JAWATAN KOSONG! Jadi penulis freelance kami dan berpeluang menang hadiah wang tunai berjumlah RM300! Klik sini > CARI Warrior
Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Kolumnis
Search
14838
View
49
Reply

AIRSOFT/MILSIM/WARGAME

[Copy link]

Author: BolaCinta       Show all posts   Read mode

Author
 Author| Post time 9-12-2012 06:23 PM | Show all posts
Alhamdulillah sekarang sambutan makin lama makin rancak...

Last game organized by AMT and sanctioned by PDRM... Thanks PDRM, we all LOVE U...



80+ participants showed up... Last game Camo VS PMC... Ni gambar team camo (team kuning) tengah prepare nak berentap...

Anyone interested can give me a call 0185755742 atau klu segan nak bercakap atau mendengar suara macho saya yg serak2 basah, bleh la SMS je atu email ke zairi.amt@gmail.com...
Reply

Use magic Report

Post time 10-12-2012 03:28 PM | Show all posts
BolaCinta posted on 9-12-2012 06:23 PM
Alhamdulillah sekarang sambutan makin lama makin rancak...

Last game organized by AMT and sanctio ...

macho yang serak2 basah..
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 10-12-2012 03:40 PM | Show all posts
karambunai posted on 10-12-2012 03:28 PM
macho yang serak2 basah..

Thehehe... Thanks bro... wpun feedback from here a bit slow, insyaAllah saya akan teruskan menghupdate...
Reply

Use magic Report

Post time 10-12-2012 03:43 PM | Show all posts
BolaCinta posted on 10-12-2012 03:40 PM
Thehehe... Thanks bro... wpun feedback from here a bit slow, insyaAllah saya akan teruskan menghup ...

ya dekat sini mmg kena sabar... traffic kat sini kekadang lansung xda.. har har har. rakyat msia kurang bersukan kot... tp aku minat gan airsoft ni..
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 12-12-2012 11:08 PM | Show all posts
karambunai posted on 10-12-2012 03:43 PM
ya dekat sini mmg kena sabar... traffic kat sini kekadang lansung xda.. har har har. rakyat msia k ...

Klu minat JOM JOIN bro. Kontek info seperti tertera di atas... hehehe...

BTW, AMT tengah setup HQ/Club house/Gallery dan insyaAllah by Januari dah open to public...

Dan dalam masa sama tengah setup branches kat seluruh tanahair termasuk Sabah dan Sarawak...

HQ dan branches ni tak lain dan tak bukan adalah untuk membolehkan sesiapa yg berminat untuk singgah dan bertanya lebih lanjut dan mendaftar... DAN juga untuk ahli, boleh beli supplies termasuk WEAPON... Ye, permit bagi AMT bawak masuk weapon akan keluar tak lama lagi...

So, BOLEH MAIN dan BOLEH BELI... Tapi weapons tu semua akan datang dengan cert of ownership berserta unik serial number. So berpikir la lapan blas kali klu nak salah guna sebab purchase and ownership database linked directly dengan PDRM...

Hanya AHLI BERDAFTAR boleh beli dan memiliki. So bagi yg berminat kene register dulu baru boleh beli...

Dan AMT jugak tengah bertungkus lumus mempersiapkan gamesites di seluruh negara secara berperingkat...

Dan AMT jugak anticipate untuk INTERNATIONAL TOURNAMENT soon...
Reply

Use magic Report

Post time 13-12-2012 06:02 PM | Show all posts
As salam my brothers-in-Islam,

Teruja membaca info tentang Airsoft Malaysia...

PENGHARGAAN juga khas buat 'BolaCinta' (dan team-nya) atas penat lelah memperjuangkan hak airsoft-ers.

Hamba mengikuti perkembangan PERJUANGAN Airsoft Team Malaysia dengan penuh minat dan sokongan moral.

Moga-moga SUKAN EKSTREM ini akan mendapat tempat di hati rakyat M'sia sambil kita para veteran sama-sama maintain...

...keselamatan dan pastikan airsoft TIDAKKAN dilabel negatif kerana perbuatan 1-2 airsofters yang tidak bertanggungjawab.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 13-12-2012 06:05 PM | Show all posts
P.S. Tumpang sekaki tanya soklan, kalau di area Ipoh/Perak dekat mana AMT buka gelanggang?

