Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
73421
View
593
Reply

::::Cat Shows in Malaysia:::: (updated)

[Copy link]

Author: arisham       Show all posts   Read mode

Post time 24-11-2007 04:04 PM | Show all posts
kredits to kak haniz
Reply

Use magic Report

Post time 24-11-2007 07:27 PM | Show all posts

Reply #61 ati1402's post

Beginilah suasana kat sana...kepada yang nak pegi esok bawakla camera @ hp yang boley snap picture!! Lagipun esok dah lastday so kene la bawak apa yang patut....sebab esok adalah kemuncak kepada kucing2 terbaik yang masuk saringan hari nie. So..kiranya esok nie akan menentukan kejuaraan keseluruhan dan sekaligus mengishtiharkan kucing terbaik utnuk show kali nie...

So far memang la meriah....tapi beberapa faktor perlu diambil kira, contohnya kemesraan breeder dan kesombongan sebilangan darinya...huhu...bawakla bersabar okey!! Sometimes kita tatau kot2 dia ada masalah @ apa yang kita tak fahami... Enjoy this picture!!!

( Oleh sebab picture banyak...so Fad buat 2-2 macam nie okey...  

Reply

Use magic Report

Post time 24-11-2007 07:29 PM | Show all posts
Ada lagi nie.....

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 24-11-2007 07:30 PM | Show all posts
dan lagi...

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 24-11-2007 07:32 PM | Show all posts
Antara peserta/pemenang.....



[ Last edited by  MiKiee at 24-11-2007 08:51 PM ]

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 24-11-2007 07:50 PM | Show all posts
perghhhhhhhhhh!!! gambar ko...best...best.... time ko snap tu..aku ada kat situ..sebb gambor2 yg ko snap aku ada gak tgk time tu.. heheh

ni dr phone aku yg kodok...huhuhuh..






aku dapat sample cat food sampai 4 bungkus...heheh..best! lepas tgk kucing pi plak ekspo sebelah..layan gak.. heheh

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 24-11-2007 07:55 PM | Show all posts
dekat 3 jam lebih aku dok mengadap sekor2 kucing...gila besttt!!!.. datang pepagi leh la tengok dekat2...sentuh2 skit... snap gambo pun rilek skit... siap leh main2 ngan meow yg ada... bila dah t/hari...ramai orang..kebanyakkan sangkar dok tampal notice..'please don't touch'... aiyoo... sian le pd yg lewat sampai... dpt tgk dr jauh je... pulak lagi ada yg selubung sangkar..tak kasik tros tgk...ialah...sian gak kat kucing...ke hulu ke hilir masuk ring sana sini untuk contest... dok tempat kecik je.... sampai t/hari...aku tengok ada meow yg muntah2... tuan dia cakap dia stress...sian ..sian.... tapi geram je tgk...rasa nak poluk... hehehe...

tak sangka aku..kucing pun kena make-up... heheh..nanti aku upkan videonya. next time. hehe

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 24-11-2007 08:07 PM | Show all posts
best la pegi tengok kucing ari ni.. cute2 gebu2. besar














suka kucing yang ni, nampak macho hehee

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 24-11-2007 08:14 PM | Show all posts


macam sedih je muka kucing ni



Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 24-11-2007 08:17 PM | Show all posts
aku pun pegi pagi tadi gak.. kid aku tak perasan ko ler.. kot tak aku dah tegur dah ko.. asyik sangat ngadap toten2 yg cumil2 lagi gebu tu... aku dah tak pedulik orang dah.. heh heh heh.. btol kata kid.. pegi pepagi leh snap gambar dekat2 toten2 tu.. tuan2 toten pun tak marah.. cantik2 semua toten yang ada.. maklumlah masuk competition.. mmg nak sangat polok semua toten tu.. kecuali yang tak de bulu tu.. geli sket aku tengok.. huhuhu... judge ring 8 + 5 aku suka.. ring 8 sbb peramah gitu.. ring 5 plak bagi penerangan jelas kenapa dia bagi ribbon2 tu.. ni 1st time aku g tengok cat competition so tatau utk apa ribbon2 tu + atas dasar apa penilaian dibuat.. skang dah tau dah..

aku paling suka toten yg ni.. hensem lagi macho.. tirguda aku dibuatnyer.. nyeh nyeh.. MiKiee pinjam gambo ko..

Reply

Use magic Report

Post time 24-11-2007 08:29 PM | Show all posts
weeiii faddd ko g kol baper tadik..ntah2 kita sesaingg..ape pon aku pon rase mcm nak pelok ciom sumer kucing2 kat situ ape kan daya bila tengok yang jaga tu muke ehem ehem so aku pakat amek gamba jek lah..ihikss..dorang penat tuh...

kat si comel Kasturi - mc si faris ni lah aku paling lama lepak..bukan ape..geram betol aku..dah mcm budak umo 5 thn jek badan die nihhh ...mase tu faris ade kat situ..aku mintak izin dia nak pegang...dalam die tengah pujuk2 si comei ni so that we all leh pegang ..ngappp die gigit tangan owner dia...adeii die tengah stress mood tak baikk kata ownernye..okeh lah tak ape..auntie dpt tengok pon dah terujaaaa..semalam dia menang kan...



