JAWATAN KOSONG! Jadi penulis freelance kami dan berpeluang menang hadiah wang tunai berjumlah RM300! Klik sini > CARI Warrior
Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Kolumnis
Search
123Next
Return to list New
14835
View
49
Reply

AIRSOFT/MILSIM/WARGAME

[Copy link]

Author: BolaCinta       Show all posts   Read mode

Author
Post time 6-7-2012 12:24 PM | Show all posts |Read mode
Salam Tuan Moderators, mohon jgn buang atau merge thread ni sbb ada byk yg nk dikongsi.

Buat permulaan saya nak brief pasal Airsoft Malaysia Team (AMT):

- formed in 2010 and actively participated in games & tournaments across SEA and as far as UK and USA.
- now aggresively promoting airsoft as fun and safe sport in Malaysia by educating the public thru public events conducted by the government.
- actively recruiting members throughout the nation and planning to formed chapter on every states.
- managed to held 2 sanctioned skirmishes and 3 events in less than 2 months!!

SEMUA yang berusia 18 tahun keatas dijemput menyertai AMT.

Saya akan share gambar2 berkaitan dan jugak camne nak reg as members online.
Reply

Use magic Report

Post time 9-7-2012 10:07 AM | Show all posts
Reply 1# BolaCinta


    kena aktifkan thread ni. kalu tak saya akan merge kan. ok je kalau nak kenalkan sukan ni dengan lebih meluas. saya support. tp kena kerap update untuk bagi mereka masuk sini dan postkan skali.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 11-7-2012 09:17 AM | Show all posts
Thanks bro... Continue...

Ni den C&P je... CARA2 NAK MENDAFTAR SECARA ONLINE:

For anyone interested to register as member, this is how:

1. FIRST STEP

The registration and processing charge is RM 20.00 only. So far AIRSOFT MALAYSIA never imposed any membership fee.

Make your payment to:

105020043159 Affin Bank
Advanso Multimedia Sdn. Bhd.

And keep the transaction slip for future reference.

2. SECOND AND LAST STEP

Copy & paste the below details, fill in and email to - info.airsoftmalaysia@gmail.com

Email subject: NEW REGISTER

Full name:
Address:
Profession:
IC no.:
Mobile no.:
Facebook (if any):
Email add.:
Marital status:
Registration charge: PAID/NOT PAID (choose one)

If payment is made online, you can attach the email with the transaction details.

And if possible please attach the email with a scanned IC front and back.

Your registration will be process and your membership card will be issued shortly.

Any inquiries you can email to info.airsoftmalaysia@gmail.com or can call 0387315933
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 11-7-2012 09:39 AM | Show all posts
The team's logo



AMT Booth in Putrajaya 'Himpunan Jutaan Belia 2012'



Bergambar dengan pengunjung



AMT booth kat ICT S.Alam, Pelancaran 'Najib Razak Club' by belia 4B



First AMT game, 'The Tropic Thunder'

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 11-7-2012 09:57 AM | Show all posts
AMT booth kat danau kota, Karnival Gemilang Usahawan....



Demo di Putrajaya

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 11-7-2012 10:02 AM | Show all posts
Bersama Menteri Belia Dan Sukan...



Masa depan, hala tuju dan potensi sukan ini sangat meluas. Semuanya bergantung pada sokongan peminat sukan ini dan juga orang ramai. AMT sangat memerlukan sokongan semua agar misi AMT untuk membolehkan PLAY AIRSOFT SAFE boleh dicapai.

BTW, ada lagi pameran, kali ni di KOta Bharu... Sabu ini...

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 25-7-2012 12:11 AM | Show all posts
So camne Tuan moderator? Ok tak? BTW lepas raya da MEGA GAME / Milsim akan dianjurkan oleh AMT dengan kerjasama KBS dan Koperasi Bekas Anggota Tentera Tak Berpencen. InsyaAllah airsofter dari Filipina, Thailand dan Indonesia juga dijemput.
Last edited by karambunai on 19-11-2012 03:00 PM

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 10-8-2012 10:43 AM | Show all posts
Ni gambar berposing sebelum game kat Linggi, N9...

