Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
83115
View
861
Reply

ANNOUNCEMENT: Kongsi Kelahiran, Kematian, Birthday KUCING Anda Di Sini!

[Copy link]

Author: Nara_Gaara       Show all posts   Read mode

Post time 13-8-2007 04:03 PM | Show all posts
saper yang tak sedih tuh memang takde perasaan la tuh!!
kiter dulu jumpa kang-kang dalam longkang dah mati...
maser tuh tak kire dah melalak tepi jalan besar tuh.
sumer org tgk!!
dah takde perasaan malu kat orang maser tuh.

lagi satu maser meow mati..
mama kiter terlanggar maser nak reverse keta.
b4 dia menghembuskan nafas,kiter peluk dia.
maser tuh tak kire darah ke,ape ker,kiter tak pedulik dah.
kiter peluk+menangis kat meow...
lamer2...meow menghembuskan nafas terakhirnya dalam pelukan kiter...
seminggu kiter dok dalam bilik...tak kuar...
baju bekas darah meow,mama kiter buang..
dah tak ilang darah pada baju tu...
meow and kang2...dalam ingatan
potek lak,mati tanpa jumpa bangkai dia...
Reply

Use magic Report

Post time 14-8-2007 08:48 PM | Show all posts
this was 4 yrs ago...masa aku 21 tahun kot..my cat hilang..aku kt lab lagi time tuh..my dad call and informed nini dah hilang for fews days....aku mmg menangis sebak..sedih sgt...bukan ape..sbb dah bela dier sinced i was 14 y/o..mmg sedih sgt2...
Reply

Use magic Report

Post time 14-8-2007 09:19 PM | Show all posts
yep true..perasaan sebak..sakit sesak dada..seme lahh
x bleh nak citer rasa nak ikut die pergi skali pun ade gak
iskk nauzubillah...
Reply

Use magic Report

Post time 14-8-2007 09:29 PM | Show all posts
Reply

Use magic Report

Post time 14-8-2007 11:21 PM | Show all posts
Rasa dunia gelap gulita... takde harapan rasanyer... bayangkan laa kucing yang dah lama hidup dengan kita tiba2 pergi buat selamanya..
Reply

Use magic Report

Post time 16-8-2007 04:03 PM | Show all posts
    farie nangis bile kucing farie mati
tadi pun seko lagik kitten farie mati...
sedih gile sampai x lalu nk mkn sbb teringat keletah dia   
Reply

Use magic Report

Post time 17-8-2007 04:05 PM | Show all posts
aku biase2 jer..

mak aku leh nangis time dia tengah jemur kain sbb teringatkan kucing yg slalu tido ngan dia
Reply

Use magic Report

Post time 21-8-2007 02:58 PM | Show all posts
kite ngs giler2 smp bengkak2 mate bila dpt tau kucing kite mati..sedey sgt...susah nk terime hakikat dia dh xde..kite amik mase dlm sebln nk terime..

semua mende yg kite pnh wat ngn dia, bila wat pastu rase sedey sgt..terus ngs..
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 28-11-2007 09:09 PM | Show all posts
Biarla Nara yang mulakan...

Kucing Nara meninggal minggu lepas, 21 November. Sedih tul, hancur kepalanya kna langgar. Sape la yg berdosa sangat langgar kucingku. Mintak maap pun tak.
Reply

Use magic Report

Post time 28-11-2007 09:17 PM | Show all posts
kasi la gambar
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 28-11-2007 09:22 PM | Show all posts

Balas #3 JAY-Z\ catat

gambar kapala hancor kaa?
tarak amek, ngeri woooo
sebenarnya haku tak tgk pun. tgk badan je. ok, takde pape. kepala je yg kna gilis. adik haku yg uruskan jenazah.
Reply

Use magic Report

Post time 28-11-2007 09:40 PM | Show all posts
kucing pertama yang aku bela mati terlanggar ketika,
suamiku mengundurkan kereta untuk pegi solat jumaat
sedihnya tak terkira tengok dia bawah tayar sampai
sekarang kalau ingat kat dia, mesti nangis
Reply

Use magic Report

Post time 28-11-2007 09:42 PM | Show all posts
tarikh kematian dia 16.4.2004
Reply

Use magic Report

Post time 28-11-2007 09:47 PM | Show all posts
Meh nak join...
Ckp pasal kucen...
Boleh pegang time kucen tu baby je
Kalau dah besar...Geliii sgt..Huhu...Sbb dia mcm bergerak dgn lasaknya kat tgn..isk...

