CariDotMy

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

12
Return to list New
Author: dauswq

[Edisi Fizik] Penggunaan Ketuhar Gelombang Mikro: Kesan ke atas Kesihatan Manusia

[Copy link]
Post time 26-4-2012 08:52 PM | Show all posts
teringat my fren yg tak support penggunaan microwve kerna tak safe...

so dia tinggal je lauk dalam periuk supaya SONANG dia nak perangat!!!

Weh periuk yg ko gune tuh aku punya la...aku pon nak gune nak masak
dah masak simpan dalam tupperware la, nak panaskan gune je la periuk tuh...
lepas tuh basuhhhhh..
lebihan simpan dalam peti ais bukan tinggal sampai basi

lepas tuh tak reti2 nak basuh...mangkok tandas betoi...
kat rumah tuh takdak orang gaji kau nak basuh kan...pandai masak, pandai basuh la...

OPPPSS ter off topic....tiba2 teremo lak bile baca topik microwave nih...maaf...

kene kurangkan penggunaan nih....aiseh...
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 20-5-2012 05:46 PM | Show all posts
sapa penah makan pizza?

pizza semua masak pakai microwave.

adeh dah bertahun aku mkn makanan yg x sihat rupanya...
Reply

Use magic Report

Post time 20-5-2012 07:21 PM | Show all posts
baru tahu
tapi tak pa jarang guna microwave
Reply

Use magic Report

Post time 14-2-2013 06:34 PM | Show all posts
Yang penting guna kan bekas yang bersesuaian untuk dipanaskan dlm microwave.... Better guna bekas kaca atau seramik ber banding bekas plastic.... Takut  ada side effect yg lain plak.... Dan bukannya sbb penggunaan microwave tu....
Reply

Use magic Report

Post time 17-2-2013 11:26 PM | Show all posts
Klo gune bekas polystyrene utk panaskan nasi bole ke?
Reply

Use magic Report

Post time 19-2-2013 10:44 AM | Show all posts
ikutkan semua benda bahaya yop... utk krangkn bahaya kena byk kuatkan diri dgn health supllement atau minum air sihat byk byk

Reply

Use magic Report

Follow Us
 Author| Post time 30-3-2013 01:29 AM | Show all posts
Dzulqarnain posted on 17-2-2013 11:26 PM
Klo gune bekas polystyrene utk panaskan nasi bole ke?

rasenye akn terbakar...
tak pernah try lagi
Reply

Use magic Report

Post time 1-4-2013 02:08 PM | Show all posts
dauswq posted on 30-3-2013 01:29 AM
rasenye akn terbakar...
tak pernah try lagi

kalau pakai polisterin tu sy pun rase mcm terbakar je nnti.. takpon cair..

sebab aritu tergune pinggan lain (tak gune pinggan khas utk microwave).. tak perasan sebenarnye.. main masuk aje dlm microwave.. bile kluarkan... mak aiii.. panas gile pinggan tu.. nasib tak pecah aje..

kalau gune pinggan khas tu tak panas pon bile kluar dr microwave..

Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 28-9-2013 03:13 PM | Show all posts
panas mknn guna microwave cpt ckit.. suma nak cpt kan.
Reply

Use magic Report

Post time 16-12-2013 12:51 PM | Show all posts
bnyk buruk dr baiknyer...yg slalu gn tu elakkan ler....pnskan ats api biasa jer..hu2...
Reply

Use magic Report

Post time 14-2-2014 08:16 PM | Show all posts
selalu guna untuk masak meggi telur...
my mom pulak guna untuk sorok lauk dalam ni... bile masak letak semua lauk atas meja semua habis time tu jugak..
so sorok dalam microwave.... untuk dinner ....
Reply

Use magic Report

Post time 19-5-2015 05:32 PM | Show all posts
thanks artikel sgt berguna.. baru je panaskan makanan guna microwave huhu
Reply

Use magic Report

12
Return to list New
You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT


Forum Hot Topic
Update :Jenazah Nur Farah Kartini selamat dikebumikan di Pekan.Bersemadilah semoga keadilan dapat ditebus
YgBenarUpdate :Jenazah Nur Farah Kartini selama
Views : 217475 Replies : 3931
Point Kumpul Tachang
evatasoPoint Kumpul Tachang
Views : 31674 Replies : 214
Uji Minda :)
yoanaUji Minda :)
Views : 92243 Replies : 874
Puteri Sultan Brunei,Pengiran Anak Puteri Ameerah Wardatul Bolkiah curi tumpuan netizen
YgBenarPuteri Sultan Brunei,Pengiran Anak Puter
Views : 808 Replies : 0
My Sweet Mobster (2024) – JTBC
heythere123My Sweet Mobster (2024) – JTBC
Views : 20460 Replies : 339
Ketua COVID-19 Di AS Dr. Anthony Fauci  Mengaku Peraturan Penjarakan Sosial 6 kaki ‘Hanya Rekaan, Tanpa Bukti Saintifik’.Anda terpedaya?
YgBenarKetua COVID-19 Di AS Dr. Anthony Fauci
Views : 29797 Replies : 237
K-VARIETY SHOW
RahahK-VARIETY SHOW
Views : 228021 Replies : 1342
“Saya menceraikan anda, saya menceraikan anda, dan saya menceraikan anda,”  Puteri Kerajaan Dubai Tenang Umum Ceraikan Suami Melalui Instagram
YgBenar“Saya menceraikan anda, saya menceraika
Views : 50052 Replies : 49
Kena lagi episod 3:Netizen terkesima grafik atlet Malaysia yang akan ke Olimpik Paris seolah muka 'wanted'
YgBenarKena lagi episod 3:Netizen terkesima gra
Views : 15187 Replies : 14
[JTBC/Netflix 2024] MISS NIGHT & DAY - Jung Eun Ji, Lee Jung Eun, Choi Jin Hyuk
Rahah[JTBC/Netflix 2024] MISS NIGHT & DAY - J
Views : 3764 Replies : 30

 

ADVERTISEMENT


 


ADVERTISEMENT
Follow Us

ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CariDotMy

20-7-2024 11:57 PM GMT+8 , Processed in 0.059245 second(s), 33 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list