Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Kolumnis
Search
35318
View
241
Reply

jenis tudung kesukaan anda!!

[Copy link]

Author: sayarafiqa       Show all posts   Read mode

Author
 Author| Post time 25-4-2012 09:13 AM | Show all posts
berhasrt nk pakai tudung yg bidang 60 tu,,comeyla tudung tu
tapi buat mase skrg ni masih pakai tdg  ...
sweetme Post at 20-4-2012 20:25



   ohh, nanti sampai masa insyaAllah pakai la tu kann
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 25-4-2012 09:14 AM | Show all posts
Dulu suka gila dgn tudung bawal.
Sekarang pakai lagi tapi jarang2 dah la.
Kat kb pun dah tak bnyak ...
gepren Post at 21-4-2012 01:44



   haha, yup yupp. tapi sekarang ni memang agak ramai jugak la orang jual saiz besor siket. elok lah kan, kang sodapp je laki tengok yer?
Reply

Use magic Report

Post time 25-4-2012 09:52 AM | Show all posts
haa, yelahh. ada betulnya jugak, aritu aku pergi kedai pakai tudung sarung bawak dukung ana ...
sayarafiqa Post at 25-4-2012 09:07



    hahahhaaa....kan dah cakap...die tgk atas muka org jgk..ada yg sesuai cantik la...nmpak kemas...
tp kalo muke aku ni hmmmm hareemmm....sedih taw....huhu....
jeles plak tgk org lain pkai cantiiiikkkk jek...
Reply

Use magic Report

Post time 25-4-2012 02:44 PM | Show all posts
aku pakai tudung bila ianye sesuai dgn muka aku yg bulat neh....
hihihi..
Reply

Use magic Report

Post time 26-4-2012 10:56 AM | Show all posts
dulu skela shwal tp kadang2 payah nk lilit . now ske yg tone2 chiffon tu, tp kat online harge hazabbbbb
Reply

Use magic Report

Post time 1-5-2012 06:24 PM | Show all posts
ai klau pegi klas ke jln2 or mana2 majlis pkai tudung bawal je...baru nmpak kelembutan skit katanyer...klau gi buat outdoor xtvt mcm camping/hiking baru la pkai tudung syria sbb kt hutan mane nk carik plug utk iron tudung kn
Reply

Use magic Report

Post time 1-5-2012 07:39 PM | Show all posts
ai klau pegi klas ke jln2 or mana2 majlis pkai tudung bawal je...baru nmpak kelembutan skit katanyer ...
shiraloveyou Post at 1-5-2012 18:24



   sama la jugak dengan ai...orang kata kalau pakai tudung bawal orang perempuan yang ayu dan rajin gitu...
rajin menggosok kekdahnya
Reply

Use magic Report

Post time 1-5-2012 09:17 PM | Show all posts
aku memang pakai tudung bawal walaupun ramai yg komen leceh snn nak kena iron..
sebab buka aku tak sewai hat jenis sarung tu...
kalu shawl, haha aku memang tak suka lak nak lilit2, rimas...

tapi skrg ni sukar nak dapatkan tudung bawal...
banyak yang dijual jenis tudung sarung dengan shawl..
kt pasar tani atau pasar malam pun dah tak jual...
merana gak aku nak cari...

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 2-5-2012 09:31 AM | Show all posts
Reply 26# luvbaby


    speaking of tudung ariani ni,.,..mmg harga dia too pricey...i only buy when they are having sales. yesterday, on May 1st, kebetulan i pergi pesta buku kat pwtc, ariani was having sale...apalgi...since kebetulan mmg i nak beli tudung baru, i grabbed 4 tudung yg awning lembut tu...50%...i think worth it sangat...klu takde discount, ariani is off limit he he,...

i nak tanya u all kat sini, on average, how often u all beli tudung and berapa banyak? everymonth beli tudung? sehelai, 2 helai?how much u spend per month/ per yera on tudung?  like myself every 2-3 months mesti rasa nak beli tudung baru and sekali beli mesti 2-3 helai...i cant help it...fesyen tudung evolves so fast!!..ada tak geng i kat sini..

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 2-5-2012 10:58 AM | Show all posts
Reply 134# mistyQue


    selalu jg beli tudung.dlm 2@3bulan sekali je beli.beli pun sehelai jer,sb dah ratus kan.sb xsuka beli yg sale,mesti beli yg new arrival..suka pattern n kain yg lbh berkualiti..hehe
Reply

Use magic Report

Post time 2-5-2012 03:07 PM | Show all posts
tudung bawal berbatu gajah..
Reply

Use magic Report

Post time 9-5-2012 02:12 AM | Show all posts
tudung bawal. tapi leceh kena iron je la
Reply

Use magic Report

Post time 18-5-2012 02:38 AM | Show all posts
tudung ct nampak jambul hehe
Reply

Use magic Report

Post time 19-5-2012 10:37 PM | Show all posts
pegi keje/function/kenduri prefer pakai bawal..tp klu kuar with casual attire, i prefer tudung awning sbb ez to wear..tp bawal tetap di hati foreverrrr..
Reply

Use magic Report

Post time 20-5-2012 04:22 AM | Show all posts
uolls

pilihan aku takde dalam list la

aku suke shawl jojet. Jojet ni ade mcm2 jenis, aku slalu pakai jojet yang keras sikit. Senang nak bentuk dan lilit.

