Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Kolumnis
Search
12
Return to list New
6031
View
45
Reply

Apa Korang Rasa Kalau Bf/Tunang/Hubby Tak Wish Birthday/Anniversary?

[Copy link]

Author: Ayoyo575       Show all posts   Read mode

Post time 2-8-2012 10:16 PM | Show all posts
masterudeng82 posted on 1-8-2012 01:00 PM
saya tak kisah sb yang penting saya ingat birthday org yg saya syg..
tapi so far, husband ingat se ...

same here..so far husband x lupe sbb bday beza seminggu lebih je...:-)

Reply

Use magic Report

Post time 2-8-2012 10:33 PM | Show all posts
siputsedut posted on 2-8-2012 08:15 AM
iols akan sedih kalau mak dan husband lupe birthday iols...kalau anniversary tu..erm takpe lg.i pon  ...

my mom tak ingat my birthday,
tapi my mendiang mil tak pernah lupa..
suka sebab tiap bithday dapat cek untuk dibelanjakan
so lepas my mil meninggal, kurang satu hadiah
Reply

Use magic Report

Post time 2-8-2012 10:47 PM | Show all posts
sedey sgt...rasa tak dihargai...aku bole je igt birthday die..takkan birthday aku lgsg tak igt????ermm....
Reply

Use magic Report

Post time 3-8-2012 12:06 AM | Show all posts
somi oldskoll..dia tk reti nak wish...
tapi dia sendiri akn buat preparation utk kenduri ...
pasang khemah/booking catering....panggil orang masjid/jiran/staff2 di ofis/saudara mara
bila me ingat2 balik semua wishes dia utk me dlm doa2 yg dia sendiri baca sebelum kenduri tu..
membuatkan me rasa he is the one n only....
hope we ll be hepi till Jannah....

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 3-8-2012 10:06 AM | Show all posts
Ayoyo575 posted on 2-8-2012 09:12 AM
hehe..sama mcm my sis la. dia pun tak kesah psl ingat mngingati tarikh lahir asal dia ingat tarikh ...

dia ingat jugak tarikh lahir org yg dia syg..aku nan hadoo...
sampai kena tulis merata nak bg ingat..."today is ... birthday..ingat tau!!"
Reply

Use magic Report

Post time 3-8-2012 10:50 AM | Show all posts
siputsedut posted on 2-8-2012 10:16 PM
same here..so far husband x lupe sbb bday beza seminggu lebih je...:-)

mungkin sebab seminggu tu yang derang tak lupa kot..
pape pun bersyukur la kan siput..
Reply

Use magic Report

Post time 3-8-2012 02:41 PM | Show all posts
oh lupa bithday is a BIG NO NO...hanya pernah sekali hubby lupa totally lupa sbb no flowers sent to office as always.......punyalah sedih sampai ke malam dia lupa...malam tu I minta keluar konon nak shopping tapi melayan diri sorang-sorang...agaknya dia pelik kenapa I keluar malam dan agaknya baru dia teringat....dan mmg berdrama la bila dia cari satu shopping complex dan jumpa I tengah makan kek sorang diri kat SR...oh ohh sungguh sedih kan....kahwin dah lama anak 4 orang tapi makan kek alone on my birthday....anyway selepas itu NEVER he forget dan mmg dia akan make sure my birthday is well celebrated...dan dia akan cuti on my birthday...he he worth it jugak sekali lupa kan....I mmh sementoi agaknya

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 3-8-2012 10:04 PM | Show all posts
faraway1 posted on 2-8-2012 10:33 PM
my mom tak ingat my birthday,
tapi my mendiang mil tak pernah lupa..
suka sebab tiap bithday dap ...

heheheh jgn sedih jgn sedih..husband kn adeeeee...

