JAWATAN KOSONG! Jadi penulis freelance kami dan berpeluang menang hadiah wang tunai berjumlah RM300! Klik sini > CARI Warrior
Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Kolumnis
Search
37782
View
231
Reply

Saving: Berapa % daripada income?

[Copy link]

Author: baby_pingu       Show all posts   Read mode

Post time 31-3-2014 11:11 AM | Show all posts
anony-mous posted on 13-3-2014 11:20 AM
baru lepas kira..dlm 27% je dpt
alhamdulillah skg baru dpt keje..baru sebulan..
hrap after 6 month ...

Mcm byk je gaji ko

Reply

Use magic Report

Post time 31-3-2014 12:00 PM From the mobile phone | Show all posts
aina_shaira posted on 31-3-2014 11:11 AM
Mcm byk je gaji ko

Xdela..xsmpai 2k pon..huhu
Reply

Use magic Report

Post time 14-4-2014 01:10 AM | Show all posts
Tahun ni baru mula berkerja sepenuh masa. Savings memang target 50% income. Kalau ada bulan yang tercicir tu, memang wajib topup pada bulan berikutnya. Kalau ada duit lebih sikit, pejam mata terus masuk ASB. huhuh. ASB aku ni memang aku tak nak ada transaction keluar dalam buku tu, makanya aku takkan keluarkan duit dari situ

Aku ada habit suka tengok jumlah yang banyak dalam akaun atau buku simpanan. Rasa seronok pulak Selain daripada tu, aku rasa sikap menyimpan ni dipengaruhi oleh persekitaran (parents/kawan2/housemate etc). Orang sibuk cerita pasal menyimpan kita pun sibuk nak menyimpan Cuma kadang-kadang aku suka membazir pada benda yang tak perlu.
Last edited by iena_jr on 14-4-2014 01:12 AM

Reply

Use magic Report

Post time 14-5-2014 03:46 PM | Show all posts
Plan Medical Card A-Medik...
Nikmati penjimatan Plan Medical A-Medik untuk seisi keluarga anda, hanya serendah RM 230 sebulan,
Keluarga (Suami, Isteri dan anak-anak)** anda dilindungi...

Sebagai contoh;
Anda berkahwin dan mempunyai 4 orang anak...
Keutamaan anda untuk keluarga anda dilindungi dengan plan medical card...

Dengan plan medical card biasa di pasaran, kita ambil purata harga medical card ialah RM100 setiap ahli keluarga.
Dalam situasi anda sekarang, premium bulanan anda seisi keluarga ialah RM600 sebulan dengan plan medical card biasa di pasaran...

BERBANDING DENGAN PLAN MEDICAL CARD A-Medik

Dengan RM 230 keluarga anda telah dilindungi dengan Plan Medical Card...
Secara tidak langsung anda telah berjimat untuk 1 perkara dan tujuan yang sama...
Anda telah berjimat sebanyak RM 370 sebulan...

Pilihan ditangan anda...

Mohamad izuan bin abu bakar.
018-3100 510.
izuanaia.blogspot.com
facebook.com/izuanaia

Reply

Use magic Report

Post time 14-5-2014 11:24 PM | Show all posts
Baku taun ni sememangnya duit keluar ke tetap bulan.   Takdir wat saling pung.
Reply

Use magic Report

Post time 10-6-2015 03:19 PM | Show all posts
sebenarnya paling baik 50% gaji untuk simpanan ,
kenapa ?
Sebab dari report USA, rakyat sana lebih daripada 78% mampu bayar 50% gaji hanya untuk sewa rumah...
malaysia gov memang nak bawa kami semua ke arah USA, bayarlah 50% gaji untuk sewa, haha,

kalau tak nak jidi itu, belilah rumah sendiri secepat mungkin la. labuh kat hartanah memang perlabuahan yang paling selamat di dunia ini selama lamanya.

Register lah sama sama sekarang !!! Miliki Rumah sendiri !!! Bebas dari Sewaan Rumah !!

http://goo.gl/forms/TmtgdsS19s
4.jpg
Reply

Use magic Report

Post time 3-1-2019 10:47 AM | Show all posts
selamat tahun baru 2019..dan selamat berazam utk saving lebih tahun ini

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.045967s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list