Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
1234Next
Return to list New
9613
View
62
Reply

sejarah hempon uol

[Copy link]

Author: bangcak       Show all posts   Read mode

Author
Post time 19-9-2012 10:14 PM | Show all posts |Read mode
jom kita sama2 bariskan sejarah penggunaan hempon yg
pernah kita miliki n guna. biyaw i mulakan dulu sbg contoh utk
korang.



1- philips savvy

nih la hempon 1st i guna hadiah dari hosmet masa sem last kat polipd dulu
(dorang pakat2 bli hempon 2nd n paksa i pakai. susah nak kontek katanyerr).  
2- motorola v100
abes jek polipd (masa keje sambilan) ada member offer hempon pelik. macam kompiter
katanyerr. patut la pelik, susah nak guna ropanya (nak call kene guna hansfree) hampeh!




3- siemens sl45

lepas letih guna hempon pelik, i pon cari hempon lain.
paling canggih time tu siemens sl45
(sbb rasanya 1st mp3 fon yg ada memory kad).
seronok pakai hempon nih sampai 2kali beli
(yg 1st jatuh dlm lobang jamban, yg 2nd 3hari
dok celah enjin keta sbb tak perasan
tertinggal lepas basuh keta).
4- ericsson t68

sapa pakai hempon nih masa tu mmg class... hempon ada kaler beb!
tapi i pakai tak lama, tross search tenet utk cari 'camera phone' 4 the
nets replacement.
5- sony e k750

tu dia... 1st hempon yg memenuhi kriteria pemilihan
'camera phone' i.
bukan setakat guna, siap blajar hack dia punya 'camdriver'
utk dpt hasil gambaw yg lebih mantop.
6- sony e k850

for sure k750 punya succerssor adalah hempon nih.
ada duit sket ...tukaw!
(still seronok hack isik perut dia.
besarkan video resolution dia,
tambah framerate recording dia,
tambah x zoom dia).
7- vivaz u5i

same thing, better camera dari k850...
amik yg nih plak. unfortunately,
this time mmg failed.
design n function mmg tiptop, hebat!.
tapi os symbian (mcm noks)
mmg os yg paling failed. salu hang, restart, nak install software pon salu dpt 'cert expired', n mcm2...
senang citer i hate noks n noks alike
(a.k.a all symbians).




8- xperia neo mt15i

bulan pose hari tu i punya vivaz mmg mintak diganti sangat. skrin dia
da mula menggila. so, i pilih neo mt15 sbg ganti.
neo nih agak 'gedabak' sket berbanding vivaz. tapi sbb dia hempon
bajet (model lama harga da turun) yg ada hdmi dgn 8mp camera.
lepas 3hari pakai, updated to ics tross !! hehe...

Last edited by bangcak on 19-9-2012 10:30 PM

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 19-9-2012 11:30 PM | Show all posts
henpon 1st adelah jenama MOTOROLA.pakai taon 2003 mase masuk matrik.ni pon henpon mak ayah kasik sb sambung blajar katenyer (padehal tu henpon mak asalnye, iols kire dpt 2nd hand la)

2nd, henpon NOKIA buterfly.mase ni beli kat blkg pasar seni.rm200.2nd hand lak tuh.kira mahal dah mase tu.tp gatal nak beli gak sb
rase henpon motorola tu tak best.jeles kwn2 len pakai NOKIA

pastu pakai NOKIA 2100 kot...rasenyer lah.ni bapak kasik.pun 2nd hand jugak.sb bapak punye, pass kat anak.syok la time ni.dah masuk uni dah

pastu NOKIA 5610 xpress music yg boleh slide tuh , dah 2rd yr blajar.mase ni abes canggih dah rasenyer.bapak belikan juga.tp merasa la pakai 1st hand punyer.ngehhh..tahan la
bertahun2 sampai lah ia padam sdirik.sobsss.5tahun gak pakai

pastu, sb dah padam secara total, maka pegilah membeli NOKIA 5800 XPRESS music..dan tetaplah ia diguna hingga sekarang.dah hampir 4 tahun dah pakai

tp sesambil pakai enpon yg last tu, ade gak la seken henpon, (sebab pakai 2-3 number)
pakai la CSL, i-mobile.tp takat merasa pakai je.nk test gitew.lepas bape bulan, padam la.

maka kekal lah pakai NOKIA 5800 itew sehingga kini



mohon TT belanja tepon baru sebab buat karangan ni

sekian



Reply

Use magic Report

Post time 19-9-2012 11:48 PM | Show all posts
ni pulak sejarah kamere fon dulu2




...





