Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
75144
View
593
Reply

::::Cat Shows in Malaysia:::: (updated)

[Copy link]

Author: arisham       Show all posts   Read mode

Post time 7-6-2008 06:43 PM | Show all posts
Pagi tadi telah berlangsung pertandingan kucing di Perdana Resort PCB di Dewan Duyung. Saja je Yana jenguk nak tgk standard pertandingan kucing di KB nie macamana. Kalau tak silap dia punya kategori punya la banyak - kucing baka, kucing campuran, kucing kampung and kitten. Tapi yg datang Yana rasa tak sampai 30 ekor pun.....ada kitten dlm 2-3 ekor je kot.... and ada satu kucing nie maybe masuk kategori kucing kampung, sebijik macam Fifi Yana dulu....so rasa nyesal la plak tak masukkan Bubu...hehehe.... mana tau menang...hadiah dia cat food (brand IAMS ngn apa tah tak ingat) value rm200 and above. Yang tempat ketiga dpt rm200. OK la tu kan.....

Tapi yg Yana sempat dgr keputusan, cuma tempat ketiga kategori campuran / persian (Yana assume DLH la, or yg ada features persian tapi takde cert) - mmg cantik la....malas la plak nak tunggu sebab dia tak umum sekali gus...sebab lepas dah round tgk kucing, dah takde benda nak buat....

Ada tiga je booth sampingan - booth KBVC (KB Vet Centre - jual la vitamin2 and accessories serba sedikit - Yana nampak dia repack syampoo Machiko tapi dia tak label - Yana rasa Machiko dah sebab warna pekat cokelat gitu), ada booth makanan kucing MANJA - makanan kucing yg apparently halal and tak perlu samak. Dpt goodie bag sini (lupa nak amik gambar - tapi ada paket 400g MANJA and satu botol air - Yana dpt dua sebab bawak anak sedara duorg...so bagi kat diorg satu sebab diorg pun ada kucing nama Kiki) and satu lagi booth jual makanan kucing kengkononnya dari Jepun. Paket makanan dia pun tulisan Jepun.

nie contoh Manja cat food yg buat promotion tadi..


Yang makanan jepun tu byk gak dapat sampel - dia letak dlm beg plastic kecik2. Dia jual satu peket 8kilo just for RM60 je. and dlm peket besar tu dia bahagi into 4 peket 2kilo yg dia jual untuk rm15. Yana beli la 2kilo nak try. Bagi kat anak2 mmg diorg suka gila....tapi lalat suka hurung....nanti kalau ada kat internet gambar Yana try upload sini...



gambar tak clear sgt, guna camera dah tapi maybe sebab tak guna flash sebab takut terkejut kucing2 tu...nie gambar dlm dewan tu itself....kecik je.....tak setaraf Cat Show in KL....

nie view cages kucing...







[ Last edited by  DocYana at 8-6-2008 06:34 AM ]

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 7-6-2008 06:57 PM | Show all posts
eee, geramnya ngn line streamyx - nak upload gambar ke Photobucket ngn ImageShack pun payah.....

So Yana letak tak ikut urutan la....

nie gambar duorg anak sedara yg kitorg bawak gi.....yg nie kat cage salah sekor peserta kategori KITTEN. Tuan dia siap pakai scrunchie rambut / gelang manik kat leher dia....



yang bawah nie plak antara favourite Yana....dia DLH tapi suka sgt ngn corak dia...





[ Last edited by  DocYana at 8-6-2008 06:36 AM ]

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 7-6-2008 06:59 PM | Show all posts
Yang bawah nie cage dia sebelah cage kucing cream yg pakai reben2 merah kat post atas - Yana tgk dia Yana teringat kat Kak Nam......hehe....



[ Last edited by  DocYana at 8-6-2008 06:36 AM ]

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 7-6-2008 07:24 PM | Show all posts
Nie pandangan jauh cage kucing satu DLH solid white yg sangattttt cantik....ramai sgt org kat cage dia....dok jolok2 jari la, nak kuis bulu dia la....kesian la plak...

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 7-6-2008 07:38 PM | Show all posts
nie gambar dekat DLH putih tu.....comelllllll sgt dia....!





[ Last edited by  DocYana at 7-6-2008 07:41 PM ]

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 7-6-2008 07:42 PM | Show all posts
nie pulak gambar one of the only 2 bengals there....

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 7-6-2008 07:46 PM | Show all posts
nie yg paling cute ke paling dianiaya oleh tuannya.....



