Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Kolumnis
Search
6171
View
107
Reply

Berapa lama korang ambik masa untuk bermekap?

[Copy link]

Author: popiarangup    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Post time 8-3-2012 12:10 PM | Show all posts
Post Last Edit by rafflesia76 at 8-3-2012 12:15

kalau raff.....sebab da tau mmg da cantik dan  kulit mulus , so apply...

toner

facial treatment essence

cellumination esssence

uv lotion

foundation

loose powder

eyebrow, eyeliner, mascara, n lastly coloured contact lense....lipstick raff jarang apply sbb bibir raff mmg da original pinkish gitu.... sumer bole siap dlm 15minit jek.....yg 4 atas tu basic yg penting bg raff...sori kena mention brand coz ini yg terbaik yg raff prnah guna.......
Reply

Use magic Report

Post time 8-3-2012 12:48 PM | Show all posts
Reply 1# popiarangup


   seminit ja..pakai bedak n lipgloss.....laki aku pon takyah tunggu lama2..
Reply

Use magic Report

Post time 8-3-2012 02:09 PM | Show all posts
ikut gak nak gi mana..kalau takat nak keluar jejalan biasa pakai bedak, eyeliner dan lipstik. kalau gi opis pakai bedak je.. sempoi je. tp kalau keluar dgn hubby melaram habis.. bedak, eyeshadow, maskara,blusher dan eyeliner.. tp natural look gak makeup nyer.. selalu xsampai la 30minit makeup ni.. paling lama pun 20minit je kot..kadang comot pakai eyeliner tu yg leceh nak betulkan balik..
Reply

Use magic Report

Post time 8-3-2012 03:01 PM | Show all posts
20 minit mandi, 20 minit make up gn pakai baju.
kalau x makeup pun kene pakai moisturizer gn lipgloss jgk and kene shape kan kening jugak. hihii
Reply

Use magic Report

Post time 8-3-2012 03:52 PM | Show all posts
setengah jam jek...mandi..pakai baju..pakai cream..bedak..eyeliner..last sekali lipstik...done...hehe...
Reply

Use magic Report

Post time 8-3-2012 04:52 PM | Show all posts
erm...rasanya tak smpai pun 10 minit...

1 - sental muka dgn kapas + toner
2 - apply moisturiser
3 - apply foundation
4 - pakai bedak compact
5 - eyeliner hitam / coklat gelap
6 - lipstick

tu pun orang tegur "wah rajinnye make-up" padahal tak sampai 10 minit pun..
ape da......kalo make-up pegi knduri kawin sama jugak cuma kadang2 pakai mascara dgn eye shadow + blusher...
Reply

Use magic Report

Post time 8-3-2012 05:00 PM | Show all posts
my daily routine...siap dlm masa 1 jam...bangun pagi (6 a.m)...senam sikit...mandi...solat...make up..dress up (selalunya pakai slack..blouse n jacket n tudung)...minum hot tea...to station lrt..
Reply

Use magic Report

Post time 8-3-2012 10:45 PM | Show all posts
Kalu dah biasa make up senang n cepat je, aku make up tak sampai 10 minit. Tapi aku tak pakai foundation la, sbb kulit jadi kering. Aku pakai twin cake (ada foundation skali), pakai eye shadow 2 warna (ikot baju), celak utk bantu besarkan mata aku, maskara kadang2 je sbb bulu mata aku panjang n lentik sikit, pastu blusher n lipstik. Siap. make up nipis je g keje. Tu pun dah nampak ayu
Reply

Use magic Report

Post time 9-3-2012 10:10 AM | Show all posts
eheheh...bab2 make up ni hubby aku selalu tegur coz aku bersiap lambat.
xtau ape yang aku buat, kekadang blh sampai sejam aku bersiap.padahal makeup simple jer, apply toner, moisturizer, foundation n compact powder.
dah siap, eyeliner, lipliner, mascara n lipstick...maybe aku suka belek2 dan pegang2 muka kot, sebab pipi aku lembut sangat....ehehee....
tu yang jadi lambat kot.
Reply

