Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Kolumnis
Search
62307
View
167
Reply

Adab suami nak minta seks dari isteri .....

[Copy link]

Author: Loxlaxman       Show all posts   Read mode

Post time 10-10-2012 03:39 PM | Show all posts
adab tu perlu, tapi tak perlu la kot nak buat mcm dalam list tu, bodek sampai cam tu sekali. adab tu maksudnya jgnlah main terjah je tak kira keadaan..mgkin wife tgh penat ke, tgh tak sihat... kdg2 org laki pun mcm tu jgk, ada masa2 bila wife berkehendak, dia plak mcm mood tak best, penat atau mgkin tgh stress.

my asben slalunya bagi hint dulu klu dia nak. klu dia balik keje shift smpai rumah malam, dia akan cepat2 mandi n wangikan diri. dari situ dah bole paham dah. kdg2 tiba2 je dtg dekat terus picit2 kaki... peluk cium tiba2.. hmm..otomatik i akan paham maksudnya. so bersedia je laa. ini soal tggjwb suami isteri, kdg2 tu mmg ada masa2 kita rasa mcm tak nak / takde mood, tapi bila teringat pesan rasulullah tentang isteri yg menolak ajakan suami akan dilaknat oleh malaikat sampai ke pagi, terus rasa bersalah. lagipun rasa tak sampai ati pun ye... layan jugakla walau penat camane pun..

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 11-10-2012 09:46 AM | Show all posts
lahhh..lox tk yah nk wat senarai panjang gitew...
ader ke nk ML pun nk kena topup, isi minyak kete bagai..
isteri senang n boleh bau ler kalo sisuami berkehendak..
kalo dh wangi..pastu terhidu2 bau kite..melingkar2 pinggang kite..pastu bile kiter tersentuh dia nye anu..tgk keras smcm jer..
paham lah tu..pastu on jerlah
per susahhhh..
Reply

Use magic Report

Post time 11-10-2012 01:26 PM | Show all posts
hehhe..adap memang perlu..tp tx perlu aa bodek memcm..automatic wife faham kalau asben nak..
Reply

Use magic Report

Post time 3-11-2012 02:27 PM | Show all posts
alucard0708 posted on 9-7-2012 04:40 PM
Reply 52# Loxlaxman

Hahahaha.. normal ones also hard enough to get, just imagine what it would b ...

alucard0708

Reply 52# Loxlaxman

Hahahaha.. normal ones also hard enough to get, just imagine what it would be if to ask those extra stuff.. huhuhu.. sometimes i wonder, why certain people, wife in particular, feel like sex is no longer a responsibility but a burden to them.. bukannya mintak tiap hari pun, sang suami pun idakler kejam, both working so weekday definitely a no-no, but nak mintak once a week pun seriously waaaaaaayyy hard.. As for me, bukan jenis suka mendesak, if ask first time got reject definitely won't ask for 2nd time.. bawakler hati yg lara nie ke tingkat bawah, layan PS3 sampai pagi ..

Sian den

-------------

Ramai yg senasib mcm lu bro...

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 3-11-2012 02:36 PM | Show all posts
royalhouse posted on 7-8-2012 12:33 PM
aku x tau la...tp kdg2 tu, aku terpikir gak caner korang beromen agaknye...adakah cara korang berset ...

Sebetulnya ramai kengkawan lelaki perempuan aku yg 30an ke atas pun komplen benda yg sama.

sex jadi routine. ( sorry kalau ayat AN kasar ) isteri akan buka then suami akan masuk ... sup sap sup sap... lepas seminit pancut... basuh... tido.

ada yg bosan dgn routine, pergi makan luar ( minta simpang )

salah siapa? keadaan? laki bini kerja penat bali kemas rumah sabtu ahad pergi mall rumah parents etc... mana masa untuk diri sendiri?

Reply

Use magic Report

Post time 3-11-2012 02:46 PM | Show all posts
tenetimo posted on 9-8-2012 10:55 AM
apakah makna kena laknat oleh malaikat sampai subuh... apakah kesannya kalau kena laknat ni pada ist ...

Ni clip dari Ustaz Azhar Idrus

http://www.youtube.com/watch?v=w6-rUJXBN-A

"Apabila memanggil lelaki akan isterinya ke tempat tidur tetapi ditolaknya hingga marahlah suaminya, akan tidurlah wanita itu dalam laknat oleh malaikat ke pagi."

Boleh consider derhaka kalau suami meminta sesuatu hak nya sebagai seorang suami tetapi isteri menolaknya tanpa alasan yg dibenarkan oleh syarak.

But then try to communicate more with your wife. Kalau isteri penat tak ingat buat kerja rumah then tetiba suami mintak jugak.. agak agak ler. Tapi kalau dah sebulan mintak tak dpt dpt jugak payah ler.

