Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
84062
View
861
Reply

ANNOUNCEMENT: Kongsi Kelahiran, Kematian, Birthday KUCING Anda Di Sini!

[Copy link]

Author: Nara_Gaara       Show all posts   Read mode

Post time 16-1-2012 10:04 AM | Show all posts
aku pun nak share citer kucing aku....sekrg ni aku ade 3 ekor kucing...Ibu, googoo ngan boboy....ibu ni dah tua sgt dh nak masuk 14thn 28april ni....wane die kelabu n cantek sgt2... die ni paling aktif...dulu pernah satu masa paling banyak kucing aku 16ekor n sumer adalah anak ibu...kiranya die mmg produktif...tp banyak anak2 die dh mati n bagi orang....googoo n boboy pun anak ibu gak...tp ibu ni plg aktif n cergas....skrg ibu tinggal ngan aku kat seremban...dulu kat jb...dh 3bulan aku perasan ibu ni slalu keluarkan bunyi mcm batuk/bersin n slalu hidung die mcm flu...biler bwk g vet...kate xde pape...tp start 2 minggu lepas badan ibu makin susut....masa nak mandikan ibu, perasan yang badan die ringan sgt n macam tinggal tulang jerk....klau seblm ni masa tidur, tiga2 berebut nak tidur sblh aku tp sejak ibu sakit, die dh mengalah, dh xnak tidur sblh aku lg....die bw diri tidur bwh katil...sedih sgt tgk muker die...bile die mkn mulut die bunyi "berdecak" mcm org tua xde gigi nak kunyah, n air liur kdg2 meleleh...tp bile aku tgk, ada lagi gigi die...so last week aku bwk g vet...die kate ibu dh terlalu tua....2x ganda umur kucing normal...mgkn ada organ dlmn die yg dh start slow n kurg berfungsi...vet pesan bg makan lembik n bg apa jerk yg ibu nak mkn...sedih giler dgr...maklumlah sparuh dr nyawa aku, aku dh bersama ibu...byk masa aku ngan die....skrg ni aku cumer tggu masa ibu "dijemput".... sedih giler bile ari2 aku tgk muker die yg terseksa....tp yg aku pelik selera mkn die kalah boboy n googoo....cumer badan die tak naik2...

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 22-1-2012 01:33 PM | Show all posts



pichie is given birth to 5 halthy kittens...DLH mix siamese, more pics at http://puccicocat.blogspot.com/

baru ade mood menulis lepas pemergian cicie.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 10-2-2012 10:36 AM | Show all posts


R.I.P Tenit...

Name : Tenit
Date of death : 9/2/2012
Time of Death : 6.30 ptg
Cause of Death : Doc ckp dia xmakan and saraf leher dia rosak...  

gamba ni ms dia baru je pegi....

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 14-2-2012 11:38 AM | Show all posts
R.I.P Tenit...

Name : Tenit
Date of death : 9/2/2012
Time of Death : 6.30 ptg
Cause of Dea ...
kebayaunggu Post at 10-2-2012 10:36



    RIP Tenit... sgt comel. tp syg umur dia pendek... tak pe lah.. syurga utk mu syg..
Reply

Use magic Report

Post time 14-2-2012 12:58 PM | Show all posts
Reply 757# leotazz818


yup.... bulu dia panjang n lembut.... sbb bapak dia persian... tp mak local...
Reply

Use magic Report

Post time 26-2-2012 08:14 PM | Show all posts
Kak Mist baru dapat phone call dari vet yang kucing kak mist yang dihantar pagi tadi untuk ceasarian mati kul 5.30 petang tadi.  Sedihnya tak terkata sebab kami bela Merry dari umur 2 bulan.  Manja sangat.  Esok baru boleh bawa body dia balik sebab klinik dah tutup.  Yang lagi sedih, macam mana nak jaga anak dia yang 3 ekor.  Ada harapan ke hidup tanpa ibu?
Reply

Use magic Report

Post time 27-2-2012 11:55 AM | Show all posts
Kak Mist baru dapat phone call dari vet yang kucing kak mist yang dihantar pagi tadi untuk ceasarian ...
mist Post at 26-2-2012 20:14


MIST, TAKZIAH...

mist kena cari ibu tumpang utk baby tu... kalau tidak susah tu nak survive...
Reply

Use magic Report

Post time 27-2-2012 12:27 PM | Show all posts
Reply 760# leotazz818

Thanks ye.  Kak Mist sedang berusaha tanya-tanyakan kalau ada ibu kucing baru beranak and sanggup tumpangkan babies ni.  Tadi dah bawa balik semuanya.  Seekor baby dah mati masa kat klinik.  So, sekarang tinggal 2.  Tadi vet bekalkan Kitten Milk Replacer.  Baru sekali feed sejak balik.  Tapi rasa tak confident sangat sebab kak mist rasa jagaan kita walau macam mana elok pu, tak sama dengan ibunya jaga.
Reply

