Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
84150
View
861
Reply

ANNOUNCEMENT: Kongsi Kelahiran, Kematian, Birthday KUCING Anda Di Sini!

[Copy link]

Author: Nara_Gaara       Show all posts   Read mode

Post time 8-4-2011 09:00 AM | Show all posts
my aunt's cat,si Oren telah meninggalkan auntie sy sekeluarga pada 27 mac 2011.oren mati sebab ada o ...
elnor_81 Post at 7-4-2011 22:00


ya Allah.. kat mane letak akal org tu? dia tau ke disebabkan perbuatan dia tu kucing tu dah temui ajal??
k leo doakan org yg lakukan kerja hina tu segera bertaubat... :cf:
Reply

Use magic Report

Post time 9-4-2011 11:23 AM | Show all posts
terasa macam nak simbah je orang tu ngan air panas... tak pe Allah Maha Adil... kat dunia mungkin ko terlepas, tunggu balasan Nya di akhirat
Reply

Use magic Report

Post time 18-4-2011 01:38 PM | Show all posts
Hi all...rina dh adopt seekor kitten masa pi  cat show kt mines. Masa jalan2 kat booth member rina, tengok2 ada sekor kitten nie dok sekor2 dalam cage. Asben rina gatal2 tanya pasal kitten nie.. End up...kami bawa dia balik

sepanjang perjalanan nak bawak balik, dia tido lena ..kene aircond..sejuk laa tuh



Sesi perkenalan dgn Bubuye

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 18-4-2011 02:06 PM | Show all posts
hari ni betul2 sedih
Mimi dah meninggalkan kami.
smua nya salah saya! menggigil2 lagi badan ni. meraung tak habis lagi. kesian Momo tinggal sorang2.
storynya macam ni. Mimi ni suka benar merayau n tido lam enjin kereta. yes. both cats hidup bebas keluar masuk rumah. kalo kurung lam rumah kang dia org datang gigit kaki mintak keluar.
2-3 hari ni kami memang keja nya mencari Mimi. sebab dia selalu hilang. bila org dah penat cari ...kang dia muncul la ngan muka tak bersalah.
pagi ni pulak sejak kul 8 pagi dok tinggal Momo kluar masuk rumah. Mimi tak nampak batang hidung. normally Momo akan dok teriak2 panggil adik ni. today dia diam saja.
tgh hari tadi saya kluar ambik anak balik skolah agama. start enjin... tengok takde kucin. then kluar la dari rumah. tak terlintas langsung nak bukak bonet kereta! which i regret soooo much.
kluar rumah..lalu satu bump... then ada selekoh. lepas je selekoh tu..saya nampak dari side mirror ada kucing atas jalan cam kena langgar. then terdetik. eh...aku langgar kucing ke? serious tak nampak kucing melintas. then saya patah balik..
masa patah balik dari jauh saya bleh nampak ekor kucing tuuuuu....ekor Mimi...ekor dia memang patah. jam tu jugak meraung lam kereta. stop kereta n ambik dia...tgh menggelupur. oh my god...rasa nak gugur jantung. My baby boy dok lam kereta sebab it took me beberapa minit gak nak angkut masuk lam kereta. dengan tangan mengigil2.
drive ambik anak skolah. sambil tunggu anak dok meraung tak sudah lam kereta.
sms husband...dia kata nak balik utk tanamkan (dah mak nya ni dok meraung)
then husband balik.. tanam smua.. dia membebeel....
tu laaaaa...sebab tu dia malas nak pelilhara kucing (dulu dia pelihara banyak stray cats)..sebab of emotional feeling time kucing mati la yg dia tak tahan. then bebel lagi.. dah baper kali cakap soh make sure both cats ada depan mata time nak kluar rumah.

saya -- kena bebel camtu... dah elok2 stop nangis...tambah merauuuuuuuuung


now... sian Momo...nanti kang musti dia depress... husband soh adopt lagi anak kucing...takut Momo bersedih tak sudah. huwaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 18-4-2011 02:49 PM | Show all posts
Post Last Edit by boocik04 at 18-4-2011 14:50
hari ni betul2 sedih
Mimi dah meninggalkan kami.
smua nya salah saya! menggigil2 lagi badan ni. me ...
wa'ah Post at 18/4/2011 14:06


alaaa..... sedihnyerrr   dah ajal mimi, kita kena redha.
tapi memang lenkali kena hati2 la bila nak bawak keta...
memang trauma jugak bila tengok kucing abis nyawa dalam tangan kita...
Reply

Use magic Report

Post time 18-4-2011 03:06 PM | Show all posts
tgh2 meraung husband soh cari kucing laing buat teman Momo...tambah meraung ada laaaa....org tgh trauma nih

tq boocik
Reply

Use magic Report

Post time 19-4-2011 09:01 AM | Show all posts
tgh2 meraung husband soh cari kucing laing buat teman Momo...tambah meraung ada laaaa....org tgh tra ...
wa'ah Post at 18-4-2011 15:06


sedih membaca post wa'ah. rina dulu pernah tgk kucing rina mati dpn mata sbb kene gilis dgn kete..rina dh angkt dia b4 kejadian..tetiba tak nmapk dia..tau2 dh    .... susah sbb klo dh attach kan..sbb kita dh anggap mereka macam keluarga kita...
Reply

Use magic Report

Post time 6-5-2011 01:01 PM | Show all posts
oh...baru perasan ada thread ni...kucing put stoking dh meninggal tadi... dh tanam elok2..n tadi belikan bunga daisy n tanam sbgai kenangan u dia...bila tgk daisy tu...mst ingt stoking :cf:

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 7-5-2011 09:29 AM | Show all posts






IN LOVING MEMORY OF TEDDY ARJUNA (AUGUST, 2010 - 7TH MAY, 2011)

Arjuna kena langgar pagi semalam. Dia cedera teruk, sampai koma.
Pagi ni Arjuna dah takde.....

