Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Kolumnis
Search
62755
View
167
Reply

Adab suami nak minta seks dari isteri .....

[Copy link]

Author: Loxlaxman       Show all posts   Read mode

Post time 14-6-2012 05:25 PM | Show all posts
bagus nya redd ni
winsonyu Post at 14-6-2012 17:00



    takde yang bagus la winson...it's just me...org lain kena bodek membodek dulu ke baru dapat?
Reply

Use magic Report

Post time 14-6-2012 05:51 PM | Show all posts
takde yang bagus la winson...it's just me...org lain kena bodek membodek dulu ke baru dapa ...
redd_07 Post at 14-6-2012 17:25


yelah kot.. including me.. uhuhuhuhuhuhu
Reply

Use magic Report

Post time 14-6-2012 09:40 PM | Show all posts
sebenaqnya sesaja melintas di tepi .. tp saja nk mereply gak lah ihihihi

ish ish ish.. kalau lah mmg caranya cenggini.. ambo plan nak suh semua diatas ..
buat keja rumah, belanja shopping.. best best best!!!!  
Reply

Use magic Report

Post time 15-6-2012 08:44 AM | Show all posts
suami aku pernah cerita hal dia borak2 dengan kawan2 dia, depa boleh keluar idea kalau nak istri perform best macam pelacur cuba suami bagi duit dulu kat istri sebelum tutt. Dia kata kalau sebelum tutt bagi RM200, dah tentu para istri ada semangat nak beraksi.

sungguh materialistik duniya sekarang ini. Semua nak bersimbolkan $$$

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 15-6-2012 02:45 PM | Show all posts
dah vote
Reply

Use magic Report

Post time 15-6-2012 05:04 PM | Show all posts
kte lom kwen lg...hahaha
Reply

Use magic Report

Post time 17-6-2012 02:47 PM | Show all posts
saja melintas sbb xde pengalaman cenggini lgk
Reply

Use magic Report

Post time 17-6-2012 04:27 PM | Show all posts
Reply 29# keiichiro


Well...to me klau nk wife great in bed...men/husband should play their part also...ade tolak ansur in this kind of relationship...tp betul ke guys out there..smpai kne bodek mcm ni to ML with their spouse? Bukan tu tggjwab ke yg sememangnya kena buat? Huh...rasa mcm im on the guys side la pulak..huhuhu...sorry...tumpang lalu ye TT...

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 18-6-2012 08:31 AM | Show all posts
Reply 29# keiichiro


    sekali tutttt..RM200.....
    dh mandi..guling2..mkn..minum..rasa nak tutt lagi...
    kena bagi lagi RM200 ke...
    lumayan tu...
Reply

Use magic Report

Post time 18-6-2012 09:16 AM | Show all posts
Reply  keiichiro


    sekali tutttt..RM200.....
    dh mandi..guling2..mkn..minum..rasa nak tu ...
jerukkedondong Post at 18-6-2012 08:31



    hahaha
Aku sama sekali tak setuju, bukan apa...
dibuatnya aku nak tutt, suami tak de duit...dah nak kena tunggu dia ada duit hahaha
kegersangan aku nanti hahaha
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 18-6-2012 09:37 AM | Show all posts
hahaha
Aku sama sekali tak setuju, bukan apa...
dibuatnya aku nak tutt, suami tak de du ...
keiichiro Post at 18-6-2012 09:16


Ha ha ha ha .... sebulan sekali time gaji aje la nampak nyer ko dapat kei..
Reply

Use magic Report

Post time 18-6-2012 12:12 PM | Show all posts
Reply 36# Loxlaxman


    tak rela daku.
Reply

Use magic Report

Post time 21-6-2012 01:52 PM | Show all posts

Adab suami nak minta seks dari isteri .....

Apa la hg ni lox, semua tu kasi jatuh maruah lelaki ja, sampai nk topup la, melutut la, APA SEMUA TUU.. Ha jgn bg aku ceramah kang, satgi ngan hadis sekali aku wak keluag, sebenagnya simpel ja, jd la seorng suami yg penyayang dan bertanggong jwb..
Kalau gagal jugak, ada kota lg 3.
Kawin lg 1 abis cerita, hehehe..
Jgn mare akak aa..


