Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Kolumnis
Search
1234Next
Return to list New
46617
View
74
Reply

Tayar apa paling bagus untuk 135 LC

[Copy link]

Author: tommi       Show all posts   Read mode

Author
Post time 30-8-2012 05:04 PM | Show all posts |Read mode
Ambo ni baru stat pakai moto..135 LC.. buat ulang alik pegi keja jer.. sehala dalam 40 km.. nak tgk pandangan sedara/ri taya apa yang paling bagus.. ambek lap pon ok.. grip time dry / wet condition.. thanks

Single Polls , Show Result after voted, Total 461 Users voted
 
Reply

Use magic Report

Post time 8-9-2012 09:34 AM | Show all posts
Dunlop tu much better la untuk endurance,
vee rubber jangan la sebab ramai member tergolek masa guna LC dan buat cornering,
tayar kurang mencengkam ketika corner..
Reply

Use magic Report

Post time 10-9-2012 10:31 AM | Show all posts
sejak pakai tubeless tak pernah pakai selain tt9.... saya musti piley...
Reply

Use magic Report

Post time 10-9-2012 11:13 PM | Show all posts
so far guna TT100 bunga lurus tu pon dah cukup selesa, rasanya bunga lurus ni better lagi time hujan..
Reply

Use magic Report

Post time 11-9-2012 12:14 AM | Show all posts
cmf_kunyit posted on 10-9-2012 11:13 PM
so far guna TT100 bunga lurus tu pon dah cukup selesa, rasanya bunga lurus ni better lagi time hujan ...

oo komer guna TT100 eh, teman masa guna kriss mmg pakai bunga ni hatta hat yg cetak rompak mcm brightstone roadcommander gitu, tahan lama dan sekali pakai leh dapat 12k-14k jarak perjalanan klu pasang tayar belakang..
Reply

Use magic Report

Post time 11-9-2012 12:15 AM | Show all posts
aku punya sepai guna VIVA Racing,
alahai cepat botak lak klu buat tayar belakang,
Reply

Use magic Report

Post time 11-9-2012 10:06 AM | Show all posts
dune1989 posted on 10-9-2012 10:14 AM
oo komer guna TT100 eh, teman masa guna kriss mmg pakai bunga ni hatta hat yg cetak rompak mcm bri ...

tu la pasal bro, so far moto aku dah 5 thn, baru 3 kali tukar tayar..hihi
mula-2 stok viva,pastu tukau duro n latest guna tt100
setakat ni puas hati guna tt100 bunga lurus, layan lap pon ok je
rasanya grip lagi bunga lurus ni w.pon tak nampak bunga racing..heheh
Reply

Use magic Report

Post time 11-9-2012 10:17 AM | Show all posts
cmf_kunyit posted on 11-9-2012 10:06 AM
tu la pasal bro, so far moto aku dah 5 thn, baru 3 kali tukar tayar..hihi
mula-2 stok viva,pastu  ...

haha kan, endurance dia pun blh tahan,
lap pun aku layan lap dkt cameroon dn ulu yam,
mmg sedap even pakai kriss dulu,
berbaloi la beli, aku beli area ipoh dulu masih blh dpt RM75-RM85 lg,
tmpt lain tak pasti la..

Reply

Use magic Report

Post time 11-9-2012 11:00 AM | Show all posts
dune1989 posted on 10-9-2012 08:17 PM
haha kan, endurance dia pun blh tahan,
lap pun aku layan lap dkt cameroon dn ulu yam,
mmg sedap  ...

yup ..mmg tahan pon,
cuma aku ni guna utk short distance,jd milage cuma dpt dlm 8k je
aku baru tukar bulan april lepas, harga masih dlm rm75..
Reply

Use magic Report

Post time 11-9-2012 11:08 AM | Show all posts
tak di nafikan dunlop tt tyr terbaik utk moto...
hujan ka, berpasirka sumer leh layan...
skang moto aku blakang pakai michelin...depan duro....
kalau jalan kering okla...tapi kalau jln basah sket mesti ader slip sket..
Reply

Use magic Report

Post time 11-9-2012 12:07 PM | Show all posts
cmf_kunyit posted on 11-9-2012 11:00 AM
yup ..mmg tahan pon,
cuma aku ni guna utk short distance,jd milage cuma dpt dlm 8k je
aku baru  ...

i see, eh 8k dah botak ke yeop?
ermm, cepatnya.. ohh, aku dulu merantau byk dgn kriss,
tapi rantai motor tu la byk kali kendur, tp slalu kasi "ketat" dkt bengkel free je,
hehe, jap reger tu mana dapat? aku dapat reger tu pun cuma area bangi je skrg ni
Reply

Use magic Report

Post time 11-9-2012 01:43 PM | Show all posts
tayar moto ni mengarut je harga diorang jual.... 75-80 fuh.....