[ Last edited by  hatemetoday at 24-11-2007 08:31 PM ]
Reply

Use magic Report

Post time 24-11-2007 08:35 PM | Show all posts

Reply #71 hatemetoday's post

Haha...tak sangka cepat betul respon kat sini. Fad tadi gie around 3pm until 5pm....masa tue
banyak RIng dah umumkan pemenang n paling best bila ada kategori Household...nyesal tak masuk
pasal kategori nie utk kucing2 yang takder surat beranak la...!! Kalau bawak MiKie n MiNie siok jugak!!!

Huhu....takkan tak cam kot...?? Nway esok fad pegi lagi la....waktu petang juga sebab petang adalah
waktu pertandingan akhir dijalankan....  
Reply

Use magic Report

Post time 24-11-2007 08:48 PM | Show all posts

Reply #70 aYuGiLeR's post

Ooooo...ayu curik gambo erkk??!!! Hehehe...takper...takper....actlly banyak lagi picture lain tapi
tak larat plak Fad nak masukkan semua, so tadi main random jer n letak arr semua picture tue...
  
Reply

Use magic Report

Post time 24-11-2007 09:11 PM | Show all posts

Reply #72 MiKiee's post

hahahaha off courseee le cepattt...oh fad pegi petang..akak pegi awal sket...bli la rcbabycat kat rc booth tuh...perghhh gila arr tengok cat condo yang harga 600++ tuh..eiii mesti kucing aku tak turun2 bila dpt mende tuhh...
Reply

Use magic Report

Post time 24-11-2007 10:01 PM | Show all posts
Originally posted by MiKiee at 24-11-2007 07:27 PM
Beginilah suasana kat sana...kepada yang nak pegi esok bawakla camera @ hp yang boley snap picture!! Lagipun esok dah lastday so kene la bawak apa yang patut....sebab esok adalah kemuncak kepada  ...


Bee nampak Bee punya handbag & my maid laa dlm 2nd pic..Mmg seronok betul..I was there frm morning till noon,lps tu balik rumah kjp ,jemput my kids & pergi balik till 5pm..Judges pun mmg friendly & pemurah betul dgn senyuman..Best laa..
Reply

Use magic Report

Post time 24-11-2007 11:17 PM | Show all posts
Aku g pagi...xderlah ramai sgt..dkt kul 2 time nak balik..baru ramai org..sampi beratur luar bli tiket..
dptlah 4 sample makanan kucen tu..balik umah nak bg kucen aku rasa...
korg tau aper dier buat??hehehe2...
ader ke dia cium makanan tu pastu dier duk kais2 cam nak kais najis dier...perlah..
kuen kat sana mmg lawa giler...lama tgk satu2 kucen...
geram jer nak penyek2...he2...
ader owner dier dak pompuan cina..aku g usik2 nak ambik kucen dier..cian dier..
nasib baik time tu mak dier xder...
takat nih tuan2 kucen tu baik jer...
cuma sorg jer kecoh..nak bwk kucen dier..dr jauh bising..lalu2 lalu...he2..

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 24-11-2007 11:30 PM | Show all posts
puff pun pegi sana tadi ,sampai sana kul 2 petang ...best mmg best... tp best tgk kucin org jer.. heheh .tp yg tak best nye ramai onwer2 yg selubung kucing2 diorang kedekut tak bagi tgk...

paling geram kat 1 kucng tu tp tak dpt ambik gambar dia...org ramai masa tu,puff terselit kat tiang. mmg gebu gile... judge tegakkan dia pun dia tak nak bgn hehe.judge kasi mainan pun dia buat dek jer.. hehe
ni ada gak gambar tp tiang tu kacau la..pastu dok jauh,x clear


ni puff nye faberet cat utk hari ni.td dia menang tp x pasti kategori ape. kitten ni comei sgt..cute jer... asik nak main jer...



gambar lain pun ade tp lebih kurang sama cam gambar yg diambil oleh nakira. tanak post same cat.. hehe

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 25-11-2007 12:40 AM | Show all posts
Wow! Great job all!!*thumbs up
kredits creditted to all
Reply

Use magic Report

Post time 25-11-2007 01:37 AM | Show all posts
Nih..aku ader ltkpic skit..
tp cam lbh kurg samerjer kucen...
aku geram yg kucen kaler putih..kepala ngan ekor jer skit kaler itam..besar giler..
tp nak ambik pic susah..ramai sgt org duk tgk kat situ..aku pun terpaksa menyelit...



Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 25-11-2007 03:57 PM | Show all posts
TQ for the credit ati..

Ni ada lagi kucing ala-ala Garfield.. heheh mata pun tak nampak..





Puff try cari gak kalao2 ada kucing breed scottish yang telinga penyet tu tp tak nampak la.. Ada sesapa yg nampak tak?

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.077857s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list