Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
83042
View
861
Reply

ANNOUNCEMENT: Kongsi Kelahiran, Kematian, Birthday KUCING Anda Di Sini!

[Copy link]

Author: Nara_Gaara       Show all posts   Read mode

Post time 15-3-2008 12:38 AM | Show all posts

Reply #73 Nara_Gaara's post

maceh Nara...   
Reply

Use magic Report

Post time 18-3-2008 01:41 AM | Show all posts

Ahli baru.......

Hii semua...sorry dah lama tak join forum....kali nie membuat kemunculan glamer!! Ngee.....

Hari nie 17 March 2008 Kitty telah selamat melahirkan anaknya sekitar jam 4.00 pagi dan Fad menjadi bidan terjun sampaila waktu subuh. Alhamdulillah ada 4 ekor "cucu" tapi seko tak dapat survive mungkin sebab kelemasan ( Anak pertama ) dan yang tue la paling besar antara semua. Fad terjaga sebab sedar katil basah dan Kitty duduk rapat ngan Fad. Ingatkan dia kencing so Fad marah

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 18-3-2008 01:47 AM | Show all posts

Reply #75 MiKiee's post

Speechless



CONGRATULATIONS!!!!!:pompom:
Reply

Use magic Report

Post time 21-3-2008 03:49 PM | Show all posts
wah comelnye cucu fad
Reply

Use magic Report

Post time 24-3-2008 01:48 PM | Show all posts
alhamdulillah..anak aku ateh selamat melahirkan anak pada 20hb march.. pukul 7.30am ..maulud nabi tu.. cucu2 ku yg bertuah... bila tgk kpd kaler bulu cucu2 tue rupa2nya anak2 nie anak si Ali, yg ku kira masih lagi budak kecik rupanya dah akhil baligh...walaahhh.... tak kusangka, cempedak menjadi nangka.... minggu depan akan ku sunatkan si Ali dgn segera
semuanya 5 ekor, 4 ekor hitam putih..1 ekor putih semua...


Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 28-3-2008 12:39 PM | Show all posts

Reply #78 leotazz818's post

sebijik macam anak2 kucing mummy cat stray saya....
Reply

Use magic Report

Post time 28-3-2008 03:53 PM | Show all posts
Originally posted by boocik04 at 28-3-2008 12:39 PM
sebijik macam anak2 kucing mummy cat stray saya....



owhhhh ye ke? kecik2 mcm nie gerammmm tau boocik... rase cam nak penyek2 jek
Reply

Use magic Report

Post time 3-4-2008 05:16 PM | Show all posts
comel miaw2 nih..

kucing aku kuat jeles.. pantang kalo ade kucing lain yg dia tak kenal.. bile aku bawak balik umh.. konpem dia ngamuk n belasah kucing tuh.. pg td aku dh kurung kucing aku tuh.. bg kebebasan kepada kucing baru yg aku br  amik.. hehehhehe..
Reply

Use magic Report

Post time 4-4-2008 10:41 PM | Show all posts
Update.....anak Kitty yang dah mula buka mata....tapi gender tatau lagi arr...


Tapi yang seko lagi still tak buka mata...yang nie kecik sikit dari orange tadi...
Reply

Use magic Report

Post time 7-4-2008 11:42 AM | Show all posts
Originally posted by MiKiee at 4-4-2008 10:41 PM
Update.....anak Kitty yang dah mula buka mata....tapi gender tatau lagi arr...
http://i191.photobucket.com/albums/z316/Fade04/a.jpg

Tapi y ...

