Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Kolumnis
Search
12
Return to list New
19762
View
32
Reply

40 weeks, tak beranak pon lagi.

[Copy link]

Author: puteri7    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Post time 14-5-2012 04:36 PM | Show all posts
dah kira, ada 40 hari jer lagi nak bersalin,... jgn kuar awal dh ler.... dh bajet nk masuk kerja lepas raya nie
Reply

Use magic Report

Post time 10-4-2013 04:25 AM | Show all posts
Saya mengalami stress sbb dah due hari ini tapi tak ada sakit contraction. Ni anak sulung saya. Org ssyik tanya bila nk beranak je. Tabahla hati
Reply

Use magic Report

Post time 10-4-2013 08:50 AM | Show all posts
RoseMerahJambu posted on 10-4-2013 04:25 AM
Saya mengalami stress sbb dah due hari ini tapi tak ada sakit contraction. Ni anak sulung saya. Org  ...

anak sulung biasa mcm tu la..misz ramai je kwn yg dh due tp belum ade sakit contraction,jln pon x bukak lagi..ade sorg tu dh induce 2 kali pon masih lom bukak..check2 baby besar dan mmg kene ceaser..
Reply

Use magic Report

Post time 10-4-2013 02:48 PM | Show all posts
jgnkan 40 weeks,haku yg baru 36 weeks ni pun org sibuk dh tanye bile nk beranak.hadapla soklan same lagi sebulan
Reply

Use magic Report

Post time 11-4-2013 08:01 AM | Show all posts
3taun lepas saya bersalin masa tu dah 40w & 2d...hoho

so relaxxx jer jgn stres2...bila baby dah ready nak kluar nnti dia kluar la jugak...hehehe
Reply

Use magic Report

Post time 11-4-2013 03:21 PM | Show all posts
anak-anak saya  yg first dan second tu pon above 40weeks jugak, that was 12 and 10 years ago....now im expecting my 3rd - 10 weeks and 4 days today..  
Reply

Use magic Report

Post time 12-4-2013 10:44 AM | Show all posts
saya pun overdue anak sulung 11 hari dulu
mmg kena induce la, mmg sakit induce tu
jenis pil msk kat bwh tak sakit sgt, tp jenis yg drip tu mau tgolek2 jdnya

hari ke-9 overdue dah kena msk wad, rehat2 je kat wad tu
hari ke-11 baru induce
tp ada jgk nurse yg risau sbb doktor tak induce2 lg masa hari ke-10
dia ckp bahaya overdue lama2 sbb nanti uri tu dah terlalu matang
dah tak mampu nak bekal makanan kat baby lg
Reply

Use magic Report

Post time 10-3-2017 07:28 PM From the mobile phone | Show all posts
Sy arini dh due tp baby xnampak mcm nk kuar lg .  stress bila ramai wasap tanya dh bersalin ke.  Adui dh puas pujuk anak xmo kuar jgk dia  
Reply

Use magic Report

12
Return to list New
You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2017 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.050000s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list