Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
60758
View
96
Reply

ENGINE LIGHT MENYALA

[Copy link]

Author: epalgebuu       Show all posts   Read mode

Post time 3-8-2014 11:20 AM From the mobile phone | Show all posts
Kejadian berlaku malam tadi....lepas balik beraya umah mak ngah cik kat negeri sembilan...tiba2 lampu enjin tu menyala...cuak le jugak...berenti tepi panggil pomen..dia ckp blh jln slow2..kedai dia xde alat nak cek....so cik jalan slow2 la balik pahang...hari ni hari ahad, esok le hantar bengkel.
Reply

Use magic Report

Post time 4-12-2014 09:56 AM | Show all posts
salam.. saya nampak saudara @zulka online..

ni nak tanya.. lampu engine kereta saya (wira) menyala lepas perjalanan dalam 45km.. tapi bila tutup engine, pergi makan etc dah hilang. tapi lepas tu hidupkan balik, drive dalam 15km dah muncul balik..risau sebab semalam drive dalam jem..

ni nak pergi bengkel kejap lagi.. ada cadangan tak nak cakap apa dengan pomen? takut kena ketuk je jap lagi
Reply

Use magic Report

Post time 4-12-2014 10:24 AM | Show all posts
cemolot posted on 4-12-2014 09:56 AM
salam.. saya nampak saudara @zulka online..

ni nak tanya.. lampu engine kereta saya (wira) menya ...

boleh amik gambar tak indicator yg menyala tu...nak pastikan betulke enjin light...
bukan apa...aritu ada forumer call tanya benda yg sama, sekali chek rupanya bateri indicator yg menyala
Reply

Use magic Report

Post time 4-12-2014 12:52 PM | Show all posts
zulka posted on 4-12-2014 10:24 AM
boleh amik gambar tak indicator yg menyala tu...nak pastikan betulke enjin light...
bukan apa...a ...

baru balik bengkel.. kena cas rm38 je cek komputer tu.. lampu yang bentuk engine tu.. dia cakap ekzos ape tah yang problem
Reply

Use magic Report

Post time 4-12-2014 02:04 PM | Show all posts
cemolot posted on 4-12-2014 12:52 PM
baru balik bengkel.. kena cas rm38 je cek komputer tu.. lampu yang bentuk engine tu.. dia cakap ek ...

ekzos sensor la tu

Reply

Use magic Report

Post time 4-12-2014 02:44 PM | Show all posts
@zulka, engine light yg tt maksudkan tu mcm kes sy ari tu ke?
Reply

Use magic Report

Post time 4-12-2014 03:06 PM | Show all posts
eileen80 posted on 4-12-2014 02:44 PM
@zulka, engine light yg tt maksudkan tu mcm kes sy ari tu ke?

bukan sayam...
dia punya yg ni..


awak punya yg ni,,kan




Reply

Use magic Report

Post time 4-12-2014 03:08 PM | Show all posts
zulka posted on 4-12-2014 03:06 PM
bukan sayam...
dia punya yg ni..

xlah.
sy pny yg atas tu ler.
sy pki manual, bkn auto...
Reply

Use magic Report

Post time 4-12-2014 03:10 PM | Show all posts
eileen80 posted on 4-12-2014 03:08 PM
xlah.
sy pny yg atas tu ler.
sy pki manual, bkn auto...

lorr...abih tu awk salah bagi information la aritu...
kalau benda tu yg keluar, takde kena mengena dgn gearbok...
sensor punya hal juga la...
skang keluar lagi ke tak

Reply

Use magic Report

Post time 4-12-2014 03:24 PM | Show all posts
zulka posted on 4-12-2014 03:10 PM
lorr...abih tu awk salah bagi information la aritu...
kalau benda tu yg keluar, takde kena mengen ...

mmg awak slh org lah.
nie ha soklan sy ritu...
hehehehe...
just nak tanya.
ade sape2 tau ape yg sbb kan simbol kat bwh nie menyala?
risau plak nengoknye.

Last edited by eileen80 on 11-11-2014 02:46 PM

simbol.jpg(6.62 KB, Downloads: 1)
11-11-2014 02:44 PM Upload
Click to download











[url=]
[/url]TweetFollow @CARIMalay[url=]
[/url]
Reply

Use magic Report

Post time 4-12-2014 03:53 PM | Show all posts
eileen80 posted on 4-12-2014 03:24 PM
mmg awak slh org lah.
nie ha soklan sy ritu...
hehehehe...

soryla aritu gambar awk letak tak keluar...
lagipun aritu awk ada mention kata gearbok kan..
kalau mcmtu sy dah tau la apa masalah kete awk....
kalau masih menyala lagi
tuka mende ni...nama nya 'Oxygen Sensor'


Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 4-12-2014 03:55 PM | Show all posts
eileen80 posted on 4-12-2014 03:24 PM
mmg awak slh org lah.
nie ha soklan sy ritu...
hehehehe...

tu la org suruh call/wassap taknak..kan senang ckp direct..
Reply

Use magic Report

Post time 4-12-2014 04:08 PM | Show all posts
zulka posted on 4-12-2014 03:55 PM
tu la org suruh call/wassap taknak..kan senang ckp direct..

dah save no awak tp xnampak pon icon whatapps...
nampak muke mat saleh jek...
Reply

Use magic Report

Post time 4-12-2014 04:20 PM | Show all posts
eileen80 posted on 4-12-2014 04:08 PM
dah save no awak tp xnampak pon icon whatapps...
nampak muke mat saleh jek...

refreshla yang oi..

Reply

Use magic Report

Post time 8-12-2014 04:53 PM | Show all posts
keta aku pun pernah camni gak...sebab tukar bateri..
tp dlm masa seminggu je..then lampu tu hilang.
nak g bawa SC pun alang2, tunggu service.

mmg ada effect ke tukar battery dgn engine light tu?
Reply

Use magic Report

Post time 8-12-2014 05:27 PM | Show all posts
shi_jewel posted on 8-12-2014 04:53 PM
keta aku pun pernah camni gak...sebab tukar bateri..
tp dlm masa seminggu je..then lampu tu hilang. ...

sepatutnya tak ada...
kalau dh ilang tak perlu risau...
benda tu sensitip, kalau sensor tu kena airpun boleh menyala...
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 5-5-2017 05:02 PM | Show all posts
lama da terkubur thread aku ni
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
2.641449s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list