"Wanita-wanita yang menggunakan lidahnya untuk menyakiti hati suaminya, ia akan mendapat laknat dan kemurkaan Allah, laknat malaikat juga laknat manusia"

Mcm someone say dlm thread ni, kalau suami isteri tahu kewajipan sendiri, Insya Allah semua OK. cemana nak jadi suami isteri mithali? kena ada iman dalam hati. cemana nak ada iman dalam hati? kena dapat hidayah dan taufik. kalau rasa rasa tak ada dlm hati, mintalah pada Allah.

Inna solati, wanusuki, wamahyaya, wamamati, Lillahirabbil alamin                                                        
My Prayer and my sacrifice and my  life and my death are all for  Allah, the Lord of the worlds.


Last edited by ahlinujum on 3-11-2012 02:47 PM

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 6-12-2012 10:44 AM | Show all posts
alucard0708 posted on 9-7-2012 05:39 PM
Reply 54# Loxlaxman

I've tried once before, saja tanak mintak for 2mth, see whether got any resp ...

siannye u bro.....but kdg2 Allah temukan kite dgn pasangan yg berlainan sikap/perangai/minat.....for me if hb x sentuh for a week i feel like something wrong somewhere.....i should treat him even he didn't request for that services. sbb i takut dia makan luar so i pon salah jugak sbb ignore keperluan batin dia kan.....my hb is the type yg tak mintak.....so i hv to be the dominant rite? so i yg akan request every now & then.....bila dh rest 2 days i akan trs rase 'eh rase mcm dah lama tak tutt....' so i akan goda dia ckp dh lama tak on...dia akan kata 'eh bukan baru lat 2 days ke?' but dia tak penah menolak....cuma lebihkan kawan2, hobi juga keje.....yg ni mmg makan hati la....patut habis keje kul 12mlm tp dia smpi umah kul 6pg dimana i kene bgn dah tuk bersiap gi keje.....
Reply

Use magic Report

Post time 7-12-2012 11:19 AM | Show all posts
Kebanyakan pasangan mempunyai sifat berlawanan..contohnya isteri tak nak, tapi suami sentiasa nak dan bernafsu. begitu juga sebaliknya. Cuma aku rasa, kebanyakan yg dingin adalah wanita @ pihak isteri. Golongan lelaki jarang2 dingin. sorry to say.

bagi pihak aku, agak mencabar juga kehidupan seksual dalam rumahtangga aku ni. Selalunya bila aku bg hint atau minta, kadang-kala isteri menolak. sometimes aku boleh terima, kadang-kala tidak. so, oleh kerana sifat aku yg tidak suka ditolak, aku tak minta2 lg dari isteri. aku pulak yg tunggu dia bg hint dan minta dari aku. ikutlah kesesuaian mood dia. masalahnya, aku pulak yg tertunggu2 dia minta..aku pun tak suka menunggu.....complicated kan...lg pun selalunya bab2 seks ni boleh jadi gaduh.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 23-12-2012 03:13 PM | Show all posts
kejip mata je..nnti istri fhm la..
Reply

Use magic Report

Post time 23-12-2012 04:37 PM | Show all posts
takyah tu sumer...dari body langguage tau dah yg suami tu nak....jual mahal sekejap je dah la...jangan lelama...karang dua2 tak dapat...eh!
Reply

Use magic Report

Post time 24-12-2012 04:42 PM | Show all posts
benzo33 posted on 7-12-2012 11:19 AM
Kebanyakan pasangan mempunyai sifat berlawanan..contohnya isteri tak nak, tapi suami sentiasa nak da ...

ada je lelaki yg dingin....penat nak goda tau.....punye le sakan tayang body pakai seksi-seksa......tp jenis yg susah 'turn on' dgn pandangan mata mmg kene serang jugak la jawabnye
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 26-12-2012 08:27 AM | Show all posts
benzo33 posted on 7-12-2012 11:19 AM
Kebanyakan pasangan mempunyai sifat berlawanan..contohnya isteri tak nak, tapi suami sentiasa nak da ...

Betul betul betul ..... lox bagi lima bintang kat benzo!
Reply

Use magic Report

Post time 27-12-2012 08:23 PM | Show all posts
saya suka guna sms kalu nak tut.. sebelum wujud sms, saya guna telegram. berair juga la tunggu posmen.
Reply

Use magic Report

Post time 31-1-2013 07:56 PM | Show all posts
buat temujanji
Last edited by KPYH on 31-1-2013 08:02 PM

Reply

Use magic Report

Post time 2-2-2013 07:43 PM From the mobile phone | Show all posts
die wat manje2 kucing tu faham2 je la
Reply

Use magic Report

Post time 5-3-2013 09:30 AM | Show all posts
Honestly, mmg ada up n down nyer pasal minta meminta ni.....

