Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Kolumnis
Search
123Next
Return to list New
8506
View
64
Reply

Iklan Komputer Old Skool

[Copy link]

Author: novelloverzz       Show all posts   Read mode

Author
Post time 11-10-2012 07:39 AM | Show all posts |Read mode
Giler mahal harga 10MB harddisk..!!











































Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 11-10-2012 07:42 AM | Show all posts
tengok iklan IBM 5110 tu teringat pulak cerita John Titor....
Reply

Use magic Report

Post time 11-10-2012 08:11 AM | Show all posts
gila mahal..
Reply

Use magic Report

Post time 11-10-2012 08:58 AM From the mobile phone | Show all posts
Masa aku blaja dulu aku org prtama dlm kolej yg pakai ram128.
Then upgrade pulaks pentium 3..
Dan menjadi sakai pertama yg memakai Windows ME.. member laen pakai window 95 dan 98 jer..
Giler babeng punye mahal time tuh..
Kembang idungz mcm oink oink sekejap.. hahahaha
Reply

Use magic Report

Post time 11-10-2012 09:00 AM From the mobile phone | Show all posts
Konpem generasi skrg tak kenal drive A, B.
Diorg cuma kenal drive C onwards jah..
Reply

Use magic Report

Post time 11-10-2012 10:09 AM | Show all posts
system_failure posted on 11-10-2012 08:58 AM
Masa aku blaja dulu aku org prtama dlm kolej yg pakai ram128.
Then upgrade pulaks pentium 3..
Dan  ...

aku pakai Windows ME yg jual longgok..huhu..RM10 kot..
Reply

Use magic Report

Post time 11-10-2012 01:05 PM | Show all posts
aku pn penah pakai windows ME tu...tapi dh korup dh skang ni
Reply

Use magic Report

Post time 11-10-2012 01:23 PM | Show all posts
1st keja dulu pakai intal 486...taun 95.....hahahaha...ngan window dos nyer....
nak masuk window kena taip c:win...kalau tak silap aku....hahahaah...ram rasanyer 32mb kot...
peh tu opis upgrade semua komputer ke pantium...time ni semua pakai win 95 ori.....
Reply

Use magic Report

Post time 11-10-2012 02:03 PM | Show all posts
saya dah merasa Komputer 386, 486, Pentium, Pentium II, Pentium III, Cyrix....


Wordstar, Windows 3.11, Windows 95 Windows 98, Windows ME,....



Tak boleh blah iklan Logitech tuh....
Reply

Use magic Report

Post time 11-10-2012 04:58 PM | Show all posts
nostalgic plak tengok logo Apple yg masih ade kaler2 rainbow tu ....
Reply

Use magic Report

Post time 11-10-2012 05:42 PM | Show all posts
pergh!!old skool giler..terkenang plak zaman dulu2..
Reply

Use magic Report

Post time 11-10-2012 09:40 PM | Show all posts
bergaya sungguh bawak laptop besar mcm mesin jahit zaman tuh
Reply

Use magic Report

Post time 11-10-2012 10:13 PM | Show all posts
Dedulu mula belajar pakai intel 386..wordstar lotus 123 ms-dos.

masih ingat lagi hard disk size ialah 30 mb..........klasik betul la.
Reply

Use magic Report

Post time 11-10-2012 10:14 PM | Show all posts
HangPC2 posted on 11-10-2012 02:03 PM
saya dah merasa Komputer 386, 486, Pentium, Pentium II, Pentium III, Cyrix....

Sama la saya.........sebijik mcm tu.
Reply

Use magic Report

Post time 11-10-2012 11:37 PM | Show all posts

sekali tgk cm mesin atm pong ade...mouse unik...t'bayang cmne stud. bawak comp. beso tu kalo nk wat 'present'..comeii
Reply

Use magic Report

Post time 12-10-2012 12:46 AM | Show all posts
Dulu programming pun guna Pascal, C dan Cobol.
Reply

Use magic Report

Post time 12-10-2012 01:07 AM | Show all posts
nostalgia sungguh zaman sekolah dulu, tapi skrg ofice i masih pakai laptop besar spt beg kotak
Reply

Use magic Report

Post time 12-10-2012 08:30 AM | Show all posts
ninja boy posted on 12-10-2012 01:07 AM
nostalgia sungguh zaman sekolah dulu, tapi skrg ofice i masih pakai laptop besar spt beg kotak

korang still pakai mainframe ehh??
Reply

Use magic Report

Post time 12-10-2012 08:31 AM | Show all posts
dr.R posted on 12-10-2012 12:46 AM
Dulu programming pun guna Pascal, C dan Cobol.

hahaha..those were the days .... tapi Cobol ni masih lagik org pakai, especially in banking sector ....
Reply

Use magic Report

Post time 12-10-2012 08:42 AM | Show all posts
azradiza posted on 12-10-2012 08:31 AM
hahaha..those were the days .... tapi Cobol ni masih lagik org pakai, especially in banking sector ...

Ye ke, aku sempat lah belajar dulu tunggu result SPM masa ambil sijil kat Cosmopoint (dulu ngetop ok) awal tahun 1999 konon nak jadi programmer dan hackers berjaya. Seronok guna DOS je kan belajar dulu, aku paling suka guna Pascal sebab boleh buat macam-macam. Tapi tak kesampaian, maklumlah kerjaya kita ikut apa kita dapat masa UPU tu dan aku dapat pilihan ke-5 aku yang aku saja-saja apply.

Reply

Use magic Report

Post time 12-10-2012 08:48 AM | Show all posts
dr.R posted on 12-10-2012 08:42 AM
Ye ke, aku sempat lah belajar dulu tunggu result SPM masa ambil sijil kat Cosmopoint (dulu ngetop  ...

Pascal, C ni aku blajo mase first year ... masuk 2nd year blajo Assembly languange & C++ plak ... 4th year punye project kene buat project pakai Assembly .... buat game ape ntah... ingat2 lupe dah....



Reply

Use magic Report

Post time 12-10-2012 08:55 AM | Show all posts
azradiza posted on 12-10-2012 08:48 AM
Pascal, C ni aku blajo mase first year ... masuk 2nd year blajo Assembly languange & C++ plak ...  ...

Jadi sekarang ni memang bekerja bidang IT lah kan?, aku sempat belajar C je C++ tak sempat. Masa tu Cosmopoint offer sambung kat tempat dia tapi yurannya mahal sangat, memang tak mampu dan berharap masuk IPTA tak kira course apa pun.

Aku minat IT ni sebab selalu tengok filem-filem hollywood lah, kat Malaysia pun pernah apa keluar iklan mengenai celik IT dan tak silap aku penyanyi dia Francsica Peter aku takjub betul dengan iklan tu dulu.

Reply

Use magic Report

Post time 12-10-2012 09:02 AM | Show all posts
dr.R posted on 12-10-2012 08:55 AM
Jadi sekarang ni memang bekerja bidang IT lah kan?, aku sempat belajar C je C++ tak sempat. Masa t ...

iklan apekah? aku tak ingat laa.... yg aku tau laju2 jiwang2 die jer....
Reply

Use magic Report

Post time 12-10-2012 10:17 AM | Show all posts



masa sekolah rendah dulu... selalu kena masuk dengan semut banyak yang rosak macam tuh jer... walaupun tak pakai....
Reply

Use magic Report

Post time 12-10-2012 03:34 PM | Show all posts
Suka tgk yg iklan komputer bewarna tu.
Mesti zaman2 tu feeling mcm ... wow...!! kaler sey!!!
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2017 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.063857s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list