Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
84095
View
861
Reply

ANNOUNCEMENT: Kongsi Kelahiran, Kematian, Birthday KUCING Anda Di Sini!

[Copy link]

Author: Nara_Gaara       Show all posts   Read mode

Post time 22-10-2013 12:28 PM | Show all posts
Audetom posted on 17-10-2013 12:32 PM
Balik dr kampung semalam tgk2 kucing sy, si Lola dah beranak.. sy assumed dia beranak ms hari raya a ...

kaka leo pon penah jaga mak kucing yg peknen.. actually stray cat.. bila beranak, dia makan semua anak2 dia.. huhuhu
terkejuk berokk kaka nengok.. tak tau sbb nape dia buat begitu.. sadis!
Reply

Use magic Report

Post time 22-10-2013 01:20 PM | Show all posts
nsutra posted on 20-10-2013 11:08 AM
normally bapak dia yg buat camtu..kesian bb..x sempat k tgk dunia..

bapak dia takde kat rumah hi...sbb pegi kawenkan dia kat tempat lain..

kat rumah ni ada sekor jer jantan, ank si Lola yg terdahulu ..
Reply

Use magic Report

Post time 22-10-2013 01:24 PM | Show all posts
leotazz818 posted on 22-10-2013 12:28 PM
kaka leo pon penah jaga mak kucing yg peknen.. actually stray cat.. bila beranak, dia makan semua  ...

sadis giler....  si Lola ni mmg tak sangka langsung dia sggp wat camtu sbb yg sebelum ni ok jer. Dia kiranya jenis yg rajin & sayang kat ank2 dia..selalu dok jilat2 & bagi susu smpi nenen dia berdarah2..

sekarang ni kekadang dia wat bunyi bising, cari anak2 dialah kut...yg ko g makan tu naper??? alahai....terkilan sggh rsnya..
Reply

Use magic Report

Post time 23-10-2013 02:45 PM | Show all posts
kwn2...
sapa yg ada kucing jantan jenis parsi ke mc ke..
nak kawinkan dgn kucing dara i ni.. umur 7 bln jenis parsi..
boleh pm i.. lokasi i di nilai..
Reply

Use magic Report

Post time 28-10-2013 03:52 PM | Show all posts
nsutra posted on 17-10-2013 10:21 AM
my Kitty meninggal 1st hari raya qurban, depan ai dan anak2..dlm ai duk gosok2 dia nazak..muntah hij ...

sy tanam jibam skali ngan rantai bandana merah dia....x sanggup nak tgk bandana dia tuh...

gambo ajer la jd kenangan
Reply

Use magic Report

Post time 29-10-2013 06:01 PM | Show all posts
tigerads posted on 28-10-2013 03:52 PM
sy tanam jibam skali ngan rantai bandana merah dia....x sanggup nak tgk bandana dia tuh...

gamb ...

me too, bezanya saya ambik bandana dia nk kasi kat bb satu lagik..tp sayangnya bb tu pun menyusul si kitty...
bandana tu i simpan..sampai la nie nk tgk x mampu...
Reply

Use magic Report

Post time 13-11-2013 10:55 PM | Show all posts
nsutra posted on 29-10-2013 06:01 PM
me too, bezanya saya ambik bandana dia nk kasi kat bb satu lagik..tp sayangnya bb tu pun menyusul  ...

kesiannya... sorry to hear that sis
Reply

Use magic Report

Post time 17-11-2013 10:29 AM | Show all posts
leotazz818 posted on 13-11-2013 10:55 PM
kesiannya... sorry to hear that sis

it's ok..yg pergi ttp akan pergi..now dah ada pengganti (even tak sama)..
stray cat..ambik kt pasar..3 + 1 skali dengan ibu sut angkut balik
Reply

Use magic Report

Post time 3-2-2014 09:28 AM | Show all posts
jibam dah 4 bulan lebih pergi.. dok baca post2 lama teringat juga kat dia...

