Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Kolumnis
Search
123
Return to list New
46509
View
74
Reply

Tayar apa paling bagus untuk 135 LC

[Copy link]

Author: tommi       Show all posts   Read mode

Post time 12-2-2015 10:15 AM | Show all posts
fatoush! replied at 12-2-2015 09:55 AM
tgk nasib jgk bang..
kalau ikut je ckp dorang mmg kene sembelih ler..
tapi kalau buat2 garang sk ...

masa zaman rempit guna RXZ... mmg beli kat jln TAR kt area pizza tu la... tp zaman tu pizza hut tu takde lagi.... zaman awal 90an...
tapi skrg beralih ke sentul sbb murah sikit... (agaknya la sbb da tak gi jln TAR tu)...

Reply

Use magic Report

Post time 12-2-2015 10:46 AM | Show all posts
ryo_takahashi1 replied at 12-2-2015 10:11 AM
beru je beli tayar kat NKS...

terbaik...
Reply

Use magic Report

Post time 12-2-2015 11:26 AM | Show all posts
ryo_takahashi1 replied at 12-2-2015 10:11 AM
beru je beli tayar kat NKS...

harga ok tak bro?

Reply

Use magic Report

Post time 12-2-2015 04:40 PM | Show all posts

harga kt NKS murah dr kedai sebelah dia tu... NKS pon skrg takmo jual tayar cap ayam katanya...

Reply

Use magic Report

Post time 17-2-2015 10:32 AM | Show all posts
minggu lepas dah tukar tayar kat nks... amik swallow seahawk 110/70/17, rm125...ok ka?
Reply

Use magic Report

Post time 18-2-2015 03:51 PM | Show all posts
viper_2803 replied at 17-2-2015 10:32 AM
minggu lepas dah tukar tayar kat nks... amik swallow seahawk 110/70/17, rm125...ok ka?

kasik review sikit swallow ni.... tak pernah pakai la....

Reply

Use magic Report

Post time 23-2-2015 10:30 AM | Show all posts
ryo_takahashi1 replied at 18-2-2015 03:51 PM
kasik review sikit swallow ni.... tak pernah pakai la....

pakai baru 1 minggu lebih.... rasa mcm tak byk beza dgn tayar sblm ni (duro)...  
Reply

Use magic Report

Post time 27-2-2015 12:12 PM | Show all posts
viper_2803 replied at 23-2-2015 10:30 AM
pakai baru 1 minggu lebih.... rasa mcm tak byk beza dgn tayar sblm ni (duro)...

setakat hari ni pakai... mmg sedap gak tayar ni... cornering lap pun boleh tahan... kira ok la utk tayar bajet.
Reply

Use magic Report

Post time 17-11-2015 04:48 PM | Show all posts
salam

Artic Tayar (facebook)

ok juga kedai bumiputra nie
dr tayar kapchai hingga superbike ! semua adesiap psg kan

brand dr indon/thailand/m'sia

byk dealer dh ambil dr kedai nie




Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 7-12-2015 11:16 AM | Show all posts
tudiaa replied at 17-11-2015 04:48 PM
salam

Artic Tayar (facebook)

ya... artic tayar ni memang popular.... harga pun dah cantik...

Reply

Use magic Report

Post time 31-12-2015 10:44 AM | Show all posts
tudiaa replied at 17-11-2015 04:48 PM
salam

Artic Tayar (facebook)

salam..

artik tayar ni ada simpan stok FDR MP27 x?

size 17..

thanx!
Reply

Use magic Report

Post time 7-1-2016 04:03 PM | Show all posts
Edited by tudiaa at 7-1-2016 04:04 PM
fatoush! replied at 31-12-2015 10:44 AM
salam..

artik tayar ni ada simpan stok FDR MP27 x?

x pasti sb pilihan byk ! seakan model FDR mp27 mcm corsa r46 pon ada juga hari tu
try call tokey kot2 ada



Reply

Use magic Report

Post time 18-1-2016 09:38 AM | Show all posts
tudiaa replied at 7-1-2016 04:03 PM
x pasti sb pilihan byk ! seakan model FDR mp27 mcm corsa r46 pon ada juga hari tu
try call tokey  ...

owh.. ok!

nti nak gi usya kat senawang..

dgrnya artik tayar dh bukak kat sana..

*wa mmg sokong sngt bumiputra meniaga tayar ni! harap2 servis pun terbaekk
Reply

Use magic Report

Post time 19-1-2016 10:43 AM | Show all posts
fatoush! replied at 18-1-2016 09:38 AM
owh.. ok!

nti nak gi usya kat senawang..

artic ni kalau g sri kembangan punya rata2 orang berpuas hati...

