Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Kolumnis
Search
110373
View
717
Reply

segala info berkenaan INJECTION disini

[Copy link]

Author: asteruk       Show all posts   Read mode

Author
Post time 14-7-2012 02:08 AM | Show all posts |Read mode
Post Last Edit by asteruk at 14-7-2012 02:10

dah search, rasanya xde lg yg bukak benang spesifik pasal injection ni, sume dok promote produk injection je
so skrg ni saya nak sgt2 tau apa beza injection vit c, glutathoine, collagen n placenta. pastu placenta ni pulak ada human placenta la, sheep placenta la. punya lah nak tau sheep placenta tu apa, amik placenta dari kambing biri2 ke?

pastu ada pulak ckp placenta ni haram dan bahaya utk kesihatan, namun yg demikian berleluasa je org promote nak jual. boleh tlg bg pencerahan
Reply

Use magic Report

Post time 14-7-2012 10:44 AM | Show all posts
teringat ratu cinta yg memperjuangkan keadilan
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 14-7-2012 03:07 PM | Show all posts
teringat ratu cinta yg memperjuangkan keadilan
zamj75 Post at 14-7-2012 10:44



   tak faham
Reply

Use magic Report

Post time 14-7-2012 10:22 PM | Show all posts
human placenta - kalau kita ambik , maka jadik canibal, oh tidak..... manusia makan manusia utk cantik ? macam boleh buat movie ni ...

sheep placenta - kalau kambing kita nak makan kene sembelih ikut undang2 islam, kalau kambing tu beranak, kita ambik placenta nyer , tak sembelih pon, boleh ke makan? takkan sembelih masa kambing tu bunting hampir beranak, macam kejam dan tak kos efektif pada pekilang.

collagen - kalau sumber dari marin life, okaylah, kalau collegen dari lembu, kambing, kerbau x sembelih cam ner pulak, kalau collegen dari khinzir mmg confirm tak boleh , ..

patotlah manusia semakin celaru... nak cantik punya pasal... pilih yang halal dan tidak memudaratkan..
Reply

Use magic Report

Post time 15-7-2012 10:32 AM | Show all posts
injection vit c n collagen - utk kulit dan kesihatan tubuh badan
injection gluthation utk mencerahkan kulit.malahan blh mencegah kanser.blh google utk maklumat lanjut.

saya dah setahun lebih ambik injection diatas..segala vit c n colagen n gluthation pakej dgn klinik terus..tak mau beli ikut internet takut tertipu n terbeli yang tiruan. walau pun mmg murah giler kalu beli thru the internet.

kesan dari pengambilan: rasa badan ni sihat, susah nak kena demam n selsema. Kulit plk kalu dulu berjerawat kini dah hilang..gatal2 di hidung pun dah tiada..kulit lebih lembap..tidak perlu lagi membeli pelbagai produk kecantikan.. mmg jimat sbb hanya tumpukan pada injection je..

kekerapan injection plak : gluthation 1X sebulan..vitamin c n collagen 2 kali sebulan..

bekenaan dgn placenta plk doktor kat klinik tu pernah tanya sorang ustaz..kalau utk kesihatan blh tapi kalau utk kecantikan tidak digalakkan..
Reply

Use magic Report

Post time 15-7-2012 05:07 PM | Show all posts
bekenaan dgn placenta plk doktor kat klinik tu pernah tanya sorang ustaz..kalau utk kesihatan blh tapi kalau utk kecantikan tidak digalakkan..
puanseri Post at 15-7-2012 10:32


so betul la apa yg my auntie ckp? dia beautician n dia claim dia suntik placenta lepas sorang artis ni buat kt salon dia kata, dia dh tanya ustaz n ustaz kata placenta x haram..

artis ni bertudung lg tau
Reply

Use magic Report

Post time 16-7-2012 01:32 PM | Show all posts
i taw injection baby jerrrr....wahaahhaaaa....sorry yer tt
Reply

Use magic Report

Post time 16-7-2012 01:39 PM | Show all posts
injection vit c n collagen - utk kulit dan kesihatan tubuh badan
injection gluthation utk mencerahk ...
puanseri Post at 15-7-2012 10:32



    agak2 berapa lah habis utk semua ni??
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 16-7-2012 07:03 PM | Show all posts
injection vit c n collagen - utk kulit dan kesihatan tubuh badan
injection gluthation utk mencerahk ...
puanseri Post at 15-7-2012 10:32


saya ada beberapa soalan
    1. blh tau berapa price dia? i just nak dpt idea price range dia berapa.