Kdg2 suami minta isteri reject.  Kdg2 isteri minta suami lak reject.  Tapi maybe byk isteri lah yg reject.....secara am nyer.

Ni bercakap bagi pihak isteri ye....Kalau saban malam isteri mmg dah ready, pakai baju tido yg sesuai, dah mandi n bersih2, dah sembur perfume bagi wangi.  Bak kat mmg dah jadi routine sebelum tido lah, tak kisah lah mlm tu nak ML or not.  So tak akan jadi issue kalau nak ML pun sbb dah ready.

Hubby kalau nak, dia bgtau jer direct bila2.  Kadang2 I yg bgtau....bisik notty ke atau whatsapp ke...apa2lah.  Tapi ada gak yg spontan jer tapi no hal coz mmg dah sentiasa ready, kan?

Cuma kalau penat sgt, I akan hint awal2 sblm naik katil tu cakap...."penatnya mlm ni.  Rasa nak tido terus lps ni"....so hubby yg bertimbang rasa akan faham ler kan?  

Apa2 pun, komunikasi tu penting. Jangan assume pasangan kita tahu apa dalam fikiran kita.  Assume2 ni mmg bahaya. Last edited by belita on 5-3-2013 09:31 AM

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 7-3-2013 02:17 PM | Show all posts
takyah buat benda dlm list panjang2 tu..lagi lama kawin..lagi kita kenal partner kita..kita bole tau...aku dh nak masuk 6thn kawin...alhamdulillah takde prob lagik..tak penah menolak n ditolak...hahahahha..even we are early 30's...but everytime ML..foreplay very important n must have..normally whole ML average 1 - 1 1/2 jam...hari bekerja atau cuti..same je..and utk aku..aku tak suka panggil as 'projek'...cam tak intimate..lg suka panggil 'make love'..baru fefeling 'loved' gitu...
Reply

Use magic Report

Post time 7-3-2013 03:47 PM | Show all posts
klu dia minta urut2 atau garu badan dia tu tandanya dia nak la...
Reply

Use magic Report

Post time 7-3-2013 05:14 PM | Show all posts
Aku ngan wife kalau tak make love rasa badan macam tak segar, macam sebulan tak jogging.
Tu yang hari-hari mau ... adab tu nama jer adab, dah faham dah kalau hari dah gelap mesti nak make love.
Reply

Use magic Report

Post time 11-3-2013 11:47 AM | Show all posts
cakap aje nak pergi ber'jihad'
Reply

Use magic Report

Post time 28-3-2013 11:09 PM | Show all posts
Apa susah...tunjuk aje trus, paham lerr...
Reply

Use magic Report

Post time 25-4-2013 10:11 AM | Show all posts
Helang and hubby xde lah kena buat apa2 dlm list tu... selalunya if nmpk dia pakai boxer.. mandi cepat2 dan wangi.. dah faham dah.. be it weekdays or weekend.. Helang plak if at night memang sentiasa ready je.. sebelum masuk tidur mmg sembur perfume dan pakai body lotion kot2 husband nak on ke... if siang weekend.. tgklah pulak.. selalu husband cari bila anak2 tgh leka tgk tv or main games and takkan cari weols..
For those yg ada issue tu, rasanya kena heart to heart talk to your spouse lah... if u tak discuss openly camna nak selesaikan.. maybe she on the other side pun ingat u tak interested.. Perempuan kan nafsunya 9.. so ada distraction kat situ...

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 25-4-2013 12:12 PM | Show all posts
Aku sound direct jer - "malam nie abang nak seround!".
Reply

Use magic Report

Post time 25-4-2013 12:17 PM | Show all posts
220796 posted on 24-12-2012 04:42 PM
ada je lelaki yg dingin....penat nak goda tau.....punye le sakan tayang body pakai seksi-seksa.... ...

Lelaki yg payah turn on kena makan/minum the following - madu (pure punya), habatus-sauda, air rebusan halia bercampur lada hitam, suplement iron (beli di farmasi), tongkat ali pure (preferably Nu-prep 100) and then selalu jogging high speed dan selalu buat squating/sit-up - Confirm hari-hari nak. Tgk pompuan seksi skit sure adik tu turn-on. Fikir skit pasal seks, mesti ada benda membonjol kat bawah.

Reply

Use magic Report

Post time 25-4-2013 01:16 PM | Show all posts
Bell posted on 25-4-2013 12:17 PM
Lelaki yg payah turn on kena makan/minum the following - madu (pure punya), habatus-sauda, air reb ...

huahahaha......masalahnye tak smua lelaki suka makan supplement...katanya dia NORMAL
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2017 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.071330s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list