Reply

Use magic Report

Post time 20-1-2016 10:25 AM | Show all posts
masih belum sampai lagi ke artik tayar senawang..

artik tayar ni ada jual tayar dunlop x?

ke artik ni jual tayar jenama dari indon&siam je..
Reply

Use magic Report

Post time 26-1-2016 02:57 PM | Show all posts
fatoush! replied at 20-1-2016 10:25 AM
masih belum sampai lagi ke artik tayar senawang..

artik tayar ni ada jual tayar dunlop x?

Dunlop TT902 (Tubeless)
- Medium Soft Compound
- Cengkaman yang baik dipermukaan kering dan basah
- Model Terbaru varian TT9XX
70/90-17 / 80/90-17 / 90/80-17 / 100/70-17


kopipess dlm FB artic

Reply

Use magic Report

Post time 29-1-2016 02:27 PM | Show all posts
nak update harga tayar. baru lepas beli TT100 utk GT128 aku size 80/90-17.
beli di chowkit harga RM68 siap pasang. dah survey di NKS sentul dia nak RM78,
kedai lain di sentul ada juga yg nak RM80. tukar terus di chowkit tu je .

1465
Last edited by mrjl on 29-1-2016 02:34 PM

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 10-2-2016 03:39 PM | Show all posts
mrjl replied at 29-1-2016 02:27 PM
nak update harga tayar. baru lepas beli TT100 utk GT128 aku size 80/90-17.
beli di chowkit harga RM ...

biasanya tayar dunlop TT100 mmg lebih murah kat spepat coket..

tayar pun stok baru..

kalau spepat sentul tu tayar dunlop TT100 lebih mahal dari spepat coket..

tayar pun stok lama..
Reply

Use magic Report

Post time 10-2-2016 04:05 PM | Show all posts
kat artic tayar lagi best! Dunlop TT100 80/90x17 rm69..

*hari tu ada singgah kat artic tayar senawang...

-kedai kat lavender height bisnes centre..tapi belah dalam bukan tepi jalan besar(satu keje plak nak memusing carik kedai tu)
-masuk je kedai tu terus kene usya pasal parking motor cubcai depan kedai dia (kalau bawak sopobike mesti tokeh senyum jer)
-rak tayar ada kat belakang kaunter bar(mmg xde can la nak belek2 tayar apa bagai)
-bila tanya harga tayar, staf artic tu terbelek2 price list check harga (patutnya tampal je la price list kt meja kaunter tu..bila nak tgk price list tu xkasi pulak)
-stok tayar yg ada pun terhad pada jenama dari indon..(brand Dunlop pun setakat TT100 dgn TT902)
-brand premium mcm bridgestone ke... Michelin ke... Dunlop KR series ke... mmg xde la

layanan pun mcm hape tah padahal aku sorang je pun kat kedai tu...penyudahnya aku gi spepat rahang je la..dapat gak tayar yg dihajati. Hajat nak tolong peniaga bumi tapi kalau dah pertanyaan pun dijawab acuh x acuh..baik gi kedai ada topekong..nak maki pun sedap skit

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 18-2-2016 04:56 PM | Show all posts
mrjl replied at 29-1-2016 02:27 PM
nak update harga tayar. baru lepas beli TT100 utk GT128 aku size 80/90-17.
beli di chowkit harga RM ...

chokit tu.. kedai mana satu....?

Reply

Use magic Report

Post time 27-4-2016 12:15 PM | Show all posts
tu hari dah pakai swallow seahawk... mcm biasa2 je... pastu tukar michelin pilot street, agak ok...tp bunga cepat la pulak haus.
skrg mencari maxxis diamond saiz 110/70/17, agak2 ada tak? brape kos?
Reply

Use magic Report

Post time 11-4-2017 05:27 PM | Show all posts
Dulu pakai Viva.
Sekarang pakai Corsa S123 belakang. Depan pakai Corsa Sport Rain.
Reply

Use magic Report

Post time 30-8-2017 07:16 PM | Show all posts
Assalamualaikum & salam sejahtera semua..

Google2 terjumpa thread ni.. dah lama tak masuk Cari

Okeh nak tanya.. tayar tubeless memang kena pair dengan sport rim ke?

Kalau rim lidi yang biasa tu, boleh tak nak boh tayar tubeless?

Mohon pencerahan otai2. Terima kasih
Reply

Use magic Report

Post time 7-9-2017 09:27 AM | Show all posts
pandikar replied at 30-8-2017 07:16 PM
Assalamualaikum & salam sejahtera semua..

Google2 terjumpa thread ni.. dah lama tak masuk Cari:lo ...

boleh tapi byk keje sket, kena tutup semua lubang2 yg ada......kedai moto tau la nk buat nye..tapi bukan semua kedai moto nak buat...ikut pomen gak, kena yg malas dia ckp tak boleh je
Reply

Use magic Report

Post time 7-9-2017 06:39 PM | Show all posts
zulka replied at 7-9-2017 09:27 AM
boleh tapi byk keje sket, kena tutup semua lubang2 yg ada......kedai moto tau la nk buat nye..tapi ...

Noted2.
Thank you zulka
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2017 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.055301s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list