Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
Medal khas "Senior Forumer" untuk yang daftar CARI dari tahun 2001 hingga 2010 sahaja. Untuk tebus, sila klik disini
12
Return to list New
17718
View
30
Reply

Bisnes Ayamazz Roti Impit (by KFC)... anyone?

[Copy link]

Author: leon_mclaren78       Show all posts   Read mode

Author
 Author| Post time 3-5-2012 09:30 AM | Show all posts
Pada semua..setahu D masa pegi talk or seminar dia tu...dis Ayamazz Roti Impit ni is NOT under franc ...
Diana80 Post at 2-5-2012 18:19


Thanx, Diana sbb share info & experience. Buat ms ni adik sy pun x bleh nk buat apa2. Rasa buang duit je RM250 hari tu.
Adik sy ada kol consultant Ayamzz tu, tp haram nk jwb. Mmg sakit ati sgt2.

Nnt boleh x Diana update kat sini progress dgn org PNS tu kat sini? Thanx ye.
Reply

Use magic Report

Looking for Google Ads Manager expert. Freelance work from home. Profit sharing basis. Please send your resume to HR@cari.com.my
Author
 Author| Post time 3-5-2012 09:31 AM | Show all posts
Reply  leon_mclaren78


   D da check fr 1901,anggaran modal dlm 200k jugak, 50k je untuk agreem ...
Diana80 Post at 2-5-2012 18:03


Sy pun dh tgk... 1901 lg la mencekik mahalnya. Kalo org dh ada modal & layak pinjam modal byk tu, x pe la jugak.
Reply

Use magic Report

Post time 7-6-2012 10:25 AM | Show all posts
hai semua,,

sy org baru disini..sy mmg mnat bila first time dgr pasal ayamazz roti impit ni... tp bila terbaca forum ni agak terkejut jgak la....sy nak tahu program ni dgn lebih lanjut sbnrnye....sy baru nak menceburi dlm bidang perniagaan,,hopefully sy akn dpt bnyk info tntg perniagaan ni..
Reply

Use magic Report

Post time 9-6-2012 07:45 AM | Show all posts
Post Last Edit by peachRose at 9-6-2012 07:46

baru jumpa 1 cart ayamazz  Roti Impit nih...
kat cart letak 5 menu..yg jual 1 menu jer..1 menu tu pun ikut gbr ada 3 perasa..tapi yg jual 1 persa jer..
pastu tanya nak mayonis saja blh tak..tanak sos sbb anak yg nak makan, takut pedas..
brader tu ckp tak boleh la..sbb sos dan campur dgn mayo dlm 1 bekas picit dia tu...
terus tak jd beli..
tak mesra pelanggan esp budak2
gi McD beli chicken foldover...
Reply

Use magic Report

Post time 4-7-2012 11:07 AM | Show all posts
salam semua...sy dgn hubby pn berminat nk buka ayamzz roti impit ni..cuma kami kat
kelantan dan xde masa lg nk pg seminar dia kat kl tu...

xsilap dlm wetsite dia bg tau akan bg rm 1200 sbln utk yg ada diploma dan rm 1500 utk digeree sbln sblm pinjaman diluluskan...yg ni sy xberapa faham maksud dia.

so org kfc ada call dan ckp akn ada foot testing semua...so pada sapa2 yg dh pergi berbaloi ke sy dah hubby pg jauh2 utk dengar taklimat dia...hajat dihati nk la buka perniagaan ni...tapi bila baca yg negetif ni kena selidik la dlu...
Reply