Reply

Use magic Report

Post time 20-9-2012 12:05 AM | Show all posts
sejarah hempon saya

masa 2001 sy form 4,sy kena g sekolah teknik s.alam,kakak bg enpon nokia 3210...beeli la simkad 013 tmtouch...tp asik kena rampas je ngn warden...katanye dak sekolah xleh bwk tipon g asrama...ciskekkk

masa 2003 nk sambung study diploma guna nokia 3310

masa 2006 nokia yg org panggil sabun tuhh-kumpul duit beli guna duit part time kt guardian

2007 keje bank guna nokia leh tolak ke atas tuh...luper gak la ape model

2009 sbb boyapren yg belikan... sony ericsson....

2011 tipon etouch sbb dua sim kad...

2012 nk mintak tt banje sg note...

sekian

Reply

Use magic Report

Post time 20-9-2012 12:43 AM | Show all posts
niniewawaa posted on 20-9-2012 12:05 AM
sejarah hempon saya

masa 2001 sy form 4,sy kena g sekolah teknik s.alam,kakak bg enpon nokia 3210 ...


kembang tol kan pinggang dia
Reply

Use magic Report

Post time 20-9-2012 11:39 AM | Show all posts
moyas posted on 20-9-2012 12:43 AM
kembang tol kan pinggang dia

kehkehkehh....

jahatttt

sile suruh dia mkn produk selimworlddddd
Reply

Use magic Report

Post time 20-9-2012 02:28 PM | Show all posts
niniewawaa posted on 20-9-2012 11:39 AM
kehkehkehh....

jahatttt

xyah selimworld. mkn jamu mak dara pon ckp
tingat masa pakai enpon tue. kalo simpan dalam suar tracksut. manjang suar tue layut kebwh...melondeyy you
Reply

Use magic Report

Post time 20-9-2012 08:43 PM | Show all posts
first henpon adalah nokia butterfly, tahun 2004. tepon tu sebenarnya ayah aku punya, aku pegang masa dia pergi haji. bila dah balik, dah sedap pakai tepon, aku mintak-mintak, langsung la dapat.

tahun 2006 aku beli nokia 3230 pakai duit biasiswa untuk budak-budak matrik. ngahahah.

tahun 2008 aku beli nokia 1200, sebab nak pakai dua tepon. later in the same year aku kecurian. nokia 3230 lebur. sedih gilaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa! nasib nokia 1200 selamat.

awal tahun 2009 aku beli nokia 5000. beli ni sebab nak radio dengan camera. masa ni tak boleh beli mahal-mahal. kat u banyak belanja. tepon ni aku tak tau la aku kena tipu ke apa. masa beli tu sorang-sorang. keypad dia siap ada tulisan siam. ngahah! tapi sentap bila orang suka mistaken this phone dengan express music. mak tak kaya!

dah lama-lama lepas tu, balik rumah, abang aku mintak nak pinjam phone nokia 1200 aku sebab xpress music dia rosak. sebagai adik yang baik, aku turutkan saja. lagi sekali balik rumah aku tengok dia dah beli tepon baru. tapi mak aku pulak yang pakai tepon aku tu sebab tepon dia rosak. mak aku pakai sampai la tepon tu mak aku tertinggalkan dalam cab.

pastu, ayah aku belikan tepon samsung SGH-E1080 untuk mak aku. sekali aku datang dekat, ada 2 tepon yang sama ok. ayah aku gantikan tepon aku sekali. hihih.

tahun lepas, lepas gaji bulan ke-3 aku kerja, aku beli htc sensation. and i stopped using SGH-E1080.

sampai sekarang aku pakai htc sensation. i love my phone. dan aku target 3 tahun sebelum beli baru. tepon mahal weh!



sekian hikayat aku dan henpon.
Reply

Use magic Report

Post time 20-9-2012 10:56 PM | Show all posts
1. Tahun 2000 - warna mica brown

2. 2002 - biru


3. 2005 - nokia.. lupa
4. Jan 2012 - Samsung Galaxy Note
Hujung mac, jatuh rosak
5. Mei - samsung galaxy Tab 7.7
Reply

Use magic Report

Post time 21-9-2012 04:00 PM | Show all posts
aku start pakai henpon thn 2000.. alcatel
Reply