Use magic Report

Post time 9-3-2012 10:29 AM | Show all posts
Reply 84# zaralove

mesti semua dari mary kay kan
Reply

Use magic Report

Post time 9-3-2012 02:34 PM | Show all posts
Reply 85# ruffleen


mary kay bagus sangat ke? me ingat nak try...
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 25-3-2012 09:18 PM | Show all posts
Reply 76# rafflesia76


    gigihnya tepek..

you ni mesti gorjes kan..
Reply

Use magic Report

Post time 25-3-2012 09:24 PM | Show all posts
kalau yg simple2 5 minit jer..tp kalau nak pegi dinner (mekap lawo2 sikit) dalam 30minit ok dah..
Reply

Use magic Report

Post time 23-5-2012 03:58 PM | Show all posts
Nie rutin pagi2 la kalau nak g kerja... mandi..15-20min (kalau tak sakit perut pepagi ), mekap 15min, siap2 pakai baju, tudung 15 min (tu pun kalau malam tu baju dah siap dipilih and diiron).hehehe
tapi kalau nak keluar ngedate, lama la sikit jadik masa bersiap tu. Kalau nak pilih bju tu, adoiii payah..rasa cam takde baju nak pakai.. padahal penuh 1 almari tu!
Reply

Use magic Report

Post time 23-5-2012 04:53 PM | Show all posts
tebu jenis iron baju pagi2 nak g keje, so setiap pagi amik masa 10 minit utk iron baju + tudung, 10 minit mandi, 10 minit simple makeup (simple2 pon complete siap blusher, liquid eyeliner, mascara bagai) super fast bila dah jd rutin
Reply

Use magic Report

Post time 23-5-2012 05:31 PM | Show all posts
better women dress up properly
if x look like nenek kebayann payah gakk

regrads
Reply

Use magic Report

Post time 25-5-2012 03:45 PM | Show all posts
Mekap ni senang je..yang penting teknik kena betul & pemilihan produk yang betul..dengan teknik yang betul & pemilihan produk yang tepat dalam masa KURANG DARI 10 minit  korg boleh tampil secantik artis popular tau yang solekannya sempurna, halus, gebu tau? Tak percaya? korg lawatlah blog ni http://riasanggunbeautyconcepts.blogspot.com
Korg nilailah sendiri..mereka yang banyak jeragat, jerawat pun nampak cun jer
Reply

Use magic Report

Post time 1-2-2013 10:48 AM From the mobile phone | Show all posts
make up dari 30minit until sejam . .
Reply

Use magic Report

Post time 2-2-2013 09:12 AM | Show all posts
kira 20 ~30 mins
Reply

Use magic Report

Post time 2-2-2013 10:50 AM | Show all posts
aechae posted on 4-3-2012 01:24 PM
Post Last Edit by aechae at 4-3-2012 15:50

sekejap je amek msa...dlm 30 min bleh siap dr pilih ba ...

hehehee  mcm  aku  jer nie ..  baby  powder   sudah  jnji   siap kemas ....   hihihi ..  

Reply

Use magic Report

Post time 2-2-2013 03:04 PM | Show all posts
ade tak yang berani mandi dan pakai baju tudung semua pastu terus keluar? tanpa sedikit mekap pun? baru aku tau rupanya mekap ni wajib eh.
Reply

Use magic Report

Post time 2-2-2013 09:20 PM | Show all posts
15mins  jea dah siap
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 15-4-2017 12:04 PM | Show all posts
nak pergi pasar beli ikan korang mekap tak?
Reply

Use magic Report

Post time 15-4-2017 07:52 PM From the mobile phone | Show all posts
G kedai ke paso ke..pakai sunblock ngn lip balm jah..makeup jugekla sbb akak takot sunburn..
Reply

Use magic Report

Post time 15-4-2017 08:36 PM From the mobile phone | Show all posts
Tak selesa tak mekap sebab eyebag sgt truk.kalo kuar g kedai paling busuk pon calit liptik supya muka tak mcm antu kak limah.
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2017 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.072883s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list