[ Last edited by  DocYana at 7-6-2008 07:47 PM ]

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 7-6-2008 10:42 PM | Show all posts
Originally posted by DocYana at 7-6-2008 07:46 PM
nie yg paling cute ke paling dianiaya oleh tuannya.....



ya allah! kesiannye kucing nih ....

yana, kucing yg mcm kak nam tu jantan ke betina?
Reply

Use magic Report

Post time 8-6-2008 06:03 AM | Show all posts

Reply #248 boocik04's post

Yana pun tak tau la Boocik... kucing2 kat situ semuanya nampak letih and boring je....and sangkar semua kena ikat....so tak dapek la Yana nak menengok and kat sangkar pun tak letak info apa2...
Reply

Use magic Report

Post time 8-6-2008 10:24 PM | Show all posts
wow!good ne,yana!
seme comel2..termasuk laa dua org anak sedara tu ha
alaa syg je kan x ramai yg support event mcmni kt sana
lau lg ramai lg havoc nye kan hopefully masih ada lg event sebegini kt sana..
Reply

Use magic Report

Post time 12-6-2008 03:33 PM | Show all posts

Balas #240 ati1402\ catat



:victory:sori ar lambat lak tepek gambar c comey2 yg dtg masa kenduri whiskas arituh... yg itam tuh sejibik cam kucen haya c kambing



yg nie lak memang stedey bila kemera dok fokus kat dier...besar woo dier nih...



yg nih nampak cam nak marah jerk...boring kot...



ini lak tak braper c-hat tuh yg ader ubat kat mangkuk dier tuh..



nie yg paling haya suker tengok...



nie pown besar n c-hat...




laen kan warna bulu dier... ha papa dier ckp dier pakai inai....



nie terserlah muka manjer dier...

raser haya nak curik sumer c comey tu....amek bwk balek umah haya....

[ Last edited by  haya at 12-6-2008 04:03 PM ]
Reply

Use magic Report

Post time 17-6-2008 11:53 AM | Show all posts

Reply #251 haya's post

cantiknyerrrr sme..huhu
xde pun yg pegi tu bwk kucing biasa erk?
x masuk geng ah jwpnyerrrr lau me bwk si Dumi tu hari Otai kg dusun!
Reply

Use magic Report

Post time 17-6-2008 01:10 PM | Show all posts

Balas #252 ati1402\ catat

eh tak lah ati...kucen biasa pown ader cumar gamba dier jerk haya tak amek..
yg kucing jenis biasa baru usia 2 mgg pown ader  hurmmm bayangkanlah dah pandai makan ker dorang , kalau tau cam tuh haya dah bawak dah c kambing n family sure ramai giler dapat whiskas tuh
Reply

Use magic Report

Post time 17-6-2008 01:12 PM | Show all posts

Balas #252 ati1402\ catat

sesaper tuan punya kucen yg tertera kat atas tuh bebawak lar ngaku yeh...haya nak ucapkan trima kasih sbb bg haya amek gambar dier...

[ Last edited by  haya at 17-6-2008 01:14 PM ]
Reply

Use magic Report

Post time 2-8-2008 06:39 PM | Show all posts
MAHA international show 17 ogos 2008
ring:1
venue: malaysia agro- expositions park, serdang


@MAHA international cat show-fancy Dress, cat exhibition, cage deco
date:16,22,23 aug 2008
venue: malaysia agro- expositions park, serdang

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 16-9-2008 08:42 PM | Show all posts

Reply #251 haya's post

kucing tu memang kaler oren ke? wowww..ke memang diinaikan?
Reply

Use magic Report

Post time 21-10-2008 05:19 PM | Show all posts

Hari Haiwan Sedunia

SPCA-KL Tower World Animal Day



Join us at our biggest WAD event yet, on the 2nd of November 2008!

Thanks to the good folks at KL Tower, we will be launching our Animals Matter To Me campaign at this event - while celebrating World Animal Day, KL Tower's 11th Anniversary and SPCA's 50th Anniversary!

Highlights include a Photo Exhibition, Animal Welfare Forum, Animal Village (groomers, pet supplies, animal art, and more!), Adoption Area, Celebrity Photo Sessions, Movie Screenings, Coloring Contests & Fun activities for the all!

Visit SPCA Selangor on Facebook for updates!

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 21-10-2008 08:00 PM | Show all posts

Reply #18 akira_nagasaki's post

kaka akiraaaaaaaaaaaaaaaaa!! LTNS

kembalilah ke symt

offtopik : beshnye ada pesta pusakk

nak pujuk mama p tengok la
Reply

Use magic Report

Post time 23-10-2008 09:41 PM | Show all posts
hai,,kat terengganu ni tak ada ke pertandingan kucing nih,,teringin sangat nak tengok
Reply

Use magic Report

Post time 24-10-2008 10:38 AM | Show all posts
Originally posted by chomby at 23-10-2008 09:41 PM
hai,,kat terengganu ni tak ada ke pertandingan kucing nih,,teringin sangat nak tengok



kalau kat terengganu, doc yana mesti tau kalau ada cat show...
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2020 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
Quick Reply To Top Return to the list