Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
147873
View
526
Reply

SABUN PALING BERKESAN UNTUK CERAHKAN KULIT..jom,kongsi pengalaman.

[Copy link]

Author: PrincesCity       Show all posts   Read mode

Post time 2-1-2013 03:08 PM | Show all posts
220796 posted on 2-1-2013 02:08 PM
ooo...sabun tu cmni rope dia ye? x penah tgk..packaging dia mcm tak menarik je...itam putih

packaging dier simple jek...tapi hasil dier menarik
Reply

Use magic Report

Post time 2-1-2013 03:10 PM | Show all posts
220796 posted on 2-1-2013 02:46 PM
oooo...dari filipina......tu la bila search tgk byk web/blog dari indon je.....

org indon dorang advance sikit bab cantik mc org filipina nih...kalu barang untuk cantik satu mall penuh...sabun jek beratus brand...tapi org filipina memang pemakai sabun
Reply

Use magic Report

Post time 2-1-2013 03:13 PM | Show all posts
contactlens posted on 2-1-2013 03:08 PM
kat amazaon and ebay pun yg jual org2 asia gak  kalo yg jual omputih alamat kos pos mencanak  ...

pengalaman akak yang baru menjadi pemakai sabun masa akak pregnant 7 bulan dulu...sekarang akak dah pakai dalam 1/2 tahun...mmg berkesan tapi kesan dier tak lah cepat maksudnya makan bulan-bulan gak...bukan seminggu tue terus putih tapi lama-lama mmg cerah, open pores kecik...jerawat pun tak naik...
Reply

Use magic Report

Post time 2-1-2013 03:15 PM | Show all posts
akak pakai sabun met thatione...yang suggest kat akak minah salleh us dier pakai dah lama...akak cuba dah hasilnya mmg akak cukup-cukup puas hati...ilang segala masalah kulit muka akak...ilani akak nak terai pil putih dier plak...tapi regenya boleh tahan gak mahalnyer
Reply

Use magic Report

Post time 2-1-2013 03:18 PM | Show all posts
220796 posted on 2-1-2013 02:26 PM
produk tu dari indon ye?

Made from a combination of kojic acid, which reduces the formation of melanin, and high-grade virgin coconut oil which deeply moisturizes the skin. Kojie.san is the first and original kojic acid soap distributed in the Philippines...

Dier ader skin care gak nih...tapi akak tak terai lagi

Reply

Use magic Report

Post time 2-1-2013 03:32 PM | Show all posts
wnazzee posted on 2-1-2013 03:15 PM
akak pakai sabun met thatione...yang suggest kat akak minah salleh us dier pakai dah lama...akak cub ...

jap nk gugel...tgok review org len psl sabun met ni...

Reply

Use magic Report

Post time 2-1-2013 03:52 PM | Show all posts
wnazzee posted on 2-1-2013 03:13 PM
pengalaman akak yang baru menjadi pemakai sabun masa akak pregnant 7 bulan dulu...sekarang akak da ...

ooo..da pnh pakai la sabun kojie san ni??kulit jd kering tak...mase pakai tu ade mcm pijar2 tak??sari pakai bp kali??byk tye lak
Reply

Use magic Report

Post time 2-1-2013 03:59 PM | Show all posts
Likas Papaya Soap berapa RM
Gluta_C Intensive Whiterning Face & Body Soap berapa RM
Reply

Use magic Report

Post time 2-1-2013 04:36 PM | Show all posts
aku penah pakai sabun gluta kojic yg 3 layer tu dr p****** tu, memang rasa ok sgt2, pakai sket utk muka je, tp lepas diaorg kuarkan yg gel aku try gak sbb konpiden tp tak menjadi, mcm takde kesan pape so aku stop even katanya 6x memudarkan jeragat.

br2 ni ada forumer share kedai yg jual by dozen sebijik mcm tu aku try sms la kedai tu, so dpt murah. bila aku tanya sama tak, dia ckp byk je org amik sabun 3 layer tu dan rebrand/repacking balik. so aku ingat nak beli by setgh dozen ke, save giler boleh belasah sental badan skali

kalau ada yg nak cuba leh la amik ngan aku tp aku x janji la bila sbb tgh memikir lg. aku tolak harga murah2 je sbb bukan nak meniaga pun. sabun tu kat luar jual tigapuluhlima kan?
Reply

Use magic Report

Post time 2-1-2013 04:41 PM | Show all posts
wnazzee posted on 2-1-2013 03:08 PM
packaging dier simple jek...tapi hasil dier menarik

mahai ke sabun tu sis?
Reply

Use magic Report

Post time 2-1-2013 04:42 PM | Show all posts
wnazzee posted on 2-1-2013 03:10 PM
org indon dorang advance sikit bab cantik mc org filipina nih...kalu barang untuk cantik satu mall ...

tu la..kompius teman banyak benor sabun yg ada.....sampai tak sempat nak study smua
Reply

Use magic Report

Post time 2-1-2013 04:43 PM | Show all posts
wnazzee posted on 2-1-2013 03:18 PM
Made from a combination of kojic acid, which reduces the formation of melanin, and high-grade virg ...

wahh...bagus la u sis....byk info leh tnye ni....
Reply

Use magic Report

Post time 2-1-2013 05:00 PM | Show all posts
azryn81 posted on 2-1-2013 04:36 PM
aku penah pakai sabun gluta kojic yg 3 layer tu dr p****** tu, memang rasa ok sgt2, pakai sket utk m ...

