Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
1234
Return to list New
24332
View
77
Reply

Tercalarkan kereta orang.

[Copy link]

Author: tigaxtiga       Show all posts   Read mode

Post time 3-8-2012 09:39 AM | Show all posts
hehehe.. selamat org tu x de smlm.. keta die pon x b'gerak..
tp pg td nmpk die dah kedepankan keta die.. so x halang jalan dah..
mayb die pon insaf
bila belek2 keta aku semalam br perasan rupanya keta aku yg lg truk.. :@
Reply

Use magic Report

Post time 20-10-2014 08:24 PM | Show all posts
assalamualaikum...sy disini nk tye la..ade ke mana2 syarikat ataupn individu y menyediakan khidmat ketuk dan touch up kereta kerumah pelanggan..? jika ada sebarang info maklumkan pada saya yea.. trima kasih.. :d
Reply

Use magic Report

Post time 21-10-2014 08:59 AM | Show all posts
ayieapple posted on 20-10-2014 08:24 PM
assalamualaikum...sy disini nk tye la..ade ke mana2 syarikat ataupn individu y menyediakan khidmat k ...

kalau teruk sgt awak kena hantar bengkel, rasanya takde lagi perkhidmatan ketuk & cat bergerak kot...
setakat mana kerosakan? bleh tunjuk gambarke...
Reply

Use magic Report

Post time 12-11-2014 03:20 PM | Show all posts
pernah parking di dereten kedai. ada urusan dalam bank. bila kembali ke kereta, lampu belakang pecah dan bumper tersagat dan meninggalkan cebisan cat hitam pd kereta putih saya.

sampai skrg x repair sebab kos sebiji lampu tu mahal.
Reply

Use magic Report

Post time 13-11-2014 08:31 AM | Show all posts
kete sy plak dicium dek sorg pakcik.
br je kuar simpang umah, msk ke jln besar. pastu tgk simpang kanan, ade 1 kete iswara nak kuar tp psl jem & ujan, die xdpt kuar.
ingatkan pakcik tu penyabar, rupenye tidak. die kuar jgk simpang tu & dok di laluan b'tentangan.
sampai kat kwsn sekolah, ade bonggol, slps bonggol, kene bhenti coz dah jem.
yg pakcik td nie plak, tgh dok b'lumbe dgn kete blkg sy. msg2 xnak ngalah.
muncul plak kete dr arah b'tentangan & pakcik nie kelam kabut nak msk lorong yg btl.
dgn lajunye die pon ptg kete blkg sy & slps die langgar bonggol tu dgn laju, trs jek kete die hentam but sy.
hasilnye kemek pintu but & bumper blkg senget.

bile kuar dr kete dlm ujan2 tu, sy tgk pakcik tu dah tua (dlm anggaran 60thn gitu), tgn ade rokok, keje kat swm. sy tny pakcik tu "mcm mane nie pakcik? kemek dah nie, bumper pon dah nak tanggal." die jwb " maaflah nak, pakcik dah tua, lgpon kete awak nie xterok pon". ade ke ptt die ckp mcm tu?
oleh kerana jem dah pjg angkara sy & pakcik tu bhenti, sy pon trs mintak nama, no tel, no ic pakcik tu serta plet no sy yg tulis. sy pon trs gerak ke opis dgn keadaan kete mcm tu.
sampai kat opis, try check saman online & hasilnye, nama pakcik tu byk saman. mcm2 ade...

tp sampai ke sudah sy xclaim ape2 dgn pakcik tu coz:
1) pakcik tu ddk 1 tmn je dgn sy.
2) pakcik tu keje swm je kot, xsampai ati.
3) mak abah pnh ckp, kesian kat org tua. so mmg sampai la nie xmintak ape2 kat pakcik tu.
4) sehari lps kes sy tu, heboh psl cik kiki steering lock ngamok psl kete die kene sagat dgn pakcik cine tu. adik sy siap ckp "ko tgk tu. ganaz gile. yg ko aritu nak kesian bagai..."

sampai la nie jgk kete sy tu mcm tu jek. xwat ape2 pon. tunggu je bonus mk akhir thn nie, tkr trs bumper tu...
Reply

Use magic Report

Post time 13-11-2014 09:30 AM | Show all posts
eileen80 posted on 13-11-2014 08:31 AM
kete sy plak dicium dek sorg pakcik.
br je kuar simpang umah, msk ke jln besar. pastu tgk simpang k ...

swm tu amende?
amik gambo sket kete awk tu nk nengok teruk mana...?
kot2 sy bleh baiki k...
Reply

Use magic Report

Post time 13-11-2014 09:40 AM | Show all posts
swm = southern waste management
sy pki myvi. kalo tgk xterok mane tp:
1) pintu but tu kemek dr bwh logo tu samapi ke tulisan myvi.
2) bumper tu retak sampai nampak dawai yg betuk mcm sarang labah2 tu, kaler kopak. klip bumper kanak kiri pth, nasib ade beberapa bahagian msh utuh.
3) pelindung yg menutup but tu pon kopak. kalo kat bumper depan, ade istilah 'daun pisang'. yg kat blkg tu pon, mcm tu. pecah siap blh sentuh tayar lg.
Reply

