Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
64136
View
79
Reply

Tayar apa paling bagus untuk 135 LC

[Copy link]

Author: tommi       Show all posts   Read mode

Post time 12-6-2013 11:08 AM | Show all posts
medangmru posted on 11-6-2013 07:28 PM
Errrr...tayar yg jarang digunakan punh bahaya utk bot2 kecil la camni ryo...

mmg pon... walaupun bunga masih tebal tapi tayar tu dah lama tak digunakan mmg bahaya wooooo....

satu lagi pesanan.... jangan le gi sapu pengilat tayar yg kasik nampak tayar hitam berkilat tu pada tayar motor.... utk keta ok la... tp kalau utk moto nak sapu pengilat tayar tu jugak kena sapu hati2 pada side wall tayar aje... itu pun takut kena pada surface tayar yg boleh buatkan tayar hilang grip... tapi kalau korner tegak je lain ler... tp ada ke org korner tegak jer... kurang2 mesti ada lean angle tu....

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 12-6-2013 11:59 AM | Show all posts
ryo_takahashi1 posted on 12-6-2013 11:08 AM
mmg pon... walaupun bunga masih tebal tapi tayar tu dah lama tak digunakan mmg bahaya wooooo....
...

TQ for the info Ryo...so far mmg tak pernah taruk pengilat tuh.....sbb mmg bahyer sbb licin....
Reply

Use magic Report

Post time 16-6-2013 09:01 PM | Show all posts
michelin pilot street
Reply

Use magic Report

Post time 17-6-2013 10:43 AM | Show all posts
Topet posted on 16-6-2013 09:01 PM
michelin pilot street

bro pakai tayar ni ke..??? guna size aperr...?? kasi review sikit.....

Reply

Use magic Report

Post time 20-6-2013 12:13 PM | Show all posts
Tayar motor aku pilih Dunlop kualiti bagus harga pun berpatutan.....
Reply

Use magic Report

Post time 20-6-2013 03:53 PM | Show all posts
masterixs posted on 20-6-2013 12:13 PM
Tayar motor aku pilih Dunlop kualiti bagus harga pun berpatutan.....

dunlop ada byk siri bang... abg guna yg mana satu...??

Reply

Use magic Report

Post time 21-6-2013 11:01 AM | Show all posts
ryo_takahashi1 posted on 20-6-2013 03:53 PM
dunlop ada byk siri bang... abg guna yg mana satu...??

Ohh, Mod Ryo tanya kena respon nie....hahaha

Semua siri tayar Dunlop tt100, tt500, tt900 bagi sy ok bergantung kepada keperluan penunggang. Dulu masa zaman bujang2 waktu tayar tubeless kurang popular selain motor mmg bawa pergi balik kerja dan hampir tiap2 minggu buat perjalanan jauh balik kampung pergi dan balik lebih 300km. Tayar Dunlop tak pernah menghampakan dgn masalah tayar pancit ditengah jalan. Kalau gatal2 cuba tayar lain mcm FKR ke Sime ke mesti terkena menolak motor kat highway...Pomen kata tayar makan tiub, yer laa kot sbb tak de paku pun. Yg ada cuma habuk hitam dalam tayar tue. So sebab tue la tayar Dunlop jadi pilihan mungkin sebab lebih serasi dgn sy.

Mungkin tayar Dunlop bukan yg terbaik berbanding jenama2 tayar yg lebih berprestij seperti bridgestone(Battlax) atau Michelin. Tapi bagi sy tayar Dunlop seimbang dlm berbagai aspek dari segi ketahanan dan realibility pada harga yg berpatutan. Kalau kita tengok pun ada jenama lain yang tiru corak bunga tayar Dunlop nie....Sy sekarang guna Duro tayar standard keluar kilang. Nak tukar kena tunggu botak lee motor pun jalan tak sampai 500Km pun lagi.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 21-6-2013 11:10 AM | Show all posts
masterixs posted on 21-6-2013 11:01 AM
Ohh, Mod Ryo tanya kena respon nie....hahaha

Semua siri tayar Dunlop tt100, tt500, tt900 bagi s ...

