan?
kalau takde bukti ada  ...

adaaaaaaa... panjang plak tu..
dah la ade cat keta aku t'tinggal plak kat keta die..
yg plg best aku sorg je pakai keta color oren..
Reply

Use magic Report

Post time 2-8-2012 03:32 PM | Show all posts
zaddiszz posted on 2-8-2012 03:20 PM
adaaaaaaa... panjang plak tu..
dah la ade cat keta aku t'tinggal plak kat keta die..
yg plg best ...

patutnya bila dah kena tu, ko alihkan kete kat tempat lain, jgn park dekat2...apo la
Reply

Use magic Report

Post time 2-8-2012 03:36 PM | Show all posts
zulka posted on 2-8-2012 03:32 PM
patutnya bila dah kena tu, ko alihkan kete kat tempat lain, jgn park dekat2...apo la

x t'pikir dh masa tu..
so nk tnya.. kos cat 1 bumper wira brp
Reply

Use magic Report

Post time 2-8-2012 03:42 PM | Show all posts
zaddiszz posted on 2-8-2012 03:36 PM
x t'pikir dh masa tu..
so nk tnya.. kos cat 1 bumper wira brp

depend on jenis cat,bengkel..
but, below 200...kalau lebih2 tu ko sekeh je paler dia...
ataupun.....aku cadangkan ko balik awal ari ni, jgn bagi dia balik dulu...
Reply

Use magic Report

Post time 2-8-2012 03:47 PM | Show all posts
kalo boleh skrg jugak aku nk balik..
x pe la nk wat mcm mana nasib tak baik ari ni..
nampaknye raya tahun ni x de baju raya la..
Reply

Use magic Report

Post time 3-8-2012 04:39 AM | Show all posts
zzcbr posted on 27-2-2012 02:57 PM
calar di bumper nampak
calar dihati owner keta sape yang tahu

betoooool.......

tercalar o ati aku bila keta dicalarkan tnpa disedari
Reply

Use magic Report

Post time 3-8-2012 09:33 AM | Show all posts
zaddiszz posted on 2-8-2012 03:47 PM
kalo boleh skrg jugak aku nk balik..
x pe la nk wat mcm mana nasib tak baik ari ni..
nam ...

so...apa cer??? semalam beperang ke?...
sapa menang?
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.074736s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list