anyway...nak share yg ini :

tomek n her kittens.... lahirnya 4 ekor tp sekor tgk2 dh mati...so kita tanamkan sebelah jibam...
lahir 1 feb...masa sblm subuh kot...or waktu subuh....sedar2 dh ada 4 ekor hehehehe



excited tgk ada kepala kecik 3 hehehehe


Last edited by tigerads on 3-2-2014 09:30 AM

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 24-3-2014 12:29 PM | Show all posts
kita baru kehilangan kucing kesayangan, magiq pada 10 mac yg lalu..
xleh cite jugak....sedeyyyy
baru baca pengalaman kwn2...dah bergenang air mata..
camner nak share..huhu
Last edited by ratna on 24-3-2014 12:54 PM

Reply

Use magic Report

Post time 25-3-2014 02:28 PM | Show all posts
ratna posted on 24-3-2014 12:29 PM
kita baru kehilangan kucing kesayangan, magiq pada 10 mac yg lalu..
xleh cite jugak....sedeyyyy  ...

mati ker cmna??

btw anak kucing kita hilang....sekor...sejak ahad br nih.. k-pop...

cian dia...ke mana ntah...kalau ore amik bela xpo...kalau hilang merayau tu kesian....sejuk lapar...dia dh biasa dok dlm umah main kat luar umah petang2..


Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 25-3-2014 02:41 PM | Show all posts
tigerads posted on 25-3-2014 02:28 PM
mati ker cmna??

btw anak kucing kita hilang....sekor...sejak ahad br nih.. k-pop...

magiq mati..menurut kata vet..keracunan.
kita x puas ati, nak bedah siasat tp hubby x bagi
seksa magiq..ktnyer..
teringat saat2 magiq abih umo..mengalir air mata...uwaaa

opismate bela adik magiq, ciko tp semalam dpt tau..
ciko mati xcident..dia terlanggar..terkeluar mata
isskkk..isskk...skali lagi kita nangis


Reply

Use magic Report

Post time 25-3-2014 02:54 PM | Show all posts
ratna posted on 25-3-2014 02:41 PM
magiq mati..menurut kata vet..keracunan.
kita x puas ati, nak bedah siasat tp hubby x bagi
seksa ...

sabar lah yer...

dh sampai ajalnya nk wat camna... magiq mati cm jibam la kot sbb mula2 saspek keracunan sbb muntah berah berdarah segala...skali vet lain ckp kena panleucopenia...

apa nak wat... now btambah2 ramai selepas jibam xde nih...walaupun kita dh lalui 3 kisah kematian kucing n 2 kehilangan
Reply

Use magic Report

Post time 25-3-2014 03:16 PM | Show all posts
tigerads posted on 25-3-2014 02:54 PM
sabar lah yer...

dh sampai ajalnya nk wat camna... magiq mati cm jibam la kot sbb mula2 saspek  ...

mekasih awk...sama2 kita sabar yer..

pelik lak nama penyakit jibam tu, apa penyebabnyer? vet tu x bg maklumat lanjut ke
1st dulu..kucing kita mek tam mati xcident, ms tu serik xmo bela kucing lg dah.
last year, jumpa magiq dlm stor opis, trus jatuh cinta..comey, kiut sgt.
tp nak buat camner...dah sampai ajalnyer

awk msh bela kucing ek...


Reply

Use magic Report

Post time 25-3-2014 03:38 PM | Show all posts
ratna posted on 25-3-2014 03:16 PM
mekasih awk...sama2 kita sabar yer..

pelik lak nama penyakit jibam tu, apa penyebabnyer? vet tu ...

sama la...jibam dulu g ke 1st vet dia ckp gitu lah...sbb jibam makan tp makin kurus...dlm 2 minggu gitu...bulu pun byk gugur...x aktif asyik tido jer...pastu muntah2 putih susu...2-3 ari muntah ijau ms tuh dia dh x lalu makan dh...bw g vet...katanya mcm kena sapar ayam...masuk air segala...ms tu tgk dia pun berair mata dh...panggil dia pun slow jer dia nyahut cm nk cakap dia sakit...pastu bw balik...esok or sehari lepas tu berah bdarah...tu mmg dh teruk dh tu...xleh wat apa...kita bw balik...dia jalan2 sekejap dia duduk..lama situ....pastu jalan n duduk...gitu la sampai last dia duduk kat spot faveret dia...n kencing dpn tv n bilik kat atas...esoknya...pagi2 jam 730 dia xda...lps subuh tu dok ngan dia sampai dia xde....tanam dia bwh pokok depan umah.

