Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Kolumnis
Search
12Next
Return to list New
5421
View
45
Reply

Apa Korang Rasa Kalau Bf/Tunang/Hubby Tak Wish Birthday/Anniversary?

[Copy link]

Author: Ayoyo575       Show all posts   Read mode

Author
Post time 31-7-2012 09:53 AM | Show all posts |Read mode
Salam semua forumer,

Aku saja buat poll nie coz nak tau perasaan para wanita kalau bf/tunang/hubby tak wish birthday/anniversary korang.

As for me, dah tentu aku vote no1. Selama 9tahun kenal hubby tak pernah pun sekali dia lmbat wish kat aku. Only for this year, dia tak wish. Tu pun lepas aku bagi hint-hint, esoknya baru tercungap-cungap nak wish. Plus, for me hadiah tak penting at least ucapan kata-kata dah cukup menyenangkan hatiku sebagai wanita.

So ladies, any comments? Meh la share kat sini, nak tau gak perasaan wanita lain.







p/s: MODs, thread lama dh de cume tak de poll. Kalau nak merge dipersilakan.

Last edited by Ayoyo575 on 31-7-2012 09:56 AM \n\n
Single Polls , Show Result after voted, Total 66 Users voted
  (This Poll is open, your vote is visible)

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 31-7-2012 10:03 AM | Show all posts
biasa je. pasal babe pun kekadang terlupa
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 31-7-2012 10:29 AM | Show all posts
prettyuglybabe posted on 31-7-2012 10:03 AM
biasa je. pasal babe pun kekadang terlupa

haha..babe, hang boleh la camtu. Kalau aku mmg tak leh la.

Kita ingat dia, tapi dia tak ingat kita gitu konsepnya. hehe

Reply

Use magic Report

Post time 31-7-2012 10:34 AM | Show all posts
Ayoyo575 posted on 31-7-2012 10:29 AM
haha..babe, hang boleh la camtu. Kalau aku mmg tak leh la.

Kita ingat dia, tapi dia tak ingat k ...

well, perempuan ni kekadang memang over sensitif. like me, babe akan ambil pendekatan untuk memahami. laki babe ni pelupa orangnya. so, dah nak dekat-dekat tarikh penting tu, babe akan ingatkan. kalau tiba hari dia ingat, bagus la. kalau dia lupa, faham-faham je la. tak ada la sampai nak bersedih makan hati bagai.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 31-7-2012 10:39 AM | Show all posts
Salam.

Auntie akan rasa sgt sedih, tersinggung and  uncared for.... Sbb harijadi merupakan salah satu drp 2 hari yg sgt bermakna bg auntie selain hari ulangtahun perkahwinan. These 2 days are unique coz they are MY day ( birthday) and OUR day (anniversary).

Lain2 hari spt Mother's Day, Women's Day & sbgnya dikongsi bersama penduduk sedunia... Kisah gak tapi not as much as birthday & anniversary...

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 31-7-2012 11:00 AM | Show all posts
prettyuglybabe posted on 31-7-2012 10:34 AM
well, perempuan ni kekadang memang over sensitif. like me, babe akan ambil pendekatan untuk memaha ...

wah, bagus la babe ni. ingat mengingati macam tu.

Like me, more like ego kot. Previous year si dia wish, so expect tahun ni pun sama. Kot2 la dia buat surprise tapi nan hadoo. huhu..lepas tu mula la sensitip tapi kejap je la.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 31-7-2012 11:05 AM | Show all posts
auntieagony posted on 31-7-2012 10:39 AM
Salam.

Auntie akan rasa sgt sedih, tersinggung and  uncared for.... Sbb harijadi merupakan salah  ...

salam kembali auntie,

ye betul. bg saya hadiah tu umpama bonus. Paling tidak ungkapan kata-kata happy birthday/anniversary pun dah cukup. jika betul-betul si dia terlupa, apa nak wat. makan hati kejap la then ok balik. ;)

Reply

Use magic Report

Post time 31-7-2012 11:49 AM | Show all posts
prettyuglybabe posted on 31-7-2012 10:34 AM
well, perempuan ni kekadang memang over sensitif. like me, babe akan ambil pendekatan untuk memaha ...

yup....macam for me pun tak anggap tarikh lahir tuh penting sgt..
kalau sampai besday aku pun..aku yg wish and say thank you kat my mum sebab bersusah payah lahirkan aku..dan membesarkan aku..
orang lain tak kisah sangat nak wish ke apa..

aku pun salu lupa nak wish besday kat adik2 aku..
but kalu ingat aku celeb la even dah lambat..kalau tak ingat..tahun depan yer..

tak suke nak masam2 muka sebab tak ingat tarikh..
tarikh tuh kan cuma permainan dunia..



Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 31-7-2012 12:44 PM | Show all posts
Ayoyo575 posted on 31-7-2012 11:05 AM
salam kembali auntie,

ye betul. bg saya hadiah tu umpama bonus. Paling tidak ungkapan kata-kata ...

Betul tu, cukup sekadar ucapan dan hadiah adalah bonus... kehadiran suami di sisi adalah sgt dihargai... walaupun auntie dah lama berumahtangga, auntie tak mahu jika en suami mengambil sikap endah-tak-endah. Tang ni, auntie sensitif, tak brutal...
Sejak tahun2 kebelakangan ni, en suami selalu ambil cuti semasa harijadi auntie & I really appreciated the effort taken. Maklumlah, kalau hari bekerja, mungkin dia tahu dia tak pasti akan dpt "menyambil" (kerja + spend time wz me)... Kalau dia terpaksa kerja outstn semasa hari tersebut, he will bring me along.... Kami berdua dah senja dan anak2 dah besar, so less issues for us...