tapi kalau nak tayar lembut, murah... viva pun ok ape... ccutting pun cantik.... tapi cepat abis la bunga... masa zaman tiub, layan viva225 je depan belakang...
Reply

Use magic Report

Post time 12-9-2012 12:05 AM | Show all posts
sejarah aku pakai tayar...micelin m45 adalah terbaik...
Reply

Use magic Report

Post time 12-9-2012 12:16 AM | Show all posts
pakai Dunlop TT100 Made in Japan punya. aku masin dari 2007 sampai sekarang.
Reply

Use magic Report

Post time 12-9-2012 06:42 AM | Show all posts
dunlop tt100 roadmaster 80/90 pling tahan lasak dan sedap utk layan corner jln parlimen dan ulu yam coner kambing
Reply

Use magic Report

Post time 12-9-2012 07:27 AM | Show all posts
metalique posted on 11-9-2012 01:43 PM
tayar moto ni mengarut je harga diorang jual.... 75-80 fuh.....

aku skang guna tayar viva kat rxz. Menyesal beli (exceli terpaksa beli sbb tayar bocor beso - kedai yg aku pegi tu pulak cuma ada stok tayar 18" viva je).. tayar xde grip - lagi2 kalau jalan basah... nak tukar lagi lom de duitt..
Reply

Use magic Report

Post time 13-9-2012 06:07 PM | Show all posts
dune1989 posted on 10-9-2012 10:07 PM
i see, eh 8k dah botak ke yeop?
ermm, cepatnya.. ohh, aku dulu merantau byk dgn kriss,
tapi rant ...


8k tu tak silap aku ialah tayar stok viva, tu pun almost  2 thn pakai, jalan dekat2 je pegi balik keje,dalam town mmg tak dpt milage tinggi..
Aku area klang je yeop,kedai tu kat andalas..
Reply

Use magic Report

Post time 25-9-2012 02:52 PM | Show all posts
m0g posted on 12-9-2012 12:16 AM
pakai Dunlop TT100 Made in Japan punya. aku masin dari 2007 sampai sekarang.

pergh!!..lama nye pakai... jalan dekat2 je ke
Reply

Use magic Report

Post time 26-9-2012 09:18 AM | Show all posts
m0g posted on 12-9-2012 12:16 AM
pakai Dunlop TT100 Made in Japan punya. aku masin dari 2007 sampai sekarang.

walaupun bagus mana tayar itu.. dari Japan ke.. dari sepangnyol kaaa... getah juga ada tarikh luput... selepas 3 tahun getah mula mengeras & kuasa gripping semakin berkurang....
bermakna bahaya bagi bot2 kecil... opssss... bahaya utk kenderaan la...

Reply

Use magic Report

Post time 11-6-2013 07:28 PM | Show all posts
ryo_takahashi1 posted on 26-9-2012 09:18 AM
walaupun bagus mana tayar itu.. dari Japan ke.. dari sepangnyol kaaa... getah juga ada tarikh lupu ...

Errrr...tayar yg jarang digunakan punh bahaya utk bot2 kecil la camni ryo...
Reply

Use magic Report

Post time 12-6-2013 11:08 AM | Show all posts
medangmru posted on 11-6-2013 07:28 PM
Errrr...tayar yg jarang digunakan punh bahaya utk bot2 kecil la camni ryo...

mmg pon... walaupun bunga masih tebal tapi tayar tu dah lama tak digunakan mmg bahaya wooooo....

satu lagi pesanan.... jangan le gi sapu pengilat tayar yg kasik nampak tayar hitam berkilat tu pada tayar motor.... utk keta ok la... tp kalau utk moto nak sapu pengilat tayar tu jugak kena sapu hati2 pada side wall tayar aje... itu pun takut kena pada surface tayar yg boleh buatkan tayar hilang grip... tapi kalau korner tegak je lain ler... tp ada ke org korner tegak jer... kurang2 mesti ada lean angle tu....

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 12-6-2013 11:59 AM | Show all posts
ryo_takahashi1 posted on 12-6-2013 11:08 AM
mmg pon... walaupun bunga masih tebal tapi tayar tu dah lama tak digunakan mmg bahaya wooooo....
...

TQ for the info Ryo...so far mmg tak pernah taruk pengilat tuh.....sbb mmg bahyer sbb licin....
Reply

Use magic Report

Post time 16-6-2013 09:01 PM | Show all posts
michelin pilot street
Reply

Use magic Report

Post time 17-6-2013 10:43 AM | Show all posts
Topet posted on 16-6-2013 09:01 PM
michelin pilot street

bro pakai tayar ni ke..??? guna size aperr...?? kasi review sikit.....

Reply

Use magic Report

Post time 20-6-2013 12:13 PM | Show all posts
Tayar motor aku pilih Dunlop kualiti bagus harga pun berpatutan.....
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2017 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.071877s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list