Dan aku suke tudung segi empat jojet beaded,which is very hard to find sekarang. Jojet 4segi ni ade trend dulu dalam 2007-2008. Cara aku pakai sama ada selempang kiri kanan atau pun aku buat style lilit dgn bahagian beaded kat belakang tu aku bawa ke depan, terletak elok je.


SEkarang mmg susah nak jumpa plain jojet dan jojet beaded ni

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 20-5-2012 04:26 AM | Show all posts
uolls

pilihan aku takde dalam list la

aku suke shawl jojet. Jojet ni ade mcm2 jenis, aku slalu pakai jojet yang keras sikit. Senang nak bentuk dan lilit.

Dan aku suke tudung segi empat jojet beaded,which is very hard to find sekarang. Jojet 4segi ni ade trend dulu dalam 2007-2008. Cara aku pakai sama ada selempang kiri kanan atau pun aku buat style lilit dgn bahagian beaded kat belakang tu aku bawa ke depan, terletak elok je.


SEkarang mmg susah nak jumpa plain jojet dan jojet beaded ni
Reply

Use magic Report

Post time 20-5-2012 04:42 AM | Show all posts
uolls

pilihan aku takde dalam list la

aku suke shawl jojet. Jojet ni ade mcm2 jenis, aku slalu pakai jojet yang keras sikit. Senang nak bentuk dan lilit.

Dan aku suke tudung segi empat jojet beaded,which is very hard to find sekarang. Jojet 4segi ni ade trend dulu dalam 2007-2008. Cara aku pakai sama ada selempang kiri kanan atau pun aku buat style lilit dgn bahagian beaded kat belakang tu aku bawa ke depan, terletak elok je.


SEkarang mmg susah nak jumpa plain jojet dan jojet beaded ni. Kalau uolls dapat cari supplier dan jual, konfem iolls pelanggan setia
Reply

Use magic Report

Post time 15-7-2012 10:14 AM | Show all posts
ikut kn hati spy suka tdung bwl.. tp sbb nk senang n cepat spy pilih tudung awning keras
Reply

Use magic Report

Post time 15-7-2012 08:39 PM | Show all posts
vote tdung bwal.. dlu masa kerja shift petang, pakai tudung awning keras sebab nk cepat, nnti nk solat zohor asar kena tggal tdung..pakai yg express senang jer.. terus sarung..  tp sempat pakai 2 thun jer..skrang dah sepenuhnya pakai bawal n selndang (time rjin nk lilit).. tdung express pakai masa tetamu dtg, n cuci kereta jer..

pakai tudung bwal nmpak cam muda skit..
Reply

Use magic Report

Post time 15-7-2012 09:11 PM | Show all posts
Bawal...nasib x masuk plastik...hehehe.bawal udah kembali.dh la.mahal2 lak tuh bawalku.batu bata penuh.n sulam2.so dok ulang tayangy yg tu jelah.melepek.kat tepi umah kai tudung oning jer..
Reply

Use magic Report

Post time 17-7-2012 03:42 PM | Show all posts
Reply 1# sayarafiqa


   aku sbagai lelaki suka awek bertudung simple2..tak yah pesyen2 sangat... daripada tudung berpesyen baik tk yah bertudung..buat style rambut ikat ekor tupai..dah lawa dah..skian i lap u all
Reply

Use magic Report

Post time 25-7-2012 10:31 PM | Show all posts
tudung bawal..xpun selendang pun ok gak..tp skang ske pakai tudung obama..kawan2 la pgl tudung tu harga pun murah rm5 je..huhu
Reply

Use magic Report

Post time 26-7-2012 11:37 PM | Show all posts
me suka tudung syria...
minggu lepas beli tudung Ariani 5 helai after less dkt RM600 jgk..
balik rumah me pakai dpn somi...dia ckp kalau beli beras dpt makan setahun...
me benci...benci...benci...
me merajuk..
nak bagi tudung tu pd MIL...
biar lah me dgn tudung syria me yg rega tak sampai 10 hengget tu.....
Reply

Use magic Report

Post time 31-7-2012 02:46 PM | Show all posts
setia ngan tudung syria.. tp taon ni gatai tangan wat sendiri dari kain chiffon kaler pastle..
bli 2 meter, bahagi 2.. jait tepi yg kecik keliling die.. jadik 1 kaler dpt 2 helai.. pastu  kat bucu selendang tu, tampal renda n letak manik.. jadik sangat cantik dan selesa sbb kain nyer sgt best.. try ler..





Reply

Use magic Report

Post time 1-8-2012 11:31 AM | Show all posts
dulu memang suka tudung bawal.. sb simple dan cantik.. tapi setelah usia meningkat, kemalasan iron di tahap yang semakin rendah, jadinya lebih selesa dengan tudung awning sarung tu aje.. cepat dan mudah.. lagi pun tudung awning tu tak jarang mcm bawal.. saya tak pakai anak tudung jadi nampak le rambut kalau pakai tudung bawal.. tudung awning tu haruslah labuh tutup dada dan saya tak suka ada bonjolan tinggi di kepala..
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2017 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.055063s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list