Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Kolumnis
Search
6122
View
107
Reply

Berapa lama korang ambik masa untuk bermekap?

[Copy link]

Author: popiarangup       Show all posts   Read mode

Author
Post time 4-3-2012 12:34 PM | Show all posts |Read mode
nak tau la..korang mekap lama ke?

masa diambil tu hanya untuk tatarias wajah sahaja tak campur pilih baju  dll etc..

kami org lelaki ni senang je..ngeh2.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 4-3-2012 12:59 PM | Show all posts
Ada gak org lelaki yg bermekap{:4_194:}
Reply

Use magic Report

Post time 4-3-2012 01:24 PM | Show all posts
Post Last Edit by aechae at 4-3-2012 15:50

sekejap je amek msa...dlm 30 min bleh siap dr pilih baju, smpai la pkai tudung....sebab mekapku hanyalah pkai bedak baby kt muka n pkai lip gloss je...lawa x lawa, blakang kira...aku x suka org tgk aku

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 4-3-2012 01:43 PM | Show all posts
setengah jam utk mekap je.
Reply

Use magic Report

Post time 4-3-2012 02:22 PM | Show all posts
5 minutes jer
Reply

Use magic Report

Post time 4-3-2012 03:08 PM | Show all posts
10 min saje..pakai BB cream, loose powder, compact powder, celak,lisptik..siap!cantik je
x perlu berdandan mcm nak pegi kenduri kawin

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 4-3-2012 03:09 PM | Show all posts
sekejap je amek msa...dlm 30 jam bleh siap dr pilih baju, smpai la pkai tudung....sebab mekapku hany ...
aechae Post at 4-3-2012 13:24



    30 jam??
Reply

Use magic Report

Post time 4-3-2012 03:41 PM | Show all posts
10-15 min...pkai foundation, bedak  sket, eyeliner, n lipstik sikit...kdg2 kalu ade ms buh eye shadow sket...

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 4-3-2012 03:49 PM | Show all posts
30 jam??
MamaMima711 Post at 4-3-2012 15:09



   typo la mama...30 minit hehhe...

nnt edit blk
Reply

Use magic Report

Post time 4-3-2012 05:12 PM | Show all posts
Di lahir kan memang dah cantik..ahaksssss
Dan setiap hari makcik nak je ber make up..Tapi ala kadar... Moisturizer ,Sunblock n bedak...Lipstick ala2 angelina joli ,Mascara ,alis kening, Rambut ala2 Britney spear

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 4-3-2012 05:16 PM | Show all posts
30 min tmasuk mandi, pakai baju, bedak n lipstik, n last tudung

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 4-3-2012 05:17 PM | Show all posts
aku amik masa setengah jam
Reply

Use magic Report

Post time 4-3-2012 05:18 PM | Show all posts
nak tau la..korang mekap lama ke?

masa diambil tu hanya untuk tatarias wajah sahaja tak campur pi ...
popiarangup Post at 4-3-2012 12:34



saya cuma ambil masa 10-15 minit dari mandi...pakai baju dan makeup...tada!!!!yang penting, malam dah mandi bersih, muka dah putih berseri dan badan sihat, maka tak perlu masa lama untuk bermekup. ala kadar dah cukup, bukan nak pergi fesen show atau pertandingan fesen kat office...

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 4-3-2012 05:30 PM | Show all posts
Ada gak org lelaki yg bermekap
wrdzin Post at 4-3-2012 12:59

ada.....spesies marilyn manson @ adam lambert
Reply

Use magic Report

Post time 4-3-2012 05:39 PM | Show all posts
maceh momod CU
Reply

Use magic Report

Post time 4-3-2012 05:55 PM | Show all posts
saya cuma ambil masa 10-15 minit dari mandi...pakai baju dan makeup...tada!!!!yang penting, ma ...
rospinki Post at 4/3/2012 17:18



   hebatnyaaa....kita plak sampai skang ni 15 minit tu adalah masa utk mandi yang paling minimum.....
selalunya 30 minit - 45 minit...

pastu x make up sangat pun..basic je...
just pakai toner dengan cream pelembap + pencerah , compact powder & lip balm..kejap je dalam 5 minit..
Reply

Use magic Report

Post time 4-3-2012 06:05 PM | Show all posts
Reply 16# cinta_ungu


heeheh...mandi ala kadar je, berus gigi dan cuci muka dgn clinique soap bar..5 min..pakai baju..seluar panjang dan long sleeve, kadang cardigan kat luar, pastu pakai tudung...apply mosturizer itu je. dlm 5 minit jgak..lagi 5 minit keluarkan bedak dior yang all in one (pemutih dan bedak jgak) clinique blusher...eyeborw sikit, then lipstick plus channel lip gloss..tada!!!15 minit siap...opsss, perfume dah pakai tadi lepas mandi siap2..im ready to work in confidence..
p/s: maaf siap mensen brand bagai...motif nak bagitau choose right thing for your fast and better results!!

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 4-3-2012 06:30 PM | Show all posts
saya cuma ambil masa 10-15 minit dari mandi...pakai baju dan makeup...tada!!!!yang penting, ma ...
rospinki Post at 4-3-2012 17:18


Ko biar betul Dik non...Mandi pun dah hampir 15 min tau..Cuci muka ,Gosok gigi,Sabun badan,gosok kuku2 semua..Ini belum masuk lap badan kasi kering,letak powder kat badan,sapu losyen kat kaki tangan kasi lembut,supaya habuk tak terus melekat kat kulit..n so on....
Mak yg dilahirkan cantik sejak dalam perut  ..ambil masa hampir 30 min paling cepat nak setelkan semua...

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 4-3-2012 06:46 PM | Show all posts
Reply 13# rospinki


   stuju2...mlm b4 tido nye tu dah mandi sental2 bdn dah...bgn pg, xyah beria sgt mndi pn....msuk shower 5 min pn da ckup...
Reply

Use magic Report

Post time 4-3-2012 06:47 PM | Show all posts
Ko biar betul Dik non...Mandi pun dah hampir 15 min tau..Cuci muka ,Gosok gigi,Sabun badan,gosok ...
adorable10 Post at 4-3-2012 18:30



betul....entah2 lagi cepat dari tu..
Reply

Use magic Report

Post time 4-3-2012 09:19 PM | Show all posts
1 jam, gosok baju, mandi, make up

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 4-3-2012 10:52 PM | Show all posts
pompuan bsiap sat ja bila nk kuaq sbb bila dh masok dlm keta,depa mekap lg

p/s: penah kuaq ngn class mate pompuan sbb ada urusan keja,yg x tahan tu..dlm keta pon slamba ja mekap
Reply

Use magic Report

Post time 4-3-2012 11:20 PM | Show all posts
tak sampai berapa minit

dalam sesaat je kot

cuma buh krim dan bedak dah...

kalau aku tak makan lg, aku tak suka pakai lip kt bibir

nnt mst tjilat bibir tu...

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 5-3-2012 12:09 AM | Show all posts
mandi 10-15 minit

sekarang nih ade penyakit meroyan ape ntah...malas nk make up...make up dlm kete jer....

kalo make up normal 10 minit gak...foundation,bedak,eye shadow,mascara.lipstick...done

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 5-3-2012 12:23 AM | Show all posts
Amek masa 2 jam bg aku. Dr mandi, maka up dan pilih baju.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2017 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.066341s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list