comelnye....rasa nak buat lauk
Reply

Use magic Report

Post time 7-4-2008 03:16 PM | Show all posts

Reply #82 MiKiee's post

oreng nye kaler dia .....
Reply

Use magic Report

Post time 8-4-2008 10:19 AM | Show all posts
      
Ahad 6/4/08 miki start xmo mkn..dia murung je..
risau lak sy tengok..dia minum je n tido..
so semlm (isnin 7/4/08) bwk miki pegi klinik...
tkejut sy bila doc kate miki bengkak kidney, liver n ada demam kuning sket..
mcm nk pengsan pn ada sbb tetibe je miki jd kronik mcm tu..
sblm ni dia sihat je..kt klinik tu nampak miki da lemah tp still dia ble tgk kucing2 lain n bole jln lg walaupn lemah..
so doc bg injection n ubat n doc pesan kne btul2 take care dia..
stiap pagi kne jemur dia kt panas nk ilangkn kuning dia tu
then ade la 3 jenis ubat utk kidney n liver dia
sy mmg da xsedap ati nk opis tp tpkase gak pegi n anta miki blk umah
nasib la ade adik sy yg ble tgk2kn miki
so every hour sy call adik sy tnye pkembangan miki tp dia still lemah n xmo mkn
so semlm sepanjang hari dia tdo je
then, petang sy balik keje trus p cari miki yg dok tdo kt bwh kerusi
mmg dia da makin lemah tp sy sedapkan ati dgn bek mebi dia lemah lg sbb xmkn..
then mlm sy bg dia mkn ubat n mkn mknan yg lembik tu
pelan2 suap kt mulut dia
mmg dia da xbdaya tp yg bwt sy sedih tu dia still bole pegi toilet nk buang air..walaupn menjejeh air kencing dia sbb xsempat smpai toilet da tkencing...miki mmg kucing yg baik...    
lpas mkn ubat trus dia pegi tdo tp dlm kul 12mlm tu dia da start bebunyi
bunyi yg mcm merintih bgtau yg dia da nk pegi..
sy bangun n angkat dia bwk tdo dgn sy..mmg sy tau dia da nk pegi
sambil nangis2 tu sy ckp dgn dia.."miki budak baik,jgn tinggal mama"dia pandang je muka sy mcm sakit sgt   
then sy telelap..bile tjaga sy tgk dia still bernafas tp still merintih..tgn dia letak kt badan sy mcm nk peluk
then sy peluk dia..mata dia still tebukak n pandang je sy yg tgh nangis
sy usap2 kepala dia n peluk dia sampai sy telelap lg skali
pukul 2.57am sy tjaga n tgk dia da xbnafas...ya Allah...knape Kau ambik dia dr aku...
miki je pengubat duka kami..penghibur kami sekeluarga..skrg sy kne terima n redha miki da xde
da xde sesape nk teman sy masak,iron baju,solat,lipat baju,mandi...
miki semoga aman disana...mintk maaf kalo ade ape2 slame ni yg xmencukupi utk miki..
mama da puas berusaha utk selamatkan miki...mama sayang sgt miki...
                   
Reply

Use magic Report

Post time 8-4-2008 10:25 AM | Show all posts




MIKI IN MEMORY - 1/11/2006 - 8/4/2008
we love u so much



[ Last edited by  lins at 8-4-2008 10:29 AM ]

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 9-4-2008 12:09 AM | Show all posts

Reply #86 lins's post

takziah diucapkan ....
Reply

Use magic Report

Post time 14-4-2008 09:31 PM | Show all posts
aku ada kucing siam comel dia.........aku dpt dia masa tahun 2005 pas bapa dia mti dlm bln 7 dia pun lahir dlm bln 8....nama bapa dia shiro pastu anak dia dah muka cam bapa dia gak mcm dilahirkan semula plak shiro aku ni...anal dia nama shiroy......mmg aku syg tahap karma kat shiroy ni..........bila dia xda aku rasa mcm kosong je idup aku.....aku ada byk ceta nak kongsi ngn y'all suma....
Reply

Use magic Report

Post time 18-4-2008 10:30 AM | Show all posts

Balas #86 lins\ catat

takziah jgk dari gon.. kepada Nya jgk semua akan kembali...
Reply

Use magic Report

Post time 21-4-2008 10:47 AM | Show all posts

new arrivals...

Salam buat semua termasuk kekucen memasing...
Akk Tiram (semua kat sini memuda lagik kan? kan? ) nak numpang nampal gambo my new babies.... selama nih jadik silent reader aje, ambik points yg bagus2, maklumlah dah lama tak bela kucen... time memuda tahun 80an bela kucen2 blkg rumah aje..
so, here are my babies....



here's the mother... namanya CikMau...


[ Last edited by  tirambisu at 21-4-2008 10:50 AM ]
Reply

Use magic Report

Post time 11-5-2008 12:09 AM | Show all posts
hari ini 11hb may hari ibu juga hari pemergian kucing yg amat2 kusayangi.. miss uji... kenangan bersama arwah selama hampir 7 tahun bersama kami meninggalkan kesan yg sangat mendalam..

hari ini juga genap 3 tahun dia pergi meninggalkan kami...   RIP wat sayangku..

kenangan bersama arwah.. dirumah lama..


[ Last edited by  meowlin at 10-5-2008 06:16 AM ]

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 11-5-2008 12:11 AM | Show all posts

Reply #86 lins's post

Reply

Use magic Report

Post time 17-5-2008 08:23 PM | Show all posts
semalam....16/05/08....jam 5.50 pm, kucing kesayanganku Julie meninggalkan kami sekeluarga....
masa tu mola masih kat ofis....adik mola call cakap julie tak nak bangun, cam lemah jer...
pastu tiba2 Julie mengiau ngan kuat dan terus kaku...mola tak dapat menahan kesedihan dan terus menangis....sampai2 jer rumah...Julie memang dah tak bergerak...Julie, kenapa tinggalkan aku...

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.116517s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list