sabun kojie san ade tak... kalo dpt beli murah2 bes gak balun...
Reply

Use magic Report

Post time 2-1-2013 05:09 PM | Show all posts
contactlens posted on 2-1-2013 03:52 PM
ooo..da pnh pakai la sabun kojie san ni??kulit jd kering tak...mase pakai tu ade mcm pija ...

akak pakai cuci muka badan segala ...so far takde masalah...akak terai mcm-mcm sabun yang dari filipina tapi yang ori lar...so far takde masalah...takde pijar-pijar...menggelupas bagai pun takde
Reply

Use magic Report

Post time 2-1-2013 05:13 PM | Show all posts
wnazzee posted on 2-1-2013 05:09 PM
akak pakai cuci muka badan segala ...so far takde masalah...akak terai mcm-mcm sabun yang dari f ...

sabun kojie san ni tahan bp lame ek kalo pakai 1 badan??kalo sy beli byk2 x de  diskaun ke
Reply

Use magic Report

Post time 2-1-2013 05:24 PM | Show all posts
220796 posted on 2-1-2013 04:42 PM
tu la..kompius teman banyak benor sabun yg ada.....sampai tak sempat nak study smua

yang akak dah terai....

muka
a) sabun met thatione....the best sabun yang akak pakai setakat ni....open pores kecik, kulit berminyak masalah jadik kurang...minyak tue control sangat-sangat...jerawat tak naik....muka memang nampk cerah ikut kaler kulit kita yang original....tapi harga dier mahal sikit dari sabun lain
b) gluta c whitening....sabun nie best jugak akak pakai untuk muka dan badan....memang cerah jek muka kita...masalah kulit muka pun berkurangan...muka licin jek yang best kulit badan kita mcm pakai moisturiser...lembab jek...rasa mcm halus jek kulit badan kita...
c) cyleina black pearl...sabun nie best gak...pakai pun rasa fresh jek mcm ader mint jek kat muka kita...jerawat pun tak naik tapi kat akak dier mcm kering sikit ngan kulit muka akak...
d) kojie san....yang nie buat muka kita lembab jek...jerawat pun tak naik dah...akak suka gak sabun nie...muka berminyak pun kurang jadi minyaknya....

badan plak....

a) akak pakai gluta c whitening tue...mmg lembab kulit badan kalu pakai dengan losyen dier lagi ok...kulit pun cerah...kalau ader kesan jam kalu mcm dah jadik gelang tue dier cover kaler kulit kita tue jadik normal balik....
b) nature's garden....akak pakai kat badan gak...sebab ader 2 anggota jek yang boleh pakai sabun kalu tak badan muka...kulit jadi lembab...tak pakai losyen pun kulit llembab...

pendek kata...kena gigih jugak guna sabun-sabun nie agi satu kesan dier tak akan mendadak kalu berenti guna pun dier tak naik jeragat bagai....oh yea...kazen akak pakai sabun yang ader kojic-kojic nie ...jeragat dier kurang...muka dier naik jeragat pasal pakai skincare nama t** a*****...sian dier gigih nak ilang jeragat dier
Reply

Use magic Report

Post time 2-1-2013 05:29 PM | Show all posts
contactlens posted on 2-1-2013 05:13 PM
sabun kojie san ni tahan bp lame ek kalo pakai 1 badan??kalo sy beli byk2 x de  diskaun ke

lama jugak tahan dier sis...kalu pakai kat muka tue tahan gak 2 bulan tue pun kalu banyak kali gak rajin menggunanya kalu guna satu badan tue...mungkin cepat sikit abisnya....diskaun boleh sajork sis
Reply

Use magic Report

Post time 2-1-2013 05:31 PM | Show all posts
220796 posted on 2-1-2013 04:42 PM
tu la..kompius teman banyak benor sabun yg ada.....sampai tak sempat nak study smua

akak lagi lar banyak stok sabun...jenuh lak nak ngabis sabun pastu nak terai yang lain siap paksa husband akak pakai sekali...oh yea yang ader eczema tue kurang masalah dier kalu pakai sabun yang ader kojic kojic gluta nie sis...tapi kena yang original...mcm likas tue ada yang pirate punya yang dorang jual rm5.00 tue
Reply

Use magic Report

Post time 2-1-2013 05:32 PM | Show all posts
contactlens posted on 2-1-2013 03:32 PM
jap nk gugel...tgok review org len psl sabun met ni...

gugel sis jangan tak gugel...akak sabun met nie akak terai sendiri...
Reply

Use magic Report

Post time 2-1-2013 05:37 PM | Show all posts
azryn81 posted on 2-1-2013 04:36 PM
aku penah pakai sabun gluta kojic yg 3 layer tu dr p****** tu, memang rasa ok sgt2, pakai sket utk m ...

betul tue kat manila sabun tue murah giler tapi org sana tak pakai plak sabun tue dorang pakai sabun yang memang ader brand mcm gluta c, glutamax, cyleina...sabun yang lapis-lapis tue memang dorang repack balik...kalu perasan sabun yang beli ori dari manila, dorang yang dah packing siap-siap yang brand dorang tue takde kaler lapis lapis...biasa satu kaler jek sabun dorang putih atau kaler oren...cuma cyleina black pearl tue dier kaler hitam....setakat yang akak cuba lar
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.094849s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list