CARI Infonet

Title: AIRSOFT/MILSIM/WARGAME [Print this page]

Author: BolaCinta    Time: 6-7-2012 12:24 PM
Title: AIRSOFT/MILSIM/WARGAME
Salam Tuan Moderators, mohon jgn buang atau merge thread ni sbb ada byk yg nk dikongsi.

Buat permulaan saya nak brief pasal Airsoft Malaysia Team (AMT):

- formed in 2010 and actively participated in games & tournaments across SEA and as far as UK and USA.
- now aggresively promoting airsoft as fun and safe sport in Malaysia by educating the public thru public events conducted by the government.
- actively recruiting members throughout the nation and planning to formed chapter on every states.
- managed to held 2 sanctioned skirmishes and 3 events in less than 2 months!!

SEMUA yang berusia 18 tahun keatas dijemput menyertai AMT.

Saya akan share gambar2 berkaitan dan jugak camne nak reg as members online.
Author: karambunai    Time: 9-7-2012 10:07 AM
Reply 1# BolaCinta


    kena aktifkan thread ni. kalu tak saya akan merge kan. ok je kalau nak kenalkan sukan ni dengan lebih meluas. saya support. tp kena kerap update untuk bagi mereka masuk sini dan postkan skali.
Author: BolaCinta    Time: 11-7-2012 09:17 AM
Thanks bro... Continue...

Ni den C&P je... CARA2 NAK MENDAFTAR SECARA ONLINE:

For anyone interested to register as member, this is how:

1. FIRST STEP

The registration and processing charge is RM 20.00 only. So far AIRSOFT MALAYSIA never imposed any membership fee.

Make your payment to:

105020043159 Affin Bank
Advanso Multimedia Sdn. Bhd.

And keep the transaction slip for future reference.

2. SECOND AND LAST STEP

Copy & paste the below details, fill in and email to - info.airsoftmalaysia@gmail.com

Email subject: NEW REGISTER

Full name:
Address:
Profession:
IC no.:
Mobile no.:
Facebook (if any):
Email add.:
Marital status:
Registration charge: PAID/NOT PAID (choose one)

If payment is made online, you can attach the email with the transaction details.

And if possible please attach the email with a scanned IC front and back.

Your registration will be process and your membership card will be issued shortly.

Any inquiries you can email to info.airsoftmalaysia@gmail.com or can call 0387315933
Author: BolaCinta    Time: 11-7-2012 09:39 AM
The team's logo



AMT Booth in Putrajaya 'Himpunan Jutaan Belia 2012'



Bergambar dengan pengunjung



AMT booth kat ICT S.Alam, Pelancaran 'Najib Razak Club' by belia 4B



First AMT game, 'The Tropic Thunder'


Author: BolaCinta    Time: 11-7-2012 09:57 AM
AMT booth kat danau kota, Karnival Gemilang Usahawan....



Demo di Putrajaya


Author: BolaCinta    Time: 11-7-2012 10:02 AM
Bersama Menteri Belia Dan Sukan...



Masa depan, hala tuju dan potensi sukan ini sangat meluas. Semuanya bergantung pada sokongan peminat sukan ini dan juga orang ramai. AMT sangat memerlukan sokongan semua agar misi AMT untuk membolehkan PLAY AIRSOFT SAFE boleh dicapai.

BTW, ada lagi pameran, kali ni di KOta Bharu... Sabu ini...
Author: BolaCinta    Time: 25-7-2012 12:11 AM
So camne Tuan moderator? Ok tak? BTW lepas raya da MEGA GAME / Milsim akan dianjurkan oleh AMT dengan kerjasama KBS dan Koperasi Bekas Anggota Tentera Tak Berpencen. InsyaAllah airsofter dari Filipina, Thailand dan Indonesia juga dijemput.
Last edited by karambunai on 19-11-2012 03:00 PM


Author: BolaCinta    Time: 10-8-2012 10:43 AM
Ni gambar berposing sebelum game kat Linggi, N9...


Author: BolaCinta    Time: 10-8-2012 10:48 AM
Keahlian masih dibuka untuk SEMUA yg berusia 18 tahun keatas, sihat tubuh badan dan xde penyakit kronik. AMT dalam perancangan untuk membuka kelab peringkat negeri di setiap negeri jadi boleh la kita buat pertandingan peringkat kebangsaan ke, zon ke, InsyaAllah kalau sambutan memberangsangkan....

Boleh call AMAT di talian 0387315933 utk sebarang pertanyaan. atau email info.airsoftmalaysia@gmail.com.
Author: karambunai    Time: 15-8-2012 03:20 PM
BolaCinta posted on 10-8-2012 10:48 AM
Keahlian masih dibuka untuk SEMUA yg berusia 18 tahun keatas, sihat tubuh badan dan xde penyakit kro ...

wah bagusnya update. keep update kalu ada yang nak diupdate. tq

Author: BolaCinta    Time: 18-8-2012 01:58 PM
Latest Update! 13/8/2012 Senin lepas...



