Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
84093
View
861
Reply

ANNOUNCEMENT: Kongsi Kelahiran, Kematian, Birthday KUCING Anda Di Sini!

[Copy link]

Author: Nara_Gaara       Show all posts   Read mode

Post time 10-2-2011 10:23 PM | Show all posts
ni drg jgk time masih idup..
lepapilon Post at 10-2-2011 19:44



cutenyerr..nampak ketiak tu!
kucing siam kan..mati sebab virus ke?
Reply

Use magic Report

Post time 10-2-2011 10:46 PM | Show all posts
Reply 675# lin2011


    siam kot rasanya ..mati sbb cirit birit.. kena serangan kali kedua kesian ibu dia memusing2 cari ank
Reply

Use magic Report

Post time 10-3-2011 02:40 PM | Show all posts
cico dah pergi tinggalkan kami.....baru je 2 minggu bersama....sedihla aku hari ne.....dia kene mmg ade penyakit dr ckp...kenapala breeder tu tak cakap......aduhhhh..

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 10-3-2011 03:20 PM | Show all posts
Post Last Edit by boocik04 at 10-3-2011 15:21
sedihla aku hari ne.....dia kene mmg ade penyakit dr ckp...kenapala breeder tu tak cakap......aduhhhh...
nazadiyah Post at 10/3/2011 14:40


kadang2 some breeders (walaupun bukan semua) nak untung.
that's why kadang2 dorang tak bagitau bila kucing yang dia jual ada penyakit.

cuba naza pegi tengok kat pusat perlindungan haiwan kalau nak cari kucing yang baru.
kucing2 kat situ sangat2 memerlukan animal lovers untuk adopt dorang...
kucing2 yang bukan baka pedigree ni lagi kuat immune system dorang, sangat tough and hardy.
senang nak jaga....
Reply

Use magic Report

Post time 11-3-2011 09:01 AM | Show all posts
cico dah pergi tinggalkan kami.....baru je 2 minggu bersama....sedihla aku hari ne.....dia kene mmg  ...
nazadiyah Post at 10-3-2011 14:40

2 minggu jer.. adehh.. agak2 balik modal tak?
tapi bukan itu motifnye.. sbb kasih sayang kita mmg tak bole dibeli dgn wang ringgit...
btol ckp boocik tu nazadiyah... y not u pegi SPCA kat ampang tu.. byk kucing2 yg semuanye memerlukan rumah & keluarga utk berteduh & bermanja..
Reply

Use magic Report

Post time 11-3-2011 09:24 AM | Show all posts
2 minggu jer.. adehh.. agak2 balik modal tak?
tapi bukan itu motifnye.. sbb kasih sayang kita mmg ...
leotazz818 Post at 11-3-2011 09:01



    oocik tq, ade masa zaza pi

leo..nak ckp mmg tak balik modal..tapi sebab sayang, duit keluar tak rasa.... tapi tak berpanjangan..grief n lost......sedih sgt....
Reply

Use magic Report

Post time 11-3-2011 10:52 AM | Show all posts
oocik tq, ade masa zaza pi

leo..nak ckp mmg tak balik modal..tapi sebab sayang, duit ke ...
nazadiyah Post at 11-3-2011 09:24


sgt memahami... tak pe.. dah ketentuan Ilahi...
kalau naza bole ambil kucing2 terbiar sebagai pet.. itu lagi berbaloi... sebab? 1) percuma 2) dah selamatkan seekor makhluk Allah dr terbiar dan kelaparan 3) straycat mempunyai imune system yg cukup tinggi kerana sudah terdedah dgn keadaan persekitaran yg mcm2, jd dia susah terkena jangkitan & senang dibela. 4) kepuasan dlm diri kita sendiri sebagai Animal Lover, melihat perubahan terhadap kucing tersebut.. mungkin sebelum ni dia kurus, comot & kurang terserlah.. bila dijaga & diberi kasih sayang yg tak berbelah bagi.. membesarlah dia dgn sihat, manja, cerdik.... siapa tak rasa kagum dgn perubahan tersebut? tentulah diri kita sendiri kan? sbb ape k leo bgtau mcm ni.. sbb semua ni sudah akak rasa & mereka yg tak pernah penat dr berbuat kerja2 amal kpd haiwan2 terbiar di luar sana..
Reply

Use magic Report

Post time 16-3-2011 12:34 AM | Show all posts
sedihnya baca kisah terkini kucing2 korang
Reply

Use magic Report

Post time 17-3-2011 06:52 PM | Show all posts
Hi All, mama_riez juz nak share our grief Cat kesayangan kami sekluarga died this morning at 9.58 a.m.  Baru je petang smlm bawa klinik & vet inject lepas few days dia restless tapi maybe Cat cannot take it anymore.  3 pagi Cat nazak, badan dah sejuk & baring longlai di lantai dgn. nafas kuat & suara tak keluar.  Cat was very cute & so playful kitten hanya dipinjamkan untuk ceriakan kami  utk 3 bulan.   Tiada lagi Cat yg. setia tunggu mama kat pintu every time balik kerja. So sad