2. klu i nak amek suntikan gluta 2 kali sebulan, dan suntikan vit c sebulan sekali and at the same time i rasa nak makan pil gluta gak everyday for total results. you rasa mcm ni overdose tak or i shud let go makan pil, inject je dah berkesan? agak2 berapa price utk injection i ni ek. nak sedia duit poket ni hehe. i more to nak cerahkan kulit ala2 adira penyanyi tu and nak ada kulit yg sekata, sbb muka n tgn i lebih hitam dari badan i. badan putih je. plus i ni putih langsat so nak bg glowing n cerah mcm putih merah mcm adira tu.


3. lg satu nak tau u buat kat klinik mana, i nak tau since explanation u bg ni bagus dan meyakinkan
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 16-7-2012 07:25 PM | Show all posts
injection vit c n collagen - utk kulit dan kesihatan tubuh badan
injection gluthation utk mencerahk ...
puanseri Post at 15-7-2012 10:32



   oh ya lg satu nak tanya awak dah mengamalkan suntikan ni dah berapa lama? kulit awak mmg nampak putih la ek? ada putih berseri ala2 adira penyanyi tu tak? sy ni putih langsat so igt nak amek suntikan gluta 2x sebulan + vit c `1x sebulan utk jadi jadi putih kemerah2an ala2 adira dan sekata putihnya dari hujung rambut ke hujung kaki. blh kan. mohon penjelasan hehe
Reply

Use magic Report

Post time 16-7-2012 11:36 PM | Show all posts
kalau adik tak ada bajet lg..how about adik amalkan petua??sapu yogurt setiap hari pon ok
Reply

Use magic Report

Post time 17-7-2012 12:36 AM | Show all posts
adik,ni akak nak tanya,knapa x sambung je citer pasal injection kat rumah suntikan vitamnin c sana tu.

btw,akak cucuk vit c+gluta tetiap bulan.x overdose pon.tapi pastikan suntikan di ambil di bawah pakar.lepas ni ingat nak amik suntikan placenta+vit c dengan glutathione+vit c.doc akak kata boleh je amik 2-2 suntikan ni setiap bulan.x overdose pon.maknanya setiap bulan akak cucuk 2 kali.lagi satu,ada member bagi tau kalo nak kulit cepat putih cun melecun macam si adira tu boleh try cucuk placenta kat muka..golongan separuh wanita ramai yang cucuk placenta kat muka.hasilnya muka diorang perggh cam barbie doll.kata diorang x sakit inject kat muka.tapi x tau,x pernah try n error lagi.seram sejuk lagi menerai cucuk kat muka
Reply

Use magic Report

Post time 17-7-2012 09:31 AM | Show all posts
saya ada beberapa soalan
    1. blh tau berapa price dia? i just nak dpt idea price range dia b ...
asteruk Post at 16-7-2012 19:03



utk vitamin c+colagen doc guna brand rocher = RM50
gluthation  = RM85
placenta = RM45

tapi harga berbeza dgn setiap klinik.
Saya dah ambik ni dah setahun lebih dah..kulit mmg okla...kalu nak compare dengan kulit kawan2 yang seusia saya..mmg banyak beza..

sekarang baru ambik pill placenta plak..dan baru last week ambik injection placenta..
Reply

Use magic Report

Post time 17-7-2012 09:48 AM | Show all posts
confius...asteruk laki ke pompuan??klo laki npe nk kulit mcm pompuan??
Reply

Use magic Report

Post time 17-7-2012 10:19 AM | Show all posts
Reply 14# PrincesCity


   asteruk ni lelaki.maybe asteruk ni lelaki metropolitan kot.jaga kulit,gaya,etcada kawan gee pon lelaki sejati jaga kulit kalah pompuan.pencuci muka saja ada 4 jenis.tiap2 minggu pakai masker bagai.siap komen lagi member2 pompuan yg x pakai sunblock,pakai baju x cantik
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 17-7-2012 10:31 AM | Show all posts
kalau adik tak ada bajet lg..how about adik amalkan petua??sapu yogurt setiap hari pon ok
tinker_bell Post at 16-7-2012 23:36



   sapu yogurt mcm mana tu? yogurt yg jual kat kedai tu ke? then sapu kat muka dan seluruh badan la ek? selain sapu yogurt, apa lagi petua yg menggunakan benda yg senang dapat ek. taknak la guna herba2 tumbuhan2 sume ni susah nak cari
Reply