Use magic Report

Post time 26-3-2012 10:32 AM | Show all posts


BB (Russian Blue) yang mengandungkan anak Abu Garcia (suspect Korat). Semua anak warna kelabu asap. Hahahaha.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 27-3-2012 10:45 PM | Show all posts
Gambar lepas dah bersih dijilat oleh ibu mereka. Gebu jek.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 28-3-2012 11:12 AM | Show all posts
Post Last Edit by leotazz818 at 28-3-2012 11:20
Gambar lepas dah bersih dijilat oleh ibu mereka. Gebu jek.
Leybra Post at 27-3-2012 22:45


uwwaaaaaaaaaaaa... so adorable!!! dr dulu teringin dpt anak kucing mcm ni.. tak dapat2...
jaga baik2 ye... kalau nak sedekah sekoq bgtau ahkakkk.... ...gurauuu...
Reply

Use magic Report

Post time 28-3-2012 11:49 AM | Show all posts
Reply 764# leotazz818


   mak si kucing betina kata ada lagi 2 available xde sape2 minta lg.. kalau nak nnt saya tanyakan dia dulu.
Reply

Use magic Report

Post time 28-3-2012 12:00 PM | Show all posts
Reply  leotazz818


   mak si kucing betina kata ada lagi 2 available xde sape2 minta lg.. kalau ...
Leybra Post at 28-3-2012 11:49



apa2 pm ahkak ye dik... heh heh..
Reply

Use magic Report

Post time 29-3-2012 04:56 PM | Show all posts
hamboiii ahkhak leo hang pon pulun xmau2 noh, hehehe apa pon kelabu tuh mmg gojes hehehe
Reply

Use magic Report

Post time 30-3-2012 12:53 PM | Show all posts
hamboiii ahkhak leo hang pon pulun xmau2 noh, hehehe apa pon kelabu tuh mmg gojes hehehe
moimed Post at 29-3-2012 16:56


kah3x.. takde la moi.. akak rasa tuan dia x kasi ler... saje jah cuba2 nasib.
kucing ni mmg idaman kolbu dr jaman pop yeh2 lg.. kikiki..
kalau ikut tu mmg takde nak menambah. kesihatan pon x berapa baik lately ni..
Reply

Use magic Report

Post time 19-4-2012 10:27 PM | Show all posts

^sape penah tanam sendiri.. kucing kesayangan mati...T_T~

..ellow sume...saje nk kongsi pengalaman menanam kucing kesayangan yg mati... dulu adik tooti pnh bela kucing jantan 2 ekor ucu ngan along...2 2 chomel bile dah besar along dah g umah org lain cr betina tggallah ucu ,..suatu hari jiran suruh amek ucu kat umah die,ucu muntah2...xnak makan..leher die keluar darah..suspect die kene langgar kete..3 hari die bertahan...die xbg org angkat die..akhirnye die mati abg yg tanam ..siap bg bunge mcm2 atas kubur ucu ..cedihhhh


next yearnye, sy ade bela kucing itam...lincah,bijak,berjasa..n byk lg...then oneday die g umah jiran...kebetulan jiran siang kulit udang buang dlm longkang...kucing saye mati sebab termakan kepala udang yg tajam tu...

sekali lg kucing sy mati ...sy sedih sgt...sy amek sume jenis bunge yg mak sy tanam sekelilig umah letak atas kubur die..siap bace doa lg..sedihhhh...

sape2 lg bolehla share kisah sedih korang
Reply

Use magic Report

Post time 20-4-2012 12:10 AM | Show all posts
slalu ayah aku yg tanam
Reply

Use magic Report

Post time 21-4-2012 10:49 AM | Show all posts
aku ni sorg yg sgt sgt sgttt geli n takut kat kucen.. mmg xbley dekat lgsg... kang meremang jerk cam xbley jejak tanah kaki aku nieh... tp, sedey plk aku bace kisah korg sume ngan kucing2 korg.. kan best klu aku pon cam korg bley belai2 kucing....
Reply

Use magic Report

Post time 21-4-2012 07:36 PM | Show all posts
waaaaaaaaa......tahun lepas 1st time aku nangis sebab kucing matiiiiii

sayannnnngggg sangat kat die...walaupon dia suke cirit merata....
baru rancang nak bawak dia g jumpe doktor.....
tapi dia dah menemui Allah dulu.....

aku redha
Reply

Use magic Report

Post time 21-4-2012 09:46 PM | Show all posts
dulu time kecik2 penah tanam mayat anak kucing, saya balut ngn kain putih cantik2 cam kain kafan. pastu tanam dalam2. berderai air mata keluar. huhuhuhuuhuhu kalu buleh, nak kucing2 kita terus hidup, mati sekali ngn kita.
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2020 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.097006s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list