JAWATAN KOSONG! Jadi penulis freelance kami dan berpeluang menang hadiah wang tunai berjumlah RM300! Klik sini > CARI Warrior
Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Kolumnis
Search
12
Return to list New
14458
View
49
Reply

AIRSOFT/MILSIM/WARGAME

[Copy link]

Author: BolaCinta       Show all posts   Read mode

Post time 13-12-2012 06:02 PM | Show all posts
As salam my brothers-in-Islam,

Teruja membaca info tentang Airsoft Malaysia...

PENGHARGAAN juga khas buat 'BolaCinta' (dan team-nya) atas penat lelah memperjuangkan hak airsoft-ers.

Hamba mengikuti perkembangan PERJUANGAN Airsoft Team Malaysia dengan penuh minat dan sokongan moral.

Moga-moga SUKAN EKSTREM ini akan mendapat tempat di hati rakyat M'sia sambil kita para veteran sama-sama maintain...

...keselamatan dan pastikan airsoft TIDAKKAN dilabel negatif kerana perbuatan 1-2 airsofters yang tidak bertanggungjawab.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 13-12-2012 06:05 PM | Show all posts
P.S. Tumpang sekaki tanya soklan, kalau di area Ipoh/Perak dekat mana AMT buka gelanggang?

Minat juga mencuba nasib bermain airsoft dengan anak-anak watan. Terima kasih daun keladi
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 21-12-2012 11:50 PM | Show all posts
TeechAiril posted on 13-12-2012 06:02 PM
As salam my brothers-in-Islam,

Teruja membaca info tentang Airsoft Malaysia...

Salam bro TeechAiril,

Terima kasih for your support and also your interest with AMT progress...

Alhamdulillah, kita dah go beyond what we dreamt of... We got more than we asked for... Thanks to authorities for their positive feedbacks and relentless support... KBS, PDRM, KDN, KKDN... Thanks a lot and your understanding for what we airsofters want...

Untuk Ipoh, kita ada few members there even pre-AMT... Maybe u boleh PM me few details about u and I can get my men there to contact u...

Kita masih mencari TAPAK GAMESITE yg sesuai di Ipoh dan mencari PARTNER untuk bukak branch di Ipoh...

Buat masa sekarang kita tengah setup main HQ dan few branches all over Malaysia;
- JB
- KK
- Penang
- Langkawi

Plan AMT ialah membuka 'base' disetiap negeri so kalau ada yg berminat, SANGAT SANGAT DIALU2KAN.

Di bawah ialah sneak preview of KL MAIN HQ "Base of Aces" yang 90% siap. Yes, ada jual supplies for members termasuk AIRSOFT WEAPON!


Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 31-12-2012 10:27 AM | Show all posts
Semalam AMT ada buat game di Bukit Tagar (hiway exit 119).

TANGO DOWN 2012




See you guys 2013!!!
Last edited by karambunai on 6-2-2013 07:28 AM

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 21-1-2013 05:54 PM From the mobile phone | Show all posts
As preperation for upcoming 1st inaugural AIRSOFT TOURNAMNET in Malaysia.

SSU - The Finest Bunch of Robust Gentlemen on field training. Berlaku semalam jer.



https://www.youtube.com/watch?v=T9HAPRLTssc&feature=youtube_gdata_player Last edited by karambunai on 6-2-2013 07:29 AM

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 27-2-2013 06:38 AM | Show all posts
Salam.

Anyone interested can come over and tengok2 klu berminat:

Bukit Tagar 'Tango Tango Down, From Dusk Till Dawn'

PLUS Hiway Exit 119, 2nd March 2013, 2pm - 12am (Day and Night Game)

Please bring over your own Safety Goggles.

Call AMT: 0380206471
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 29-3-2013 03:47 AM | Show all posts
Salam!

AMT dah bukak base di JB! Taman Setia Tropika, Kempas.

[img]%5Burl=http://postimage.org/%5D[/url] picture sharing[/img]
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 8-4-2013 10:17 PM | Show all posts
Salam. Website AMT dah pun dilancarkan. Boleh lah melawat untuk sebarang update dan sebagainya:

airsoftmalaysia.com.my

Dibawah pula ialah promo video untuk S.S.U.  Team.


Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 9-4-2013 01:25 PM | Show all posts


The 1st in Malaysia, Airsoft Endurance Challenge Trophy!

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 27-4-2013 02:30 PM | Show all posts
Thanks Bro Karambunai for the rating!

Anyway, SESIAPA YANG BERMINAT untuk jadi spectator bagi ECT Tango Down, BESOK, sangat dialu-alukan!

Cuma sila bawa SAFETY GOGGLES sendiri dan pakai bright shirts.

Nak amek gambar ke, nak buat video ke, dialu-alukan coz Airsoft Malaysia needs promotion!
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 21-5-2013 07:50 PM | Show all posts
Salam all.

AMT akan menggegar Putrajaya sekali lagi dalam Festival Belia 2013 pada 23hb - 26hb Mei 2013.

Akan ada demonstrasi dan jugak pendaftaran ahli baru.

Jom jumpa kami dan berkenalan dan merapat silaturrahim!
Reply

Use magic Report

Post time 25-5-2013 09:20 PM | Show all posts
Best ni...... M4 aku dh kena rampas oleh polisi...xdapat la nk tembak cicak lg...huhuhu
Oh my M4...........
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 7-6-2013 11:59 AM | Show all posts
[img]%5BIMG%5D[/IMG][/img]

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 14-6-2013 03:17 PM | Show all posts
Reply

Use magic Report

Post time 20-6-2013 10:35 AM | Show all posts
menarik ni.. selama ni aku tau paintball milsim yg aktif
Reply

Use magic Report

Post time 16-8-2013 06:14 PM | Show all posts
Ha yang ni aku jumper kat youtube....

Last edited by karambunai on 19-8-2013 06:03 PM

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 19-8-2013 10:30 AM | Show all posts
JodoKast posted on 16-8-2013 06:14 PM
Ha yang ni aku jumper kat youtube....

http://www.youtube.com/watch?v=ENqQg2aVRVw

Bang jodo, tu video my team tu... huhu....
Reply

Use magic Report

Post time 26-8-2013 06:48 PM | Show all posts
Lagi aku jumpa. Derang tag aku kat facebook.:


Last edited by karambunai on 17-9-2013 06:10 AM

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 26-8-2013 06:50 PM | Show all posts
Team Airsoft East Coast ni dengarnya diterajui PASKAU Kuantan.

Dahsyat dahsyat. Syabas bro BolaCinta dan Airsoft Malaysia sebab berjaya menjadikan airsoft PLAYABLE, SAFE and HEBAT GILA macam sekarang!

Dulu ko dok citer, aku macam was was jer... biasa la dah 7-8 tahun main underground tetiba keluar idea mcm tu.

Sekarang terbukti:

ANDA SANGAT HEBAT.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 16-9-2013 11:22 PM | Show all posts
Reply

Use magic Report

Post time 18-12-2016 01:40 AM From the mobile phone | Show all posts
BolaCinta replied at 10-12-2012 03:40 PM
Thehehe... Thanks bro... wpun feedback from here a bit slow, insyaAllah saya akan teruskan menghup ...

Masih aktif ke bro?
Reply

Use magic Report

Post time 2-2-2017 01:17 PM | Show all posts
good info. tak tahu pulak ada game ni
Reply

Use magic Report

Post time 12-2-2017 09:30 PM | Show all posts
BolaCinta replied at 11-7-2012 09:17 AM
Thanks bro... Continue...

Ni den C&P je... CARA2 NAK MENDAFTAR SECARA ONLINE:

just wanna ask.. since the last updated post is around 2013, does it still active and accepting new member registration?
Reply

Use magic Report

Post time 27-10-2018 11:25 PM | Show all posts
Umarex M82A1 Tactical Pistol







Reply

Use magic Report

Post time 6-11-2018 01:44 AM | Show all posts






Reply

Use magic Report

12
Return to list New
You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.066639s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list