(posted by mobile)

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 21-6-2012 01:55 PM | Show all posts
tak payah la byk fikir ttg tajuk ni.....as husband & wife ada intimate instict laa....kite boleh agak bila pasangan kite mahukannye dari percakapan, body language & so on....
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 21-6-2012 02:15 PM | Show all posts
Reply 39# 220796

Awak mesti banyak experience kan...tolong la explain sikit bab percakapan dan bahasa tubuh tu. Satu soalan Lox, kalau suami berjalan mendada ke depan, kening terangkat dengan mata bersinar-sinar sambil tangan mengentel-gentel misai ... apekah itu tandanya suami nak seks?
   
Terimakasih.
Reply

Use magic Report

Post time 21-6-2012 02:23 PM | Show all posts
Reply 40# Loxlaxman

suami sy xde misai so dia mgm xde buat aksi2 spt yg tuan nyatakan
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 21-6-2012 02:26 PM | Show all posts
Reply  Loxlaxman

suami sy xde misai so dia mgm xde buat aksi2 spt yg tuan nyatakan
220796 Post at 21-6-2012 14:23


Oooo..tak de misai.
Reply

Use magic Report

Post time 21-6-2012 02:27 PM | Show all posts
Reply 29# keiichiro


entahnye...takkan smua nak kene $$ baru leh perform good, better, best kan?  as wife dia tau tgjwb dia....dia akan bg hb dia 'makan kenyang' sblm hb dia lapar or kelaparan tak eprlu nak melutut merayu bagai...ckup sekadar ada give & take, sama2 hepi...lakukan aktiviti bersama....jaga hati pasangan....& cuba berterus terang ape yg kite suka dia buat kat kite
Reply

Use magic Report

Post time 21-6-2012 02:29 PM | Show all posts
Reply 42# Loxlaxman


ye takde misai or janggut..sndiri mau igt la...lps habis peod 7hari dah tak on kan. so lps dh suci balik kite tau tugas kite....then bila dh a few days takde pojek mega pon tau2 & paham sndiri.....
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 21-6-2012 02:56 PM | Show all posts
Ni ha Lox jumpe mase tengah borak dengan Mr Google tadi, so kongsi-kongsi lah ye bende baik ni... :


MERAYU dan BERCUMBU:
Nabi Muhammad s.a.w. melarang suami melakukan persetubuhan sebelum membangkitkan syahwat isteri dengan rayuan dan bercumbu terlebih dahulu.
Hadits Riwayat al-Khatib dari Jabir.

TELANJANG BULAT:
Apabila diantara kamu mencampuri isterinya, hendaklah ia menutupi dirinya dan menutupi isterinya dan janganlah keduanya (suami isteri) bertelanjang bulat seperti keledai.
Hadits Riwayat Tabrani.

MENYETUBUHI DUBUR:
Terkutuklah orang yang menyetubuhi isteri diduburnya.
Hadits Riwayat Abu Dawud dan an-Nasa'i dari Abu Hurairah.

DOA SEBELUM BERSETUBUH:
"Bismillah. Allaahumma jannibnaash syaithaa-na wa jannibish syaithaa-na maa razaqtanaa".
Dengan nama Allah. Ya Allah, jauhkanlah kami berdua (suami isteri) dari gangguan syaithan serta jauhkan pula syaithan itu dari apa saja yang Engkau rezqikan kepada kami.

Dari Abdulah Ibnu Abbas r.a. berkata:
Maka sesungguhnya apabila ditakdirkan dari suami isteri itu mendapat seorang anak dalam persetubuhan itu, tidak akan dirosak oleh syaithan selama-lamanya.
Hadits Sahih Riwayat Bukhari dan Muslim dari Ibnu Abbas r.a.

HAMPIR KELUAR MANI:
Dan apabila air manimu hampir keluar, katakan dalam hatimu dan jangan menggerakkan kedua bibirmu kalimat ini:
"Alhamdulillaahil ladzii khalaqa minal maa'i basyara".
Segala pujian hanya untuk Allah yang menciptakan manusia dari pada air.