AMT dan Koperasi Veteran Tentera Tak Berpence (KVTTB) mutually signed an MOU to established connection between AMT and KVTTB. Future activities will be conducted by both parties. With co-operation of KVTTB, soon AMT will soar with 200,000 plus members!!!
Author: BolaCinta    Time: 18-8-2012 02:00 PM
Ni antara skirmish yang AMT organized. Ni dekat I.O Action Park, Linggi N9.


Pardon the poor quality vid.
Last edited by karambunai on 19-11-2012 03:01 PM


Author: BolaCinta    Time: 18-8-2012 08:34 PM
Selamat Hari Raya semua CARIan!!

Ni my teammate, ex-cop dan pernah bertugas dengan UN. Sekarang aktif main airsoft and tolong promote airsoft dikalangan warga Malaysia.



See how well equipped Malaysian airsofter can be!! And this is how we play!!

p/s: Dia cari SVD Dragunov (sniper), M4 RIS SpecOps (primary) dan klu tak silap Glock17 (side arm)
Author: BolaCinta    Time: 15-10-2012 10:04 AM


Best tul klu leh main camni kat sini... Last edited by karambunai on 19-11-2012 03:02 PM


Author: BolaCinta    Time: 12-11-2012 09:48 PM
Recent game held yesterday at Bukit Beruntung. Thanks to local PDRM for sanctioning the game and the gamesite. Salute!

Last edited by karambunai on 19-11-2012 02:59 PM


Author: karambunai    Time: 19-11-2012 03:00 PM
BolaCinta posted on 12-11-2012 09:48 PM
Recent game held yesterday at Bukit Beruntung. Thanks to local PDRM for sanctioning the game and the ...

try nk edit pic tu, tp stil xkeluar, mungkin pixel terlalu besar.

Author: karambunai    Time: 19-11-2012 03:03 PM
saya telah edit beberapa post vid dr youtube yang xkeluar. so senang untuk diaorg tgk kan skrg ni.
Author: BolaCinta    Time: 1-12-2012 08:21 PM
Thanks Tuan Karambunai...
Author: BolaCinta    Time: 2-12-2012 10:02 AM
https://www.youtube.com/watch?v= ... outube_gdata_player

Airsoft CQB. For fast action airsofting.
Author: BolaCinta    Time: 8-12-2012 04:39 PM
Game UPDATE! Interested wanna join?

GAME ON!

BUKIT TAGAR OPEN GAME - OPERATION TANGO DOWN

Sunday, December 30, 2012
9:00am in UTC+05:30

BUKIT TAGAR EXIT 119

AMT AIRSOFT PARK NEW GAMESITE........COMING SOON, WE WILL UPDATE FOR MORE DETAIL

*SITE SANCTION BY AMT & PDRM
*SCENARIOS SETUP
*CQB WOODLAND
*PRIVATE PROPERTY
*MAN MADE ISLAND(TANGO DOWN)
*WOODLAND SCENARIOS(WILL BE LAUNCHED NEXT YEAR)
*TWO SITES IN THE SAME AREA
RESERVED YOURSELF FOR THIS DATE,MORE EXCITEMENTS AHEAD
Author: BolaCinta    Time: 9-12-2012 06:23 PM
Alhamdulillah sekarang sambutan makin lama makin rancak...

Last game organized by AMT and sanctioned by PDRM... Thanks PDRM, we all LOVE U...



80+ participants showed up... Last game Camo VS PMC... Ni gambar team camo (team kuning) tengah prepare nak berentap...

Anyone interested can give me a call 0185755742 atau klu segan nak bercakap atau mendengar suara macho saya yg serak2 basah, bleh la SMS je atu email ke zairi.amt@gmail.com...
Author: karambunai    Time: 10-12-2012 03:28 PM
BolaCinta posted on 9-12-2012 06:23 PM
Alhamdulillah sekarang sambutan makin lama makin rancak...

Last game organized by AMT and sanctio ...

macho yang serak2 basah..

Author: BolaCinta    Time: 10-12-2012 03:40 PM
karambunai posted on 10-12-2012 03:28 PM
macho yang serak2 basah..

Thehehe... Thanks bro... wpun feedback from here a bit slow, insyaAllah saya akan teruskan menghupdate...

Author: karambunai    Time: 10-12-2012 03:43 PM
BolaCinta posted on 10-12-2012 03:40 PM
Thehehe... Thanks bro... wpun feedback from here a bit slow, insyaAllah saya akan teruskan menghup ...

ya dekat sini mmg kena sabar... traffic kat sini kekadang lansung xda.. har har har. rakyat msia kurang bersukan kot... tp aku minat gan airsoft ni..