Minat juga mencuba nasib bermain airsoft dengan anak-anak watan. Terima kasih daun keladi
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 21-12-2012 11:50 PM | Show all posts
TeechAiril posted on 13-12-2012 06:02 PM
As salam my brothers-in-Islam,

Teruja membaca info tentang Airsoft Malaysia...

Salam bro TeechAiril,

Terima kasih for your support and also your interest with AMT progress...

Alhamdulillah, kita dah go beyond what we dreamt of... We got more than we asked for... Thanks to authorities for their positive feedbacks and relentless support... KBS, PDRM, KDN, KKDN... Thanks a lot and your understanding for what we airsofters want...

Untuk Ipoh, kita ada few members there even pre-AMT... Maybe u boleh PM me few details about u and I can get my men there to contact u...

Kita masih mencari TAPAK GAMESITE yg sesuai di Ipoh dan mencari PARTNER untuk bukak branch di Ipoh...

Buat masa sekarang kita tengah setup main HQ dan few branches all over Malaysia;
- JB
- KK
- Penang
- Langkawi

Plan AMT ialah membuka 'base' disetiap negeri so kalau ada yg berminat, SANGAT SANGAT DIALU2KAN.

Di bawah ialah sneak preview of KL MAIN HQ "Base of Aces" yang 90% siap. Yes, ada jual supplies for members termasuk AIRSOFT WEAPON!


Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 31-12-2012 10:27 AM | Show all posts
Semalam AMT ada buat game di Bukit Tagar (hiway exit 119).

TANGO DOWN 2012




See you guys 2013!!!
Last edited by karambunai on 6-2-2013 07:28 AM

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 21-1-2013 05:54 PM From the mobile phone | Show all posts
As preperation for upcoming 1st inaugural AIRSOFT TOURNAMNET in Malaysia.

SSU - The Finest Bunch of Robust Gentlemen on field training. Berlaku semalam jer.



https://www.youtube.com/watch?v=T9HAPRLTssc&feature=youtube_gdata_player Last edited by karambunai on 6-2-2013 07:29 AM

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 27-2-2013 06:38 AM | Show all posts
Salam.

Anyone interested can come over and tengok2 klu berminat:

Bukit Tagar 'Tango Tango Down, From Dusk Till Dawn'

PLUS Hiway Exit 119, 2nd March 2013, 2pm - 12am (Day and Night Game)

Please bring over your own Safety Goggles.

Call AMT: 0380206471
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 29-3-2013 03:47 AM | Show all posts
Salam!

AMT dah bukak base di JB! Taman Setia Tropika, Kempas.

[img]%5Burl=http://postimage.org/%5D[/url] picture sharing[/img]
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 8-4-2013 10:17 PM | Show all posts
Salam. Website AMT dah pun dilancarkan. Boleh lah melawat untuk sebarang update dan sebagainya:

airsoftmalaysia.com.my

Dibawah pula ialah promo video untuk S.S.U.  Team.


Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 9-4-2013 01:25 PM | Show all posts


The 1st in Malaysia, Airsoft Endurance Challenge Trophy!

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 27-4-2013 02:30 PM | Show all posts
Thanks Bro Karambunai for the rating!

Anyway, SESIAPA YANG BERMINAT untuk jadi spectator bagi ECT Tango Down, BESOK, sangat dialu-alukan!

Cuma sila bawa SAFETY GOGGLES sendiri dan pakai bright shirts.

Nak amek gambar ke, nak buat video ke, dialu-alukan coz Airsoft Malaysia needs promotion!
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 21-5-2013 07:50 PM | Show all posts
Salam all.

AMT akan menggegar Putrajaya sekali lagi dalam Festival Belia 2013 pada 23hb - 26hb Mei 2013.

Akan ada demonstrasi dan jugak pendaftaran ahli baru.

Jom jumpa kami dan berkenalan dan merapat silaturrahim!
Reply

Use magic Report

Post time 25-5-2013 09:20 PM | Show all posts
Best ni...... M4 aku dh kena rampas oleh polisi...xdapat la nk tembak cicak lg...huhuhu
Oh my M4...........
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 7-6-2013 11:59 AM | Show all posts
[img]%5BIMG%5D[/IMG][/img]

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 14-6-2013 03:17 PM | Show all posts
Reply

Use magic Report

Post time 20-6-2013 10:35 AM | Show all posts
menarik ni.. selama ni aku tau paintball milsim yg aktif
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.046277s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list