Reply

Use magic Report

Post time 3-8-2012 10:07 PM | Show all posts
masterudeng82 posted on 3-8-2012 10:50 AM
mungkin sebab seminggu tu yang derang tak lupa kot..
pape pun bersyukur la kan siput.. :loveline ...

aah syukur. ..n happy la sbb takyah bazir tenaga nangis sedih...dlu pernah nangis sampai bengkak mata sbb kwn kwn baik lupe my birthday..actully bkn lupe..dorang buat surprise party...me taktau..dok mengadu kt suami (time tu bf lg)psl kwn kwn ignore n tak ingat pn bday...sebbaik dia n my mom wish time tu..tp nangis gk la...

hehe bab bday ni adoiiii sensitif sgt..apsal ntah

Reply

Use magic Report

Post time 4-8-2012 09:20 AM | Show all posts
siputsedut posted on 3-8-2012 10:07 PM
aah syukur. ..n happy la sbb takyah bazir tenaga nangis sedih...dlu pernah nangis sampai bengkak m ...

laaa sampai mcm tu sekali...
katalah kalau lupa terus haru la nak pujuk balik...
mungkin sb tu kot husband siput tak lupa...
jenuh memikirkan nak memujuk tu la kot...
Reply

Use magic Report

Post time 4-8-2012 04:11 PM | Show all posts
my ex cuma pernah skali wish.itu pun lepas 10 tahun kawin.katanya, dia tak sambut dan besday dia pun dia wat tak tahu..even after being reminded, dia buat bodoh..sedih gak masa tu..bkn nak hadiah pun cuma sekadar ingatan dan doa..besday anak pun dia buat bodoh je..cuma tahun akhir perkahwinan, baru nampak initiative wish dan bagi anak hadiah..
anniversary??lagi hampeh..tarikh pun dia tak ingat:@
tapi ni semua citer dulu lah.....

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 5-8-2012 12:00 AM | Show all posts
nk vote tp jwpn x de menepati citarasa. sbb wata rasa bengang bile dia x wish n x ingat (semedang lg nak bga diah kan)
sedangkan besday kami jarak 5 ari je. besday dia beriya plak aku wish n bg adiah.
x penting kot aku ni dlm hidup dia.

petanda nak clash kan gitew?

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 6-8-2012 11:36 AM | Show all posts
i vote for no 1 lerrr.....x dpek hadiah leh tahan lg....tp kalu en somi x wish tu yg rasa sedih melampau sgt....huuuksssss
Reply

Use magic Report

Post time 19-1-2016 11:54 PM | Show all posts
Buat apa nk sentap klau drg lupa pon bknnya sengaja. Pucuk pangkat TRUST.
Reply

Use magic Report

Post time 2-3-2016 02:07 PM | Show all posts
dah biasa...x kisah..tapi kite salu la igtkan dia
Reply

Use magic Report

Post time 2-3-2016 04:23 PM | Show all posts
dia yg biasa terlebih ingt...hakak pernah terlupa...
Reply

Use magic Report

Post time 12-9-2016 07:13 PM | Show all posts

Hey bro! Hi kawan2!!


100% Welcome Deposit Bonus hanya untuk anda!!!


Deposit minimum MYR100 keatas dan dapatkan bonus anda sekarang!!!



Hari2 miskin, bila la nak kaya!!!

Reply

Use magic Report

Post time 4-4-2017 05:34 PM | Show all posts
mestila sedih. sampai bf aku (ketika itu la) sanggup pangkah kalendar. kahkahkah!

tapi dia da selamat jadi suami orang  lain dah.
Reply

Use magic Report

Post time 19-4-2017 01:11 PM | Show all posts
x de hal, sbb takde perasaan dah kat somi
Reply

Use magic Report

Post time 19-4-2017 01:36 PM | Show all posts
ikut mood jugak sebenarnya. sebab dah paham sangat pelupa encik laki
tapi kalau mood sentap datang, memang sentap la... haha
Reply

Use magic Report

Post time 7-5-2017 09:55 PM | Show all posts
mmg tak dibiasakan berlebihan2 sambut birthday..kalau takde tu, tak rasa sangat
Reply

Use magic Report

12
Return to list New
You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2017 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.074842s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list