Kpd couple2 yg muda wz lots of commitments, i.e. kerja, anak2 dan tugas rumahtangga, auntie rasa sekadar ucapan pun dah bagus. Kalau suami lebih prihatin, mungkin belanja dinner for the family, tak payah gie restoran besar2 pun, kedai makan abc pun ok. it's the thot that counts...

TT, kalau suami terlupa utk ucapkan pd thn ni, maafkanlah dia... we are mere mortals, tak lepas drp kesilapan... but make sure he pays for the mistake... seek compensation... an expensive one.... berlian ker, holiday ker, handbag baru ker... so that he'll learn from his mistakes and will not repeat it next year.... Mahal wooo kalau buat salah.... Hihihi... Inikah sbbnya en suami pun tak lupa utk ucapkan Happy Birthday! HAHAHA....


Last edited by auntieagony on 31-7-2012 12:48 PM \n\n

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 31-7-2012 01:08 PM | Show all posts
me ok je... sbb 2x5... bnde staon skali mane lah nak igt... lagi2 lau baru cple tu kan... jenuh nak igt...
no phone die pon aku x hafal.. acaner tu????
Reply

Use magic Report

Post time 31-7-2012 01:41 PM | Show all posts
klw anniversary miss xkesah sebab miss pun selalu lupe!
klw bday sedih la tp so far belum lagi die lupe alhamdulillah

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 31-7-2012 01:42 PM | Show all posts
sedih ya hamat kot? tahun ni i sedih sikit la pasal no gift... cuma kuar makan tempat yg kita nak.... tp ok la.... at least he never forget my bornday for past 7 yrs.... hehehehehe...

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 31-7-2012 04:12 PM | Show all posts
sedih... tp xde la sampai tahap sedih ya amat...
Reply

Use magic Report

Post time 31-7-2012 06:39 PM | Show all posts
dapat 30k uu happy aku... sayang pon kat i nehhh
Reply

Use magic Report

Post time 1-8-2012 12:10 PM | Show all posts
sedih guk la..tapi xde la sedih sangat
Reply

Use magic Report

Post time 1-8-2012 01:00 PM | Show all posts
saya tak kisah sb yang penting saya ingat birthday org yg saya syg..
tapi so far, husband ingat sebab birthday kami just 6 hari je gap dalam bulan yang sama..
hadiah depends pada dia nak bagi atau tak..
selalu saya bagi hadiah sebab saya memang suka hargai dengan cara mcm tu...

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 2-8-2012 09:12 AM | Show all posts
nycest posted on 31-7-2012 11:49 AM
yup....macam for me pun tak anggap tarikh lahir tuh penting sgt..
kalau sampai besday aku pun..ak ...

hehe..sama mcm my sis la. dia pun tak kesah psl ingat mngingati tarikh lahir asal dia ingat tarikh lahir org yang dia sayang..


Reply

Use magic Report

Post time 2-8-2012 09:19 AM | Show all posts
sebulan lagi birthday me laki dah sibuk sibuk nyanyi
cam ''ada orang tu bithdaydia  tak lama lagi'' ....


Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 2-8-2012 09:31 AM | Show all posts
faraway1 posted on 2-8-2012 09:19 AM
sebulan lagi birthday me laki dah sibuk sibuk nyanyi
cam ''ada orang tu bithdaydia  tak lama lagi'' ...

bestnya..sure hubby seorg yg romantik & saling ingat mengingati stp deadline. Seronok camni, hati berbunga2 even lg sebulan birthday..


Reply

Use magic Report

Post time 2-8-2012 01:52 PM | Show all posts
..............

sedeyyyyyyyyyyyyyyyyy!! konpom2 aku merajuk sampai lusa
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 2-8-2012 01:56 PM | Show all posts
gula_tebu posted on 2-8-2012 01:52 PM
..............

sedeyyyyyyyyyyyyyyyyy!! ...

bertabah la..then kembali ke pangkal jalan ek
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 2-8-2012 01:57 PM | Show all posts
nazadiyah posted on 31-7-2012 06:39 PM
dapat 30k uu happy aku... sayang pon kat i nehhh

wahh.! makcik kayoo !

Comments

alhamdulilah, carila hubby kaya raya ye. haha  Post time 2-8-2012 02:54 PM
Reply

Use magic Report

Post time 2-8-2012 02:03 PM | Show all posts
Ayoyo575 posted on 2-8-2012 01:56 PM
bertabah la..then kembali ke pangkal jalan ek

bertabah sangat dh tu..klo x konpom mrajok smpai minggu depan
Reply

Use magic Report

Post time 2-8-2012 10:08 PM | Show all posts
Ayoyo575 posted on 1-8-2012 07:31 PM
bestnya..sure hubby seorg yg romantik & saling ingat mengingati stp deadline. Seronok camni, hati  ...

tak berani dia nak lupa my birthday atau ulangtahun kami


Reply

Use magic Report

Post time 2-8-2012 10:15 PM | Show all posts
iols akan sedih kalau mak dan husband lupe birthday iols...kalau anniversary tu..erm takpe lg.i pon kdg kdg lupe...tp bday takleh..keke mak iols la selalu lupe..kene ada org remind..sentappp

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

12Next
Return to list New
You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2017 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.067301s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list