Author: BolaCinta    Time: 12-12-2012 11:08 PM
karambunai posted on 10-12-2012 03:43 PM
ya dekat sini mmg kena sabar... traffic kat sini kekadang lansung xda.. har har har. rakyat msia k ...

Klu minat JOM JOIN bro. Kontek info seperti tertera di atas... hehehe...

BTW, AMT tengah setup HQ/Club house/Gallery dan insyaAllah by Januari dah open to public...

Dan dalam masa sama tengah setup branches kat seluruh tanahair termasuk Sabah dan Sarawak...

HQ dan branches ni tak lain dan tak bukan adalah untuk membolehkan sesiapa yg berminat untuk singgah dan bertanya lebih lanjut dan mendaftar... DAN juga untuk ahli, boleh beli supplies termasuk WEAPON... Ye, permit bagi AMT bawak masuk weapon akan keluar tak lama lagi...

So, BOLEH MAIN dan BOLEH BELI... Tapi weapons tu semua akan datang dengan cert of ownership berserta unik serial number. So berpikir la lapan blas kali klu nak salah guna sebab purchase and ownership database linked directly dengan PDRM...

Hanya AHLI BERDAFTAR boleh beli dan memiliki. So bagi yg berminat kene register dulu baru boleh beli...

Dan AMT jugak tengah bertungkus lumus mempersiapkan gamesites di seluruh negara secara berperingkat...

Dan AMT jugak anticipate untuk INTERNATIONAL TOURNAMENT soon...

Author: TeechAiril    Time: 13-12-2012 06:02 PM
As salam my brothers-in-Islam,

Teruja membaca info tentang Airsoft Malaysia...

PENGHARGAAN juga khas buat 'BolaCinta' (dan team-nya) atas penat lelah memperjuangkan hak airsoft-ers.

Hamba mengikuti perkembangan PERJUANGAN Airsoft Team Malaysia dengan penuh minat dan sokongan moral.

Moga-moga SUKAN EKSTREM ini akan mendapat tempat di hati rakyat M'sia sambil kita para veteran sama-sama maintain...

...keselamatan dan pastikan airsoft TIDAKKAN dilabel negatif kerana perbuatan 1-2 airsofters yang tidak bertanggungjawab.
Author: TeechAiril    Time: 13-12-2012 06:05 PM
P.S. Tumpang sekaki tanya soklan, kalau di area Ipoh/Perak dekat mana AMT buka gelanggang?

Minat juga mencuba nasib bermain airsoft dengan anak-anak watan. Terima kasih daun keladi
Author: BolaCinta    Time: 21-12-2012 11:50 PM
TeechAiril posted on 13-12-2012 06:02 PM
As salam my brothers-in-Islam,

Teruja membaca info tentang Airsoft Malaysia...

Salam bro TeechAiril,

Terima kasih for your support and also your interest with AMT progress...

Alhamdulillah, kita dah go beyond what we dreamt of... We got more than we asked for... Thanks to authorities for their positive feedbacks and relentless support... KBS, PDRM, KDN, KKDN... Thanks a lot and your understanding for what we airsofters want...

Untuk Ipoh, kita ada few members there even pre-AMT... Maybe u boleh PM me few details about u and I can get my men there to contact u...

Kita masih mencari TAPAK GAMESITE yg sesuai di Ipoh dan mencari PARTNER untuk bukak branch di Ipoh...

Buat masa sekarang kita tengah setup main HQ dan few branches all over Malaysia;
- JB
- KK
- Penang
- Langkawi

Plan AMT ialah membuka 'base' disetiap negeri so kalau ada yg berminat, SANGAT SANGAT DIALU2KAN.

Di bawah ialah sneak preview of KL MAIN HQ "Base of Aces" yang 90% siap. Yes, ada jual supplies for members termasuk AIRSOFT WEAPON!



Author: BolaCinta    Time: 31-12-2012 10:27 AM
Semalam AMT ada buat game di Bukit Tagar (hiway exit 119).

TANGO DOWN 2012




See you guys 2013!!!
Last edited by karambunai on 6-2-2013 07:28 AM


Author: BolaCinta    Time: 21-1-2013 05:54 PM
As preperation for upcoming 1st inaugural AIRSOFT TOURNAMNET in Malaysia.

SSU - The Finest Bunch of Robust Gentlemen on field training. Berlaku semalam jer.



https://www.youtube.com/watch?v=T9HAPRLTssc&feature=youtube_gdata_player Last edited by karambunai on 6-2-2013 07:29 AM


Author: BolaCinta    Time: 27-2-2013 06:38 AM
Salam.

