Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
84174
View
861
Reply

ANNOUNCEMENT: Kongsi Kelahiran, Kematian, Birthday KUCING Anda Di Sini!

[Copy link]

Author: Nara_Gaara       Show all posts   Read mode

Author
Post time 28-11-2007 09:03 PM | Show all posts |Read mode
Post Last Edit by boocik04 at 20-4-2012 09:43

Setelah dipersetujui oleh Mod Ati, maka Nara membuka thread khas ni untuk korang announce/share kelahiran dan kematian kucing2 belaan korang kat sini. Selain itu, korang boleh juga buat birthday wishes untuk kucing2 korang (mana tau kot2 ada yang buat party harijadi untuk kucing kesayangan), ataupun ulangtahun kematian jika ada. Perlu diingatkan, KUCING sahaja! Korang juga bolehla share gambar2 yang berkaitan.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 26-7-2006 05:11 PM | Show all posts

Apa perasaan korang biler kucing korang mati

apa perasaan korang biler kucing korang mati?Aku rase sedih.....................................sgt aku dah x de kucing lagi
Reply

Use magic Report

Post time 26-7-2006 05:17 PM | Show all posts
mestilah sedih....malas aku nak citer ni...pedih kalu nak taw ko pi nengok citer aku yg kebelakang...sob sob sob
Reply

Use magic Report

Post time 26-7-2006 05:20 PM | Show all posts
aku sedih gile.. siap buat one page tribute utk teddy dalam blog.. berkabung dekat 2 weeks pakai hitam gi opis....

sampai sekarang.. everytime aku teringat dia, aku nangis.. sebab dia manja ngan aku sorang aje.. and aku sorang aje suka layan dia.. family aku yang lain kata dia tak hensem.. and the saddest thing was, masa dia dah nak pergi  tu, dia lari dari rumah.. and petang tu, aku mimpi dia dah mati..
Reply

Use magic Report

Post time 27-7-2006 12:38 AM | Show all posts
sedih xleh nak dicitekan
sebb mesti nangis
paling sedih teringat Tommy ......
my lovely Tommy ......
sori xleh cite .....
teringat kat dia pun da bergenang air mata ....
Reply

Use magic Report

Post time 27-7-2006 11:56 AM | Show all posts
sedih tak terkata.
aku penah amik emergency leave nak jaga kucing aku comel masa die sakit.
sampai ari nie aku masih teringatkan die.
Reply

Use magic Report

Post time 27-7-2006 12:47 PM | Show all posts

Apa perasaan korang biler kucing korang mati...

Mesti le sedih...

Dulu susah nak control... tapi lama-lama dah boleh control.... tahu setiap yang bernyawa pasti mati... kalau manusia boleh le doakan rohnya... tapi kalau kucing ...? Pernah masa kecik tak berakal dulu tanya mak... "Mak, kucing ni kita boleh jumpa tak  lepas kita mati."  Mak jawab :"Tak boleh".  Masa tu le saya nangis kuat-kuat...
Reply

Use magic Report

Post time 27-7-2006 01:37 PM | Show all posts
sedih ler... nasib baik ader gambar..
tp kan org kate kita tak leh amik gambar kucing ..nanti mati..ye ker..
Reply

Use magic Report

Post time 27-7-2006 02:23 PM | Show all posts
Originally posted by buih at 27-7-06 01:37 PM
sedih ler... nasib baik ader gambar..
tp kan org kate kita tak leh amik gambar kucing ..nanti mati..ye ker..



lorrrr sape kata amik gambar kucing leh mati
karut ler ......
fly amik gambar kucing fly
sume sihat walafiat ......
kalau yg da mati tuh, da tiba masanyer ....
xleh nak halang ......
Reply

Use magic Report

Post time 27-7-2006 04:36 PM | Show all posts
maunyer xsedey...smpai skarng masih ingat kisah sedey kucing aku tuh....fobia dh nk marah2 mane2 kucing dh..
Reply

Use magic Report

Post time 27-7-2006 06:45 PM | Show all posts
sedih..tak penah sekali pun pet aku mati aku tak nangiss..

mesti nangisss punye lar...
Reply

Use magic Report

Post time 27-7-2006 09:06 PM | Show all posts
sedih gileeeeeeeeee!!!
Reply

Use magic Report

Post time 30-7-2006 04:34 PM | Show all posts
sedih gile x hingat masa ct mati dulu....
tgk kubur die pun masa dah jatuh air mata..
balik2 skolah jer tanya ct dah balik ke dr klinik...
pastu mak ichi kata.. ct dah x der...
saper x sedih...isk...
p/s: ct tiada kalitan langsung dgn ct nurhaliza mahupun ct nordiana.
       nama ct diambil khas dr kereta mak ichi, honda city.. ehek.. :p
Reply

Use magic Report

Post time 11-8-2007 10:23 AM | Show all posts
pitt dlu pnh bela kucing time skolah menengah dlu..
satu ari kucin pitt tak blk umah..
biasanya maghrib dia akan blk umah...
aritu dia tk blk..
sampaila esok harinya dia balik dgn muka mcm sakit je..
lemah aje..
tapi mlm tu dia tido dgn pitt mcm biasa...tido atas dada pitt....
tp bila esok hari je pitt bangun dr tido...pitt tgk dia tkde atas katil..
pitt cari dia...
rupa2nya dia ada bawah katil...
pitt pggil dia..tknak nyaut...
rupanya kucing pitt tu dh mati...dia mati atas kain sejadah pitt...~!!
yaAllah..time tu rasa sedeh sgt...
tros pitt nangis raung2..sambil pgil nenek pitt kt luar tu..
mmg bila kucin yg kita bela bertahun2..tiba2 mati...rasa sedehnya sama dgn bila putus cinta tau...
Reply

Use magic Report

Post time 12-8-2007 09:34 AM | Show all posts
Originally posted by fly_in_d_sky at 27-7-2006 02:23 PM
lorrrr sape kata amik gambar kucing leh mati
karut ler ......
fly amik gambar kucing fly
sume sihat walafiat ......
kalau yg da mati tuh, da tiba masanyer ....
xleh nak halang ......