Use magic Report

Post time 13-11-2014 10:32 AM | Show all posts
eileen80 posted on 13-11-2014 09:40 AM
swm = southern waste management
sy pki myvi. kalo tgk xterok mane tp:
1) pintu but tu kemek dr bwh ...

ooo..teruk gak la tu...
tapi kadang2 cerita je teruk, rupa sebenarnya tak teruk manapun...
Reply

Use magic Report

Post time 13-11-2014 08:06 PM From the mobile phone | Show all posts
zulka posted on 13-11-2014 10:32 AM
ooo..teruk gak la tu...
tapi kadang2 cerita je teruk, rupa sebenarnya tak teruk manapun...


xterok pon. plg x, yg pintu but tu kene ketuk, tampal & cat blk. yg bumper tu mmg kene tkr. bumper tu kan fiber jek. dah xblh tampal dah... mudguard kene beli be jgk. dah survey kedai spare part, kire blh lah harganye. Last edited by eileen80 on 13-11-2014 08:08 PM

Reply

Use magic Report

Post time 14-11-2014 08:40 AM | Show all posts
eileen80 posted on 13-11-2014 08:06 PM
xterok pon. plg x, yg pintu but tu kene ketuk, tampal & cat blk. yg bumper tu mmg kene tkr. bump ...

org cina kata.. man man loi...(slow2 la)
janji kete bleh jalan dgn selamat...
bleh gi balik keje, bwa anak dgn mak jenjalan...
Reply

Use magic Report

Post time 14-11-2014 08:44 AM | Show all posts
zulka posted on 14-11-2014 08:40 AM
org cina kata.. man man loi...(slow2 la)
janji kete bleh jalan dgn selamat...
bleh gi balik keje ...

yelah, pelan2.
sbb tu tunggu akhir thn. ade lah rezeki lbh skt.
harga pon ok jek, msh mampu. cume nak tny harga utk:
a) mudguard
b) bumper blkg
c) daun pisang

nak tgk adekah harga yg sy dpt tu relevan dgn keadaan semase.

Reply

Use magic Report

Post time 14-11-2014 09:03 AM | Show all posts
eileen80 posted on 14-11-2014 08:44 AM
yelah, pelan2.
sbb tu tunggu akhir thn. ade lah rezeki lbh skt.
harga pon ok jek, msh mampu. cum ...

bumper blakang Myvi taun 2005 RM70 kalau SE punya mahal sket RM250
Daun pisang?? depan kiri & kanan- RM190-220 (tak sure sgt..tak pernah beli)
mudguard? ni jual satu set depan blakang - dlm RM120 kalau tak silap
lain tmpt lain harga...
kalau sy jadi awak kan...cari parts seken hand kat mudah.com..
lagi murah..ori plak tu..
melambak myvi parts kat mudah tu...

Reply

Use magic Report

Post time 14-11-2014 09:06 AM | Show all posts
eileen80 posted on 14-11-2014 08:44 AM
yelah, pelan2.
sbb tu tunggu akhir thn. ade lah rezeki lbh skt.
harga pon ok jek, msh mampu. cum ...

beli kat mudah, kalau dapat cari yg kaler sama lagi cantik, takyah cat, pastu..pasang sndiri..pergh..10 X jimat..
Reply

Use magic Report

Post time 14-11-2014 09:08 AM | Show all posts
zulka posted on 14-11-2014 09:03 AM
bumper blakang Myvi taun 2005 RM70 kalau SE punya mahal sket RM250
Daun pisang?? depan kiri & ka ...

blh caye ke?
sy tkt nak try.
tp xpe, sy try jgk jap lg.
tgk2 mane tau ade ok.

Reply

Use magic Report

Post time 14-11-2014 09:20 AM | Show all posts
eileen80 posted on 14-11-2014 09:08 AM
blh caye ke?
sy tkt nak try.
tp xpe, sy try jgk jap lg.

insyaallah..
masa nak gi tengok brg tu ajak la sape2..
kalau bleh ajak kawan lelaki yg tau psl kete..
jgn bayar sebelum dpt brg..prefer COD
jgn beli by pos, kecuali kalau ada kawan/sedara tolong beli dan pos...
utk info..sy dah berbelas tahun buat urusniaga kat mudah tu...jual/beli..
dari sekecil kecil benda sehingga sebesar rumah pernah jual/beli kat mudah tu...
alhamdulillah takde masalah...
Reply

Use magic Report

Post time 14-11-2014 09:29 AM | Show all posts
zulka posted on 14-11-2014 09:20 AM
insyaallah..
masa nak gi tengok brg tu ajak la sape2..
kalau bleh ajak kawan lelaki yg tau psl k ...

ok, wak. tq...
Reply

Use magic Report

Post time 8-10-2018 03:32 PM | Show all posts
memang kos repair calar ni RM100 ker..
ari tu (tahun 2016) ada apek langgar belakang kereta pasal kereta dia brek tak makan..
hulur RM100 gak..
Reply

Use magic Report

Post time 8-10-2018 03:41 PM | Show all posts
palmolive replied at 8-10-2018 03:32 PM
memang kos repair calar ni RM100 ker..
ari tu (tahun 2016) ada apek langgar belakang kereta pasal k ...

kalau ikutkan tak cukup, 100 tu kira penyejuk hati je tu... kalau calar bumper, kena cat 1 bumper..nak cat bumper sekurang2pun 200-250..
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
1.351005s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list