Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Kolumnis
Search
123
Return to list New
8505
View
64
Reply

Iklan Komputer Old Skool

[Copy link]

Author: novelloverzz       Show all posts   Read mode

Post time 28-10-2012 11:45 PM | Show all posts
ms zaman aku sekolah rendah komputer x tau pki os apa, yg aku tau skrin dia ada kaler hijau dgn hitam jerk. x de la grafik canggih2 mcm windows 95. time tu mmg aku x minat pun komputer ni sbb sapa2 nak bljr komputer kat sekolah kena bayar yuran lain. yg aku tau disket dia besar giler n apa ntah nama dia. aku ada lg menatang tu tp x tau nak sumbat kat mana sbb hardware dia da obselete. hehe...
Reply

Use magic Report

Post time 29-10-2012 04:47 PM | Show all posts
tdpp2006 posted on 23-10-2012 11:04 AM
hi
Buat assignment last minute di makmal komputer tahun 90an dulu memang best.. Besok nak hantar  ...

whooaa.. itu memang adventure. kalau sekarang buat last minit pun ada jugak masalah. plg femes bila pendrive masuk virus. huhu.. memang tabik spring la kat otai2 sume.
Reply

Use magic Report

Post time 30-10-2012 11:40 AM | Show all posts
aerolz posted on 29-10-2012 04:47 PM
whooaa.. itu memang adventure. kalau sekarang buat last minit pun ada jugak masalah. plg femes bil ...

Virus zaman dulu ada yang manja dan ada yang ganas..
Virus pertama oleh adik beradik Pakistan yang bengang software diorang kono cilok huhu...

Virus yang den ingat ialah Keypress.. bila tekan keyboard misalnya huruf y di monitor keluar 2 atau 3 y.. wakaka ingat keyboard terlokat rupa eh virus..
Yang bagi komputer jam ialah Stoned siap ada member tengok machine code ada perkataan lucah kat dalam virus ni..

Time bomb yang terkenal cam Michaelangelo bila tarikh lahir pelukis je komputer jam dan terus kono boli hard disk baru..

haha..

Kes - kes pelik masa itu ialah kes programmer Bank Bumiputera beli kereta mewah dan keluar kat Majalah 3.. Rupanya dia buat Salami Attack kat Akaun Pelanggan Bank itu.. Yala kalau 1 cent hilang pun bukan kita peduli pun ni hilang 0.2 sen gitu..

Reply

Use magic Report

Post time 1-11-2012 12:25 AM | Show all posts
esh3...geleng kpale i tgok iklan2 nie....
kalau lah kite hidop di zaman tu.....
aduss xdpt nk imejin.....
Reply

Use magic Report

Post time 1-12-2012 03:57 PM | Show all posts
    
Reply

Use magic Report

Post time 3-12-2012 12:39 PM | Show all posts
mahal giler!!!
Reply

Use magic Report

Post time 4-12-2012 11:17 AM | Show all posts
siapa pernah guna '' Wordstar '' dulu...


Reply

Use magic Report

Post time 9-12-2012 02:54 AM | Show all posts
first pc aku adalah celeron. terima kasih kakak.
Reply

Use magic Report

Post time 9-8-2017 04:47 PM From the mobile phone | Show all posts
Up................
Reply

Use magic Report

Post time 9-8-2017 08:07 PM From the mobile phone | Show all posts
Zaman ni kerajaan Malaysia pon tak pakai benda alah ni.....tak mampu.....akhir tahun 90 an baru sebuk zaman IT
Reply

Use magic Report

Post time 9-8-2017 08:12 PM From the mobile phone | Show all posts
orgkpg replied at 25-10-2012 09:21 AM
teringat pakai disket masa dulu-dulu nak masuk lab u, kena la sca dulu... pastu, yg tak bestnya bila ...

Akak thun 2006-2008 masih pakai disket sebab tak mampu beli pendrive.
Reply

Use magic Report

Post time 8-9-2017 04:30 PM | Show all posts
nobito replied at 9-8-2017 08:12 PM
Akak thun 2006-2008 masih pakai disket sebab tak mampu beli pendrive.

1st time tgk pendrive masa jadi cikgu sandaran... tak silap tahun 2004 -2005 gitu.. pegawai dari office ppd dtg set up komputer guna pendrive... punya la rasa alien tgk pendrive tu.. hehehe pegawai tu siap gantung mcam rantai kat leher... fuh.. dpt tgk pendrive tu pun rasa seronok.. hahaha...
Reply

Use magic Report

Post time 8-9-2017 07:42 PM From the mobile phone | Show all posts
orgkpg replied at 8-9-2017 04:30 PM
1st time tgk pendrive masa jadi cikgu sandaran... tak silap tahun 2004 -2005 gitu.. pegawai dari o ...

Akak masa zaman disket....pelik tengok budak2 pakai pendrive gantong leher.....tapi akak memang tak reti nak guna sebab rasa macam complicated sangat

Semester 2 dekat U baru akak reti guna tu pon lepas belajar subjek komputer sains dan beli laptop.
Reply

Use magic Report

Post time 8-9-2017 07:42 PM From the mobile phone | Show all posts
orgkpg replied at 8-9-2017 04:30 PM
1st time tgk pendrive masa jadi cikgu sandaran... tak silap tahun 2004 -2005 gitu.. pegawai dari o ...

Akak masa zaman disket....pelik tengok budak2 pakai pendrive gantong leher.....tapi akak memang tak reti nak guna sebab rasa macam complicated sangat

Semester 2 dekat U baru akak reti guna tu pon lepas belajar subjek komputer sains dan beli laptop.
Reply

Use magic Report

Post time 10-9-2017 05:04 PM | Show all posts
nostalgia sangat
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2017 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.047697s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list