Anyone interested can come over and tengok2 klu berminat:

Bukit Tagar 'Tango Tango Down, From Dusk Till Dawn'

PLUS Hiway Exit 119, 2nd March 2013, 2pm - 12am (Day and Night Game)

Please bring over your own Safety Goggles.

Call AMT: 0380206471
Author: BolaCinta    Time: 29-3-2013 03:47 AM
Salam!

AMT dah bukak base di JB! Taman Setia Tropika, Kempas.

[img]%5Burl=http://postimage.org/%5D[/url] picture sharing[/img]
Author: BolaCinta    Time: 8-4-2013 10:17 PM
Salam. Website AMT dah pun dilancarkan. Boleh lah melawat untuk sebarang update dan sebagainya:

airsoftmalaysia.com.my

Dibawah pula ialah promo video untuk S.S.U.  Team.



Author: BolaCinta    Time: 9-4-2013 01:25 PM


The 1st in Malaysia, Airsoft Endurance Challenge Trophy!
Author: BolaCinta    Time: 27-4-2013 02:30 PM
Thanks Bro Karambunai for the rating!

Anyway, SESIAPA YANG BERMINAT untuk jadi spectator bagi ECT Tango Down, BESOK, sangat dialu-alukan!

Cuma sila bawa SAFETY GOGGLES sendiri dan pakai bright shirts.

Nak amek gambar ke, nak buat video ke, dialu-alukan coz Airsoft Malaysia needs promotion!
Author: BolaCinta    Time: 21-5-2013 07:50 PM
Salam all.

AMT akan menggegar Putrajaya sekali lagi dalam Festival Belia 2013 pada 23hb - 26hb Mei 2013.

Akan ada demonstrasi dan jugak pendaftaran ahli baru.

Jom jumpa kami dan berkenalan dan merapat silaturrahim!
Author: Marapetaka999    Time: 25-5-2013 09:20 PM
Best ni...... M4 aku dh kena rampas oleh polisi...xdapat la nk tembak cicak lg...huhuhu
Oh my M4...........
Author: BolaCinta    Time: 7-6-2013 11:59 AM
[img]%5BIMG%5D[/IMG][/img]
Author: BolaCinta    Time: 14-6-2013 03:17 PM
https://www.facebook.com/AirsoftBattlestoreMalaysia?ref=hl

AMT's online shop
Author: wakysr    Time: 20-6-2013 10:35 AM
menarik ni.. selama ni aku tau paintball milsim yg aktif
Author: JodoKast    Time: 16-8-2013 06:14 PM
Ha yang ni aku jumper kat youtube....

Last edited by karambunai on 19-8-2013 06:03 PM


Author: BolaCinta    Time: 19-8-2013 10:30 AM
JodoKast posted on 16-8-2013 06:14 PM
Ha yang ni aku jumper kat youtube....

http://www.youtube.com/watch?v=ENqQg2aVRVw

Bang jodo, tu video my team tu... huhu....

Author: JodoKast    Time: 26-8-2013 06:48 PM
Lagi aku jumpa. Derang tag aku kat facebook.:


Last edited by karambunai on 17-9-2013 06:10 AM


Author: JodoKast    Time: 26-8-2013 06:50 PM
Team Airsoft East Coast ni dengarnya diterajui PASKAU Kuantan.

Dahsyat dahsyat. Syabas bro BolaCinta dan Airsoft Malaysia sebab berjaya menjadikan airsoft PLAYABLE, SAFE and HEBAT GILA macam sekarang!

Dulu ko dok citer, aku macam was was jer... biasa la dah 7-8 tahun main underground tetiba keluar idea mcm tu.

Sekarang terbukti:

ANDA SANGAT HEBAT.
Author: JodoKast    Time: 16-9-2013 11:22 PM
Lagi aku share team ko yer...

https://www.facebook.com/pages/S ... nit/417199635058842
Author: Lolalala    Time: 18-12-2016 01:40 AM
BolaCinta replied at 10-12-2012 03:40 PM
Thehehe... Thanks bro... wpun feedback from here a bit slow, insyaAllah saya akan teruskan menghup ...

Masih aktif ke bro?
Author: kaspar0v    Time: 2-2-2017 01:17 PM
good info. tak tahu pulak ada game ni
Author: mdnursyazwi    Time: 12-2-2017 09:30 PM
BolaCinta replied at 11-7-2012 09:17 AM
Thanks bro... Continue...

Ni den C&P je... CARA2 NAK MENDAFTAR SECARA ONLINE:

just wanna ask.. since the last updated post is around 2013, does it still active and accepting new member registration?

Author: HangPC2    Time: 27-10-2018 11:25 PM
Umarex M82A1 Tactical Pistol








Author: HangPC2    Time: 6-11-2018 01:44 AM











Welcome to CARI Infonet (https://mforum.cari.com.my/) Powered by Discuz! X3.3