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 18-3-2011 09:18 AM | Show all posts
Hi All, mama_riez juz nak share our grief  Cat kesayangan kami sekluarga died this morning at 9.5 ...
mama_riez Post at 17-3-2011 18:52


sabar mama.. mmg sedih.. huhuhu
mama bole cari pengganti Cat baru.. walaupun tak sama, tp setiap kucing mempunyai keistemewaan tersendiri..
ape kata jenguk2 lah di thread CAT FOR ADOPTION tu.. byk lg anak2 bulu yg perlukan keluarga & rumah baru..
Reply

Use magic Report

Post time 18-3-2011 04:26 PM | Show all posts
Reply 683# leotazz818
thanks leo...this mrng check out gak kot la terpikat nak adopt sekor, what a gloomy day nak nak bila Riez Jr. tanya "ma, ne tad?" o tad ti (mama, mana cat? oh cat dah mati)
Reply

Use magic Report

Post time 28-3-2011 09:17 PM | Show all posts
balik kg minggu lepas...terdapat 7 ekor anak kucing baru dilahikan......
senang nak cerita tahun lepas ,si ibu A telah melahirkan 2 ekor anak.... betina AA dan  BB (dah hilang)....
rupanya nya si kucing AA baru baru ini telah beranak 3 ekor dan ibu dia kucing A juga telah beranak lagi 4 ekor...tapi si kucing AA ni tak berapa menjaga anak2 dia..maka adik aku  tumpangkan ke ibu A..maka jadilah ibu angkat ....jenuh si ibu A nak menyusu 7 ekor anak kecil..sian ia...

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 29-3-2011 12:27 PM | Show all posts
balik kg minggu lepas...terdapat 7 ekor anak kucing baru dilahikan......
senang nak cerita tahun  ...
cucusaddam Post at 28-3-2011 21:17


ada gambar? nak tgk ler..
Reply

Use magic Report

Post time 29-3-2011 11:21 PM | Show all posts


anak si ibu AA di tinggalkan ibu dia...

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 3-4-2011 11:10 PM | Show all posts
Post Last Edit by archilless at 3-4-2011 23:34


milo dlm kenangan..
lepas seminggu sakit kat rumah kawan aku..
dia mati sehari sebelum kawana aku nak bawak ke klinik vet..
tak sempat nak gi melawat..

rasa guilty sgt.. sbb sejak aku bagi kawan aku bela..
milo mmg tak berapa nak makan.. kurus aje..
sampai satu hari dia lemah tak boleh nak berjalan..
aku nak pegi melawat tp tak sempat sbb kebetulan minggu tu gi langkawi dgn family..

tgh syok2 kat langkawi kawan aku sms.. bgtau milo dah mati..
mmg ilang mood sepanjang hari..
aku bela dia sejak umur seminggu.. sampai 7 thn..
terpaksa bagi kawan sbb wife tak suka kucing..

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 4-4-2011 11:38 AM | Show all posts
milo dlm kenangan..
lepas seminggu sakit kat rumah kawan aku..
dia mati sehari sebelum kawana  ...
archilless Post at 3/4/2011 23:10


milo rindukan tuan lama dia kut... kesian dia...  
Reply

Use magic Report

Post time 5-4-2011 10:32 PM | Show all posts
milo rindukan tuan lama dia kut... kesian dia...
boocik04 Post at 4-4-2011 11:38


agaknya kot...
sebelum ni life dia kenal aku dgn housemate aku aje..
mmg sedih & terkilan..
last aku tgk dia pun..dia mcm takde semangat aje..
tak sangka tu la last aku tgk dia..

aku pun jrg2 melawat dia..
sbb kawan aku ni isteri org..
husband dia plak selalu je takde kat rumah..
time aku dtg selalu dia dgn maid je ada..
malas nak pegi selalu..
Reply

Use magic Report

Post time 6-4-2011 04:10 PM | Show all posts
agaknya kot...
sebelum ni life dia kenal aku dgn housemate aku aje..
mmg sedih & terkilan..
l ...
archilless Post at 5-4-2011 22:32

arch.. milo tu homesick.. dia dah lama dgn ko.. tiba2 bertukar tuan & tempat tinggal.. sudah tentu dia stress..
bila kucing stress mmg dia tak mau makan & berak.. murung dah x aktif...
RIP milo.. semuga tenang di sana.. :cry:
Reply

Use magic Report

Post time 7-4-2011 10:00 PM | Show all posts
my aunt's cat,si Oren telah meninggalkan auntie sy sekeluarga pada 27 mac 2011.oren mati sebab ada org yang bangang,takde akal,bodo,setan dan yg sewaktu dgnnya telah menyimbah air panas atas badan Oren...
Reply

Use magic Report

Post time 8-4-2011 08:33 AM | Show all posts
my aunt's cat,si Oren telah meninggalkan auntie sy sekeluarga pada 27 mac 2011.oren mati sebab ada o ...
elnor_81 Post at 7/4/2011 22:00


masyaAllah... kenapa la perlu simbah air panas kat kucing ?
kalau memang tak suka pun, simbah air paip tu pun kucing tu lari...
memang orang tu ada masalah tekanan jiwa tu.
di akhirat nanti, pasti dia akan dapat balasan yang sama.
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2020 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.081098s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list