TT9 saya suka... saya suka... dedulu bukan tubeless tak fofuler tapi rege rim sukan yg mahal... masa guna RXZ dulu leleh je nengok org lain pakai rim sukan... kalo zaman tu dah wujud PTPTN kompom dah beli dah rim sukan tu....
Reply

Use magic Report

Post time 24-6-2013 11:31 PM | Show all posts
rim sukan tu haper?
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 25-6-2013 11:32 AM | Show all posts
palmolive posted on 24-6-2013 11:31 PM
rim sukan tu haper?

sport rim la tu

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 26-6-2013 11:22 PM | Show all posts
ooo..patut la ari tu ckp nak tukar rim seport dorang blur...

rupanyer nama rim sukan digunakan secara meluas...
Reply

Use magic Report

Post time 27-6-2013 03:59 PM | Show all posts
palmolive posted on 26-6-2013 11:22 PM
ooo..patut la ari tu ckp nak tukar rim seport dorang blur...

rupanyer nama rim sukan digunakan se ...

kehkehkeh... rim sukan ni orang malaya je guna.... org2 yg berhijrah ke malaya ni still panggei sport rim...
Reply

Use magic Report

Post time 17-7-2013 11:51 PM | Show all posts
ryo_takahashi1 posted on 17-6-2013 10:43 AM
bro pakai tayar ni ke..??? guna size aperr...?? kasi review sikit.....

belakang guna pilot street, depan guna pilot sporty...saiz kena tengok balik...sedap mencengkam bilamana tengah panas dan sedap untuk mengambil kona...cuma di awai-awai tukaq taya tu try jugak nak kona..sikit lagi nak cium tar...harga pilot street dalam RM120 dan pilot sporty dalam RM105...takleh nak bagi review lebih-lebih sebab baru ja bertukar dari FKR yang bangang....pilot street model baru..

Reply

Use magic Report

Post time 18-7-2013 09:02 AM | Show all posts
Topet posted on 17-7-2013 11:51 PM
belakang guna pilot street, depan guna pilot sporty...saiz kena tengok balik...sedap mencengkam bi ...

ehhh... murah je pilot ni.... size apa bang...??

Reply

Use magic Report

Post time 18-7-2013 09:11 AM | Show all posts
ryo_takahashi1 posted on 18-7-2013 09:02 AM
ehhh... murah je pilot ni.... size apa bang...??

ya..terkejut pasai murah...90/80 belakang kalau tak silap..yang depan kompom 80/90

Reply

Use magic Report

Post time 13-2-2014 03:29 PM | Show all posts
Topet posted on 18-7-2013 09:11 AM
ya..terkejut pasai murah...90/80 belakang kalau tak silap..yang depan kompom 80/90

so camne performance pilot street ni...


Reply

Use magic Report

Post time 26-9-2014 11:35 AM | Show all posts
kat kl kedai mana ada jual tayar maxxis? nk try tayar ni la pla....
Reply

Use magic Report

Post time 1-10-2014 02:19 PM | Show all posts
br 2 bln pki tayar michelin pilot sporty masa ride tiba2 tayar belakang meletop ! terkejut brader moto sebelah
btl ke tayar nie Fake ! last2 xde pilihan angkat IRC siam mari 110/80    


tayar corsa/fdr/ DUNLOP TT902/ZENEOS ZN62 pilihan hati Last edited by tudiaa on 1-10-2014 02:31 PM

Reply

Use magic Report

Post time 4-11-2014 02:47 PM | Show all posts
mau cari tyr jgk ni..tyr blkg LC aku dh bunga dah nak hbs..
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 15-1-2015 03:00 PM | Show all posts
amber baru tuka pakai maxxis 80/90 rm 135.00. memang terbaik.. time koner konfiden sket.. angin pon lambat abes. boleh la sesapa nak cuba. mahal sket tak pe janji puas ati.. sebelum ni pakai FKR kejap je dah keluar benang.
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.100173s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list