Use magic Report

Post time 21-9-2012 04:22 PM | Show all posts
antara telefon yang penah dipakai... start pakai henpon tahun 2000








ada x org jual phone nie lg ek.. teringin nak pakai balik













skang pakai dua henpon nie je





ada lg rasanya tepon yang dipakai tapi x ingat.. hahaha



Last edited by missmirmo on 21-9-2012 04:24 PM

Reply

Use magic Report

Post time 21-9-2012 07:09 PM | Show all posts
mula pakai 2 bijik 3310



pastu beli motorola l7i



ngage qd



nokia 6600 .. yg ni kena curi masa kt surau



nokia 3120c



k810i


htc touch diamond 2-yg ni hilang masa kt mekah



nokia 5730xm



vivaz


xperia mini pro


last skali nova note 2


tablet
-viewpad 10s


renesas-dah jual


htc touch diamond 2-hilang kt mekah
nokia 6600-kena curi kt surau
nokia 5730xm- dah jual
motorola l7i-kasi kt anak buah



hp yg maseh diguna
vivaz
nokia 3120c
xperia mini pro
nova note 2
k810i




Last edited by cmf_death on 21-9-2012 07:11 PM

Reply

Use magic Report

Post time 21-9-2012 07:27 PM | Show all posts
Alcatel OT332 - hp pertama time sekolah,jatuh dr mesin jait,terus rosak

Panasonic A100 - hp backup masa tunggu repair alcatel


Sony Ericsson Z200 - beli lepas trade in panasonic n alcatel

Sony Ericsson K700 - trade in Z200 angkut ni

Sony Ericsson W550 - trade in K700,merasa ni pulak..hp paling tahan lama,br minggu lepas rosak(white screen)..beli tahun 2006!

Nokia 6288 - hp paling membosankan!,tp keypad paling mantap!

LG KF600 - semi touch skrin...sgt suka design hp ni,masih dalam simpanan...tp rosak - masalah ribbon..

Sony Ericsson J20/Hazel - beli tahun 2011,hp terkini... tunggu rosak baru cari lain

Samsung E1220 Lesedi - madu c Hazel , beli minggu lepas RM89...murahnya hp skrg..




Last edited by lan_86 on 21-9-2012 07:44 PM

Reply

Use magic Report

Post time 21-9-2012 10:37 PM | Show all posts
mane tah TT nih

ilang plak bila soh banjer tepon!

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 21-9-2012 10:52 PM | Show all posts
wookiehoney posted on 21-9-2012 10:37 PM
mane tah TT nih

ilang plak bila soh banjer tepon!

nak yg mana satu ??
sila buat >>pilihan<< Last edited by bangcak on 21-9-2012 10:53 PM

Reply

Use magic Report

Post time 21-9-2012 11:05 PM | Show all posts
bangcak posted on 21-9-2012 10:52 PM
nak yg mana satu ??
sila buat >>pilihan

sile banjer iols iphone 3G


Reply

Use magic Report

Post time 22-9-2012 10:16 PM | Show all posts
first henfon aku masa form 4..itu pun kakak aku kasi ntah sapa punya ntah..nokia 7210..tk la pakai mana pun...kecuali konon2 nk try awek2..skali awek2 sme tkde yg lawa2....lepas tu dah nak masuk kampus kakak yg lagi sorong KASI PINJAM henfon lama dia..motorola ape ntah...haaaaaa w180...padahal laki dia terus hadiahkan dia ipon...ceh..pangkat tinggi..tapi kedekik.....sampai seken year gak aku pakai... last2 aku gunakan duit ptptn aku untuk mmbeli galaxy w...ye..dapat potongan harga yg bagus... merasa gak aku semakfon akhirnya...ye..gunakanlah duit ptptptpptptptptptn anda jika anda tahu bahawa anda tidak akan mendapat kelas pertama dalam unisti sbb lekcerer anda sme kedekut nk bg markah bagos2... hahahahahahaha... ingt aku nk jual galaxy w aku ni dalam rm 500 well..kondisi nya masih taraf neelofa lg ni...n then ingt nk try samsung keluaran baru.. hihihi..cilakak samsung asyik kuar model baru..bengang tol aku
Reply

Use magic Report

Post time 23-9-2012 12:00 PM | Show all posts
moyas posted on 20-9-2012 12:43 AM
kembang tol kan pinggang dia

sexi ler tuh...


Reply

Use magic Report

Post time 23-9-2012 12:01 PM | Show all posts
wookiehoney posted on 21-9-2012 10:37 PM
mane tah TT nih

ilang plak bila soh banjer tepon!

tahnye!!!!!
sile banje aku gak!!!!


Last edited by im_cyclist on 23-9-2012 12:04 PM

Reply

Use magic Report

Post time 23-9-2012 12:12 PM | Show all posts
im_cyclist posted on 23-9-2012 12:01 PM
tahnye!!!!!
sile banje aku gak!!!!

mohon uols seru robot tua kertu iteww untuk membelanje sematfon barang seketul dua sorang
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.097971s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list