Akak pun ada dengar mcm ne gak .... orang le kata x leh ambik gambo. Memang le tak percaya .... menda karut camne tapi secara kebetulan ianya turut terjadi betul2.

JIJI telah pergi pd mlm Israk Mikraj pukul 8 malam .... hari yg baik dia pergi tinggalkan kami. Setelah beberapa hari tak mau makan ..... Akak suruh anak2 cakap ngan JIJI bahawa kita telah relakan permergian dia kalau itu adalah lebih baik utk dia. Masa ne nafas dia turun naik ... waktu tu asben tak balik umah lagi, elok je asben balik akak suruh dia p cakap ngan JIJI ....relakan dia pergi. Tak sampai 10 minit JIJI pun tak de ...dia tunggu asben akak balik rupanya.

Reply

Use magic Report

Post time 12-8-2007 10:13 AM | Show all posts
salam sume ...
dk dah byk kali alami peristiwa kematian kucen tersayang ... yg mmg sakit, yg kena langgar ... hanya Allah saja yg tau sedihnya dk ...

antaranya:

hero ~ hari pertama dk kena keja syif mlm ... bila balik dk panggil satu2 name adik bradik dia (4 eko termasuk dia) tp dk lupa nak sebut name dia ... dia pandang dk dgn wajah sedih ... dk belai dia tp x sebut pun name dia ... dk kata ... tunggu jap ye kakak nak mandi (mase tu dk lum kawin so bahasekan diri kakak) nanti kakak bg mkn ...

selesai mandi dk pun gaul nasik dgn ikan bilis (dulu2 mase dok kg) ... dk panggil sekor2 ... time ni name dia pun dk sebut .... slalunya klu dgr bunyik lesung dk tumbuk ikan bilis berteromba masing2 lari mendapatkan dk ... tunggu2 sekor pun x dtg ... apsal lak ni ...

mase dk baru2 balik dk nampak diaorg ber4 tgh sakan bergurau kat bwh pokok kuini dpn umah ... so pk dk diaorg main lg laaa ... so dk tinggalkan nasik kat tmpt biase ... sbb diaorg pandai panjat masuk ...

lps subuh je dlm suram cahaya dk jenguk ke luar tingkap menghadap ke jln nmpk cam ade sesusuk tubuh kucen yg sdg baring ... pk dk sape la suke lpk2 kat jln ... bahaya nih ... x lame pastu abah dk kecoh kata kucen dk kena langgar ... dgn x pk pjg dk trus berlari ke tepi jln ...

Ya Allah ... hero ... syg adik kakak nape pegi tinggalkan kakak .... hero merajuk ye syg .... maafkan kakak sbb mlm td kakak lupa nak panggil name syg ... patut la sume x mkn nasik mlm tu ... tgk nasik x berluak ... rupa2nya masing2 mengadap hero yg baru kena langgar.

dk tgk kesan darah ... dan dk dpt memahami sesuatu .... lps hero kena langgar dia cuba bangun .... mesti mase dk panggil suh mkn dia berusaha dtg smpi la satu point dia dah x berdaya ... ya Allah .... sesungguhnya aku amat menyayanginya ... terlalu amat ... kau temukanlah aku dgn kesemua kucen2 peliharaanku di akhirat kelak ...

antara kucen2 dk yg telah pergi buat selama2nya hero, anes, koko, kiut, manja, panda, miki, mini, brad pit, junior, patin, ewi, ety, kitty, sonia, samser, giant, winnie, andy ... dan byk lg yg x tersebut oleh dk ... sebak sgt ni

[ Last edited by  daun_kesum at 12-8-2007 10:15 AM ]
Reply

Use magic Report

Post time 12-8-2007 05:08 PM | Show all posts
mati...sure r punye melalak...xdak tahan2 punya...
Reply

Use magic Report

Post time 13-8-2007 09:37 AM | Show all posts
sudah semestinya sedey mengalahkan org putuih cinta...
Reply

Use magic Report

Post time 13-8-2007 01:16 PM | Show all posts

Reply #17 pitt's post

laa...ko sedey ke kalu putus cinta...
Reply

Use magic Report

Post time 13-8-2007 03:52 PM | Show all posts
Originally posted by fly_in_d_sky at 27-7-2006 02:23 PM



lorrrr sape kata amik gambar kucing leh mati
karut ler ......
fly amik gambar kucing fly
sume sihat walafiat ......
kalau yg da mati tuh, da tiba masanyer ....
xleh nak halang ......



ini mawi (mak bagi nama mawi time mawi tgh top!)..dah mati last 2 weeks...sob!sob!sob!



sempatlah kawin dgn siti..dpt 3 ekor anak.....

tpkan adik ipar amadeus ambik gambar mawi bykkkk sgt...tak sampai 3 bulan gambar2 tu diambil dah mati..errr...

nasib baik dia tak ambik gambar maximus

maximus=kucing amadeus yg ditumpangkan kat rumah mak buat sementara waktu..gemuk pendek dan manja! dok dlm rumah aje keje nye..sampai mak pun dah tak nak bagi balik..kalau nak, dia kata ambik je anak mawi+siti..uwaaaaaaa.....maximus tu sungguh gebus!
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2020 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.088533s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list