Smua dah mati...sian...dan sgt menyedihkan..

Meh nak share gambar sekor drpdnye..



Dia ni mati menyanyat hati..kene langgar sbb reverse kereta...
Reply

Use magic Report

Post time 28-11-2007 09:59 PM | Show all posts
masa aku nak balik rumah, aku terjumpa kucen mat kna lanyak.....
then kat dpan sket aku nmpak menda terhuyung hayang kat tgh jalan.. kecik ja...
anak dia la.. warna oren... kulit dagu dia tercarik smpai ke leher...

aku pon bawak la balik... bg mkn.. n dia asek tidor aja.. yola.. baby lg...
dlm masa sama gak, kucen jantan aku yg jnis bulu kembang rupanya ada affair nga kucen jalanan mn ntah..
ada 4 ekor anak baru branak (da bole berjalan pong) 2 itam, 2 klabu mcm warna dia...

aku amek seko klabu yg plg gemok pair nga oyen... yg len bg jiran..
dua2 asek tido ja lpas d susukan... yela baby lg...

tido nga aku.. kadang depa panjat tido kat kepala aku, bdn aku, bantal aku, kadang2 terpenyek nga kaki (nasib bek xmati)..
tido mcm baby lak, comei tol...

lpas 2 weeks tu, abu (yg adult tuh) tiba2 muntah darah... byk lak tu.. meleleh2 berlendir...aku g la kurung dlm cage besi...
sbb mak nak bawa pi hospital... dan2 bole lak dia keluar dr cage tu ilang ke mn ntah... aku p keja, mcm mn nak p cari....
ptg tu mak aku call, kata dia da mati....

adeh.... xsmpat aku nak g tanam kan dia... huhuu.. dala dia sll tido nga aku.. aku syak dia termakan menda racun la...

tingal pair kitten ney ja... oyen ney kuat main..panjat sana sini.. abu lak blur2 malas... lama2 dua2 pon nakal gila....

lpas 2 weeks tu, abu lg nakal, oyen lak mcm xsmangat... plik gak... da semingu mcm tu, bawak g klinik sbb dia da mula mengah2...

aiseh...dr. xleh wat pape... maybe ada internal damage sbb acident dlu... on my way blk rmh dia baring kat kaki aku... da smpai rmh, aku kurung la... muka dia sayu aja... sian btoi....aku g solat asar jap...

then aku tgk smula, dia da mati......... wuhuhuuuu...... tingal abu aja....................

skang dio jela teman tido aku tiap2 mlm kejot aku tiap2 subuh, sambut aku balik keja, men2 nga aku, cakar2 aku ........

conclusion:

abu (adult) mati-  september 07
abu (kitten) born - september 07
oyen mati - september 07
Reply

Use magic Report

Post time 28-11-2007 10:35 PM | Show all posts
Dengan ini saya nak umumkan yang kucing kesayangan ku telah meninggal ptg tadi..ni sms dari ayah aku ... nasib baek aku ada balik kampung last two weeks bermanje ngn dier...






ni pose terakhir dier time raya tuk aku

[ Last edited by  payrol at 28-11-2007 10:50 PM ]

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 28-11-2007 10:56 PM | Show all posts

Balas #9 payrol\ catat

sedihnya
Reply

Use magic Report

Post time 29-11-2007 01:38 AM | Show all posts
Takziah semua....
dun worry..they're in good hands now..
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 29-11-2007 07:28 AM | Show all posts

Balas #9 payrol\ catat

sedeynyer... 7 tahun tu. takziah.
Reply

Use magic Report

Post time 30-11-2007 01:02 PM | Show all posts
sedihnyeee.. takziah!
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.087659s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list