Use magic Report

Post time 4-7-2012 10:12 PM | Show all posts
Saya pernah lihat Push Cart Ayamazz Roti Impit ini. Amat menarik rekaannya, nampak sistematik dan materialnya adalah daripada Stainless Steel.
Kos yang tinggi diperlukan untuk membuatnya (jika di Malaysia). Mungkin ini juga mempengaruhi kos modal.  
Tidak dinafikan, KFC mempunyai standard dan sistem sokongan yang bagus (ilmu itu juga mempengaruhi kos).
Dan jika tidak silap saya, untuk Push Cart ini, kosnya tidak sampai RM54k. Mungkin RM54k itu merujuk kepada Kiosk (maaf, saya tidak pasti).
Saya mempunyai seorang sahabat yang berniaga Ayamazz Roti Impit ini, dan setahu saya beliau memiliki sehingga 4 buah Push Cart.
Baru sebentar tadi saya menghubungi beliau. Alhamdulillah, beliau sudi berkongsikan pengalaman beliau berhubung dengan perniagaan ini.
Malah beliau juga bersedia untuk bersemuka dengan mereka-mereka yang ingin mengetahui lebih lanjut. Lokasi beliau adalah di Kampung Baru Kuala Lumpur.
Kepada mereka yang ingin mengetahui perkara sebenar mengenai bisnes ini, eloklah berjumpa/hubungi beliau secara terus. Kemudian buatlah pertimbangan yang
sewajarnya sebelum membuat sebarang keputusan. Untuk dapatkan no telefon beliau, sila pm saya yea. Kebarangkalian saya akan balas pm tuan2/puan2 esok malam.
Reply

Use magic Report

Post time 10-7-2012 05:24 PM | Show all posts
saya pernah berniaga sebelah ayamas pushcart ni...dalam u..tapi sadis jugak la sbb dgn kos sampai 54k..produk yang ada cuma sikit ja...rasa cam tak berbaloi dengan crowd...last2 adik tu tutup je push cart tu...sales kureng..
Reply

Use magic Report

Post time 15-10-2012 03:12 PM | Show all posts
Diana80 posted on 2-5-2012 05:58 PM
Reply 1# leon_mclaren78

Salam semua,

Dear Leon,

I have been a Ayamazz Roti Impit operator since June 2012 and I have enjoyed the full benefit from this Ayamazz Roti Impit. So far, my kiosk has been well established with the guidance of Ayamazz Roti Impit & KFC Holdings Malaysia. Even, we had grand launch with celebrities and medias attented to the Launching Ceremony.

Hence, I will say No Sacrifice, No Victory, in my case I put a lot of effort for my loans and also on bringing up my current outlet for the current position now; with full commitment all will be in your own hand in the end.

Firstly, I started with the Seminar at Wisma KFC, bought my Starter Kit as RM250-350 which drove my initial entrepreneur steps and insticts. I was 50-50 on that moment but I had the spirit to be the one of kind trend setter.

While, I was in-touch with Ayamazz Roti Impit & KFC Holdings Malaysia when I applied for my loan from PNS and personal sources as well i.e SME Bank plus other local banks. Always look for alternatives and don't give up easily. Eventually I got the support from my savings, family and friends for my commitment fees as RM30K. Eventually, I got all my moneytary supports to kick-off my kiosk.

Secondly, with all the given support I started to operate  Ayamazz Roti Impit kiosk smoothly in 1 month. Ayamazz Roti Impit & KFC Holdings Malaysia also provided me 5days training with theorictal and practical test, to be qualified operator.

Lastly, I'm thinking of expanding my kiosks to northern, southern and even to east-coast regions with God's gracious. Too all the young entrepreneurs out there, be unique and think out of the box. Let's enjoy the benefits as long as it last.

Sorry if I mentioned anything wrong along this thread of reply. Just a gentle reminder to everyone.

Be Wise & Be Smart

Best Regards,

Mr.X



Reply

Use magic Report

Post time 17-3-2013 01:50 PM | Show all posts
salam semua,,, sy baru nk join biz ni,,, pada yang dah berjaya boleh tolong assist sy x,,, sy nak tahu gak mcm mane boleh maintain sales sentiasa,,, lgpun dia ada target monthly sales kan,,, so ape yang korang buat masa 3 bln pertama tu,,,
Reply

Use magic Report

Post time 17-3-2013 01:53 PM | Show all posts
saudagarkampong posted on 4-7-2012 10:12 PM
Saya pernah lihat Push Cart Ayamazz Roti Impit ini. Amat menarik rekaannya, nampak sistematik dan ma ...

boleh bg sy x no phone dia,,, sbb sy newbie lg nak join biz nih,,, sy duk terengganu
Reply

Use magic Report

Post time 5-11-2014 11:53 PM | Show all posts
Reply

Use magic Report

12
Return to list New
You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2021 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
Quick Reply To Top Return to the list