Use magic Report

Post time 17-7-2012 10:32 AM | Show all posts
Reply  PrincesCity


   asteruk ni lelaki.maybe asteruk ni lelaki metropolitan kot.jaga kulit,ga ...
gee_wmc Post at 17-7-2012 10:19



    kannn,,,...ni mesti katogeri awal ashaari kan...penuh pencuci muka lam toilet,,pastuh g salon tiap minggu lak tuh tp jarang jumpa laki yg mmg betul2 jaga kecantikan.....
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 17-7-2012 10:42 AM | Show all posts
Reply  PrincesCity


   asteruk ni lelaki.maybe asteruk ni lelaki metropolitan kot.jaga kulit,ga ...
gee_wmc Post at 17-7-2012 10:19



   ha.. mcm tu la saya nak jadi.. tapi saya ni pernah tak jaga kulit.. sy ni asal dulu sgt2 putih.. ni org kata la.. bkn saya kata.. tp salu main2 panas masa zmn sekolah terus jadi hitam sekarang.. ha.. muka saya ni mmg jauh beza jugak tau warna dia dari kulit badan.. so sy mcm berminat lak nak buat suntikan placenta kat muka tu.. tp takpe ke? tak nampak mcm auww ke? tp saya rasa ok cause muka saya ni mcm lelaki.. so ada je org yg muka lelaki tp kulit licin mcm cina tu kan? plus saya ni ada jgk la chinese looks tu.. tp kulit ni ha sunburn.. so apa pendapat awak?
lg satu saya nak tau awak buat kat klinik mana.. klu takleh bgtau sini.. pm saya k.. hrp2 sgt awak dapat bantu.. dgn nak tau harga dia sekali.. hehe
Reply

Use magic Report

Post time 17-7-2012 10:48 AM | Show all posts
sapu yogurt mcm mana tu? yogurt yg jual kat kedai tu ke? then sapu kat muka dan seluruh bad ...
asteruk Post at 17-7-2012 10:31



   dear,kalo nak sapu kat seluruh badan boleh buat bleaching tetiap bulan.sekarang ni kan on9 seler berlambak jual set bleaching skin untuk buat sndiri kat rumah.murah je.rm30 camtu je.pastu setiap hari boleh laa scrub badan guna lulur.lepas tu sapu la losyen tetiap hari nak keluar.setiap malam sebelom nak tido leh sapu bleaching lotion.
kalo nak putih muka inject placenta kat muka.beli placenta 1 box.dalam tu ada 10 botol.rm200 je.pastu g upah inject.kalau upah inject kat muka rm30-rm50.suntik sekali je,kulit dah putih lawa cam barbie doll.kalau suntik 10x,tak ke gila semua anak dara jiran ko tengok muka ko

kalau takut inject muka,inject iv cam biasa.kata kunci nak cantik lawa handsome ni ialah DUIT.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 17-7-2012 10:51 AM | Show all posts
kannn,,,...ni mesti katogeri awal ashaari kan...penuh pencuci muka lam toilet ...
PrincesCity Post at 17-7-2012 10:32



   actually byk je you.. ramai laki2 jambu yg you salu terserempak kat mana2 tu sume dlm glgn mcm ni la.. tapi takde la pulak auwww.. just nak menjaga penampilan.. mcm kita nak buat yg terbaik dlm keje kita.. ha mcm tu la diorang ni.. diorang nak buat yg terbaik utk diri diorang.. tu je.. tp asalkan jgn menyerupai perempuan la..
Reply

Use magic Report

Post time 17-7-2012 11:03 AM | Show all posts
actually byk je you.. ramai laki2 jambu yg you salu terserempak kat mana2 tu sume dlm glgn  ...
asteruk Post at 17-7-2012 10:51


ha'ah.mmg ramai skarang lelaki yg jaga kulit.mostly yg minat kpop tu.kulit diorang pergh cam porselin putih berseri.gaya diorang dressing pon tip top..ada kawan lelaki yg jenis jaga kulit+pnampilan ni,bila keluar lepak dengan dia,pompuan sntiasa usha.kita yg pompuan ni plak rasa rimas.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 17-7-2012 11:10 AM | Show all posts
dear,kalo nak sapu kat seluruh badan boleh buat bleaching tetiap bulan.sekarang ni kan on9  ...
gee_wmc Post at 17-7-2012 10:48