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 10-8-2012 10:48 AM | Show all posts
Keahlian masih dibuka untuk SEMUA yg berusia 18 tahun keatas, sihat tubuh badan dan xde penyakit kronik. AMT dalam perancangan untuk membuka kelab peringkat negeri di setiap negeri jadi boleh la kita buat pertandingan peringkat kebangsaan ke, zon ke, InsyaAllah kalau sambutan memberangsangkan....

Boleh call AMAT di talian 0387315933 utk sebarang pertanyaan. atau email info.airsoftmalaysia@gmail.com.
Reply

Use magic Report

Post time 15-8-2012 03:20 PM | Show all posts
BolaCinta posted on 10-8-2012 10:48 AM
Keahlian masih dibuka untuk SEMUA yg berusia 18 tahun keatas, sihat tubuh badan dan xde penyakit kro ...

wah bagusnya update. keep update kalu ada yang nak diupdate. tq
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 18-8-2012 01:58 PM | Show all posts
Latest Update! 13/8/2012 Senin lepas...



AMT dan Koperasi Veteran Tentera Tak Berpence (KVTTB) mutually signed an MOU to established connection between AMT and KVTTB. Future activities will be conducted by both parties. With co-operation of KVTTB, soon AMT will soar with 200,000 plus members!!!
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 18-8-2012 02:00 PM | Show all posts
Ni antara skirmish yang AMT organized. Ni dekat I.O Action Park, Linggi N9.


Pardon the poor quality vid.
Last edited by karambunai on 19-11-2012 03:01 PM

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 18-8-2012 08:34 PM | Show all posts
Selamat Hari Raya semua CARIan!!

Ni my teammate, ex-cop dan pernah bertugas dengan UN. Sekarang aktif main airsoft and tolong promote airsoft dikalangan warga Malaysia.



See how well equipped Malaysian airsofter can be!! And this is how we play!!

p/s: Dia cari SVD Dragunov (sniper), M4 RIS SpecOps (primary) dan klu tak silap Glock17 (side arm)
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 15-10-2012 10:04 AM | Show all posts


Best tul klu leh main camni kat sini... Last edited by karambunai on 19-11-2012 03:02 PM

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 12-11-2012 09:48 PM | Show all posts
Recent game held yesterday at Bukit Beruntung. Thanks to local PDRM for sanctioning the game and the gamesite. Salute!

Last edited by karambunai on 19-11-2012 02:59 PM

Reply

Use magic Report

Post time 19-11-2012 03:00 PM | Show all posts
BolaCinta posted on 12-11-2012 09:48 PM
Recent game held yesterday at Bukit Beruntung. Thanks to local PDRM for sanctioning the game and the ...

try nk edit pic tu, tp stil xkeluar, mungkin pixel terlalu besar.
Reply

Use magic Report

Post time 19-11-2012 03:03 PM | Show all posts
saya telah edit beberapa post vid dr youtube yang xkeluar. so senang untuk diaorg tgk kan skrg ni.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 1-12-2012 08:21 PM | Show all posts
Thanks Tuan Karambunai...
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 2-12-2012 10:02 AM | Show all posts
https://www.youtube.com/watch?v= ... outube_gdata_player

Airsoft CQB. For fast action airsofting.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 8-12-2012 04:39 PM | Show all posts
Game UPDATE! Interested wanna join?

GAME ON!

BUKIT TAGAR OPEN GAME - OPERATION TANGO DOWN

Sunday, December 30, 2012
9:00am in UTC+05:30

BUKIT TAGAR EXIT 119

AMT AIRSOFT PARK NEW GAMESITE........COMING SOON, WE WILL UPDATE FOR MORE DETAIL

*SITE SANCTION BY AMT & PDRM
*SCENARIOS SETUP
*CQB WOODLAND
*PRIVATE PROPERTY
*MAN MADE ISLAND(TANGO DOWN)
*WOODLAND SCENARIOS(WILL BE LAUNCHED NEXT YEAR)
*TWO SITES IN THE SAME AREA
RESERVED YOURSELF FOR THIS DATE,MORE EXCITEMENTS AHEAD
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.048483s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list