PUTUS DITENGAH JALAN:
Apabila seseorang diantara kamu bersetubuh dengan isterinya maka janganlah ia menghentikan persetubuhannya itu sehingga isterimu juga telah selesai melampiaskan hajatnya (syahwat atau mencapai kepuasan) sebagaimana kamu juga menghendaki lepasnya hajatmu (syahwat atau mencapai kepuasan). -- Hadits Riwayat Ibnu Addi.

MENDATANGI ISTERI MELALUI BELAKANG (ISTERI MENONGGENG):
Dari Jabir b. Abdulah berkata:
Bahawa orang-orang Yahudi (beranggapan) berkata:
Apabila seseorang menyetubuhi isterinya pada kemaluannya Melalui Belakang maka mata anaknya (yang lahir) akan menjadi juling. Lalu turunlah ayat suci demikian:

"Isteri-isteri kamu adalah ladang bagimu maka datangilah ladangmu itu dari arah mana saja yang kamu sukai". Surah Al Baqarah - ayat 223.

Keterangan:
Suami diperbolehkan menyetubuhi isteri dengan apa cara sekalipun (dari belakang, dari kanan, dari kiri dsb asalkan dilubang faraj).

BERSETUBUH MENDAPAT PAHALA:
Rasulullah s.a.w. bersabda:
".....dan apabila engkau menyetubuhi isterimu, engkau mendapat pahala".
Para sahabat bertanya:
Wahai Rasulullah, adakah seseorang dari kami mendapat pahala dalam melampiaskan syahwat?
Nabi menjawab:
Bukankah kalau ia meletakkan (syahwatnya) ditempat yang haram tidakkah ia berdosa?
Demikian pula kalau ia meletakkan (syahwatnya) pada jalan yang halal maka ia mendapat pahala. - Hadits Riwayat Muslim.

MENGULANGI PERSETUBUHAN:
Apabila diantara kamu telah mecampuri isterinya kemudian ia akan mengulangi persetubuhannya itu maka hendaklah ia mencuci zakarnya terlebih dahulu.
- Hadits Riwayat Baihaqi.

HAID:
Mereka menanyakan kepada engkau tentang perkara Haid.
Katakanlah: "Haid itu adalah kotoran".
Oleh kerana itu jauhilah diri kamu dengan wanita-wanita yang sedang Haid dan janganlah kamu mendekati (menyetubuhi) mereka, sebelum mereka bersuci*.
Apabila mereka telah bersuci maka bolehlah kamu menyetubuhi mereka ditempat yang diperintahkan Allah kepada kamu.
Sesungguhnya Allah itu menyukai orang-orang yang bertaubat dan Allah menyukai orang-orang yang mensucikan dirinya. - Surah Al Baqarah - ayat 222.

*Jangan mendekati bermaksud dilarang bersetubuh dengan isteri yang sedang kedatangan bulan dan bukanlah dilarang mempergaulinya sehari-hari.

ASALKAN TIDAK BERSETUBUH:
Dari Masruuq b.Ajda'i berkata:
Aku telah bertanya kepada 'Aisyah tentang sesuatu yang boleh dilakukan seorang suami terhadap isterinya yang sedang Haid.
'Aisyah menjawab:
Apa saja boleh, kecuali kemaluannya (bersetubuh).
- Hadits Riwayat Bukhari dalam buku sejarahnya.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 22-6-2012 09:06 PM | Show all posts
Reply 45# Loxlaxman

Tu dia abg lox dh tnya pakcik google...siap dgn 'doa setubuh' lagi...so sesape yg tak tau doa tu sila copy dn print dn hafal ye....
Reply

Use magic Report

Post time 25-6-2012 05:27 PM | Show all posts
hahahaaa..lawak guling2 aku baca benang ni..malu2 tp sukeee
Reply

Use magic Report

Post time 6-7-2012 08:25 PM | Show all posts
Kalau suami minta HJ or BJ tu mcm mana?
Reply

Use magic Report

Post time 7-7-2012 04:28 PM | Show all posts
Reply 48# seri06


    bagi je...tapi kalau dah ade isteri...nape nak kena BJ dan HJ?? lain la kalau isteri period...hehehehhe
Reply

Use magic Report

Post time 7-7-2012 04:29 PM | Show all posts
jawapan innocent....
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2017 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.074659s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list