pastu adopt hak kecik kelabu....2-3 hari pun mati juga...sblm tu bw ke 2nd vet pg tu sblm si kecik mati dia kata kena feline panleucopenia...virus caused. tghari tu si kecik kelabu mati...vet tu tanamkan kita p byr check up jer..jibam dh vaksin 1st tu sbb tu slow je dia kena...sempat sakit dulu...kecik pagi moyok tghari dh xde...so xleh wat apa...mmg jangkitan kucing-kucing. silap ms jibam n tomek dulu vaksin sekali jer sbb xtau...then ms jiran kasik 2 ekor tu kopi n kiko kita dh vaksin 2 kali dah budak 2 ekor tuh...sihat ceria je skrg....dh 5++ bulan kot 2 ekor tuh..

n tomek pon beranak 3 ekor anak (asal 4 tp mati sekor) awal feb ari tuh....jadi 6 ekor...tp sekor tu dh ilang ms kita tinggalkan kat luar pg sblom p keje..ms g keje xdo...ms balik ptg tu pon xdop...so tinggal 5 ekor la skrg...

kucing dtg n pergi..
Reply

Use magic Report

Post time 28-3-2014 02:21 PM | Show all posts
tigerads posted on 25-3-2014 03:38 PM
sama la...jibam dulu g ke 1st vet dia ckp gitu lah...sbb jibam makan tp makin kurus...dlm 2 minggu ...

sy cuba jugak mencari ganti magiq tp ntah la..
akak ada ofer anak kucing parsi utk sy bela tp lom bg persetujuan
lgpun..anak kucing tu msh dlm perut ibunyer...huhu..ntah idup ke x..
sy kurang minat kucing baka comey tu, wat lawo jer bley ar
cerewet skit nak jg..x aktif mcm kucing kg..

awk bela kucing kg jgk kan..
Reply

Use magic Report

Post time 30-3-2014 09:27 AM | Show all posts
ratna posted on 28-3-2014 02:21 PM
sy cuba jugak mencari ganti magiq tp ntah la..
akak ada ofer anak kucing parsi utk sy bela tp lom ...

yup...

masih....ada 5 ekor skrg...
Reply

Use magic Report

Post time 30-3-2014 03:04 PM | Show all posts
tigerads posted on 30-3-2014 09:27 AM
yup...

masih....ada 5 ekor skrg...

uikss....ramai ek

at least leh ilangkan rindu pd jibam kan.
mlm td sy amik ank kucing terbiar 3 ekor..sian tgk kurus kering
bg mknn magiq yg ada lg tu, mrk mkn mcm x kunyah langsung..
terus telan, lapo sgt tu
hari ni, nampak galak skit..bermain sama mrk..hehe

Reply

Use magic Report

Post time 30-3-2014 03:15 PM | Show all posts
ratna posted on 30-3-2014 03:04 PM
uikss....ramai ek

at least leh ilangkan rindu pd jibam kan.

itu lagi bagus..

adik jibam, tomek ada peel sket cm jibam...kopi gitu lah...kiko manja...bada n maru kecik lagi bermain n makan tido kencing berak je tau...
Reply

Use magic Report

Post time 30-3-2014 04:16 PM | Show all posts
tigerads posted on 30-3-2014 03:15 PM
itu lagi bagus..

adik jibam, tomek ada peel sket cm jibam...kopi gitu lah...kiko manja...bada n ...

sy x biasa bela kucing ramai2..satu..satu jer.
yg amik mlm td tu sbb sian, rasanyer xmo bela..bg makan minum jer la
tp hubby mcm suka, sibuk nak beli susu la..makanan utk kitten la..


Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2020 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.090093s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list