Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
25331
View
102
Reply

Kereta D Segment di Malaysia. Jom vote the best D Segment.

[Copy link]

Author: shahgti       Show all posts   Read mode

Post time 11-8-2012 01:01 AM | Show all posts
Mcm gampang je aku nengok kereta segmen d ni pakai rim 16
Reply

Use magic Report

Post time 11-8-2012 01:18 AM | Show all posts
buruk giler design Accord 2013. boleh tgk gambar kat paultan.

Reply

Use magic Report

Post time 11-8-2012 06:00 AM | Show all posts
aku vote accord la..kalau bawak tu cornering best jerk...rasa camry cam membuang sket kot...

kalo dok seat blkg accord relax sket...kalo camry suspension cam kureng
Reply

Use magic Report

Post time 11-8-2012 09:11 AM | Show all posts
aku vote mazda 6
Reply

Use magic Report

Post time 11-8-2012 11:29 AM | Show all posts
kalau utk travel long distance ... Teana la yg best.
Mmg comfort & selesa utk pemandu & penumpang.
Reply

Use magic Report

Post time 11-8-2012 11:15 PM | Show all posts
ejai601 posted on 10-8-2012 11:32 AM
aku vote K5..sbb design yg futuristik+specification yg menarik...

sexi,khen....
tp aku mnat accord.
Reply

Use magic Report

Post time 12-8-2012 12:41 AM | Show all posts
asal K5 xbanyak nampak atas jln ek?

sonata...pergh...cun design.....sblm k5 keluar aaaa....

k5.......more futuristic + elegant......
Reply

Use magic Report

Post time 12-8-2012 02:56 AM | Show all posts
marwang posted on 12-8-2012 12:41 AM
asal K5 xbanyak nampak atas jln ek?

sonata...pergh...cun design.....sblm k5 keluar aaaa....

Saya dengar K5 agak kurang di Malaysia sebab stock tak banyak diperuntukkan untuk pasaran tempatan sebab ia adalah model CBU. Tapi sejak 2 bulan ini, saya dapati bilangan kereta K5 dah banyak terutama di Lembah Klang. Saya pada mulanya nak ambil K5 tapi saya tukar ke Elantra, model C segment.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 12-8-2012 05:50 AM | Show all posts
marwang posted on 12-8-2012 12:41 AM
asal K5 xbanyak nampak atas jln ek?

sonata...pergh...cun design.....sblm k5 keluar aaaa....

baru 7 bulan di pasaran. semua CBU units full spec.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 12-8-2012 08:29 AM | Show all posts
tuah_r posted on 10-8-2012 11:37 AM
tetaplah honda dipandang org....

kalau tgk spec...K5 power abisss...tp patut masukkan sekali HP,  ...

dari segi brand & jenama dah tentulah camry & accord lagi dipandang org. dua brand ni dah melekat dlm pikiran org Msia dan dikaitkan dgn gaya eksekutif & kemewahan. manakala korean car ni masih terkial2 utk menaikkan standardnya di mata org Msia. sbbnya kereta korea ni ramai yg dah kena pengalaman pahit, resale value yg teruk, after sale service yg x memuaskan & parts yg susah nak dpt aka mahal.  bermula dg spectra, elantra, getz, old sonata dan byk lagi model korea.

lagi satu, model keta korea ni cepat 'luput dari ingatan' atau dlm erti kata lain modelnya org cepat jemu. look at Sorento alone. mula2 keluar wah...nampak mcm hebat.  tak sampai 3 tahun dah nampak hodoh sgt. resale value drop gila2, drop sampai 60k jer. walhal SUV tu.

klu sapa2 yg duduk dlm industri kereta terpakai ni tahulah mcmn rega keta korea ni bila nak jual balik. letak dua tiga bulan dlm kedai keta terpakai pun susah nak jual balik melainkan letak rega murah kaw2.  sebagai contoh model baru Sonata. baru 2 tahun rega dah drop dari 143,888 ke 105k jer. klu beli dg direct owner boleh tekan rega lagi. nak buat camna, dah itu nature kereta brand korea di Msia. sbb tu sapa2 yg pernah pakai korean car will say 'no more korean car'.   

btw Optima K5 memang cantik. so sapa2 yg nak beli brand new Optima tu kenalah pasang tekad utk pakai keta tu sampai bila2 bcoz resale value akan drop giler2 meskipun bentuknya cantik.
Reply

Use magic Report

Post time 12-8-2012 09:07 AM | Show all posts
tgk spec mmg K5 terbaik. tapi masalahnya kereta korea kurang sambutan dan nilai cepat jatuh. pilihan pertama accord, kedua K5.  camry utk nyonya angkot sayur jah. harap org2 camry faham.  
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 12-8-2012 09:43 AM | Show all posts
zorrro_03 posted on 12-8-2012 09:07 AM
tgk spec mmg K5 terbaik. tapi masalahnya kereta korea kurang sambutan dan nilai cepat jatuh. pilihan ...

yup. dari segi outlook & spec memang K5 terbaik. mari bandingkan spec K5 dgn Camry.

                                             K5                Camry 2.0E
Price                                      143,888         149,900
Engine                                   2.0               2.0
Transmission                         6 speed         4 speed
Seat                                       leather          fabric
Rim                                        18                16   
Air bag                                   6                  2
Start System                          Start Button    Manual Key      
Audio System                               8 speakers      4 speakers
Electronic Stability Program   Yes               No
Panoramic Sun Roof                Yes               No  
Daytime LED running lights      Yes               No
Rear view camera                  Yes               No
Auto Cruise                             Yes               No
Cooling Dashboard Box            Yes               No
Escort Lights                           Yes              No

And a lot more specs & features that K5 have but Camry don't

Last edited by shahgti on 12-8-2012 10:24 AM

Reply

Use magic Report

Post time 12-8-2012 10:15 AM | Show all posts
Niat pakai sampai bila2,  korean car.  Cuma sampai bila 2 tu,  klu tak byk problem after 9 years. (Lepas loan habis ) , tak la rasa nak tukar baru.  Tapi klu lepas hbs byr,  asyik rosak je.... hmm..
Reply

Use magic Report

Post time 12-8-2012 11:22 AM | Show all posts
shahgti posted on 12-8-2012 09:43 AM
yup. dari segi outlook & spec memang K5 terbaik. mari bandingkan spec K5 dgn Camry.

           ...

Sebab tu saya kata camry utk nyonya sayur. Langsung takde dlm list saya kanmuri tuh.  Dah laa design mcm indon.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 12-8-2012 11:23 AM | Show all posts
Optima K5 receives five-star NHTSA crash rating
http://www.autoblog.com/2011/03/ ... nhtsa-crash-rating/

The Kia Optima set the mark as the first Korean-built car to be officially five-star certified by the National Highway Traffic Safety Administration. The all-new Optima recieved five-star ratings in the frontal, side-impact and rollover tests. The Optima sports six airbags, active front headrests, side-impact door bars and height adjustable three-point seat belts for each seat. This five-star rating is indeed something worthy of bragging rights, as NHTSA imposed significantly stricter testing standards for 2011 models.  

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 12-8-2012 01:07 PM | Show all posts
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 12-8-2012 01:24 PM | Show all posts
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 12-8-2012 01:26 PM | Show all posts
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 12-8-2012 01:33 PM | Show all posts
Reply

Use magic Report

Post time 12-8-2012 02:26 PM | Show all posts
yang paling x blah aku rs teanna.. interior mcm apek tua betul la.. huhuh...
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.084464s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list