Terkilan sbb lips jauh....

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 7-5-2011 10:33 AM | Show all posts



nama ----- yaya torres
jumpa yaya dekat subang ss19, 0053am, 3 may 2011, tengah makan masa tu, tiba2 jatuh cinta tengok yaya sebab die sangattt notty.. tanya makcik kedai tu boleh tak bawa yaya balik, then makcik tu cakap amik la kalau nak..

yaya sangat hyper, die suke ajak main pagi2 buta time orang tengah sedap tidur...
on second day, yaya pnjat tingkap smpai dekat besi langsir, lepas tu die tak tau cane nak turun/.... i nak amik tak bole sebab tangan tak sampai...
dari pukul 7 sampai 11 malam yaya duduk atas tu.. muka die da cuakk sangat.. haha

the next day pagi i bangon, i selak langsir sebab nak tengok da cerah ke belum, wat a surprise, yaya dekat tepi tgkap, kalau la jatuh, memang mati katak la yaya...
da 4 hari jaga yaya, sangat penat macam jage anak... tapi seronok... ini kali pertama i bela kucing, and sebelum ni i memang tak suke kucing, nak pegang pon takottt sangattt trima kasih buat laki i, die yang ajar i berani pegang kucing n suka kucing..

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 7-5-2011 11:51 AM | Show all posts
Reply 702# lipsofanangel

so sorry for your loss, lips... arjuna telah hidup dengan selesa selama dalam penjagaan lips.
dijaga makan, minum, tempat tido semua... tak seperti kucing stray.


(posted by mobile)
Reply

Use magic Report

Post time 7-5-2011 11:55 AM | Show all posts
Reply 703# delimaputih

hello delima.... welcome to CLL. yaya sangat comel :)
memang seronok bela kucing ni. dapat kepuasan bila kita ambil dia dan bela sampai dah besar cantik & gebu nanti...
memang untung hubby delima suka kucing jugak.
semoga rezeki bertambah dan tak putus bila menjaga kucing makhluk Allah ni...


(posted by mobile)
Reply

Use magic Report

Post time 9-5-2011 11:06 AM | Show all posts
Pagi tadi my cat 'Cantek' lahirkan 3 anak... 2 kelabu kuning putih dan 1 hitam putih....
Ummiy tak sempat tengok lagi, dapat sms dari husband je pagi tadi...
bestnya... tak sabar nak balik rumah tengok my cats...
nasib baik cantek bersalin kat rumah.. memang dah selalu pesan kat cantek if nak bersalin balik rumah... takut nanti kucing jantan makan anak-anak dia...
the last time anak dia lima, tapi 4 mati lepas putus susu.. so tinggallah anak jantan dia seekor saje...
Cantek ni ni kucing kampung, anak jantan dia ni mix persian... tapi yg 3 ni tak taulah pulak...tanya dah tapi tak faham apa cantek cakap...

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 9-5-2011 11:11 AM | Show all posts
Pagi tadi my cat 'Cantek' lahirkan 3 anak... 2 kelabu kuning putih dan 1 hitam putih....
Ummiy tak  ...
ummiy Post at 9/5/2011 11:06


cantek memang cantikkkk...
Reply

Use magic Report

Post time 9-5-2011 11:55 AM | Show all posts
cantek memang cantikkkk...
boocik04 Post at 9-5-2011 11:11



    baru je dpt sms, cantek lahirkan anak yang last.. pukul 10 pagi tadi, keseluruhan putih ada sedikit tompok hitam... memang lama nak yang banyak putih... tq cantek... Happy mother's day to cantek....
Reply

Use magic Report

Post time 9-5-2011 08:04 PM | Show all posts
after 8 years bersama dgn kami jessy meninggalkan kam pagi jumaat 8/4/2011
di hospital veterina UPM. dulu ada post gamba-gamba both of them jessy and lucky
dkt sini. lucky died last year 4/1/2010 di terengganu.
sekarang tinggal lembu aje di rumah ni.mmg terasa sgt ketiadaan jessy.
hari jumaat mlm lepas tiba-tiba hati rasa sayu sesangat terkenangkan dia.
dia di diagnos ada penyakit FIV. mulanya doc kata boleh hidup dlm 6 bln lagi
tapi dia pergi lebih awal.........

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 9-5-2011 10:25 PM | Show all posts


pernah tak nampak kucing ni.. my cat hlang depan rumah

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 10-5-2011 10:23 PM | Show all posts

cantek and 4lovely kittens

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 19-5-2011 10:58 AM | Show all posts
cantek and 4lovely kittens
ummiy Post at 10-5-2011 22:23




awww!!! sungguh comel!!!  kalo ada yg lahir tak berbulu tu tandanyer tak cukup bulan ker?
Reply

Use magic Report

Post time 6-6-2011 04:50 PM | Show all posts
bel ni kan...
dlm seminggu lagi nak amik kitten baru lahir...
tak sabarlah rasanya....
macam bel plak nak dpt baby baru
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2020 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
6.369193s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list