   suka baca ur explanation. haha. dah terima ur pm. thanks. rasa mcm takde pape yg private utk diceritakan so sembang sini la ek. leh gak share ngan sume org. yg pasal bleaching2 tu ok lg saya faham. cuma lulur tu ha saya taktau. lulur tu apa? ha lg satu sy nak share. muka sy ni ada mcm lubang2 bekaas jerawat. sy cdg nak buat laser treatment kat dr ranjit dulu bg hilang. ada forumer sini cite kawan dia muka kalah permukaan bulan. dari jauh dah nampak lubang2 besar. tp pas wat treatment kat dr ko terus licin selicinnya kalah artis. tp sy tak mampu la nak buat kat dr ko sbb mahal. dr ranjit murah sikit. lg satu muka saya ni mmg la berlubang, tp takde la sampai dari jauh pun nampak tu, just bawah matahari nampak la lubang2 ni menunjukkan saya pernah ada masalah jerawat sblm ni. tp still concern sbb sy ni perfectionist. sume ni pun dah membuktikan kunci nak jadi ensem or lawa ni sume ialah duit kan? hmmmm
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 17-7-2012 11:18 AM | Show all posts
ha'ah.mmg ramai skarang lelaki yg jaga kulit.mostly yg minat kpop tu.kulit diorang pergh cam por ...
gee_wmc Post at 17-7-2012 11:03



   haha.. mcm tu la gak sy nak jadi.. bila kuar ramai awek2 usha.. baru best.. bhahaha.. actually sy dulu mcm tu.. ni kawan2 sy yg bgtau la.. but saya tak sedar pun masa tu.. bila diorang cakap dulu sy mcm tu meaning kuar je ramai awek2 usha terus rasa mcm nak kembali ke zaman tu.. tu yg sampai kena cucuk placenta kat muka ni ha.. bg putih balik cam dulu.. lg satu kawan2 sy salu ckp saya berpotensi utk jadi cam dulu cuma kena ubah la.. plus saya ni ada kelebihan sbb blh dikatakan ada rupa la.. bygkan saiful apek tu cucuk placenta kat muka tak jadi kpop gak kan haha.. sy ni berkulit cerah la cuma muka n tgn agak sunburn dari kulit badan.. hrp2 cucuk2 ni dpt membantu.. tp tak bahaya ke? sbb ada org ckp cucuk2 lebih2 ni membahayakan buah pinggang la itu la.. pastu cucuk placenta ni lak xde side effect ke? human placenta or sheep placenta? ada mcm2 jenis kan. maybe blh share apa doc yg inject u tu ckp kat sini
Reply

Use magic Report

Post time 17-7-2012 11:37 AM | Show all posts
suka baca ur explanation. haha. dah terima ur pm. thanks. rasa mcm takde pape yg private ut ...
asteruk Post at 17-7-2012 11:10


lulur tu fungsi untuk tanggalkan sel2 kulit mati.boleh beli di kedai jamu brand mustika ratu.harga dalam rm 10 camtu ataupon leh beli spa salt brand yoko.harga rm4.90 di mydin ada jual.laser treatment u nak buat tu brapa ribu lemon? hari tu ada porumer bg tau nak laser besar duit syiling 50 sen doc caj dalam rm600.mahal doh!dan lagi satu,pakai laa sunblock.untuk elak sunburn.skrang ni kan ada set skin care untuk lelaki.x pon pakai bb cream.ada kawan lelaki pakai bb cream hokay je.tapi letak lite2 je krim tu kat muka.jgn banyak sangat nanti nampak cam golongan separuh  wanita plak.kalau cucuk overdose mmg bahaya la kat buah pnggang.kena dapatkan nasihat doktor jugak.for me sekarang just menten inject sebulan sekali.

placenta ada 2.sheep dan human.tapi my frenz yang cucuk human placenta lagi cepat kesannya.kebamboom on just 1 shoot.opss jangan tanya halal haram kat i.i just bagi info jer.
Reply

Use magic Report

Post time 17-7-2012 11:53 AM | Show all posts
Reply 13# puanseri


   klinik mane 2? vit c 2 mmg kt klinik 2 punye ke? ke bawa sndri?
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2017 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.052781s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list