Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
60740
View
96
Reply

ENGINE LIGHT MENYALA

[Copy link]

Author: epalgebuu       Show all posts   Read mode

Post time 9-9-2012 01:09 PM | Show all posts
epalgebuu posted on 7-9-2012 05:32 PM
da tuh tuka x? pengsaaann asal osak skali je repair 300 mmg xlari.. mcm keta aku la.. bearing la,  ...

Sebab tu kita patut belajar buat sendiri benda2 yg simple spt tukar minyak, tukar bearing etc2 yg simple.  Mcm aku baru ni, bearing depan rosak. Buka sendiri dan tukar branD yg baik, NTN jepun. Baru habis rm90 satu roda. Kalau hantar kedai depa nak rm160-180.  Byk kita boleh jimat sebenarnya.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 10-9-2012 01:40 PM | Show all posts
zorrro_03 posted on 9-9-2012 01:09 PM
Sebab tu kita patut belajar buat sendiri benda2 yg simple spt tukar minyak, tukar bearing etc2 yg  ...

soh aku masak aku reti la ..

Reply

Use magic Report

Post time 10-9-2012 02:03 PM | Show all posts
epalgebuu posted on 10-9-2012 01:40 PM
soh aku masak aku reti la ..





Reply

Use magic Report

Post time 10-9-2012 03:24 PM | Show all posts
epalgebuu posted on 10-9-2012 01:40 PM
soh aku masak aku reti la ..

dah nickpun epalgebuuuu....mana nak reti pegang spanar ye tak...
ni wat peluk2 sedap ni...
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 11-9-2012 08:49 AM | Show all posts
zorrro_03 posted on 10-9-2012 02:03 PM












Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 11-9-2012 08:52 AM | Show all posts
zulka posted on 10-9-2012 03:24 PM
dah nickpun epalgebuuuu....mana nak reti pegang spanar ye tak...
ni wat peluk2 sedap ni...

haippppp.. tu pasal la aku kalo g bengkel aku soh pakcik aku teman aku.. kang dia auta aku sesia je.. penah skali la g kedai cina ni dia kata kne tuka tu la servis tu la bukak ini la sume skali 300++.. nasib bek la otak aku berfungsi  leh terpk nk g kedai lain.. patotla kedai dia xramai cekik darah punye org
Reply

Use magic Report

Post time 11-9-2012 09:49 AM | Show all posts
epalgebuu posted on 11-9-2012 08:49 AM

kalau gitu hang suruh laaa laki hang DIY kereta.  cakap ke dia, dalam tenet byk info bagaimana nak buat benda2 simple spt tukat minyak hitam. bersih throttle body, bersih spark plug etc2.  lepas buat tu ajak makan yg hang masak.   

Reply

Use magic Report

Post time 11-9-2012 09:58 AM | Show all posts
zorrro_03 posted on 11-9-2012 09:49 AM
kalau gitu hang suruh laaa laki hang DIY kereta.  cakap ke dia, dalam tenet byk info bagaimana nak ...

bujang lagi tu bro...
Reply

Use magic Report

Post time 11-9-2012 10:07 AM | Show all posts
zulka posted on 11-9-2012 09:58 AM
bujang lagi tu bro...

yeke?  waaa, kalau gitu hang laa tlg diy kereta dia lepas ni.  sian pula tak tahu apa2 pasal kereta. pandai masak katanya.   


ps - lapar pula pagi2 nih...  
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 11-9-2012 10:18 AM | Show all posts
zorrro_03 posted on 11-9-2012 10:07 AM
yeke?  waaa, kalau gitu hang laa tlg diy kereta dia lepas ni.  sian pula tak tahu apa2 pasal keret ...

laki belom ada lagi .... xape la cik abg berdua boleh la tlg.. kalo aku nk tanye ape2 pasal keta kannnn















Reply

Use magic Report

Post time 11-9-2012 10:50 AM | Show all posts
epalgebuu posted on 11-9-2012 10:18 AM
laki belom ada lagi .... xape la cik abg berdua boleh la tlg.. kalo aku nk tanye ape2 pasal  ...

insyaallah setakat yg termampo no problem...
Reply

Use magic Report

Post time 11-9-2012 01:29 PM | Show all posts
epalgebuu posted on 11-9-2012 10:18 AM
laki belom ada lagi .... xape la cik abg berdua boleh la tlg.. kalo aku nk tanye ape2 pasal  ...

saya tak boleh.  baik tanya abam zulka.  dia terer bab diy kereta dan ayat.  lain kali kalau engine light menyala lagi, dia boleh tlg selesaikan.  

Reply

Use magic Report

Post time 12-9-2012 09:00 AM | Show all posts
aku dh tau apa maslah kete tt ari tu....
ABS sensor dah kong...

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 12-9-2012 10:20 AM | Show all posts
zulka posted on 12-9-2012 09:00 AM
aku dh tau apa maslah kete tt ari tu....
ABS sensor dah kong...

bape harga dia ni? benda ni ke yg connect skali dgn lampu brek blakang tu?

Reply

Use magic Report

Post time 12-9-2012 10:39 AM | Show all posts
epalgebuu posted on 12-9-2012 10:20 AM
bape harga dia ni? benda ni ke yg connect skali dgn lampu brek blakang tu?

ni abs sensor punya kabel...connection brek sensor dgn abs komputer...

Reply

Use magic Report

Post time 12-9-2012 10:42 AM | Show all posts
bila benda ni rosak....ecu tak dpt bacaan...sebab tu indicator engine menyala....

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 12-9-2012 10:43 AM | Show all posts
selami hatiku....

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 12-9-2012 12:43 PM | Show all posts
zulka posted on 12-9-2012 10:43 AM
selami hatiku....

hhahahahahaha..

Reply

Use magic Report

Post time 14-9-2012 05:13 PM | Show all posts
aah aku ganti la gak....bnda nye mcm wayar tu jek ... nk bukak pn da mkn jam ketat sgt..skali da bukak benang rosak trus...buat benang balik br leh psg oxygen sensor tu...3 jam la gak huh
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 17-12-2012 12:04 PM | Show all posts
zulka posted on 12-9-2012 10:43 AM
selami hatiku....

hai bro..
nk tanyeeee blh.. nk mintak tlg skit
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
1.176798s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list